Tomika81 Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Van egy MAXTOR 80 GB-s ATA és egy SATA160seagate HDD-m. a maxtor csak UDMA-2-t a seaget pedig UDMA-0-t használ. Az everest mind a kettőnél a max UDMA átviteli módnak az UDMA-6-t írja ki. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám beállítani hogy mind a 2 UDMA-6-t használja. Az alaplapom asus a7n8x-e delux és a rendszer a SATA HDD-n van. a maxtor IDE 1-re van kötve masternek. Oprendszer: XP SP2.
Chabi1 Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Az alaplapi CD-n lévő driverek lettek feltelepítve vagy egy újabb nForce2 driver ? Az alaplapi CD-n lévő driver lehet hogy még az SP2 kiadása elött készült el és nem teljesen kompatibilis vele.
Tomika81 Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 Az új driver javaított a dolgon. Most UDMA-4 lett a maxtor de nem engedi feljebb venni. Viszont az SATA-t egyáltalán nem tudom állítani. (nem is tudom hol kell) Az everest SCSI-nek látja és az aktív UDMA átviteli mód 0. A Biosban nem találtam semmilyen állítási lehetőséget ezzel kapcsolatban pedig az eszközkezelő azt írja hogy a biosból vett adatokat használja.
ProFiler Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Mondjuk nem egészen értem, hogy miért nem mindegy az, hogy mit ír ki az Everest! Ha egyszer rendesen működik, akkor szerintem felesleges ezzel foglalkozni. Az a lényeg, hogy tedd fel a friss chipkészlet és SATA drivert. Ciao.
Tomika81 Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 Nem csak az everest írja ki hanem az eszközkezelőben is ezt látom. azért nem mindegy mert eddig 30000Kb volt a max. sebesség amivel HDD-ről HDD-re tudtam másolni és most hogy sikerült ATA33-ból ATA66-t csinálni (Chabi ötletével) 40000Kb. Gondolom ha elérném az UDMA-5-t vayg netán 6-t akkor elérhetnék 50000Kb/s sebességet is. 1 DVD-nyi anyag másolásánál nem mindegy.
ProFiler Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Épp ezt mondom, ha gyakorlatban is érezhető, akkor már tényleg nem mindegy. Ciao.
ordító egér Posted May 9, 2005 Posted May 9, 2005 Próbáld ki ezt: http://misterxp.uw.hu/index.php?oldal=kere...kek/ntfs/udma66 Igaz ez csak 66-ra jó, de a módszer lehet hogy működik akár 100-ra is.
Tomika81 Posted May 9, 2005 Author Posted May 9, 2005 az ATA HDD-t sikerült megcsinálnom. most ATA133-on megy. Köszönöm a segítségeket. A probléma az volt hogy régi volt az nvidia meghajtóm. Viszont az SATA (rendszer) HDD még mindíg UDMA-0-t ír.
matesz Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Sziasztok! Az új SATA Western Digital vinyómra az Everest azt írja ki hogy Max. UDMA átviteli mód UDMA 6 (ATA-133) Aktív UDMA átviteli mód UDMA 5 (ATA-100) Jó ez így? Nem kellene UDMA 6-nak lenni? Vagy nem jelöli máshogy a SATA vinyót?
ProFiler Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Hajjajj, már megint ez az Everest... Szerintem ne foglalkozz vele. A SATA HDD-nél úgysem konfigurálhatsz mást át. Ciao.
matesz Posted May 15, 2005 Posted May 15, 2005 Van olyan progi, amivel lehet mérni az adatátvitel sebességét SATA vinyónál?
Maverick Posted May 16, 2005 Posted May 16, 2005 Van olyan progi, amivel lehet mérni az adatátvitel sebességét SATA vinyónál? Hajaj!! Ajánlom figyelmedbe a Simpli Software HD Tach 3 nevű progiját...
Zag Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 Üdv! Következõ a problémám: 1. Adott egy Samsung 200 GB ATA-133 merevlemez. 2. Az alaplapom ABIT NF7 V2.0, nVidia nForce2 chipsettel, a legújabb driverrel. 3. Op. rendszer: Windows XP with SP2 4. A merevlemez 80 eres körkábellel van csatlakoztatva az elsõdleges IDE csatornához, és a kábelen nincs más eszköz. És mindezek ellenére csak UDMA-5 módban megy a merevlemez, én pedig, ha van rá mód, szeretném, ha UDMA-6 módban menne. Hogyan tudnám ezt megoldani? Elõre is kösz a válaszokat Zag
traver Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 Tudod mi a különbség UDMA-5 és UDMA-6 mód között?
Zag Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 UDMA-5 (UDMA/100): max. átviteli arány 100 MB/s UDMA-6 (UDMA/133): max. átviteli arány 133 MB/s Tisztában vagyok vele, hogy ezek elméleti határok, és sosem fogja a tényleges írási sebesség ezt megközelíteni, csupán az iránt éreklõdtem, hogy mi az oka, hogy nem tudom beállítani az UDMA-6 módot. Az most mellékes, hogy ez ténylegesen gyorsítani fog-e bármin is, az a kérdés, hogy miért nem lehet beállítani az UDMA-6 módot.
Minkó Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 Helló! Az a helyzet a Samsung HDD-kel,hogy állítólag egy szoftver kell ahhoz,hogy UDMA-6-on menjen. Nekem is Samsungom van,és ugyanígy csak UDMA 5-öt jeleznek ki a tesztprogramok. A gyártó honlapján van a szoftver.Állítólag.
Chabi1 Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 A Samsung csak UDMA5 :!: De tök felesleges az UDMA6 mert nincs észrevehetõ sebesség különbség köztük.
Minkó Posted September 20, 2005 Posted September 20, 2005 Szerintem is! Annyival nem gyorsabb! Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
Sanzi Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Vettem egy Gembird csõkábelt, és az alábbi képen látható egy kábel, mely szerintem valami földelés akarna lenni. De minek IDE kábelre? KÉP Még található rajta egy (talán) réz "fólia". Ez is az árnyékolást szolgálná? KÉP
arpsoft Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Igen, mindkettõ árnyékolás. A réz fólia kilógása engem ugyan egy kicsit aggaszt, de ha nem ér hozzá semmihez, akkor biztosan nem lesz baj. Az árnyékolás zsinóros végét kell felcsavarozni a merevlemez egyik tartócsavarjával. Ez további védelmet ad a zavaró jelek ellen.
Recommended Posts