Greene 12 Share Posted May 4, 2005 A Live kifejezés nem mást takar mint egy CD-ről boot-olható operációs rendszert. A CD-ről fut minden, így nagyon könnyu a használata. Nem kell telepíteni se. A Meghajtókat a legtöbb Live verzió automount-tal betölti nekünk. Az internetet is beállítja magának. Adatmentésre, egyszerűbb, rendszerrel kapcsolatos feladatok elvégzésére, gyakorlásra, és internetezésre is kitűnő alternatíva. Most töltöttem le a Knoppix 3.8.1-es változatát, ami Debian alapú, tehát nagyon ott van a szeren. KDE felületet használ amit szerintem a legtöbben ismernek és szeretnek is. Tartalmazza a Konqueror-on kívül a Mozilla Firefox böngészőt, az egyik legjobb partíciókezelő szoftvert, a qtparted-et, illetve az OpenOfficeOrg csomagot. Aki szeretné kipróbálni milyen is a linux annak ajánlom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ajnász 0 Share Posted May 4, 2005 Azért legyünk preciízek. Nem állítja be magának semmi sem az internetet, hanem normálisan felismeri a hálókártyát, aztán, ha DHCP-n kapod az ip-t és egyéb finomságokat, akkor meg is kapod a szervertől az adatokat. Egy statikus IP-t nem tud egy linux sem kitalálni a semmiből. Valamint van még egy további haszna is a live cd-nek. Mégpedig, ha sikerül valamit elállítani oly mértékben, hogy nem birod elindítani a rendszered, akkor ezt live-cd-ről bootolva könnyebben helyreállíthatod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mystErik 0 Share Posted May 26, 2005 HI! Tud valaki segíteni nekem? Az érdekelne hogy a Knoppix boot CD-t melyik iso fájlról készítsem el? A netrõl 2 verzió is lejött,mi a különbség? KNOPPIX_V3.8.1-2005-04-08-DE.iso,vagy KNOPPIX_V3.8.1-2005-04-08-EN.iso????Köszi elõre is! mystErik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Author Share Posted May 26, 2005 Az "EN" az angol nyelvü, a "DE" pedig német. Más különbség nincs Link to comment Share on other sites More sharing options...
mystErik 0 Share Posted May 26, 2005 Köszi!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Share Posted July 21, 2005 A Live kifejezés nem mást takar mint egy CD-rol boot-olható operációs rendszert. A CD-rol fut minden, így nagyon könnyu a használata. Nem kell telepíteni se. Én a Black Panthert próbáltam ki, arra azt írták, hogyha nagyon tetszik, akkor akár fel is lehet telepíteni, de hogyan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Author Share Posted July 21, 2005 Biztos van telepíthetõ változata is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
breinichadam 0 Share Posted July 21, 2005 Némelyik tartalmaz egy telepítõ scriptet, de nem érdemes szórakozni velük... A legtöbbjük nagyon bug-os (a Feather-rõl tudok leginkább így nyilatkozni) Zwiebi Link to comment Share on other sites More sharing options...
csutomi 0 Share Posted July 21, 2005 Köszi, akkor nem bajlódom vele. Egyébként nálad milyen jellegû hibák fordultak elõ leginkább? Csak valami egyszerû probléma vagy komolyabb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
breinichadam 0 Share Posted July 21, 2005 Újra kellett írni az egész telepítõscriptet. Éppen ezért csak kb. a feléig csináltuk meg, aztán hagytuk a fenébe. Ez a Feather linux-nál fordult elõ... Zwiebi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atyafi 0 Share Posted October 27, 2005 http://www.cs.vu.nl/~ast/minix.html Itt olvastam a hírt, de még nem töltöttem le a 3-as változatot. Állítólag 386-oson is fut. Az ISO tömörítve mindössze 10 Mega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aty 0 Share Posted October 27, 2005 Tannenbaum kísért? It is nowhere near as mature as FreeBSD or Linux right now. Micsoda duma... Hurdot a népnek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 27, 2005 Tannenbaumot csak ne emlegesse senki elõttem, a fõsulin mindenkit vele szivatnak, meg azzal a 170 oldalas jegyzettel, amit az op. rendszerekrõl írt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Author Share Posted October 28, 2005 Hát igen a jó öreg Andy mindig is temette a monolitikus kernelt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
breinichadam 0 Share Posted October 28, 2005 A Számítógép hálózatok címû könyve 900 oldal körül van De nagyon jó (de inkább csak úgy, hogy kéznél van. megtanulni... brrr..) Zwiebi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted October 28, 2005 Azt is meg akarták velünk vetetni, most a Hálózatok tantágyhoz, de mivel egy vagyonba kerül és alig lehet kapni valahol, inkább a javasolt alternatívát a Kónya féle hálózatok könyvet vettem meg. Tavaly sem tudtuk a Tanenbaumot megvenni, de az elsõ 170 oldalt fénymásolták a jegyzetellátóban, párszor el is olvastam, de olyanokat is ír, ami elég nehezen érthetõ dolog, azért a lényeget felfogtam, csak kár, hogy vizsgán nem azt kérdezték. Tanenbaum ott végig a Minixrõl ír, amit nem is tanultunk, csak Tempo kernel volt, meg QNX, és ezekbõl egy szót sem volt a könyvben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirty dogg 0 Share Posted December 4, 2005 Az uhu live-ban, ha elmentem a rendszerkonfigot lemezre, akkor hogyan tudom visszatölteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJGABI 0 Share Posted January 4, 2006 Greene meg tudnád mondani honnan szedted le a KNOPPIX-et? Atyafi minek a 3-as változatát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomykav 0 Share Posted January 4, 2006 Bár nem Greene vagyok, de válaszolok. (Remélem nem sértõdik meg senki...) KNOPPIX Atyafi pedig szerintem a Minix operációs rendszer 3-as verziójára gondolt. Az oldal új címe: http://www.minix3.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreept 0 Share Posted January 11, 2006 Hi! Live cd-s linuxból én PCLinuxOs-t használok, és nekem nagyon bevállt. Minden megvan benne ami csak kellhet, és még telepíteni is gyerekjáték. Mandriva alapú disztro, de annál nekem jobban tetszik. A támogatás is megfelelõ: fórum, irc, maillist, ja és egész jó a csomagellátottság is. Érdemes kipróbálni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akyno 0 Share Posted February 16, 2006 Íme néhány Live disztró lelõhelye, néhányat már kipróbáltam. http://www.frozentech.com/content/livecd.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomykav 0 Share Posted February 16, 2006 Szép kis lista. Ha lesz egy kis idõm, néhányat kipróbálok. Köszi a linket! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomykav 0 Share Posted March 26, 2006 Találtam egy cikket, ami elmondja, hogyan készíthetünk magunknak LiveCD-t. Linux LiveCD készítése Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomykav 0 Share Posted April 1, 2006 Ráleltem egy live disztribúcira, aminek a neve Puppy Linux. Boot-oláskor betölti magát teljesen a memóriába és elengedi a cd meghajtót. Tehát ha ez fut és nincs winchi a gépben, de cd író van, akkor elvileg meg lehet oldani, hogy (akár a Puppy cd-jére is, ha az multisession-ben lett írva) a letöltött dolgokat kiírd. Szerintem elég hasznos dolog. Még nem próbáltam ki, de ha megnéztem, írok róla véleményt. http://www.puppylinux.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greene 12 Author Share Posted April 3, 2006 Ez elég hasznos lehet bizonyos esetekben. Kapsz egy képzeletbeli piros pontot a sok hasznos linkért. (Fórumtalin beváltható ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts