Shia-ko Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Az egyéni érték jobb, mert nem töredezik. A méretét pedig ki kell tapasztalni. 1 gigánál próbáld kikapcsolni, ha valamilyen progi alatt sír a rendszer, hogy elfogyott, akkor emeld meg, amíg már jó lesz.
norc Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Na de mennyire állítsam elõször és C-re vagy D-re? (partícióra)
Shia-ko Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Elõször kapcsold ki. Arra rakd, amelyikre gondolod. Telejsen mindegy, ha elfér. Nálam külön partíciója van.
Sir Jeffrey Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Hi. A kérdésem: 2*512/3200-as Geil ramot használok http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=36 Segítenétek, hogy hol lehet húzni? Lehet,hogy ezek nem tuningolhatóak sehogy sem? Alaplap:asusA7N8X-E Deluxe. Elõre is köszi.
sz.jános Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Az eddigi tapasztlataim és infóim szerint a Geil Value ramok jól tuningolhatóak. Természetesen, mind minden más gyártmány esetében, ezeknél is elõfordul, hogy az egyiket kevésbé, míg a másikat jobban lehet "húzni". Talán érdemes megnézned ezt a tesztet. De ha még jobb memóriákat akarsz, akkor ajánlom figyelmedbe az Alien-ben mostanában kapható A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-es memóriákat (kb. 16k), azokat amiknek a címkéjén az MDOSS... olvasható (>> Link <<), mert ezek TCCD chippel vannak szerelve, és 400-kb450MHz között 2-2-2-5-el, míg 550MHz felett is 2,5-3-3-5-el mennek. Az, hogy hogyan kell tuningolni az itt off lenne, az ezzel foglalkozó topicban olvashatsz róla.
Shia-ko Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Mekkora teljesítmény különbség van egy Dothan magos proci mellett egy pár DDR/333-as, és egy DDR2/533-as memória között?
CseZsa Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Sziasztok! Átolvastam az elõzõ válaszokat, de nem találtam a kérdésemre választ (ha csak elkerülte a figyelmemet, elnézést) Intel Brookdale i845 lapkakészletes alaplapomba jelenleg SDRAM memóriák vannak, tehetek bele DDR-t is, vagy ezt nem támogatja az alaplap? Processzor: Intel P4 Prescott 2.4GHz, Socket 478, FSB: 533, 1MB L2C
arpsoft Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Teljesen más típusú csatlakozása van a DDR-nek. Ha nincs külön DDR slot az alaplapodon, akkor nem tudsz bele rakni.
CseZsa Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Köszi értem. Ezek szerint 133 MHz-nél gyorsabb memóriáról ne is álmodjak. ír:
CseZsa Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 @ProFiler Mosolyodból látom, hogy végig követted topikról- topikra történõ vergõdésemet. Sajna egy laikusnak nagyon nehéz kiigazdodni ezekben a kérdésekben, fõként ha nem mozog olyan környezetben, ahol állandóan érik az új információk. Ráadásul amint felmerül valami probléma egybõl több megvalósítási alternatíva is keletkezik, amibõl nehéz kiválasztani a számomra legoptimálisabbat. Ebben nagy segítséget nyújtottatok, amit köszönök. Úgy gondoltam egyenlõre hagyom a memória sebességet és csak a méretét növelem.
ProFiler Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Persze, akkor mindenképp azt célszerû. De szerintem túl sokat se tegyél bele, mert késõbb ez már szinte semmit nem fog érni. Ciao.
szabzso Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Szeretném megérdeklõdni, hogy okozhat-e fagyást (kékhalált) ha lassabb idõzítésen megy a memória mint a normál gyári, konkrétan errõl lenne szó: és Memtest lefutott és ok! Az alaplap oldalán elvileg tesztelték ezzel a fajta memóval is! (egy FJA -val más a tipusjelzése az enyémnek) A problémáim pedig itt találhatók: hsz_1 és hsz_2
CDNorbi8 Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Hüle kérdés, hüle helyen: Ha hozzáérek a memóriamodulhoz, akkor leáll a gép? Mert én megtettem... Bekapcsolt állapotban... Azt leállt a winó, fekete kép, RESET, azt jó. Csak ennyit akartam kérdezni... légy szíves hagyjátok meg a kérdést, mert látni akarom a választ.
ProFiler Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Nem jellemzõ, hogy egy hozzáéréstõl leállna. Persze kérdés, hogy hol fogtad meg. Inkább meglökhettél egy tápkábelt a HDD-hez, ami kilazulhatott. Ciao.
CDNorbi8 Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 tápkábel Csak itt a közelbe sincs tápkábel... (közel=2cm) Igen, de előbb megy a DVD-be, aztán csak HDD-be...
sz.jános Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 De az is lehet, hogy a memória érintkezése instabil. (Volt már ilyen )
ProFiler Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Igen, vagy ha a chipek melletti vékony, szabadon lévõ ereket megérintette, az is okozhatott problémát. de ezért kérdeztem, hol fogta meg. Ciao.
CDNorbi8 Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 Kösz a válaszokat, csak kíváncsiságból kérdeztem meg...
ADAMFURUS Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Hy Van most 1 gb 533 MHz kingmax memorián afelöl szeretnék érdeklödni hogy mellé rakhatok e 667 MHz memoriát?
ProFiler Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Rakhatsz mellé, csak akkor a gyengébb memória sebességén fog menni az egész, továbbá nem tudod kihasználni a DualChannelt. íl: Nem sok értelme van. Ciao.
pardiimre2 Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Hiba történt a 2 fizikai lemez MBR szektora vírusellenõrzésekor. Hiba történt a szektor olvasása során. (NOD32) Volt fixmbr, Windows Reinstall. System Error Ez volt egy kék halál. Amennyit el tudtam olvasni belõle, a memóriáról írt. Mit tegyek?
Recommended Posts