Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Írtam már, hogy a az USB-met nem ismeri fel 2.0-nak. Kw7-es alaplap + Windows xp sp2. Néha nem ismeri fel a pendrive-ot, amikor pedig felismeri, mindig figyelmeztet, hogy gyorsabb is lehetne, nincs fenn 2.0-ás meghajtó. Alaplapi driver fennvan. Most megnézem a BIOS-ban.

Posted

Megnéztem a BIOS-ban. Nem szerepel sem -5V, sem -12V. Ezekrõl tehát nem tudtam meg semmit. :(

(Azért nem a szerkesztés gombot használtam, mert azt akartam, hogy a fórumtársak felfigyeljenek az új bejegyzésemre.)

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Akkor marad a fizikai (mûszeres) tápegység vizsgálat, bár, ha a gép nem produkál hibákat, akkor az lesz, amit Shia-Ko mondott: Hagyd a fenébe, vagy pedig alaplapcsere.

Posted

Most már biztos, hogy az Everest vágott át! A bios-ban is tök normális értékek vannak. 11,98 V folyamatossan. És a Speedfan-ban is. Szerintem a BIOS a mérvadó. Nem? :pislog:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Dehogynem. :)

Posted

Még egy dolog, ami a feszültségingadozásokkal kapcsolatos lehet.

Írtam, hogy a pendrive-om csatlakoztatásakor ez az üzenet fogad minden alkalommal. Ezek az eszközök jelennek meg, ha rákattintok a buborékra.

330 MB adatot másoltam fel a pendrive-ra, ez 11 percig tartott.

Rendben van ez így?

Rossz az alaplap? Rossz a táp? Mindkettõ? Egyik sem? /Túl sok a kérdés?/

Posted

Igen, de a nyomtatás USB-csatlakozásból rendesen megy. Lehet, hogy MiniDiscnek lesz igaza: ki kell cserélni az alaplapot. (Abit kw7)

• 3 weeks later...
Posted

Mennyi lehet a processzor feszültségének ingadozása, ami még normálisnak mondható?

Posted

Jobb, ha semennyi, de 0,01 Volt.

Ciao.

Posted

A proci biztos kényesebb, mint a többi alkatrész, itt jobb, ha nincsen semennyi ingadozás, szerintem. Egyébként azt mondták +/- 10% még belefér.

Posted

Hát nekem ennél jóval több az ingadozás. El kéne gondolkozzak egy tápcserén, ugye? :)

Posted

Mit jelent az a jóval több?

Ciao.

Posted

Hát kissé bizonytalan vagyok most. BIOS-ban nem ugrálnak a feszültségek, viszont Everest-ben akár 0,1-et is ugrik.

[off: bár most már kezdem azt hinni, hogy valami nem kóser az alaplap érzékelõiben. Mert pl a ház- és tápventi fordulatszáma a valódi és 0 között ugrál a BIOS-ban, ráadásul a tápventi fordulatszámáról csak én tudom, hogy az, mert chipset-ventiként jeleníti meg, és csak a fordulatszámról tudom, hogy valójában nem az]

Posted

Nem az alaplappal van a gond, hanem a tápegységgel!

Ciao.

Posted

Ok, akkor abból cserélek. De tuti, hogy az alaplap sem mér jól. Mert én örülnék a legjobban, ha csak 5000en forogna a chipsethûtõm.

Vélemény errõl: >>Enermax EG495AX-VE<<? 28k-ért láttam. A mostani Enermaxom is hasonló, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Teljesen csendes, soha nem hallani a hangját.

Posted

:o Most Enermaxod van abban a gépben? :huh:

Egyébként amit írtál, az jó.

Ciao.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

:D Ami elromolhat ... ;)

Posted

Persze, hogy elromolhat, de szerintem másra értette. :hááát:

Ciao.

Posted

Ezt nem értem? Mi a baj vele? Nagyon szeretem ezt a tápot, semmi baj nem volt vele. Még a mostaninál [szerintem] nagyobb konfigot is vitt már. Tudtommal az egyik legjobb márka tápok terén.

Posted
Tudtommal az egyik legjobb márka tápok terén.

Tudtommal is. :hááát:

Miért akarod lecserélni? Mert a szenzorok szerint ugrálnak a feszek? :pislog:

Posted

Akkor ne cseréld le! Inkább úgy kellett volna kérdeznem, hogy milyen tápod van.

Ciao.

Posted

Egész pontosan ez van most nékem:

Enermax EG365AX-VE(G)FMA:

• 353W, 230V

• Intel ATX Ver. 2.1 & ATX 12V Ver 1.2 compatible

• Enhanced +12V Output Power

• +12V P4- & AUX-power connector

• 2 ball bearing fans [8cm - fan speed manual adjustable (A) - fan speed monitor function (FM); 9,2cm - thermal controlled by sensor]

• Power Factor Correction: active PFC >= 0,97-0,99
A dobozra oda van biggyesztve egy "Super Low Noise" felirat, amit bõven kiérdemelt. Haver is csak nézett, amikor feltekertem maxra a ventit, és alig hallatszódott Valami. :D Ha esetleg mégis tápcsere kell biztos, hogy Enermaxot veszek, nem sajnálom rá a pénzt. Nagyon megszerettem :):szerelmes::istenvagy:

Miért akarod lecserélni? Mert a szenzorok szerint ugrálnak a feszek?

Igen, emiatt. Gondoltam kevés a táp, azért ugrálnak. De tényleg kezdem azt hinni, hogy Valami nem kóser az alaplap érzékelõivel [Everest is ezeket használja, ugye? - hülye kérdés: mást mit használna? :)]