Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2005. májusi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

Tekintve, hogy sokan már ma kézhez kapják a májusi számot -- mi például már meg is kaptuk :P -- íme a minden hónapra beígért téma, ahol bárki elmondhatja véleményét a lapról az egyes cikkekkel kapcsolatban.

 

Mindenkit arra kérek, hogy ha kritikát fogalmaz meg, tegye azt úgy, hogy egyértelmű legyen, melyik cikkre gondol. A cikkek szerzői esetleg válaszolhatnak a felvetésekre, de ha ez mégsem történne meg, az még nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyjuk őket.

 

Nem szeretnénk továbbá ha az egyes vélemények vita alapját képeznék. Kulturáltan, természetesen, lehet beszélgetni az újságban leírtakról, de attól, hogy valakinek nem tetszett a Tartalomjegyzék, még nem kell rá kigyót-békát kiabálni. ;)

Link to comment
Share on other sites

Neohacker

Megvettem az újságot és egy szembetűnő és kellemes változást tapasztaltam!

 

Megváltozott DVDs PC WORLD színe. Végre nem az az unalmas fehér hanem egyedi szín!

 

Még nem sikerült kiolvasni de igyekszem amúgy eddig tetszik nagyon!

Link to comment
Share on other sites

Greene

A borítóról csak annyit, hogy nem annak a színe a mérvadó...(lehet, hogy újpest lett a kiszemelt havi célközönség, esetleg a Milka csokit imádók :D )

 

Hiányoltam a mostani számból a nagyteszteket (már egy éve siratom Stinger tesztjeit).

Volt egy nyomtatós teszt, aminek a HP lett győztese, pedig nem egy árkategóriában volt a többivel. A nyomtatás mérsékelt kötségei című indoklást sem értem. A HP patronjai elég drágák. Az utántöltés csak pár alkalommal megjátszható, mert a fej és a tartály egybe van építve, ellentétben pl. a Canon nyomtatókkal. Hiányoltam mondjuk egy Pixma 3000-4000 nyomtatót is az összehasonlításból. Szerintem elég jól szerepeltek volna...

 

A kihajtogatós HP-s fényképezős írást nagyon gagyinak találtam (már a bevezető szövegben a jó képminőség emlegetésénél elnevettem magam). A HP fényképezőgépek fényezése, valamit egekig magasztalása csak akkor indokolt ha fizetnek is érte. Gondolom ez így történt. Ezért nem írom le bővebben a véleményem...

 

A Címlapsztorinál nem sok összefüggést láttam a PC world mint számítástechnikai magazin és mondjuk a Rubik kocka között :unsure: . Ez a cikk nem tetszett annyira. Mi köze a PCW-nek ahhoz, hogy a mobiltelefon hogyan változtatta meg a világot. Arra ott a mobilkor magazin meg a hasonlók...

Az akkumlátorokról szóló cikk már inkább beleillett a képbe.

A DVD-s cikk jó hosszú, még nem olvastam el teljesen, de nem volt rossz amit idáig láttam belőle.

 

Az MSN7-ről szóló cikk nekem tetszett. Az Outlook költöztetése is érdekesnek találtatott. Grat Balázs!

 

A szupertippek nyári fotózáshoz talán beleillik a digitalART vagy valamelyik fényképezéssel foglalkozó lapba, de a PCW-be nem igazán. Nagyon kezdőknek egyébként hasznos lehet Berbón cikke.

 

Ez a top10 rovat eddig egyszer sem tetszett igazán...

 

Összességben a szofver rovat hozta a szokásos minőséget, de a Hardverben nagyot csalódtam. Semmi hasznos videókártya, vagy alaplapteszt. Uborkaszenzon van?

 

Már lassan az autó2-t sem merem megvenni mert mi lesz ha a következő hónapban ilyen cikkel jönnek: "20 közlekedési tábla ami megváltoztatta a világot", "szupertippek kerékpumpáláshoz"...

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Én még nem tudtam megvenni az újságot. :(

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

Hát igen!

Csatlakoznék Greene hozzászólásához.

Nekem is kezd olyan érzésem lenni, hogy én nem erre a lapra fizettem elő.

Itt van május és még egy igazán nagy teszt, (amik tavaly nagyon tetszettek, és amiért előfizető lettem) még idén nem olvastam.

Tavaly április: Középkategóriás videokártyák, Alaplap teszt, 19”-os CRT monitor teszt és stb.

Szívesen olvasnék ezekről újra, hiszen a szélsebesen változik a hardverek világa.

A TOP10 ezt nem pótolja ezt a netről, össze lehet szedni!

Az elégedetlenség ellenére azért tetszik néhány dolog pl: Mesterfogások, Segélyvonal, DVD melléklet, PC Stúdió! :)

Most írom ezt attól függetlenül, hogy a májusi DVD mellékletem hiányzott az előfizetett újságom mellől. :S

Link to comment
Share on other sites

Gigah3rtz

Sajnos nekem is ezt kell mondanom :gonosz::( A lap egyre kiábrándítobb mert régen még nagyon szerettem olvasni de mostmar bele sem olvasok...Sajnos nem hosszabítom meg az előfizetést, hanem áttérek GamePro-ra :) De azért a PCStudiot lelkesen fogom nézni :D És az újság után is fogok forumozni :nevet::D [Ez a véleményem volt, nem piszkálásnak szántam, de ha valaki annak veszi az nem tud különösebben érdekelni]

Link to comment
Share on other sites

kori

Igen,vagyunk egy páran talán nem is kevesen akik a nagy átfogó teszteket szeretik. Pl. a kevésbé drága memóriamodulokat is be kellett volna venni a teljes kép miatt a DDR-memóriák írásba,persze már nem márkás címe lett volna a tesztnek. A sok digitális fényképezőgép bemutatás,talán az újság mellékletében kellene tenni. Kezd az az érzésem támadni,hogy az előző években többet kaptam a laptól. PC-s tápegységekről már nagyon régen nem esett szó teszt formájában. Persze sorolhatnám a többi hardvert is. :P

Link to comment
Share on other sites

Darcy Tucker

Az átfogó teszteket én is rettentően hiányolom. A mostani Top10 rovat nem pótolja! Ez inkább csak egy tájékoztató, hogy mit hol érdemes megvenni egy adott kategórián belül. Egy két oldalas cikkel nem lehet a régen, olykor 6-8 oldalas átfogó teszteket pótolni. Nagyon nem jó ez így, sajnos!

Link to comment
Share on other sites

bluee

Kezdem azzal hogy én anno párhuzamosan olvastam a PC-World-öt a Pc-Magazinnal. A Pc-Magazin mindig is jobban tetszett annak szakmaisága miatt, a Pc-World meg jópofának tűnt.

DE! Kezd herótom lenni a sok Hp ajnározásból, nincs olyan ember aki azt mondaná, hogy szép képeket lehet HP kamerával készíteni ( kivéve ha nem fizettek ezért egy raklap pénzt ;) ). A HP nyomtatók is sorra nyernek, igaz ott nagyobb a valódiságtartalom, de az új Pixma-k nagyon ott vannak, sokak szerint SZEBB képeket produkálnak..

Ezek a negyedoldalas tesztek is nesze-semmi-fogd-meg-jól típusúak, tehát se füle se farka, információtartalma annyi mint a Tesco-s dobozos tejen... SEMMI. Ennél bárhol a neten látni igényesebb teszteket bármiről, amiért még fizetni sem kell.

Az meg, hogy mi hogy változtatta meg a világot?? Kit érdekel? Inkább írnátok meg milyen lesz a világ 5 év múlva --- a múltból könnyű cikket írni, a jövőbeni fejlesztéseknek utána is kellene járni, nemde?? (OLED, HD-DVD író etc..)

Egy szó mint száz: végképp betelt a pohár: júniustól kezdve nem veszek több Pc-World magazint mert haloványok vagytok! :D

Link to comment
Share on other sites

George

Én 2004 március óta járatom a lapot és az elején nagyon bejött,de utána egyre több reklám lett benne,sajna a májusiban is elég sok van de ez természetesen nem szakmai kérdés hanem piaci...Szóval szerintem a Szoftver rovatot és annak továbbfejlesztését látnám szívesen szebb és kibővített formában,engem a hardver is érdekel de inkább a Windows és annak buherálása foglalkoztat,és már olyan tippek és trükkök vannak az újságban amelyeket már egyszer leírtatok v megemlítettetek..Sajnos egyre kevesebb rovat foglal le az újságból... :(

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Hát a Segélyvonalba így is próbálok mindig újabb dolgokat találni, de egy közel két éves Windowsnál már nehéz mindenkit érdeklőt és újat írni... De még megy. :)

Link to comment
Share on other sites

George

Gondolom h nagyon nehéz,nem csak ez a baj hanem jó lenne talán még kicsit több program részletes gyakorlatias bemutatása,trükkökkel kiegészítve.Örülnék például registryvel kapcsolatos cikknek,nem emlékszem hogy lett volna, bár még csak alig múlt el egy éves az előfizum. :bizonytalan::D

Link to comment
Share on other sites

Greene

Azért registry-s tippből volt rendesen. Hónap tippje is volt ilyen.

Egy gond van csak az ilyen tippekkel. Egy bizonyos nehézségi fok felett már Mike sem rakja bele az újságba, mert azoknak akik olvassák túl bonyolult lenne (pl. a Start menü átnevezése).

A régi fórumon a "szoftverek" témakörben a "tippek és trükkök - megoldások egy helyen" témában találsz elég sok tweaket, amiből sok került bele az újságba :)

Link to comment
Share on other sites

George

Köszi,persze azért volt,csak van amiből nekem soha nem elég! :D Hm,tom h sok kezdő is olvassa a lapot,ezt sajnos nem lehet kiküszöbölni h egyes cikkeket ne olvasson el kezdő...sok bonyodalom is lehe belőle-rendszerösszeomlás stb.Köszi a válaszokat. 8)

Link to comment
Share on other sites

miamanó

Még nem olvastam! :huh:

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Igen, jól látjátok, azért bizonyos szűrőt nekem is alkalmaznom kell. Egyrészt olyan problémákat, ami egyedi (pl. videokártya színe elment), és a megoldása is többféle lehet. Másrészt a registry tippeket inkább programokkal váltom ki (TweakUI, X-Setup), mert ott mégis sokkal könnyebben és egyszerűbben lehet megoldani a problémát. Tehát egy tipp legyen konkrétan megoldható, és ha bárhol előjön, hamar elhárítható a tippek segítségével.

Na így mindjárt leszűkült a kör. Az olyan "luxustippek", mint a Start menü vagy a Lomtár átnevezése csak hab a tortán, mert ugye nem olyan létfontosságú, mint egy reklámprogram tisztítása vagy a virtuális memóriaméret növelése. A terminal.hu oldalon pedig csak registry tippek vannak. A vicc az, hogy azok egy része meg nem működik. Nekem is felcsillant a szemem pár tippjük láttán, de amikor kipróbáltam nem ment.

Tehát kétféle létezik:

- fontos, segítségnyújtó tippek

- luxustippek a kényelmesebb használathoz.

Különben egyes esetekben a cikkek mellett is vannak tippek, pl. a Messenger 7-es cikkben is van -> amerikai átállítás. Tehát érdemes azért a cikkeket is átböngészni! ;)

Link to comment
Share on other sites

sirfrancisd

Csatlakozom, a nagy hardverteszteket nélkülözők lelkes táborához, mint annakidején az elöző fórumunkon is írtam, én nem szeretem, ezt az amcsisan lenge, és üresfejüeknek szoló, kétszavas cikkeket. Ezek inkább egy tartalomjegyzékben férnek el, sem mint egy komoly szaklap hasábjain, ráadásul ez Európa, és azon belül is Kelet-Közép, itt az emberek ízlésvilágának nem feltétlenül jön be a német, avagy az említett amcsi stílus, mi másra harapunk rá.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko
Link to comment
Share on other sites

Greene

A Top10-zel az a bajom, hogy fél oldalnyi handabanda semmitmondó szöveg mellé/alá be van szúrva egy táblázat és ki van hírdetve a tesztgyoztes.

 

A Stinger féle többoldalas teszteken látszott, hogy a srác tényleg végigpróbálta a cuccokat, és a saját véleményét írta meg. Ott olyan érzése volt az embernek, hogy valóban teszt történt. Na ez nekem nagyon hiányzik!

Hol van a mostani memóriateszt a tavalyi Stinger féle memóriateszttöl? Ég és föld a különbség.

 

A netröl copypaste-ezett adatokkal telitömött táblázatokkal nem lehet helyettesíteni a valódi teszteket.

 

Régen órákig olvastam az újságot, most meg már úgy vagyok vele, hogy 1 óra alatt kiolvasom...

 

Mivel az újság színvonala eröteljesen csökkent az utóbbi idöben, úgy döntöttem, mostantól én sem veszem meg, mert pénzkidobás. Majd inkább kölcsönkérem ha van benne valami érdekes. Ha úgy látom, hogy a hardvertesztek színvonala megint értékelhetö lesz, akkor újra meg fogom venni.

 

Én is megkérdöjelezem az olyan tesztek végeredményét amiben HP termék is szerepel...

 

A szoftveres résszel semmi bajom (ami azt illeti szerintem elég jó szokott lenni), a hardver viszont kritikán aluli. Látszik, hogy Balázs és Mike (meg Rambo) ott van a szoftveres résznél.

Link to comment
Share on other sites

Charizard

Nagyon tetszett a Korongvilág (33-39) cikk! Végre egy kellően körüljárt, érdekes téma, megfelelő terjedelemben! Gratulálok Egri Imrének, kiváló írás! Ilyen lehetne még mondjuk a tápegységekről, processzorokról, és tokozásukról, stb. :oké:

Link to comment
Share on other sites

kori

Igen biztos javítana a hardver teszt dolgon néhány MPCM-os srác alkalmazása,ha már Stingert nélkülözni kell. 8) Ahogy Bognár Ákos megfogalmazta valamilyen változtatás lesz 1-2 hónapon belül. Ők is tapasztalják,hogy valami nincs rendben.Nem véletlen az általános panaszáradat hardver témában. Majd meglátjuk mi sűl ki az igéretből. ;)

Link to comment
Share on other sites

Charizard

Persze, valami hiányzik a lapból, ezt mindenki látja. De lásd a jó oldalát is: Mint írtam előrébb, Egri Imre írása az adathordozókról nagyon-nagyon jóra sikerült. Szintén jó a VIA EPIA SP -ről szóló írás. (Hogy a hardver témakörben maradjunk)

Link to comment
Share on other sites

huang-ho

Két éve vásárolom a lapot és gyakorlatilag az elejétől a végéig elolvasom. Nagyon sokan leírták már azt amit én is érzek, hogy nem ezt az újságot kezdtem el vásárolni. A szoftveres rész tényleg elég jó, a hardveres nagytesztek nekem is nagyon hiányoznak, a Top 10 rovat szerintem kiábrándító. A májusi számot valahogy különösen gyengének érzem, kicsit olyan érzésem van, mintha egy PC World Light-ot vettem volna meg. Van benne egy-két elég jó írás (pl.: Korongvilág, Elemi erő), de összességében az újság számomra egyre kevésbé vonzó. A főszerkesztői választ kissé arrogánsnak érzem (13. o.). A szenzációs szerkentyűk című írás véleményem szerint nem való ebbe a lapba. Érdemes lenne elgondolkodnotok azon, hogy esetleg néhány dologban (NAGYTESZTEK) vissza lehetne térni a régebbi formához.

Link to comment
Share on other sites

Shiwer

Nekem nagyon tetszik a májusi szám (is), ugyanúgy, ahogy a többi is. Egyedül a TOP10, amikor egymással tesztelnek több hardvert, az új PC WORLD-ben nem igazán tetszik. És nem csak a májusiban, hanem azóta, amióta ez az új stílus van. Nekem sokkal jobban bejött a régi stílus, amikor minden egyes termékről egyenként le volt írva az összes jellemzője. (pl. a télen leírt csúcskategóriás VGA kártyák tesztje.)

Link to comment
Share on other sites

Greene

Sikerült végigolvasnom a Korongvilágot, és nagyon tetszett. Informatív és érdekes. :) Hajrá Zimi 8)

 

Örömmel tapasztaltam, hogy Komáromi Zsombor (legalább) két cikket is írt az újságba. Mindkettö jó volt. :)

 

@Twinky: A többcsatornás hangfalrendszerekröl szóló TOP10 lehetett volna hosszabb.

 

A korongvilág, a 20 dolog ami..., és az akkumlátorokról szóló cikk így együtt sok volt. Ez kb. 3 PC World-ben ment volna el.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...