Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Videokártya tuningolása

Recommended Posts

Posted

Grafikus kártyák tuningolásával kapcsolatos kérdések.

Csak saját felelősségre!

tibcsihead
Posted

Tegnap vettem egy ASUS ATI 9550GE kártyát, amivel meg vagyok elégedve, még a Doom3 is élvezhetően fut rajta. Egy hibája van, hogy a RAM-okon nincs hűtés. Szeretném feltuningolni a hűtését, de a garancia miatt nem tudom hogyan csináljam. Tud valaki ötletet rá?

Posted

Sajnos a garancia elvesztését nem tudod megkerülni, de nyugodtan tehetsz rá passzív memóriahűtőhet. Egyébként ennél a kártyánál azért nincs a RAM-on hűtés, mert annyira nem melegszenek, hogy hűteni kellene.

Ciao.

tibcsihead
Posted

Azt hiszem az lessz a jó megoldás hogy amíg nem jelentkezik működésbeli probléma, nem nyúlok hozzá. kösz ProFiler!

Posted

Ha már működési problémáid lesznek, az már régen rossz, és késő! ;)

tibcsihead
Posted

Megpróbálok valami áthidaló megoldást találni, hogy a granciám is megmaradjon. Épp itt van mellettem a májusi PCWorld /a posta kitett magáért/ és a jövő havi számban épp az extrém hűtésekről lessz szó. Kiváncsian várom!

cereal180
Posted

Szerintem nem kell rá hűtő, már csak azért sem, mert az én ABIT 9600-asomon hűtés nélkül vígan elkegyeg 600-on a RAM. Kézre max. 30°-os lehet. A GPU 500-ra van belőve gyái hűtéssel és az sem melegszik jobban, mint gyári értéken.

Neohacker
Posted

De lehet venni ragasztós hűtőbordákat!

Nem túl drága és egész jó!

Nekem van olyan a videokártyámon és sokat javult a teljesitmény!

Posted

Csak ezekkel pont az a baj, hogy nem mindig van lehetőség a nyom nélküli eltávolításukra.

Ciao.

cereal180
Posted

A lefagyasztós trükkel nyom nélkül lejön.

tibcsihead
Posted

És milyen ragasztó jöhet szóba? A pillanatragasztó biztosan komoly nyomot hagy.

Posted

Kétoldalas hőátadó ragasztó. De ez a vásárolt hűtőbordák tartozéka.

Ciao.

ordító egér
Posted

Csak nekem ne akarjatok aztán ilyen buherált kártyákat eladni. :D

Posted

Pedig jobbak mint a gyáriak :lol:

Posted

Vagy esetleg az AGP-hez legközelebbi PCI sinbe lehet tenni egy ventillátort. Valahol láttam ilyet, hogy a PCI sinből veszi az áramot, és felfele nyomja a legevőt a kártyára. Igaz nem csak a RAM-okra, hanem mindenre, de így semmi köze nem lesz a kártyához, és a gari is tuti marad. (Talán a Mistralban volt)

Posted

Csak sajnos ez nem szokott általában elég lenni, ugyanis nincs közvetlen kapcsolatban a maggal és a memóriákkal. Hűtőborda mindenképpen kell.

Ciao.

Posted

Szerintem ez jó megoldás lehet.

Olcsó, a ventillátora halk, RAM-hűtő is van benne; SZVSZ könnyen elbán majd 9550-essel.

Posted

A halk ventillátorba azért belekötnék. Úgy mondanám, hogy addig halk, amig nem porosodik be és/vagy nem használtad egy évnél többet.

Ciao.

tibcsihead
Posted

Köszönöm a segítőkész hozzászólásaitokat!

Amióta megvettem a kártyát nyomulok a DOOM 3-al /ez igazán megdolgozza/ és semmi probléma a gyári hűtéssel. Tudom, hogy a hűtésből sosem elég, de a garancia miatt most még lemondok a tununingról.

• 2 weeks later...
Czikora Tamás
Posted

ASUS Radeon 9550 GE kártyám van és plusz hütés nélkül 400/210-en megy a 250/200 helyett. A GPU egy alacsony órajelen futó 9600-as Radeon, óriási teljesítménynövelést lehet elérni bios módosítással.

Nekem elég könnyen ment.

Ha valamennyire tudsz angolul, meg eléggé értesz a gépekhez akkor próbáld meg:

http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/107

Egyébként több magyar oldalon is látam már, hogy hogyan kell.

Nekem már egy hónapja így megy, a windows Radeon 9600 Seriesnek ismeri fel, és a Far Cry-ban is nagyon észrevehetö a változás.

Mielött beállitod az uj orajeleket valami BIOS editorral, elööte mindenképp teszteld le a windowsban is.

Omega meghajtót használj, az engedi a felhúzást windowsból is.

azt hiszem a Catalyst vmennyi idö mulva automatikusan visszaállitja a gyári értékeket.

Sok szerencsét!

Tomi

• 2 weeks later...
Posted

HI!

Vettem egy ATI 9200SE vidókártyát, és tuningolni szeretném. Alapállapotban 200/166 MHz-en müködik. Felhúztam 310/210-re :) és az NFS:U2 futtatása közben furcsa lett a kép :mérges: . Olyan volt, mint a TV-n jövõ zavros jel. Mit tudtok mondani? :?::?:

Posted

Húzd kevésbé. Ennyit nem bír.

Posted
ATI 9200SE

Van a kártyán hûtõventilátor ?

Posted
Felhúztam 310/210-re :) és az NFS:U2 futtatása közben furcsa lett a kép :mérges: . Olyan volt, mint a TV-n jövõ zavros jel. Mit tudtok mondani? :?::?:

Szerintem örülj, hogy nem füstölted el! :S

Van a VGA tuningnak egy sokkal barátibb oldala is, mint például az ATI Tray Tools, ez megkeresi a kártyád max. GPU, és max. memória frekvenciáit, ahol a kártya még nem hibázik! Mert a zajos kép, egyértelmûen súlyos túlhúzásra vezethetõ vissza, ahol a kártyád már hibázik, és elégtelen hûtés nélkül elfüstölhet! :gonosz:

A VGA tuning alapja, hogy végy egy jó hûtést :!: :ötlet: :!:

Esztelenül ne tuningolj, mert baj lesz a vége!

Használj megfelelõ programot erre a feladatra :!: :ötlet:

Posted

HI!

A VGA-t az ATI Tool programmal húztam és míg azzal mire felmegy 200-ról 250-re!, lepereg az életem elõttem! Passzív, gyári (szerintem ALU) hûtés van rajta, és nem tudom, hogy lehet-e cserélni rajta ventilátorra.