Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Konfiguráció összeszerelés

Recommended Posts

Posted

Ühüm, akkor ha hazaérek megnézem, de ha jól emlékszem akkor nem 939.

Köszi a segítséget! ;)

• 1 month later...
Posted

Pénteken este nekikezdtem az új konfigom megépítéséhez, annak rendje, és módja szerint mindent bekötöttem, és akkor jött szembe velem a nagy probléma!

Az új alaplapon 8 pin-es csatlakozó van, a tápegységemen meg csak 4 pin-es (P4-es csatlakozó) található. Az alaplap kézikönyve szerint mindenképpen 8 pin-es csatlakozót használjunk, de ha mégsincs ilyen, akkor a 8 pin-es csatlakozó elsõ részébe (1,2,5,6-os pin) dugjuk a 4 pin-est. Szerintetek a tápcsatlakozó melyikbe megy bele? Hát persze, hogy a 8-as csati második felébe (3,4,7,8-as pin). Gondoltam megpróbálom úgy, hát bekapcsoláskor elindul, de néha eljut a BIOS-ig, de semmi egyéb. Mondom OK.! Rákerestem a neten a 4-8 pin átalakítóra, létezik is, persze ahol van, ott az összes üzlet zárva szombaton. Tehát szombaton délelõtt nyakamba vettem a várost, abban a rohadt zuhogó esõben, és átalakító után kutatva bejártam vagy 8 üzletet, meg még vagy 5-öt felhívtam. A legnagyobb megdöbbenésemre, sehol nem lehetett ilyet kapni! Azt hittem, hogy elájulok! Pedig Budapesten vagyunk, bejártam a legnagyobbaktól kezdve, a bontókig mindent. Volt olyan, ahol nem is hallottak ilyenrõl (micsoda felkészültség lehet ott a fejekben?!), a többi helyen meg vagy nincs, vagy éppen nincs. Most itt állok, és egy párszáz forintos átalakító hiánya miatt nem tudok életet lehelni az új gépbe. Itt volt a hosszú hétvége, mindenre lett volna idõ, XP telepítés, játékok, finomhangolás, stb., stb.. Mára már belenyugodtam a történetbe, de baromi bosszantó.

Azóta megrendeltem, igaz, hogy így van hozzá egy 20-24-es átalakító is, de azt majd odaajándékozom valakinek!

Thermaltake A2169 átalakító-csomag

Posted

Milyen lapról van szó?

Mert az én giga lapomon is 8 pines tápcsati van, de le van dugózva az a rész amit 4 pinesnél nem kell használni.

Lásd: Link

Amúgy nincs szükség semmilyen 4-rõl 8-ra való álalakítóra mivel bõségesen elég ha a 4 pin be van dugva.

Posted

A lap EVGA nForce 680i 775 SLI A1. Mint említettem:

Az alaplap kézikönyve szerint mindenképpen 8 pin-es csatlakozót használjunk, de ha mégsincs ilyen, akkor a 8 pin-es csatlakozó első részébe (1,2,5,6-os pin) dugjuk a 4 pin-est. Szerintetek a tápcsatlakozó melyikbe megy bele? Hát persze, hogy a 8-as csati második felébe (3,4,7,8-as pin).

Tehát, az 1,2,5,6-os kéne használni, ha 4 pin-es csatlakozód van. De nekem a csati csak a 3,4,7,8-as részébe megy bele. A táp egy FSP Blue Storm-II. 500W.

A pontos idézet:

8-pin ATX 12V Power (PWR2)

PWR2, the 8-pin ATX 12V power connection, is used to provide power to the

CPU. Align the pins to the connector and press firmly until seated.

It is strongly recommended that you use an 8-pin ATX 12V

power supply; however, if you have a four-pin power supply,

plug the connector to pins 1, 2, 5, and 6 as shown.

Posted

Ez érdekes mert nálam a DS4-es lapomnál a 3,4 és a 7,8-as pinekbe csatlakozik az ATX 12 2X csati.

De a linkeken lehet, hogy talász megoldást a próblémádra:

Link

Link

Posted

Utánanéztem már én is a neten, ha nincs elég kakaó, és nem kap rendes tápot, akkor pont ugyanazokat a problémákat csinálja, mint nálam. Szóval kell a 8 pin! :S

Megrendeltem, remélem keddre meglesz... :upsz:

Posted

Sziasztok!

Most jöttem rá, hogy én **** nem kötöttem rá a videókártyát a tápra.:upsz: Már próbálkoztam vele, de a tápom, egy fém dobozkával le van zárva. Hogyan csináljam, egyáltalán jó kábellel próbálkozom? :nem:

IPB kép

Itt a teljes méretû fénykép:

http://kepfeltoltes.hu/080324/110770081K_p...ltoltes.hu_.jpg

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Posted

Ez a kábel nem is arra való :P. Az optikai meghajtót tudod összekötni vele az alaplappal (vagy a hangkártyával).

Posted

Akkor melyik kábellel kell, van még hozzá(jó lenne ha adnátok, egy általánossági képet)?

Kérlek írjátok le a metódust!

Kérlek segítsétek!

Ne idézz be előtted írt hozzászólást! <PF>

Mit idéztem?

Posted

Jó lenne ha megadnád a kárya pontos típusát (vagy csinálnál róla egy képet) ugyanis többféle tápcsatlakozó is van.

Posted

Ez a pontos típus: Sapphire HD2600 Pro AGP.

Itt egy kép is!

IPB kép

(Elnézést kérek, hogyha túl nagy felbontású!)

Posted
Sziasztok!

Most jöttem rá, hogy én **** nem kötöttem rá a videókártyát a tápra.:upsz:

Amit linkeltél, analóg hangkábel. Alaplaphoz semmi köze, max az alaplapi hangkártyához. Lehet optikai meghajtóhoz is, de maradjunk annyiban, hogy analóg hangkábel.

Ne haragudj, de én ezen a kártyán sehol nem látok plusz csatlakozót arra, hogy rá kelljen kötni bárhova is. Mi vele igazából a problémád?

Posted

Pedig eléggé valószínûtlen, hogy az AGP-foglalatból elegendõ energiához jut a kártya.

Viszont a felvételbõl tényleg nem derül ki semmi. Szerintem valami olyan kábelrõl lehet szó, mint ami ezen a képen van. ;)

@ madau: Keresd meg a megfelelõ konnektort és kösd be a tápcsatlakozót! Szerintem ehhez nem kell segítség. :)

Posted

Na ezekkel a kábelekkel voltak kétségeim. Az elsõ 3 kívülre való. Lássuk. Videó kimenet.

1 S-bõl RCA-ra

2 Egyértelmû átalakító a régi monitorcsatira.

3 S-bõl 3 RCA külön színbontás talán Eizo monitorhoz?

4 Táp átalakító kábel. Nem látom jól, de úgy tûnik processzor + Pentiumokhoz.

A kártya tápkábel hasonló kellene, hogy legyen, de komolyabb képeken sem látszik ekkora csatlakozási lehetõség a kártyán.

Posted

Na ezt akartam mondani!Ezen a Sapphire-on nincs külön tápcsatlakozó! :nem:

De mindenki megnézheti: Sapphire HD2600 Pro Manual

Simán az AGP-slot-ból kell energiát kapni.

Posted
Na ezekkel a kábelekkel voltak kétségeim. Az első 3 kívülre való.

Nem írtam oda, hogy a legutolsó kábelre gondoltam. :)

Simán az AGP-slot-ból kell energiát kapni.

Ez viszont meglep, mert például a 7600GS AGP-s változatán is van külön tápcsatlakozó! :o Pedig az még egy régebbi (és gyanítom, hogy alacsonyabb fogyasztású) kártya.

Posted

De mindenképpen össze kell kötni a táppal, mert ez van a csomagolásán!

IPB kép

Itt van teljes méretben!

ITT

Segítsetek légyszíves, hogy hogyan tudom összekötni, mert szerintem akkor lekell venni a tápnak a "házát", ahhoz meg nem értek! :upsz:

Hatalmas nagy köszönet!

IPB kép

Posted

Sejtettem, hogy ennek a kártyának nem elég az az energia, amit az AGP-foglalatból kap. :P

@ madau: Miért kellene kinyitni a tápot? :D

Ott van az ábrán, hogy hogyan kell bekötni a tápkábelt. ;) Fogod a tápkábelt, bedugod a kártya megfelelõ csatlakozójába, a kábel egyik másik végét meg bedugod a merevlemez megfelelõ csatlakozójába, majd a kábel harmadik csatlakozóját bedugod valamelyik szabad tápcsatlakozóba (ilyeneket egészen biztosan találsz a gépedben a tápkábelkötegek végén). ;)

Posted
Fogod a tápkábelt, bedugod a kártya megfelelõ csatlakozójába, a kábel egyik másik végét meg bedugod a merevlemez megfelelõ csatlakozójába, majd a kábel harmadik csatlakozóját bedugod valamelyik szabad tápcsatlakozóba (ilyeneket egészen biztosan találsz a gépedben a tápkábelkötegek végén). ;)

Köszönöm, de miért kell bedugni a tápkábelt a merevlemezbe is?

Posted

Azért, hogy a merevlemez tápkábelét ki tudd váltani ezzel a kábellel. Mert lehetséges, hogy a tápodon már nincs felesleges tápcsatlakozó. ;)

Posted

Köszönöm, össze tudtam rakni és megy! :démonikacaj:

Yeah! :P

Na lehet érezni! :D

Főleg neked Fujitsu!

Posted
Na ezekkel a kábelekkel voltak kétségeim.

Nem a kábeles kép alapján, hanem mert nem láttam a kártyán csatlakozót.

Posted
Köszönöm, össze tudtam rakni és megy! :démonikacaj:

Nincs mit. :)

Nem a kábeles kép alapján, hanem mert nem láttam a kártyán csatlakozót.

Nemrég raktam össze egy gépet, amelybe egy AGP-s csatlakozású 7600GS-t tettem. ;) Ha már annak a kártyának sem volt elegendõ az az energia, amit az AGP-foglalatból meríthet magának, akkor hogy lenne elegendõ egy jóval erõsebb és modernebb kártyának? :)

Posted

Hát ez az, én egy böszme, vastag zsinóros tápcsatit kerestem, nem ezt a kis "telefonzsinórt", nagy elenálással.

Posted

Az okozhat bármiféle problémát, hogy a dobozára az van írva, hogy az ajánlott tápegység 400W-os, nekem meg csak 300W-os van?

Amúgy szerintem ezt õk sem gondolják komolyan! :lol: