Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Konfiguráció összeszerelés

Recommended Posts

Posted

Az attól függ, hogy milyen a tápod. Ha minőségi, márkás tápegységed van, akkor nem probléma, hogy csak 300 wattos. ;) Ha viszont valami noname (például Codegen) tápod van, akkor azt ajánlatos kicserélni egy normálisra. :)

Posted

Amúgy szerintem ezt õk sem gondolják komolyan! :lol:

Persze, egyértelmûen hazudnak. ;)

Posted

A Codegen és a hozzá hasonló tápok miatt írnak ekkora értéket a kártya dobozára. Ha normális tápod van, akkor bőven elegendő egy kisebb táp is. ;)

• 1 month later...
Posted

Na megnéztem, egy kicsit késve. :P Csak 300-as táp van benne. A kártyához még jön 2 író, és egy merevlemez. Szerintetek érdemes lenne egy nagyobb tápot vennem a gépbe? Mert szerintem egy videókártyának többre kellene teljesítenie, mint, hogy a Battlefield 1942 mediumon szaggat.

Ha igen, akkor milyet vegyek? Nagyon meg köszönném ha egy pontos típust írnátok! Mégegyszer elmondom a gépem AGP-s, mondjuk nem tudom ez számít-e valamit!

Elõre is köszönöm a választ! :upsz:

Posted

Nem a wattok számát kellett volna megnézned (azt már korábban leírtad), hanem a márkáját.

Posted

Csak nem Vargáné és Társa? Ha igen, akkor lehetőleg még tegnap cseréld ki. :)

Posted

Igen az. Akkor ez lehet az oka annak, hogy a kártya nem hozza a hozzáfûzött reményeket?

Akkor milyenre cseréljem? Tudsz mondani egy konkrét tápegységet?

Posted
Akkor ez lehet az oka annak, hogy a kártya nem hozza a hozzáfűzött reményeket?
Igen. :igen:

Tudsz mondani egy konkrét tápegységet?
Parancsolj! ;)
Posted

Az aláírásomban látszik a konfigom. Akkor ezzel a táppal nem ****ok rá? Mert ez is csak 350W-os. Most olvastam egy kis fórumot, ahol ilyesféléket írtak:

"hogy az isten véreres..be lehet az, hogy a utóbbi 1 évben, a cégnél lassan az ÖSSZES Vargáné és tsa táppal szerelt gép tápboom-mal elszáll ?!."

Akkor mi legyen? Nem kellene valami nagyobb táp? Vagy nem a Watt a mérvadó?

Posted
Nem kellene valami nagyobb táp?

Nem. Az általam linkelt táp tökéletes. A géped ugyanis teljes terhelésen sem fogyaszt többet 200 wattnál. A problémát az jelenti, hogy a márkátlan, olcsó táp még rövid távon sem képes leadni a ráírt teljesítményt. Ezért az alkatrészek nem jutnak elegendõ energiához. Egy márkás (Chieftec vagy FSP márkájú) tápegység azonban leadja a ráírt teljesítményt. :)

Posted

A másik probléma az, hogy a Vargáné és Tsa-kategóriájú tápegységek a legalapvetőbb védelmi szabványokat sem tartják be, ennek is köszönhetőek a gyakori lerobbanások.

A harmadik gond az, hogy a táp rossz minősége nem lassulást okoz, hanem elszállást, vagyis ennek semmi köze a Battlefield-es problémához (ettől függetlenül a Vargáné-táp használata továbbra is egy orosz rulettel ér fel az alkatrészek épségére nézve).

Posted

Amikor elakartam indítani az NFS ProStreetet akkor egyszerûen újraindult a gép. :Sír: Ez lehet, hogy a táp miatt van? Mert én másra nem tudok gondolni. :mérges:

Posted

Igen, az lehet, sőt, valószínű.

Posted
a táp rossz minõsége nem lassulást okoz, hanem elszállást, vagyis ennek semmi köze a Battlefield-es problémához

Szerintem meg van köze hozzá. :huh: Nem egy olyan esettel találkoztam már, ahol a gép az alacsony minõségû táp miatt teljesített gyengén. ;) Egy gyenge táp teljesítményingadozást is elõidézhet. ;)

Posted

Mint azt már írtam, több olyan esettel is találkoztam, ahol a gép az alacsony minõségû táp miatt teljesített gyengén. A táp cseréje után általában megszûntek a problémák. :)

Elõtte egy két nappal már furcsán megakadt többször a rendszer, most már tudom, hogy miért. Az új táp után, aztán olyan lett mint a szélvész. Flight simulator x-nél plusz 4-5 fps ugyanazokon a repüléseken (aki ismeri tudja, hogy ekkora fps emelkedés mit jelent ebben a "játékban"), meg még az everest is 3 sorral feljebb teszi minden tesztben. Azóta újra a régi a gép, nem is gondoltam volna, hogy egy rossz, vagy haldokló táptól is lehetnek ilyen tünetek.

;)

Posted

Néha amikor bekapcsolom a gépet, akkor ilyen csíkok jelennek meg. Ez biztosan csak a táp miatt lehetséges.

csík

Posted

Hűha... Hát ha az nem a háttérképbe van :D akkor táp, memória, vga. Ezeket kell ellenörízni.

Posted

Sziasztok!

Lenne egy elméleti kérdésem!

Tegyük fel veszek egy alaplapot és egy CPU-t ...stb. Az alaplap támogatja a procit, de egy késõbbi BIOS-tól, mint ami az alaplapon van! BIOS-t kell frissíteni!!! Az alaplap elindul azért a procival (BIOS frissítés végett), vagy szerezni kell ilyenkor egy BIOS álltal támogatott procit?

ezermester
Posted

A bios frissítés azt jelenti, tesznek hozzá a meglévõhöz, és nem azt, hogy lecserélik.

Posted

Nem, támogatja az, csak néha frissíteni kell.

ezermester
Posted

Miért kell frissíteni?

Posted

Ha mondjuk nem ismeri fel a processzort.