Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Konfiguráció összeszerelés

Recommended Posts

Posted

Az elsõ szabály, amit be kell tartani: a könyvecske segít! Minden le van benne írva!

Posted

Leginkább az alaplap könyve segítség, hogy mit hol találsz, ott világosan le van írva, melyik csatlakozó mire jó. A lapon nem mindig van hely, ezért kódolva meg rövidítve írják fel.

Get_in_the_Game
Posted

Hi all, én nem vagyok kezdõ, de történt valami gépépítés közbe, amit még sose tapasztaltam.

Összeraktam egy gépet félig, már csak a proci meg a vidkari hiányzik. Bedugtam minden tápkábelt az alaplapba (24 pines táp, 4 pines CPU, és molex a PCI-E-hez) Ezután bekapcsoltam a gépet, hogy a ledek meg a gombok jól lettek-e bekötve. Ekkor annyit csinált a gép, hogy bekapcsolás után 1 mp-vel magától kikapcsolt. Lett valami baja??? Gépnek vagy a tápegységnek????

Aztán kihúztam a molexet meg a 4 pines CPU-t, úgy bekapcsolt és ment is, de a táp nagyon halkan sípolt (FSP BlueStormII 500W), és hiába nyomtam folyamatosan a kikapcsolás gombot, nem kapcsolt ki.

Remélem nem lett semmi baja. :(:pislog::Sír:

Posted

Valószínûleg nem lett baja, de proci nélkül nem illik bekapcsolni. Meg minek is.

Get_in_the_Game
Posted

Kipróbáltam, hogy mindent jól kötöttem-e be. :)

Na máskor ilyet nem csinálok, az tuti. :D

• 4 months later...
Posted

sziasztok gépet építenék

még nem építettem soha sem

Mik azok amik feltétlenül kellenek ahoz hogy mûködjön?

egy párat tok:

proci

memoria

videokártya

hangkártya

HDD

Posted

celeron vagy pentium melyik qa jobb?

Posted

Celeron irodába, Pentium D (inkább) játékhoz...

Posted

Tutok PC bontókat amiknek van honlapja is?

Posted
Mik azok amik feltétlenül kellenek ahoz hogy mûködjön?

egy párat tok:

proci

memoria

videokártya

hangkártya

HDD

Alaplap, processzor, memória és táp ami elengedhetetlen. És persze jó, ha van HDD és optikai meghajtó (DVD), esetleg floppy meghajtó is. A videókártya, hangkártya, hálókártya esetében elõbb nézd meg, hogy mi van az alaplapba integrálva, ha az megfelel, akkor nem kell külön kártyát venni. Ja és gondolom számítógépházat is szeretnél. :) Ha nem gyári hûtõs procit veszel, akkor hûtõ is feltétlenül kell, esetleg alaplaphûtõ is, de azt néha ráépítik az alaplapra.

Posted

Szerintem az alaplapokra mindig tesznek hûtõt. A proci esetében azonban valóban érdemes odafigyelni. "Box" megjegyzéssel jelzik a boltok, hogy a processzort dobozostól adják, tehát mellékelik a hûtõt is. "OEM" jelzés pedig azt jelenti, hogy csak a kezedbe nyomják a kis vackot, és kész. Ez érvényes az optikai meghatjókra is. Itt az OEM-ek azt jelentik, hogy egy zacskóban megkapod a meghajtót, pár csavart, és esetleg egy írószoftvert. A dobozos változatok egyéb extrákat is szoktak tartalmazni.

Érdemes eldönteni, hogy mire szeretnéd használni a gépet, mert a feladathoz kell megválasztani az alkatrészeket. Játékgéphez erõsebb konfigurációt érdemes építeni, egyszerû használatra (film, net, iroda, stb.) én erõs alap, vagy középkategóriás gépet szoktam ajánlani.

Bata László
Posted
Tudtok PC bontókat, amiknek van honlapja is?

Mogyoró

Posted

Ha az alaplapra mindig tesznek hûtõt, akkor minek árulnak külön alaplaphûtõket is? Tesómmal egyszer megtörtént, hogy CPU hûtõt rendelt, és tévedésbõl ugyanolyan márkájú alaplaphûtõt kapott helyette. Idõbe telt, mire rájöttünk, miért nem sikerül felszerelni... :D

Posted

Ez most olyan, hogy ha mindig van az autókban kormány, akkor miért árulnak külön is? Azért árulnak, hogy le tudd cserélni, ha éppen nem találod megfelelõnek a gyárit. Alaplap esetében például, ha gyárilag ventilátorral van megoldva a hûtés, és passzívra szeretnéd cserélni, vagy - szerintem perverz esetben - fordítva.

Posted
Ha az alaplapra mindig tesznek hûtõt, akkor minek árulnak külön alaplaphûtõket is? Tesómmal egyszer megtörtént, hogy CPU hûtõt rendelt, és tévedésbõl ugyanolyan márkájú alaplaphûtõt kapott helyette. Idõbe telt, mire rájöttünk, miért nem sikerül felszerelni... :D

:pislog::pislog::pislog:

Milyen vga kártyára akartátok ráerõszakolni??

Posted

Semmilyenre; mondom, hogy processzorra. És nem erõszakoskodtunk, csak nem passzolt, mert csavarral kellett volna illeszteni, de nem volt megfelelõ lyuk. Pedig formás rézhûtõ volt szép kis ventillátorral, szóval ránézésre nem volt gyanús... :upsz:

• 2 weeks later...
Posted

Mitõl függ hogy hány hdd-T LEHET bekötni az alaplapra?

Posted

A HDD-t hogy kell bekötni

Posted

IDE: 4 db vinyó vay optikai meghajtó

SATA: pontsan nem tudom, de több mint 100-at...

Posted

Beilleszted a megfelelõ sínbe, ahova csavarokkal rögzíted (ezt célszerû a végére hagyni, de tulképp mindegy). A megfelelõ kábel egyik végét beszúrod a HDD-be, másik végét pedig az alaplap csatlakozójába. Hogy milyen kábel kell, az attól függ, hogy IDE vagy SATA csatlakozójú HDD-d van-e. Az IDE kábel általában hosszú, lapos, széles és szürke, a SATA rövidebb és keskeny, sok esetben piros, de persze más színû is lehet; biztos felismered. Ha IDE HDD-d van, nem árt figyelni a jumperelésre: a hátsó oldalán egy kis pöcökkel maser vagy slave üzemmódba állíthatod. Ha csak ez az egy HDD van, mindenképp masterre állítsd. Bekötés után ellenõrizd, hogy a BIOS jól felismerte-e.

• 1 month later...
railwayman
Posted

Sziasztok!

Segítsetek légyszi' hogy a következõ konfigban minden passzol-e.

Alaplap:

ASUS M2N WS Pro ( Socket AM2)

Videókártya:

Leadtek WinFast PX 8800 GTS TDH

768 MB GDDR3 ( PCI-E )

Memória:

Kingmax Mars DDR II 800

1GB, PC 6400

Processzor:

AMD Athlon 64X2 5200+

AM2 foglalat, 2.6 GHz, dobozos

gyári hûtéssel

Ház:

Codegen E6097-CA ATX

miditorony, P4 450W

Szerintetek ide elég a 450W-os táp?

Köszi elõre is.

Posted

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, mi alapján tudom összepárosítani az alaplapot a házzal? Vagy univerzális a dolog és a házba belemegy bármilyen alaplap? Fõként azt nem tudom hogy ott hátul ahol van a soros, párhuzamos port, usb, hangkártya meg ezek, ott a kivágások jók lesznek-e.

Asrock s775 Dual-VSTA alaplaphoz tudtok valami házat amit szeret? (Max. 10-15ezer HUF körüli áron)

Köszi

• 1 month later...
Posted

Attol függ, de szerintem elég. Ha mégse akkor veszel márkásabbat. Elõre felesleges megvenni, bár márkásabb az télleg jobb.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy az újfajta alaplapokra (SATA -s pl.:MSI P965 Platinum alaplap) lehet-e még ATA csatlakozójú winchestereket kötni? Mert szeretnék egy gépet épetíteni, de nem akarom a régi vinyókat kidobni.

Köszi.

Digital Silence
Posted

Egy ATA csatlakozója van, tehát 2 darabot köthetsz rá!