ProFiler Posted May 12, 2005 Author Posted May 12, 2005 Az elfordított HDD beszerelésnek meg egyetlen trükkje van: a megfelelő hosszúságú kábelek (IDE, táp)! Vagy most már a SATA használata. Ciao.
cereal180 Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Nem tudom, valahogy akkor sem tetszik ez az elfordított HDD rekesz. Van amikor egyszerre 4-5 winchestert használok, ez pont befér a házamba. Ezekbe meg 3-nál álltalában nem nagyon fér be több.
ProFiler Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Egy kicsit durva, hogy általában, mert pont ez az, hogy több fér bele. Nem egy van, amibe 8 fér! Továbbá a szerelésükhöz nem kell szétszedni a fél gépet, mert mondjuk elakad a memóriában, vagy a grafikus kártyákban - Isten őrizz - az alaplapban, mert mondjuk az okos háztervezők a HDD tartó sínt egy szintbe építették az alaplap szánjával. Ciao.
matesz Posted May 17, 2005 Posted May 17, 2005 Azért Nekem megfelelne! Már csak az kérdés, hogy ez a sok csicsa (ventik+ledek) mennyivel dobják meg a fogyasztását!
ProFiler Posted May 17, 2005 Author Posted May 17, 2005 Egyátalán nem veszélyes. Nem jelentenek összesen 20-25 Wattnál többet. Ciao.
matesz Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Akkor ezt talán még elbírja a 360W-os Chieftec tápom! Köszi a segítséget!
cereal180 Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Megnéztem a méreteit: (H*W*D)=430X200X440mm Ez nagyon kicsi! Az én házam 47 centi és a két alsó 5,25"-os helyre csak előlapi panel fér be, a vinyók pedig eléggé belógnak az alaplap fölé. Amit Te néztél, még 3 centivel rövidebb! A magasság is probléma lehet, hogyha olyan alaplapod van, aminek a szélén van a CPU-foglalat, mert a táptól nem fér el egy 80 mm-esnél nagyobb ventivel gyártott hűtő! Ahogy a képen is látszik, nekem is csak 1 centi hely van a proci-hűtő és a táp között (8 centis venti).
matesz Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Ilyen deszkám van, szerintem nincs annyira a szélén a proci foglalat, remélem belepasszol majd a házba.
cereal180 Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Azért gondolom nem akarsz majd házat is cserélni, amikor lecseréled az alaplapod
matesz Posted May 18, 2005 Posted May 18, 2005 Egyelőre nem szándékozom alaplapot cserélni, ezt januárban vettem!
Sliders Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Hali! Már régebben megvásároltam a Chieftec BA-01B-B-B (bravo széria) legmagasabb toronyházát. A chieftecet mindig is a számítógépház gyártásban a legjobbak közé soroltam. Mivel tényleg minőséget gyártanak, és nem spórolnak ki semmit sem a házaikból, emellett a tápjaikra sincs panaszom. Szóval a megvétel után azonnal pakoltam is át a konfigomat az új házba. Mondhatom a belső tere hatalmas, és kényelmes gyors vele dolgozni. Zseniális. Pedig az előző házam is torony volt. Mikor a cserélhető Rack fiókok beépítéséhez értem, egy hatalmasnagy kérdőjel jelent meg a fejem felett. Ugyanis egyszerűen hihetetlennek találtam azt hogy nem lehetett "betolni sem" ??? a házba a rackeket, vagy csak nagyon nehezen, de szépen feszültek is benne. A másik miután egyet nehezen betoltam a csavar illesztési pontoknál sehogy sem passzolt a racken kialakított csavarozó mélyedés. Ugyanis ezen a házon egy fix pont van ahol lehet csavarozni. Nem úgy mint a régi házakon hogy egy hosszú sín van ahol bárhol elkezdhetem csavarozni a meghajtókat. Szóval mivel a régi házban volt 2 rackem is nagyon morci lettem hogy a Chieftec mérnökei ekkora hibát vétettek volna. Egyszerűen ezt egy német ember nem teheti meg és nem is teszi meg. Szóval gondolkodni kezdtem, de csak pár tippig jutottam mivel nem jutottam dülőre titeket kérdezlek. Segítsetek? A rackjeim műanyagból készültek, nem fémvázasak. Lehet ez a gond, hogy az ilyen olcsó vackok nem mennek bele? Ugyanis a CD/DVD meghajtók meg könnyed szerrel igen! Viszont itt felmerül a kérdés!! Ha szeretnék venni egy speckobb HW-t be fogom tudni szerelni azt? Értem ezalatt a különféle elő szabályozó vackokat, vagy épp azt a HW-t amit a mostani májusi PC world hasábjain olvastam, azt a kazetta olvasó meghajót. Mert ezek alapos kérdések. Vagy ebbe csak a Chieftec által gyártott winyó rackek mennek bele? Magyarországon azt hiszem nem sok helyen árulnak ilyet ha jól tudom. Nem arról van szó hogy sajnálok pénzt kiadni a drágábbra, mert megtanultam már hogy rossz minőségű alkatrészekből lehet gépet építeni de jót nem. Szóval nem ez a gond, hanem az hogy ez a probléma csak a rack esetében áll fenn? Tapasztalatok? Azért is fontos lenne, mert a közeljövőben szeretnék venni még egy ilyen házat meg egy közepeset is. És emiatt nagy szükségem van a véleményetekre. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm szépen!
ProFiler Posted May 22, 2005 Author Posted May 22, 2005 Azt javaslom, hogy legelő lépésben mérd le (pontosan!) a RACK-ed szélességét. Azt tippelem, hogy szélesebbre sikeredett, mint amekkorának lennie kell. Ciao.
Shia-ko Posted May 22, 2005 Posted May 22, 2005 Ha esetleg úgy nem menne, akkor akár ülve is megteheted, csak könnyedén hozzáférjél a géphez.
Timer Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 A JNC házakról mennyit tudtok? Egy ilyet tervezek beszerezni (leírás alapján), de nem sok mindent tudok azon felül, hogy van rajta LCD kijelzõ. Minõség, no meg a tapasztalatok érdekelnének.
ProFiler Posted May 25, 2005 Author Posted May 25, 2005 Rossz minõség (pontosítok: nagyon rossz kidolgozás). A tápegységét pedig azonnal ki kell dobni. (és akkor még csak enyhén fogalmaztam) Ciao.
Kicsi Sims Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Hellosztok! Egyik rokonom házat akar venni! A következõkre gondolt: Codegen 8012CA Midi Codegen 9011 Maxi Ha tudtok képet is melékeljetek hozzá! :!: Nagyon sürgõs lenne! :!: :!: :!: :!: :!: :!:
ProFiler Posted May 25, 2005 Author Posted May 25, 2005 Az elõbbi szerverház, az utóbbit pedig már nem is gyártják. Képet nem találtam róluk, de miért akar pont ilyet venni? (300Wattos Codegen tápot tesznek ezekbe a házakba, ami veszélyes hulladék ) Ciao.
Shia-ko Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Nézze meg, ha tetszik vegye meg, de táp nélkül, és jobban járna egy Compucase-zel, ami nem sokkal drágább, jóval jobban szellõzik, és igényesebb a kidolgozása.
Kicsi Sims Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 ProFiler: Mármint melyiket nem gyártják? A tápot, amúgy lecserélné. Shia-ko Milyen az a Compucase ház küldenél róla képet:
Kicsi Sims Posted May 25, 2005 Posted May 25, 2005 Amúgy én is veszek házat. Egy Codogen 6041 (igaz használt a rokonomtól) mindössze 3000 Ft-ért.
Recommended Posts