Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Újdonságok az alaplappiacon

Recommended Posts

Posted

Nem kell bemutatnod a DFI-okat, nagyon jól ismerem. :hááát:

Ciao.

Posted

Mivel volt már szó integrált grafikáról és szerintem ez jobb itt mint a videokártya topikban:

Next ATI chipset has four pipelines, X600 like graphics

The next generation of chipsets will feature a new integrated core with four pixel pipelines and it should be relatively close to the X600 performance. It might end up a little bit slower due to slower memory performance from the integrated memory, but it should be in that range. This new graphic core enslaved in ATI's future chipset should feature all you need for Longhorn, Vista operating system. Yes, it's pixel Shader 2.0+ capable as well.

Forrás: HotHardware

Magyarul:

A következõ generációs ATI chipset-ekben az integrált grafikus mag teljesítménye az X600 teljesítményét fogja nyújtani.

Posted

Kár, mert az nagyon kevés. Az nVidia mostani integráltjai sokkal jobbak.

Go7800GTX integrált videóvezérlõ. :)

Ciao.

Posted
Az nVidia mostani integráltjai sokkal jobbak.

:hááát:

Mióta chipsetbe integrált videovezérlõ az amit írtál :?:

IPB kép

Szerintem nagyon félre értetted a hírt. ;)

Posted
Az Audigy SE audiovezérlõs K8N Diamond Plus speciális panellel is piacra kerül.

Az MSI egyik legteljesebb funkciólistával rendelkezõ alaplapja, a K8N Diamond Plus több dologgal is felhívta magára a figyelmet piacra kerülésekor, ide tartozik például a két teljes sávszélességû PCI Express x16 aljzat, a masszív chipsethûtés, a túlhajtási lehetõségek választéka, de elsõsorban talán a nyolccsatornás Creative Audigy SE hangvezérlõ, amely minden korábban alkalmazott integrált megoldásnál jobb hangminõséget és teljesebb szabványtámogatást ígért.

IPB kép

A gyártó most piacra dobja az alaplap egy korlátozott darabszámú kiadását, melyhez egy 5,25 colos meghajtórekeszbe illeszthetõ csöves erõsítõt mellékelnek. A panel, melyen egy hangerõszabályzó és egy hangnyomásmérõ mellett maga az izzó elektroncsõ látható, úgy tûnik, megegyezik a Cooler Master által Musketeer 3 néven forgalmazott termékkel. Ennek zenei jellemzõirõl túl sok jót nem tudtunk elmondani, bár kétségtelenül szemrevaló kiegészítõje lehet egy esztétikus háznak.

IPB kép

Forrás: PH

8)

Posted
Mióta chipsetbe integrált videovezérlõ az amit írtál  :?:

Tudtam, hogy ezt fogod válaszolni. Nem chipsetbe integrált, hanem integrált. Egyébként nem értettem félre, csak mondom, hogy az nVidia integráltja annál már jóval többet tud.

Ez az MSI valami álomszép. Már tudok is venni kb. 200 Euroért. Meg kellene egyet próbálni. :) Csak már nem vagyok benne biztos, hogy érdemes venni már, hisz itt a SAM2.

Ciao.

Posted
Nem chipsetbe integrált, hanem integrált.

:hááát:

De hát ez nem a mobil alaplapra integrált. Ez egy cserélhetõ laptop videokártya.

Posted

:D Jó, oké, hagyjuk. Ennyi erõvel mindegyiket integrálták a NYÁK-ra. :muhaha:

Ciao.

Posted

Ez a csöves vacak egy fabatkát sem ér. Egy jó minõségû elektroncsõ 20 rudinál kezdõdik (ezt azóta tudom mióta eltört egy a gitárerõsítõmben :S ) és az még nem is "annyira" drága. Szóval szerintem parasztvakítás az egész.

Posted

Még szép, hogy szép! Ha nem lenne szép, akkor nem lenne vitrinben. :lol:

Ciao.

Posted

Sziasztok

Úgy néz ki, a dfi probléma megoldódott. Beállítási hiba volt, most már megy a srácnal a RAM 654 single-ben! Nálam a Crucial Ballistix ramok 564-et mennek stabilan. Betudom annak, hogy ezek gigás mondulok és lehet, nem bírják tovább! ProF, Diamond Plus lapot küldok haza jövõ héten, ha érdekel tudok róla majd mondani pár dolgot. Itt egyébként 226 dollárba kerül. Olyan srácnak küldöm, aki szét fogja szaggatni teljesen tövirol hegyire.

:lol:

Bye

Posted
Még szép, hogy szép! Ha nem lenne szép, akkor nem lenne vitrinben. :lol:

Ha már használni úgy sem lehet. :lol:

Posted
ProF, Diamond Plus lapot küldok haza jövõ héten, ha érdekel tudok róla majd mondani pár dolgot. Itt egyébként 226 dollárba kerül. Olyan srácnak küldöm, aki szét fogja szaggatni teljesen tövirõl hegyire.

Szétszaggatni azért nehéz, mert ahhoz már elég jól megtervezte az MSI. Ahogy elnézem, Nálatok sem olcsóbb. Furcsállom is, hogy kinntrõl hozatja. :pislog: Postaköltséggel jóval drágább, mint nálunk (200 Euro).

Ciao.

Posted

Szia Prof.

Off: igen, ebben igazad van. Tudnál hozni a srácnak olyan lapot? Ahogy olvasgatom szoktál másnak is ilyen ügyben segíteni. Mondta a srác, hogy felvett téged MSN-re, de nem válaszolsz neki! Érdekelne egy ilyen lap.

Köszi, szia!

Posted

Persze, tudok segíteni. Akkor majd megbeszélem vele. (Õ egyébként westlake?)

Ciao.

• 2 weeks later...
Posted
BIOS-támogatás az Intel 65 nm-es processzorainak

Az Asus közzétette honlapján azon alaplapjainak listáját, melyek – egy BIOS-frissítést követõen – már használhatók az Intel mostanában piacra kerülõ, 65 nm-es csíkszélességû gyártási eljárással készülõ processzoraival. Amint ismeretes, a kétmagos, Presler kódnevû CPU-k Pentium Extreme Edition 955-ként és a Pentium D 900-as sorozatban, az egymagos Cedar Mill chipek pedig a Pentium 4 600-as szériába tagolva jelennek meg a forgalomban.

Az egy- és kétmagos CPU-k fogadására egyaránt alkalmassá tett Asus-modellek között örvendetes módon nem csupán az Intel hivatalosan támogatott 945/955X/975X lapkakészletei köré épülõket találunk, hanem felkerültek a listára Intel 865PE, NVIDIA nForce4 SLI Intel Edition, valamint VIA P4M800/Pro és PT880 Ultra chipsetre alapozó típusok is.

Az új processzorgeneráció csak egymagos változatait fogadó lapok sora a fentiek mellett Intel 915-ös és ATI Radeon Xpress 200 chipsetes típusokkal hosszabbodott. A kompatibilitás tekintében természetesen egy szûkebb halmazt képeznek a Pentium (4) Extreme Edition processzorok, hiszen ezek mûködtetéséhez 1066 MHz-es rendszerbuszsebességet támogató északi hídra lehet szükség.

Más nagyobb gyártók CPU-támogatási listáit szúrópróbaszerûen szemügyre véve látható, hogy a 945-ös és újabb Intel chipsetekkel szerelt alaplapokhoz kezdenek megjelenni a Preslert is támogató BIOS-változatok, azt azonban többnyire még homály fedi, hogy a más gyártók chipseteit vagy régebbi Intel chipseteket tartalmazó alaplapok közül melyek fogják fogadni a Preslert, illetve a Cedar Millt.

Forrás: PH

:)

• 2 weeks later...
Posted

Megjelentette az MSI az idei terveit.

IPB kép

Ciao.

Posted

DDR II 533/667/800MHz :)

Fincsi. 8) Remélem lehet majd ugyanúgy fimohangolni húzás nélkül is a memóriavezérlõt magasabb órajelekre mint ami az E3 steppinges Venice prociktól lehetséges. DDR500 ;)

Posted

Na megjött a SAM2! 8)

MSI K9N Platinum

Tetszik. Szép elrendezés, jó ötletek. Úgy látom, már csak egy IDE-csatornát hagytak rajt. Valaki írta ott a fórumon, hogy nincs rajt FD-csatlakozó. De szerintem az a fekete az.

Ciao.