ProFiler 0 Share Posted May 4, 2005 Grafikus kártyák tuningolásával kapcsolatos kérdések. Csak saját felelősségre! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibcsihead 0 Share Posted May 5, 2005 Tegnap vettem egy ASUS ATI 9550GE kártyát, amivel meg vagyok elégedve, még a Doom3 is élvezhetően fut rajta. Egy hibája van, hogy a RAM-okon nincs hűtés. Szeretném feltuningolni a hűtését, de a garancia miatt nem tudom hogyan csináljam. Tud valaki ötletet rá? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 5, 2005 Sajnos a garancia elvesztését nem tudod megkerülni, de nyugodtan tehetsz rá passzív memóriahűtőhet. Egyébként ennél a kártyánál azért nincs a RAM-on hűtés, mert annyira nem melegszenek, hogy hűteni kellene. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibcsihead 0 Share Posted May 5, 2005 Azt hiszem az lessz a jó megoldás hogy amíg nem jelentkezik működésbeli probléma, nem nyúlok hozzá. kösz ProFiler! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted May 5, 2005 Ha már működési problémáid lesznek, az már régen rossz, és késő! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibcsihead 0 Share Posted May 5, 2005 Megpróbálok valami áthidaló megoldást találni, hogy a granciám is megmaradjon. Épp itt van mellettem a májusi PCWorld /a posta kitett magáért/ és a jövő havi számban épp az extrém hűtésekről lessz szó. Kiváncsian várom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 5, 2005 Szerintem nem kell rá hűtő, már csak azért sem, mert az én ABIT 9600-asomon hűtés nélkül vígan elkegyeg 600-on a RAM. Kézre max. 30°-os lehet. A GPU 500-ra van belőve gyái hűtéssel és az sem melegszik jobban, mint gyári értéken. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neohacker 0 Share Posted May 5, 2005 De lehet venni ragasztós hűtőbordákat! Nem túl drága és egész jó! Nekem van olyan a videokártyámon és sokat javult a teljesitmény! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 5, 2005 Csak ezekkel pont az a baj, hogy nem mindig van lehetőség a nyom nélküli eltávolításukra. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 5, 2005 A lefagyasztós trükkel nyom nélkül lejön. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibcsihead 0 Share Posted May 5, 2005 És milyen ragasztó jöhet szóba? A pillanatragasztó biztosan komoly nyomot hagy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 6, 2005 Kétoldalas hőátadó ragasztó. De ez a vásárolt hűtőbordák tartozéka. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ordító egér 0 Share Posted May 10, 2005 Csak nekem ne akarjatok aztán ilyen buherált kártyákat eladni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 10, 2005 Pedig jobbak mint a gyáriak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanzi 0 Share Posted May 10, 2005 Vagy esetleg az AGP-hez legközelebbi PCI sinbe lehet tenni egy ventillátort. Valahol láttam ilyet, hogy a PCI sinből veszi az áramot, és felfele nyomja a legevőt a kártyára. Igaz nem csak a RAM-okra, hanem mindenre, de így semmi köze nem lesz a kártyához, és a gari is tuti marad. (Talán a Mistralban volt) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 11, 2005 Csak sajnos ez nem szokott általában elég lenni, ugyanis nincs közvetlen kapcsolatban a maggal és a memóriákkal. Hűtőborda mindenképpen kell. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cereal180 0 Share Posted May 11, 2005 Szerintem ez jó megoldás lehet. Olcsó, a ventillátora halk, RAM-hűtő is van benne; SZVSZ könnyen elbán majd 9550-essel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Author Share Posted May 11, 2005 A halk ventillátorba azért belekötnék. Úgy mondanám, hogy addig halk, amig nem porosodik be és/vagy nem használtad egy évnél többet. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibcsihead 0 Share Posted May 15, 2005 Köszönöm a segítőkész hozzászólásaitokat! Amióta megvettem a kártyát nyomulok a DOOM 3-al /ez igazán megdolgozza/ és semmi probléma a gyári hűtéssel. Tudom, hogy a hűtésből sosem elég, de a garancia miatt most még lemondok a tununingról. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czikora Tamás 0 Share Posted May 27, 2005 ASUS Radeon 9550 GE kártyám van és plusz hütés nélkül 400/210-en megy a 250/200 helyett. A GPU egy alacsony órajelen futó 9600-as Radeon, óriási teljesítménynövelést lehet elérni bios módosítással. Nekem elég könnyen ment. Ha valamennyire tudsz angolul, meg eléggé értesz a gépekhez akkor próbáld meg: http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/107 Egyébként több magyar oldalon is látam már, hogy hogyan kell. Nekem már egy hónapja így megy, a windows Radeon 9600 Seriesnek ismeri fel, és a Far Cry-ban is nagyon észrevehetö a változás. Mielött beállitod az uj orajeleket valami BIOS editorral, elööte mindenképp teszteld le a windowsban is. Omega meghajtót használj, az engedi a felhúzást windowsból is. azt hiszem a Catalyst vmennyi idö mulva automatikusan visszaállitja a gyári értékeket. Sok szerencsét! Tomi Link to comment Share on other sites More sharing options...
undead 0 Share Posted June 7, 2005 HI! Vettem egy ATI 9200SE vidókártyát, és tuningolni szeretném. Alapállapotban 200/166 MHz-en müködik. Felhúztam 310/210-re és az NFS:U2 futtatása közben furcsa lett a kép . Olyan volt, mint a TV-n jövõ zavros jel. Mit tudtok mondani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomhud 0 Share Posted June 7, 2005 Húzd kevésbé. Ennyit nem bír. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted June 7, 2005 ATI 9200SE Van a kártyán hûtõventilátor ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nascar 0 Share Posted June 7, 2005 Felhúztam 310/210-re és az NFS:U2 futtatása közben furcsa lett a kép . Olyan volt, mint a TV-n jövõ zavros jel. Mit tudtok mondani? Szerintem örülj, hogy nem füstölted el! Van a VGA tuningnak egy sokkal barátibb oldala is, mint például az ATI Tray Tools, ez megkeresi a kártyád max. GPU, és max. memória frekvenciáit, ahol a kártya még nem hibázik! Mert a zajos kép, egyértelmûen súlyos túlhúzásra vezethetõ vissza, ahol a kártyád már hibázik, és elégtelen hûtés nélkül elfüstölhet! A VGA tuning alapja, hogy végy egy jó hûtést :!: :!: Esztelenül ne tuningolj, mert baj lesz a vége! Használj megfelelõ programot erre a feladatra :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
undead 0 Share Posted June 8, 2005 HI! A VGA-t az ATI Tool programmal húztam és míg azzal mire felmegy 200-ról 250-re!, lepereg az életem elõttem! Passzív, gyári (szerintem ALU) hûtés van rajta, és nem tudom, hogy lehet-e cserélni rajta ventilátorra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts