Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Minden amit a memória működésérõl tudni szeretnél

Recommended Posts

Posted

Az egyéni érték jobb, mert nem töredezik. A méretét pedig ki kell tapasztalni. 1 gigánál próbáld kikapcsolni, ha valamilyen progi alatt sír a rendszer, hogy elfogyott, akkor emeld meg, amíg már jó lesz.

Posted

Na de mennyire állítsam elõször és C-re vagy D-re? (partícióra)

Posted

Elõször kapcsold ki.

Arra rakd, amelyikre gondolod. Telejsen mindegy, ha elfér. Nálam külön partíciója van.

Posted

Az eddigi tapasztlataim és infóim szerint a Geil Value ramok jól tuningolhatóak. Természetesen, mind minden más gyártmány esetében, ezeknél is elõfordul, hogy az egyiket kevésbé, míg a másikat jobban lehet "húzni".

Talán érdemes megnézned ezt a tesztet.

De ha még jobb memóriákat akarsz, akkor ajánlom figyelmedbe az Alien-ben mostanában kapható A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-es memóriákat (kb. 16k), azokat amiknek a címkéjén az MDOSS... olvasható (>> Link <<), mert ezek TCCD chippel vannak szerelve, és 400-kb450MHz között 2-2-2-5-el, míg 550MHz felett is 2,5-3-3-5-el mennek.

Az, hogy hogyan kell tuningolni az itt off lenne, az ezzel foglalkozó topicban olvashatsz róla.

;)

Posted

Mekkora teljesítmény különbség van egy Dothan magos proci mellett egy pár DDR/333-as, és egy DDR2/533-as memória között?

Posted

Sziasztok!

Átolvastam az elõzõ válaszokat, de nem találtam a kérdésemre választ (ha csak elkerülte a figyelmemet, elnézést)

Intel Brookdale i845 lapkakészletes alaplapomba jelenleg SDRAM memóriák vannak, tehetek bele DDR-t is, vagy ezt nem támogatja az alaplap? Processzor: Intel P4 Prescott 2.4GHz, Socket 478, FSB: 533, 1MB L2C

Posted

Teljesen más típusú csatlakozása van a DDR-nek. Ha nincs külön DDR slot az alaplapodon, akkor nem tudsz bele rakni.

Posted

Köszi értem. Ezek szerint 133 MHz-nél gyorsabb memóriáról ne is álmodjak. :Sír:

Posted

De, ha új alaplapot veszel. ;)

Ciao.

Posted

@ProFiler

Mosolyodból látom, hogy végig követted topikról- topikra történõ vergõdésemet. Sajna egy laikusnak nagyon nehéz kiigazdodni ezekben a kérdésekben, fõként ha nem mozog olyan környezetben, ahol állandóan érik az új információk.

Ráadásul amint felmerül valami probléma egybõl több megvalósítási alternatíva is keletkezik, amibõl nehéz kiválasztani a számomra legoptimálisabbat. Ebben nagy segítséget nyújtottatok, amit köszönök.

Úgy gondoltam egyenlõre hagyom a memória sebességet és csak a méretét növelem.

Posted

Persze, akkor mindenképp azt célszerû. De szerintem túl sokat se tegyél bele, mert késõbb ez már szinte semmit nem fog érni.

Ciao.

Posted

Szeretném megérdeklõdni, hogy okozhat-e fagyást (kékhalált) ha lassabb idõzítésen megy a memória mint a normál gyári, konkrétan errõl lenne szó:

IPB kép és IPB kép

Memtest lefutott és ok! Az alaplap oldalán elvileg tesztelték ezzel a fajta memóval is! (egy FJA -val más a tipusjelzése az enyémnek)

A problémáim pedig itt találhatók: hsz_1 és hsz_2

Posted

Nem... Nem valószínû, hogy a memória a bûnös.

Posted

Itt nem a memóriával van a gond.

Ciao.

• 3 months later...
Posted

Hüle kérdés, hüle helyen: Ha hozzáérek a memóriamodulhoz, akkor leáll a gép? Mert én megtettem... Bekapcsolt állapotban... Azt leállt a winó, fekete kép, RESET, azt jó. Csak ennyit akartam kérdezni... légy szíves hagyjátok meg a kérdést, mert látni akarom a választ. :D

Posted

Nem jellemzõ, hogy egy hozzáéréstõl leállna. Persze kérdés, hogy hol fogtad meg. Inkább meglökhettél egy tápkábelt a HDD-hez, ami kilazulhatott.

Ciao.

Posted
tápkábel

Csak itt a közelbe sincs tápkábel...

(közel=2cm)

Igen, de előbb megy a DVD-be, aztán csak HDD-be...

sz.jános
Posted

De az is lehet, hogy a memória érintkezése instabil. :ötlet:

(Volt már ilyen ;) )

:)

Posted

Igen, vagy ha a chipek melletti vékony, szabadon lévõ ereket megérintette, az is okozhatott problémát. de ezért kérdeztem, hol fogta meg.

Ciao.

Posted

Kösz a válaszokat, csak kíváncsiságból kérdeztem meg...

• 3 weeks later...
Posted

Hy

Van most 1 gb 533 MHz kingmax memorián afelöl szeretnék érdeklödni hogy mellé rakhatok e 667 MHz memoriát?

Posted

Rakhatsz mellé, csak akkor a gyengébb memória sebességén fog menni az egész, továbbá nem tudod kihasználni a DualChannelt. :nyíl: Nem sok értelme van.

Ciao.

• 3 weeks later...
Posted

Hiba történt a 2 fizikai lemez MBR szektora vírusellenõrzésekor. Hiba történt a szektor olvasása során. (NOD32)

Volt fixmbr, Windows Reinstall.

System Error

Ez volt egy kék halál. Amennyit el tudtam olvasni belõle, a memóriáról írt. Mit tegyek? :(