Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Egyik lap szenzorai sem érnek semmit. ha stabil a rendszer, akkor élvezd a jó tápodat. ;)

Posted

Hehe :) Az jó. Hát nekem stabilnak tûnik, bár néha [még az Neo Platinum lapomnál] néha magától bekapcsolt :D De csak 2x-3x fordult elõ, és úgy egy évig megvolt a lapom. De mókás volt... :)

Posted

Nekem csak olyan van, hogy játék közben (vagy nagy terhelésnél) újraindul. Ez szerintem a frankó kis 300 W-os Codegenemnek köszönhetõ. 3 vinyó és 2 optikai meghajtó megteszi a hatását a Tbred mellett :S

• 1 month later...
Posted

Nekem az lenne a problémám, hogy ma megjött a gépembe két Revoltec típusú fénycsõ. (ezek egy inverterre vannak kötve, nem is lehet külön) Beszereltem, minden ok, elindítom, még mindig, nagyon állatul néz ki, (ez a típus hang ritmusára villog). A probléma ott kezdõdött, hogy járt hozzá egy a számítógép hátuljára kivezethetõ kapcsoló. Gondoltam kipróbálom mûködik-e, hát kikapcsoltam :Sír: Ez volt a legnagyobb hiba. A gép leállt és azóta be se kapcsol, semmi. Én a tápban lévõ kis biztosítékra gyanakszom, de lehet, hogy más ezért ha van tippetek akkor légyszi osszátok meg mert nem akarok gép nélkül maradni :Sír: Illetve egy tápnak el kellene bírni egy normál fénycsövet nem?

Posted

El kellene bírnia, de attól függ, milyen tápod van. :?:

Ciao.

Posted

A fénycsõnek kicsi az áramfelvétele és simán ell kellene neki bírnia a fénycsöveket. Ha valóban a tápegység bizosítékra gyanakszol akkor szedd szét a tápot (ha nem garanciás) és nézd meg. Ha a bizti rossz cseréld ki!

Posted

300W tápom van semmi extra, ami a házhoz járt. Eddig jó szolgált nem voltak gyanús újra indulások semmi. Megnéztem a tápot szerintem nincs elszakadva a biztosíték. Pedig vettem kettõt is :D Holnap majd megnézem mûködik-e a táp magában, mert ha nem hááát :mérges:

Posted

Ha áramingadozás van akkor nem tudod olyan egyszerûen letesztelni az lesz a legjobb ha egy voltmérõvel folyamatosan figyeled és akkor majd kiderûl hogy jó-e a táp.

Posted

Ilyesmit nekem is csinált a Revoltec fénycsõ. Azzal a különbséggel, hogy elõször bejött egy kék-halál képernyõ, aztán reset után ment minden a régi kerékvágásban. Szerintem a kapcsolgatással járó fesz-ingadozást nem csípázzák túlságosan a kisebb teljesítményû tápok.

Posted

Megcsináltam!!!! Húú meleg volt!! Kiszedtem a tápot szét szedtem kiporszívóztam, a gépet és kifújtam a port mindenhonnan. Összeraktam, aztán mondja anyum hogy vigyem má' el a szervízbe ne itthon barkácsoljak :upsz: Aztán gondoltam még egy próbát meg ér POWER és simán elindult. mintha mi se történt volna. DE azért kíváncsi lennék a hiba okára is, hogy miért indult el most ha két napig satu volt?

Posted

Én is tapasztaltam már hasonlót.

Lehet, hogy csoda. :ima: (kontakthiba)

Posted

Titusz kifejeznéd bõvebben azt a kontakthibát? :upsz:

Posted

A kontakt hiba azt jelent hogy nem érintkeznek megfelelõen a csatlakozók valami miatt. Ilyen lehet a kosz, por, vagy az oxidáció. De én is gondoltam erre és azért porszívóztam ki a gépet. + A porszívózás jobb is nemcsak a gépnek hanem a szoba levegõjét se szennyezi a por, a ventik is jobban mennek.

Posted

Csak viccbõl kérdeztem mert azért ennyit én is tudok baludada de azér a porszívózás kicsit dura, szerintem egy egyszerû portörlés eléglett volna de mivel újonnan vetted a neont erre nem hiszem hogy szükség lenne

:hááát:

Posted

A gépemetr mér 3 éve használom.

Mostanában arra lettem figyelmes, hogy ha kikapcsolom a számítógépet, akkor a trafónak olyabn erõs búgása,alapzaja van,hogy ha csendben vagyunk,akkor a szoba másik végében is lehet hallani.

Érdemes -e kicserélni,vagy mire utal ez a zaj?

a válaszokat elõre is köszönöm!

Posted

Gondolom a tápegységre gondolsz :hááát:

A régi Acorp házakat Acorp tápokkal szerelték (egyértelmû).

A bátyámnál is megdöglött egy 300W-os Acorp táp ami magával vitte a 60GB-os winchestert.

A helyedbe lecserélném a tápot egy márkásabbra.

De az ajánlat kérésre már van régóta egy külön topik: :nyíl: >> Tápegység vásárlás << ;)

• 1 month later...
Posted

Egyik haverom vett a gépébe egy RAM-ot. Ma mondja, hogy sokszor lefagy a gépe, meg olyanokat csinál, hogy egyszer csak eltûnik a kép, majd újraindul a gép. 300W-os tápja van a következõ konfigra:

:nyíl: 2,4-es Celoron

:nyíl: 2*512MB RAM

:nyíl: 1 HDD

:nyíl: 2 optikai meghajtó

:nyíl: Egy síma ATI 9600

Everest ezeket az értékeket mutatta.

Posted

Van egy PC ALERT 4 nevezetû program ami a 12 voltos feszültségen 15,3 V ot mér ez minek a hibája lehet? Mit lehet ezellen tenni? Az összes többi feszültség és hõmérséklet jó értéket mutat.

Asus P4 P800SE alaplapom van a Tápom 400W-os codegen.

Posted

Ne foglalkozz vele. Ezekkel a mérõkkel csak az ingadozást lehet figyelni, mást nem.

Azért egy tápot vehetsz. ;)

Posted

Én is erre gondoltam lehet hogy a program vacak , viszont a tápom nem valami márkás milyet tudsz ajánlani?

• 4 months later...
Posted

Sziasztok !

Van egy új tápom, HIPER Type-R series 480 W. Nem indul vele a gép! Csak az alaplap lámpácskája világit. Egy haver segített összerakni, ért hozzá! A régivel persze megy.

Eszembe jutott, hogy szobámba, a gépemnél ki van kötve a védőnulla, érintés védelmi szál. lehet ettöl nem indulna az új táp ? (Hogy mért is van kikötve, mert az erösítöm, Thecnics igencsak búg ha számítógép védőnullázva van.)

Irány vissza a boltba?

Válaszokat előre is köszönöm!

Posted

Mindenképpen! Annak mûködnie kellene. (Fõkapcsoló bekapcsolva? :upsz: )

Ciao.

Posted

Persze!

Rossz az új táp! Hát!