Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Far Cry

Recommended Posts

Posted

Én nem játszom ezzel a játékkal, de mivel nagy köztiszteletnek örvend nyitottam róla egy témát.

Én csak ennyit mondok:

>> A 64 bit csodái a Far Cry-ban <<

:ninja:

Az egészben az tetszik, hogy nem kellett újraírni az egész játékot, hanem egy jó nagy 64bit-es patch-el át lehet változtatni. :)

Remélem ezt más játékoknál is alkalmazni fogják. Így egyszerûbb mint tényleg elõrõl írni a játékokat 64bit-en.

Guest GoodSpeed
Posted

Nekem is a játék doozán rajta van az AMD Athlon 64 jelzés ,és kicsit gondolkoztam is rajta, hogy a DVD-n csak a 32 bites verzió van rajta, hogy hogy lehet ez 64 bit-re is optimalizálva, még arra is gondoltam, hogyha 64 bites rendszerre állok át, akkor megkell vennem külön a 64 bites verziót, de ez így nagyon jó, hogy ingyen közzé teszik, remélem a Battlefield 2 is így lesz :)

Posted

Én imádom ezt a játékot! azt hiszem megyek és holnap veszek egy Athlon 64 platformot :pislog: Amugy nagyon szép 64 bit alatt a FC!! 8) Ha majd a meszimeszzi jövöben lesz A64-em végigviszem újra! ;)

Posted

Én végigjátszottam kódok nélkül!

Nagyszerű játék! Várom a 2. részét!

A 64 bit-es cikket olvastam, hát igen! Már rég igaz a mondás, hogy a játékokhoz vesszük a gépeket! ;)

Lassan kidobhatom a 9600 XT kártyámat! :bizonytalan:

Posted

Hát igazad van a géppel kapcsolatban... Merthát nekem pl egy ATI Radeon (excalibur) 256Mb DDR2-es videókártyám van, azzal speciel a Far Cry-ban minden fullon volt a felbontástól kezdve a részletességig, csakhát a gépen nem akaróddzott bírni a nyüsztetést... ;)

Különben én is végigjátszottam kódok nélkül. Nem very high-on hanem azt hiszem medium-on (a középsőn)... :D

Posted

Ha valaki felteszi a 64bit-es kiegészítőt az tegye fel a RivaTuner progit is, mert az tudja mérni a VGA RAM-foglaltságát is.

32bit-en is pengeélen táncolt 1024x768-on AA és AF bekapcsolásával volt 120MB.

Kiváncsi lennék hogy ezzel a 64bit-es patch-el mennyivel lépi túl a 128MB-os határt 1024x768-on AA-val és AF-el.

Magyarul csak arra szeretném felhívni a figyelmet amire a régi fórumban is kevés sikerrel:

A 64bit-es korszak beköszöntével a 128MB-os VGA kártyák értelmüket vesztik a játékok miatt

Bár aki szeret a rendszer RAM rovására lefoglalni + memót a VGA-nak az továbbra is elégedett lehet a teljesítmény romlásával !

Guest GoodSpeed
Posted

Remek feltettem, megmondta hogy a Gecube weboldaláról származó driver, 4.12-es Catalyst, szóval lehet majd vissza teszem az 5.2-est azzal még jól müködik a kártyám, viszont hol jelzi mennyi a VGA RAM foglaltsága?

• 2 weeks later...
Posted

Vannak jó kis pályák is, de van ami nem akar mûködni. De nem lényeg, mert nem szoktam valami sokat játszani... De azé' Kösz a tippet!

• 2 weeks later...
Guest GoodSpeed
Posted
érdemes lenne megpróbálkozni újabb újabb pályákkal is.

Pl. kedvenceim: Devils Island, Matto, Matto 2. ;)

Ezt is megnézem majd.

A multi nem egy nagy durr sajnos :( Olyan nincs véletlenül hogy co-op? Tehát itt nem arra gondolok, hogy 5 ember ugyannyi ember ellen pl, hanem mondjuk x számú ember a monszták ellen. Mert ha lenne benne ilyen mennyivel izgalmasabb lenne. Lényegében emberek botok ellen.

• 2 weeks later...
Posted

Valaki leírná, hogy hogyan kell életet lehelni azokba a pályákba, amik gabooka által megadott url-n érhetõk el. Valahova be kell másolni? vagy valami külön progi? Esetleg kell hozzá, valamilyen Patch?

Elõre is Kösz a segítséget!

Posted

A FarCry fent van a gépemen, frissítettem az 1.1-es patch-vel, aztán próbáltam volna az 1.3-ast (1.2-öt visszavonták hibák miatt!), de nem lehet választani, hogy hová települjön. Mindig a "C" meghajtón keresi az alapjátékot! Micsoda marhaság ez? :!: :pislog:

A másik meg, hogy eredeti játékom van, de nem hajlandó elindulni ameddig a CD/DVD emuláló program van fent a gépen :!: :!: :pislog:

Megszabják, hogy milyen programokat használhatok, meg milyet nem?! Vicc!

Most meg találjam ki, hogy a CloneCD, Daemon Tools, Vagy az Alcohol miatt kiabál!

Na mindegy!

A problémát megoldottam netes segítséggel ( :démonikacaj: ), de teljesen felesleges volt eredetit vennem! :dühös:

Posted
Valaki leírná, hogy hogyan kell életet lehelni azokba a pályákba, amik gabooka által megadott url-n érhetõk el. Valahova be kell másolni? vagy valami külön progi? Esetleg kell hozzá, valamilyen Patch?

Elõre is kösz a segítséget!

Ha leszedet a kiválasztott pályát, megtalálod a szükséges instrukciókat egy txt-ben. :)

@nascar: Dehogy volt felesleges.... gondolj csak a tokra és a borítóra. :lol:

Posted

@gabooka

OK, elboldogulok vele... Kösz!

Posted

Nah, megnéztem tüzetesebben ezeket a pályákat.

Mod mappába kell másolni: (matto2) elindítom mint mod, újratölt a FarCry, de semmi változás, minden a régi

Telepítõ .exe: (matto3) felteszem oda ahova kell, megyek a mod fülhöz, elindítom, bejön a menü, de itt már más, változott a menü. Megpróbálom a legfelsõ résznál elindítani, kiválasztom a nehézséget, kattintok a strarta, semmi. Megyek egyel lejjebb a menüben, valami bechkmark, vagy mi, ott van valami, kezd tölteni a játék, de mihelyst kész van, lefagy a játék

A maps mappába másolósok: írv valamit, hogy nyomj meg, de mit is?

Elõre is Kösz!

Posted
Nah, megnéztem tüzetesebben ezeket a pályákat.

Mod mappába kell másolni: (matto2) elindítom mint mod, újratölt a FarCry, de semmi változás, minden a régi

Telepítõ .exe: (matto3) felteszem oda ahova kell, megyek a mod fülhöz, elindítom, bejön a menü, de itt már más, változott a menü. Megpróbálom a legfelsõ résznál elindítani, kiválasztom a nehézséget, kattintok a strarta, semmi. Megyek egyel lejjebb a menüben, valami bechkmark, vagy mi, ott van valami, kezd tölteni a játék, de mihelyst kész van, lefagy a játék

A maps mappába másolósok: írv valamit, hogy nyomj meg, de mit is?

Elõre is Kösz!

Ha jól emlékszem, akkor a következõk szerint kell eljárni:

A letöltött állományban megtalálod a [matto_2.zip\Matto\Levels] Matto_2 mappát.

Ezt bemásolod a "Levels" mappába, majd az indítás következik.

A fõmenüben nyomsz egy "0"-t, majd írod: "\map matto".

Nem vagyok biztos ebben, de azért próbáld ki! ;)

Posted

Nagyon köszönöm gabooka! Mûködik!

Egyetlen bibi volt, hogy nem tudtam \ jelet írni, mindig csak q írt be, de ismeri a crtl+c, úgyhogy nem volt gáz... :D

Posted

Igazán nincs mit! ;)

Ennek örömére megint felpakolom a gémet! [ immár 4X-re ] :lol:

Posted

Nah, ez egy jó ötlet. Én személy szerint nagyon imádom. Most viszem Reality-n, de egy kcsit megakadtam, úgyhogy nézem a plussz pályákat. Meg még a multis pályákat akarom kipróbálni, csak nincsen kivel. :(

Guest GoodSpeed
Posted

Kijött az 1.32-es verzióhoz való magyarítás, letölthetõ innen.

Posted

Nekem az 1.3 patch fel sem megy fel! Az 1.1 hiba nélkül, de az 1.3 telepítõje meg sem kérdezi, hogy hová települjön, csak kijön a "Install, Repair, Uninstall" képernyõ, mondom neki, hogy install, és hibaüzenettel leáll, hogy nem találja az........./1.3patch.msi fájlt!

Eredeti, megvásárolt játék! :pislog:

Guest GoodSpeed
Posted

Nekem nem volt vele sosem gondom, természetesen az enyém is megvásárolt ,eredeti játék. Lehet a Windowsoddal nem klappol valami nem?

rootcommander
Posted

Helloo!

Végigjátszota már valaki a Far Cry-t?

Eljutottam egy olyan pályára, aminek a neve valami BOAT, van rajt egy nagy tenger egy szárazfölddel és a part mellet egy nagyon nagy hajó. A feladat, hogy a hajó hátsó részén lévõ üzemanyagtartájt fel kell robbantani (FUEL) és a hajó elejére szaladni. A bomba elhelyezése és a robbantás után jön egy helikopter, amirõl elkezdenek lõni mint az álat és az istenért sem tudom lelõni a helikoptert.

Lehet, hogy én vagyok béna, de ha valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan tovább nagyon megköszönném.

Posted

Nah, az tényleg szép hely. Én is sokat bénáztam vele. A lényeg, hogy le kell lõni a helikoptert, még mielõtt elsûlyed a hajó, mert a hajó nagyon jó fedezék. Én a rakétával lõttem le. Max 2 a rototta, és annyi..

rootcommander
Posted

OK, köszönöm, sikerült

Az utolsó részben sem semmik az a sok nagy dög.