Fujitsu Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Az attól függ, hogy milyen a tápod. Ha minőségi, márkás tápegységed van, akkor nem probléma, hogy csak 300 wattos. Ha viszont valami noname (például Codegen) tápod van, akkor azt ajánlatos kicserélni egy normálisra.
Alex99 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Amúgy szerintem ezt õk sem gondolják komolyan! Persze, egyértelmûen hazudnak.
Fujitsu Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 A Codegen és a hozzá hasonló tápok miatt írnak ekkora értéket a kártya dobozára. Ha normális tápod van, akkor bőven elegendő egy kisebb táp is.
madau Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Na megnéztem, egy kicsit késve. Csak 300-as táp van benne. A kártyához még jön 2 író, és egy merevlemez. Szerintetek érdemes lenne egy nagyobb tápot vennem a gépbe? Mert szerintem egy videókártyának többre kellene teljesítenie, mint, hogy a Battlefield 1942 mediumon szaggat. Ha igen, akkor milyet vegyek? Nagyon meg köszönném ha egy pontos típust írnátok! Mégegyszer elmondom a gépem AGP-s, mondjuk nem tudom ez számít-e valamit! Elõre is köszönöm a választ!
fapuma Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Nem a wattok számát kellett volna megnézned (azt már korábban leírtad), hanem a márkáját.
fapuma Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Csak nem Vargáné és Társa? Ha igen, akkor lehetőleg még tegnap cseréld ki.
madau Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Igen az. Akkor ez lehet az oka annak, hogy a kártya nem hozza a hozzáfûzött reményeket? Akkor milyenre cseréljem? Tudsz mondani egy konkrét tápegységet?
Fujitsu Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Akkor ez lehet az oka annak, hogy a kártya nem hozza a hozzáfűzött reményeket?Igen. Tudsz mondani egy konkrét tápegységet? Parancsolj!
madau Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Az aláírásomban látszik a konfigom. Akkor ezzel a táppal nem ****ok rá? Mert ez is csak 350W-os. Most olvastam egy kis fórumot, ahol ilyesféléket írtak: "hogy az isten véreres..be lehet az, hogy a utóbbi 1 évben, a cégnél lassan az ÖSSZES Vargáné és tsa táppal szerelt gép tápboom-mal elszáll ?!." Akkor mi legyen? Nem kellene valami nagyobb táp? Vagy nem a Watt a mérvadó?
Fujitsu Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Nem kellene valami nagyobb táp? Nem. Az általam linkelt táp tökéletes. A géped ugyanis teljes terhelésen sem fogyaszt többet 200 wattnál. A problémát az jelenti, hogy a márkátlan, olcsó táp még rövid távon sem képes leadni a ráírt teljesítményt. Ezért az alkatrészek nem jutnak elegendõ energiához. Egy márkás (Chieftec vagy FSP márkájú) tápegység azonban leadja a ráírt teljesítményt.
fapuma Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 A másik probléma az, hogy a Vargáné és Tsa-kategóriájú tápegységek a legalapvetőbb védelmi szabványokat sem tartják be, ennek is köszönhetőek a gyakori lerobbanások. A harmadik gond az, hogy a táp rossz minősége nem lassulást okoz, hanem elszállást, vagyis ennek semmi köze a Battlefield-es problémához (ettől függetlenül a Vargáné-táp használata továbbra is egy orosz rulettel ér fel az alkatrészek épségére nézve).
madau Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Amikor elakartam indítani az NFS ProStreetet akkor egyszerûen újraindult a gép. ír: Ez lehet, hogy a táp miatt van? Mert én másra nem tudok gondolni.
Fujitsu Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 a táp rossz minõsége nem lassulást okoz, hanem elszállást, vagyis ennek semmi köze a Battlefield-es problémához Szerintem meg van köze hozzá. Nem egy olyan esettel találkoztam már, ahol a gép az alacsony minõségû táp miatt teljesített gyengén. Egy gyenge táp teljesítményingadozást is elõidézhet.
Fujitsu Posted May 1, 2008 Posted May 1, 2008 Mint azt már írtam, több olyan esettel is találkoztam, ahol a gép az alacsony minõségû táp miatt teljesített gyengén. A táp cseréje után általában megszûntek a problémák. Elõtte egy két nappal már furcsán megakadt többször a rendszer, most már tudom, hogy miért. Az új táp után, aztán olyan lett mint a szélvész. Flight simulator x-nél plusz 4-5 fps ugyanazokon a repüléseken (aki ismeri tudja, hogy ekkora fps emelkedés mit jelent ebben a "játékban"), meg még az everest is 3 sorral feljebb teszi minden tesztben. Azóta újra a régi a gép, nem is gondoltam volna, hogy egy rossz, vagy haldokló táptól is lehetnek ilyen tünetek.
madau Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Néha amikor bekapcsolom a gépet, akkor ilyen csíkok jelennek meg. Ez biztosan csak a táp miatt lehetséges. csík
Alex99 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Hűha... Hát ha az nem a háttérképbe van akkor táp, memória, vga. Ezeket kell ellenörízni.
navkar Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 Sziasztok! Lenne egy elméleti kérdésem! Tegyük fel veszek egy alaplapot és egy CPU-t ...stb. Az alaplap támogatja a procit, de egy késõbbi BIOS-tól, mint ami az alaplapon van! BIOS-t kell frissíteni!!! Az alaplap elindul azért a procival (BIOS frissítés végett), vagy szerezni kell ilyenkor egy BIOS álltal támogatott procit?
ezermester Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 A bios frissítés azt jelenti, tesznek hozzá a meglévõhöz, és nem azt, hogy lecserélik.
Recommended Posts