nofearcross Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Ühüm, akkor ha hazaérek megnézem, de ha jól emlékszem akkor nem 939. Köszi a segítséget!
nascar Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Pénteken este nekikezdtem az új konfigom megépítéséhez, annak rendje, és módja szerint mindent bekötöttem, és akkor jött szembe velem a nagy probléma! Az új alaplapon 8 pin-es csatlakozó van, a tápegységemen meg csak 4 pin-es (P4-es csatlakozó) található. Az alaplap kézikönyve szerint mindenképpen 8 pin-es csatlakozót használjunk, de ha mégsincs ilyen, akkor a 8 pin-es csatlakozó elsõ részébe (1,2,5,6-os pin) dugjuk a 4 pin-est. Szerintetek a tápcsatlakozó melyikbe megy bele? Hát persze, hogy a 8-as csati második felébe (3,4,7,8-as pin). Gondoltam megpróbálom úgy, hát bekapcsoláskor elindul, de néha eljut a BIOS-ig, de semmi egyéb. Mondom OK.! Rákerestem a neten a 4-8 pin átalakítóra, létezik is, persze ahol van, ott az összes üzlet zárva szombaton. Tehát szombaton délelõtt nyakamba vettem a várost, abban a rohadt zuhogó esõben, és átalakító után kutatva bejártam vagy 8 üzletet, meg még vagy 5-öt felhívtam. A legnagyobb megdöbbenésemre, sehol nem lehetett ilyet kapni! Azt hittem, hogy elájulok! Pedig Budapesten vagyunk, bejártam a legnagyobbaktól kezdve, a bontókig mindent. Volt olyan, ahol nem is hallottak ilyenrõl (micsoda felkészültség lehet ott a fejekben?!), a többi helyen meg vagy nincs, vagy éppen nincs. Most itt állok, és egy párszáz forintos átalakító hiánya miatt nem tudok életet lehelni az új gépbe. Itt volt a hosszú hétvége, mindenre lett volna idõ, XP telepítés, játékok, finomhangolás, stb., stb.. Mára már belenyugodtam a történetbe, de baromi bosszantó. Azóta megrendeltem, igaz, hogy így van hozzá egy 20-24-es átalakító is, de azt majd odaajándékozom valakinek! Thermaltake A2169 átalakító-csomag
gina Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Milyen lapról van szó? Mert az én giga lapomon is 8 pines tápcsati van, de le van dugózva az a rész amit 4 pinesnél nem kell használni. Lásd: Link Amúgy nincs szükség semmilyen 4-rõl 8-ra való álalakítóra mivel bõségesen elég ha a 4 pin be van dugva.
nascar Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 A lap EVGA nForce 680i 775 SLI A1. Mint említettem: Az alaplap kézikönyve szerint mindenképpen 8 pin-es csatlakozót használjunk, de ha mégsincs ilyen, akkor a 8 pin-es csatlakozó első részébe (1,2,5,6-os pin) dugjuk a 4 pin-est. Szerintetek a tápcsatlakozó melyikbe megy bele? Hát persze, hogy a 8-as csati második felébe (3,4,7,8-as pin). Tehát, az 1,2,5,6-os kéne használni, ha 4 pin-es csatlakozód van. De nekem a csati csak a 3,4,7,8-as részébe megy bele. A táp egy FSP Blue Storm-II. 500W. A pontos idézet: 8-pin ATX 12V Power (PWR2) PWR2, the 8-pin ATX 12V power connection, is used to provide power to the CPU. Align the pins to the connector and press firmly until seated. It is strongly recommended that you use an 8-pin ATX 12V power supply; however, if you have a four-pin power supply, plug the connector to pins 1, 2, 5, and 6 as shown.
gina Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Ez érdekes mert nálam a DS4-es lapomnál a 3,4 és a 7,8-as pinekbe csatlakozik az ATX 12 2X csati. De a linkeken lehet, hogy talász megoldást a próblémádra: Link Link
nascar Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Utánanéztem már én is a neten, ha nincs elég kakaó, és nem kap rendes tápot, akkor pont ugyanazokat a problémákat csinálja, mint nálam. Szóval kell a 8 pin! Megrendeltem, remélem keddre meglesz...
madau Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Sziasztok! Most jöttem rá, hogy én **** nem kötöttem rá a videókártyát a tápra. Már próbálkoztam vele, de a tápom, egy fém dobozkával le van zárva. Hogyan csináljam, egyáltalán jó kábellel próbálkozom? Itt a teljes méretû fénykép: http://kepfeltoltes.hu/080324/110770081K_p...ltoltes.hu_.jpg Válaszotokat elõre is köszönöm!
Becsoft Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Ez a kábel nem is arra való . Az optikai meghajtót tudod összekötni vele az alaplappal (vagy a hangkártyával).
madau Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Akkor melyik kábellel kell, van még hozzá(jó lenne ha adnátok, egy általánossági képet)? Kérlek írjátok le a metódust! Kérlek segítsétek! Ne idézz be előtted írt hozzászólást! <PF> Mit idéztem?
Becsoft Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Jó lenne ha megadnád a kárya pontos típusát (vagy csinálnál róla egy képet) ugyanis többféle tápcsatlakozó is van.
madau Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Ez a pontos típus: Sapphire HD2600 Pro AGP. Itt egy kép is! (Elnézést kérek, hogyha túl nagy felbontású!)
ezermester Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Sziasztok! Most jöttem rá, hogy én **** nem kötöttem rá a videókártyát a tápra. Amit linkeltél, analóg hangkábel. Alaplaphoz semmi köze, max az alaplapi hangkártyához. Lehet optikai meghajtóhoz is, de maradjunk annyiban, hogy analóg hangkábel. Ne haragudj, de én ezen a kártyán sehol nem látok plusz csatlakozót arra, hogy rá kelljen kötni bárhova is. Mi vele igazából a problémád?
Fujitsu Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Pedig eléggé valószínûtlen, hogy az AGP-foglalatból elegendõ energiához jut a kártya. Viszont a felvételbõl tényleg nem derül ki semmi. Szerintem valami olyan kábelrõl lehet szó, mint ami ezen a képen van. @ madau: Keresd meg a megfelelõ konnektort és kösd be a tápcsatlakozót! Szerintem ehhez nem kell segítség.
ezermester Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Na ezekkel a kábelekkel voltak kétségeim. Az elsõ 3 kívülre való. Lássuk. Videó kimenet. 1 S-bõl RCA-ra 2 Egyértelmû átalakító a régi monitorcsatira. 3 S-bõl 3 RCA külön színbontás talán Eizo monitorhoz? 4 Táp átalakító kábel. Nem látom jól, de úgy tûnik processzor + Pentiumokhoz. A kártya tápkábel hasonló kellene, hogy legyen, de komolyabb képeken sem látszik ekkora csatlakozási lehetõség a kártyán.
nascar Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Na ezt akartam mondani!Ezen a Sapphire-on nincs külön tápcsatlakozó! De mindenki megnézheti: Sapphire HD2600 Pro Manual Simán az AGP-slot-ból kell energiát kapni.
Fujitsu Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Na ezekkel a kábelekkel voltak kétségeim. Az első 3 kívülre való. Nem írtam oda, hogy a legutolsó kábelre gondoltam. Simán az AGP-slot-ból kell energiát kapni. Ez viszont meglep, mert például a 7600GS AGP-s változatán is van külön tápcsatlakozó! Pedig az még egy régebbi (és gyanítom, hogy alacsonyabb fogyasztású) kártya.
madau Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 De mindenképpen össze kell kötni a táppal, mert ez van a csomagolásán! Itt van teljes méretben! ITT Segítsetek légyszíves, hogy hogyan tudom összekötni, mert szerintem akkor lekell venni a tápnak a "házát", ahhoz meg nem értek! Hatalmas nagy köszönet!
Fujitsu Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Sejtettem, hogy ennek a kártyának nem elég az az energia, amit az AGP-foglalatból kap. @ madau: Miért kellene kinyitni a tápot? Ott van az ábrán, hogy hogyan kell bekötni a tápkábelt. Fogod a tápkábelt, bedugod a kártya megfelelõ csatlakozójába, a kábel egyik másik végét meg bedugod a merevlemez megfelelõ csatlakozójába, majd a kábel harmadik csatlakozóját bedugod valamelyik szabad tápcsatlakozóba (ilyeneket egészen biztosan találsz a gépedben a tápkábelkötegek végén).
madau Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Fogod a tápkábelt, bedugod a kártya megfelelõ csatlakozójába, a kábel egyik másik végét meg bedugod a merevlemez megfelelõ csatlakozójába, majd a kábel harmadik csatlakozóját bedugod valamelyik szabad tápcsatlakozóba (ilyeneket egészen biztosan találsz a gépedben a tápkábelkötegek végén). Köszönöm, de miért kell bedugni a tápkábelt a merevlemezbe is?
Fujitsu Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Azért, hogy a merevlemez tápkábelét ki tudd váltani ezzel a kábellel. Mert lehetséges, hogy a tápodon már nincs felesleges tápcsatlakozó.
madau Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Köszönöm, össze tudtam rakni és megy! Yeah! Na lehet érezni! Főleg neked Fujitsu!
ezermester Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Na ezekkel a kábelekkel voltak kétségeim. Nem a kábeles kép alapján, hanem mert nem láttam a kártyán csatlakozót.
Fujitsu Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Köszönöm, össze tudtam rakni és megy! Nincs mit. Nem a kábeles kép alapján, hanem mert nem láttam a kártyán csatlakozót. Nemrég raktam össze egy gépet, amelybe egy AGP-s csatlakozású 7600GS-t tettem. Ha már annak a kártyának sem volt elegendõ az az energia, amit az AGP-foglalatból meríthet magának, akkor hogy lenne elegendõ egy jóval erõsebb és modernebb kártyának?
ezermester Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Hát ez az, én egy böszme, vastag zsinóros tápcsatit kerestem, nem ezt a kis "telefonzsinórt", nagy elenálással.
madau Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Az okozhat bármiféle problémát, hogy a dobozára az van írva, hogy az ajánlott tápegység 400W-os, nekem meg csak 300W-os van? Amúgy szerintem ezt õk sem gondolják komolyan!
Recommended Posts