Garono Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 Nos, nagyon remélem nincs még ilyen topic... Nézzetek el ide! <- Itt az eddig megjelent, illetve nyílt bétájú programokat tölthetitek le: - Google Talk - Google Toolbar (IE-s, és FF-es egyaránt) - Google Desktop 2 - Picasa2 - Google Earth - Gmail Notifier (bár ha fenn van a Desktop, akkor ennek én nem látom értelmét) Most pedig regélnék a programok tudásáról: Google Desktop: Nekem ez a kedvenc Google programom. Elképesztõ, hogy mennyi mindent tud: - E-mail postafiók figyelõ (csak Gmail) - Ha van Google Talkod, akkor azt is beépítheted - Hírek - Fotók - Gyors nézet - Feljegyzések - Rendszer monitor (CPU, memo, Disk, és az internet) - Idõjárás - (...a többi nem érdekes, vagy magyarországon nem lehet használni) Az Earth-öt gondolom senkienk sem kell különösebben bemutatni, viszont azt elmondanám, hogy a legújabb verziókban már van National Geographic reklám is, ennek segítségével találtam rá pl.: a piramisokra Egyiptomban. A Talk pedig olyan, ahogy Balázs leírta az ehavi számban, csak ami fontos, bár annyi extra van, hogy ha beírjuk ezt: : D, (persze egyben, csak nem akartam itt szmájlit csinálni) : ), akkor azt sötétkék, kiemelt betûkkel írja le a beszélgetésben. A Picasa is nagyon-nagyon hasznos, és nagyszerû program, két kattintással tudunk küldeni Gmail postafiókunkon keresztül képeket. Lehet, hogy én vagyok sügér, lehet, hogy tényleg nem lehet, de én nem találtam módot több kép egyszerre való elküldésére, így egyenként kellet elküldenem. A Google Labs-on pedig nagyon elámultam, hisz a Google-nak lesz (vagy nem) videó keresõ szolgáltatása. Hogy ez mennyire lesz sikeres, azt nem tudom, majd kiderül. / A Gmail Notifier pedig csak arra képes, amire a Desktop e-mal figyelõ szlgáltatása, így csak azoknak ajánlom, akik nem akarnak komplett, nagy keresõt a gépükre./ Picture - Google Desktop
Garono Posted November 5, 2005 Author Posted November 5, 2005 (edited) A Picasa ezt írja ki indítsánál. A gépet még nem indítottam újra, szóval még lehet, hogy "meggyógyul", de lehet, hogy nem. Majd visszaírok még, hogy volt-e változás. ______________________________________________________ Hát nem volt semmi változás újraindítás után sem, még mindíg ugyanazt írja ki. Valakinek ötlete? Mert nagyon szeret(t)em használni a Picasa-t. Edited November 6, 2005 by Garono
Shia-ko Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Kedvenc hibaüzeneteim egyike. Hibázott a memória. Hogy miért? A legkézenfekvõbb, hogy mert rossz, de ezen kívül nagyon sok más probléma is lehet. Teszteld le a memót, és ha jó, akkor biztos, hogy software-es a gondod.
Ruzsa Dániel Posted November 13, 2005 Posted November 13, 2005 Köszönöm az elsõ hozzászólónak ezt a hatalmas google összefoglalást! Érdemes lenne publikálni a google webhelyén!
Garono Posted November 22, 2005 Author Posted November 22, 2005 A Google Earth és a Maps után most végre itt van a Google Moon is, ami leginkább az Earth és a Maps keveréke, mert mûholdfényképekbõl áll, viszont a kinézete, és a navigáció teljesen egy az egyben a Maps. Jó holdtúrát mindenkinek! /Egy kis érdekes: ha teljesen rázoomolsz a hold felszínére, akkor az egész egy nagy sajtá változik. Hogy ez miért kellett? /
Garono Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 Új szolgáltatásokkal bûvül a Google. Ezentúl pénzt is kereshetünk vele, úgy, hogy az oldalainkon Google által elõre készített reklámokat rakunk. További információ itt.
Garono Posted December 23, 2005 Author Posted December 23, 2005 A Google-nak ismét van egy új szolgáltatása. Pontosabban programja. Nem nagy dolog, de hasznos, például azoknak, akiknek idõkorlátos a nete, vagy modemet használ. A Google Web Accelerator-ról van szó, méri, hogy mennyi ideje internetezünk és egy óra formájában, hogy mennyi adat megy át. Megadhatjuk, hogy melyik oldalakat nem nyithat meg, ez akkor jó, ha kisgyerek internetezik. Szerintem mindenkinek ott kell lennie a gépén! Szerk.: Pontosítanám. Szóval nem azt méri, hogy mennyi ideje internetezel, hanem, hogy csak azt az idõt, amíg adat ment át az internetrõl a gépig. Utána leáll a számláló, és ha új oldalra megyünk annyit hozzáad az idõhöz, amennyi ideig betöltötte az oldalt.
Gergoagore Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 Én egy Google-s progit használok de azt egyfolytában. A neve: Gmail Notifier. Lesz egy kis levél az óra mellett és ha lila akkor email-om érkezett . De sajna csak Gmail-re müködik.
Chabi1 Posted December 23, 2005 Posted December 23, 2005 A Google-nak ismét van egy új szolgáltatása. Pontosabban programja. ... Szerk.: Pontosítanám. Szóval nem azt méri, hogy mennyi ideje internetezel, hanem, hogy csak azt az idõt, amíg adat ment át az internetrõl a gépig. Utána leáll a számláló, és ha új oldalra megyünk annyit hozzáad az idõhöz, amennyi ideig betöltötte az oldalt. Ez a google web accelerator már kb fél évvel ez elött is létezett (akkor már kipróbáltam). A lényege hogy amit megnyitsz weboldalakat azt a google szerverei cache-lik neked és a számláló azt mutatja, hogy mennyi idõt nyertél azzal hogy nem az állandó webcímrõl nézed az oldalt, hanem a google szervereirõl. A dolognak vannak veszélyei, ugyanis ha pl. egy freemail póstafiókot is megnézel a webacceleratorral akkor a google szerverei már a felhasználói nevedet és a jelszavadat is félretették. Ugyanez érvényes ha egy bank on-line szolgáltatását veszed igénybe. Ha a webaccelerator be van kapcsolva akkor ott van a bankszámlaszámod és az összes azonosítód is Ezzel nem azt mondom hogy a google a bankszámláinkra kíváncsi, hanem az hogy ügyes emberek mindent fel tudnak törni. Így ha hozzáférnek a google szerverin tárolt adatokhoz, akkor a banszámlákhoz is.
Garono Posted December 24, 2005 Author Posted December 24, 2005 Lehet, hogy korábban is létezett, de én csak tegnap ismertem meg, akkor is teljesen véletlenül.
r-chee Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Hali! Nekem az a kérdésem, hogyan lehet kitörölni a Gogle keresõsávja alatt legördülõ, korábban keresett szavakat (már nagyon sok van belõlük). Kösz
Ruzsa Dániel Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Hát attól függ honnan a FIREFOX keresõjébõl, netán az IE-s toolbarból? A FIREFOX-ban úgy tudom simán törlöd az összes elõzményt, a toolbarban pedig a google feliratva kattintva a "clear search history"-t választva!
Garono Posted December 31, 2005 Author Posted December 31, 2005 Arra gondoltam, hogy most belinkelem az összes létezõ Google szolgáltatást: Google Google Images Google Groups Google News Google Maps Google Moon Gmail Google Talk Gmail Notifier Google Earth Google Picasa2 Google Desktop Google Toolbar Google Web Accelerator Google Local for mobile
Chabi1 Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 A Google Translator-ról hol tudnék pontosabb infókat találni ? A google-ban nem találok
Garono Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Ezt kihagytad Google Video Ja igen, pedig be akartam írni. @MiniDisc: Azt meg nem ismerem... Illetve már igen.
Chabi1 Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Google Video Akkor jön a láma kérdésem: - A google video-ról hogy lehet lementeni a videokat ?
Chabi1 Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Már rájöttem Nem videoformátum, hanem flash (SWF) most mentem le és utána átkonvertálom video formátumba.
manguszta Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Igen, viszont nem rakják fel a videó egészét, csak egy töredékét. Szóval tényleg meg kell venni, ha az egész érdekel.
Chabi1 Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Az egész interjú fent van http://video.google.com/videoplay?docid=55...ow+of+chernobyl Ez egy SWF, de valamiért mégsem engedi lementeni, pedig lebufferolja a számítógépemre szóval valahol itt van de nem találom
manguszta Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 >> Összekapcsolja Gmail és Google Talk szolgáltatásait a keresõóriás <<
Garono Posted February 7, 2006 Author Posted February 7, 2006 Hát a Talk eddig is csak Gmail-lal mûködött, most meg Chat lesz belõle, nem rossz, csak az a baj, hogy webes felületû.
Recommended Posts