Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Processzorvásárlás archívum 2008. júniusig

Recommended Posts

Posted

Szerintetek megéri még 3000+-os Sempront venni? Mennyit számítana az a + 256 Kb L2 cache a 2400+-hoz képest? Platformot egy ideig még nem akarok váltani.

Posted

Szerintem megéri. Még én is építek low-cost gépekbe ilyen procikat. A teljesítményük elfogadható.

Ciao.

Posted

Akkor, valószínüleg veszek egy ilyet.

Kicsi Sims
Posted

Hellosztok!

A mostani procim egy 750 Duron (lehet még 1-2 honapig használom),de szeretnék egy új procit. Egy 2200+ Sempronra gondoltam, szerintem elég jól teljesített a januári GS tesztben! ;) Amúgy igen olcsó is :D:D:D .

Mi a véleményetek erről a prociról? :hááát:

Posted

A durcihoz képest jelentős előrelépés.

Posted

Csak annyi, hogy a kicsivel drágább 2600, vagy 2800+ jelentősen gyorsabb. Nem is beszélve a 0,5MB cache-el rendelkező 3000+-ról.

Ciao.

Posted

Szerintem használt-alkatrészek között is érdemes szétnézni, hátha találsz egy Bartonos Athlon XP-t bagóért.

• 2 weeks later...
Kicsi Sims
Posted

Hellosztok!

Mivel már megvettem az alaplapomat ASUS A7N8X-et, most már egy rendes procit is kéne bele vennem (a jelenlegi proci 750 Duron), minimum egy Sempron 2200+, ami 1500 MHz-en fut és az L2-je 256 Kb. Mi a véleményetek erről a prociról? Melyik régebbi Athlon XP-vel ér fel? Vagy milyet ajánlotok? :hááát:

Posted

A régebbi AthlonXP-k közül volt hasonló ehez:

1700+ ---> 1466MHz, 256KB L2

1800+ ----> 1533MHz, 256KB L2

De ezek mindegyike 266MHz-es FSB-vel működött. Szerintem ezeknél jobb a 2200+ Sempron mert az 333MHz-en dolgozik.

De a Sempron 2200+ nem veheti fel a versenyt az AthlonXP 2200+ procival szerintem.

AthlonXP 2200+ ----> 1800MHz, 266MHz FSB, 256KB L2

Sempron 2200+ ----> 1500MHz, 333MHz FSB, 256KB L2

Az a 300Mhz sebességkülönbséget nem egyenlíti ki a 333MHz-es FSB előnye :!:

Posted

Elég jól meg tudja közelíteni, de azért tényleg nem egyenlőek.

Jobb, ha valami Barton után nézel. Ha szerencséd van, akkor egy 2500, vagy 2006-ost olcsón kapsz is.

Ciao.

Posted

Intel Pentium 4 630 [Prescott/64bit] 3.0GHz-es processzort néztem ki magamnak az új alaplapomhoz, ami egy Abit AA8-XE Fatality (Socket 775, i925XE). Szerintetek jó ez a párosítás? Mellette 2x512MB Corsair DDR2 TwinX 1024MB 675MHz memória állna. Szerintetek jó? Kiegészítik ezek egymást?

Köszi:

Tomhud

Posted

Én nem adnék annyi pénzt a Fatal1ty-re... :hááát:

Inkább prociból vennék magasabb órajelűt... ;)

Posted

Megvárnám az i945, vagy i955-öt és egy olyan chipkészletű alaplapot választanék. Ennek, amit most írtál, már nincs jövője (annak ellenére, hogy még relatív friss).

Ciao.

Posted

Mivel tud többet a i955? Van rajta SATA2 és támogatja a magasabb DDR-t, azt kész, nem?

És minek egy 1066-os FSB-jű procihoz DualDDR2 533-nál nagyobb RAM? Hiszen nem használja ki!

Én nem adnék annyi pénzt a Fatal1ty-re... :hááát:

Inkább prociból vennék magasabb órajelűt... ;)

Nem elég a 3 GHz? Szerintem még egy jó évig játékoknál se lesz próbléma vele. És tuningolni is lehet! :D

Kicsi Sims
Posted

Hellosztok!

Megnéztem az AMD Socket A prociknak az árait:

AMD Athlon XP (Barton) 2500+ OEM 21280 Ft

AMD Athlon XP (Barton) 2700+ BOX 26100 Ft

AMD Athlon XP (Barton) 2800+ BOX 25900 Ft

AMD Athlon XP (Barton) 3000+ OEM 27160 Ft

AMD Athlon XP (Barton) 3200+ OEM 33600 Ft

Szerintetek melyiket vegyem meg az ASUS alaplapba?

(Megjegyzés: Az AMD 3200+ árából kijön egy AMD Athlon(754) 64 2800+ Box ára, egy AMD(754) 64 3000+ Oem ára illetve kb. ennyiért kapok egy AMD(939) 64 3000+ Box ára. A mostani alaplapom ASUS A7N8X, aminek az áráért kapok egy ASUS K8N alaplapot.Szerintetek rosszul jártam a mostani ASUS alaplappal? Eredeti célom az volt, hogy megtartom a 750 Duront és ezért vettem az ASUS A7N8X alaplapot, de megpróbálok most új procit venni de ne is legyen túl drága. Tudom, hogy a mostani gépemhez képest nagy változás lesz / ECS K7VZA alaplap, AMD Duron 750, Kingston 256 Mb 133 MHz SDRAM, illetve egy GF MX 440 64 Mb VGA, amit egy kis ideig megtartok a keret hiány miatt. A következő cél egy GF 6600 GT. Az ASUS A7N8X tuning barát? Az öszintét meg valva nincs sok kedvem vissza vinni az eladónak.) :(

A segítségeteket/tanácsaitokra várok!

Posted

Mondjuk ezen most sokat nem tudunk segíteni, mert azt veszed, amire megvan a pénzed. Azt már Te tudod eldönteni.

Mivel tud többet a i955? Van rajta SATA2 és támogatja a magasabb DDR-t, azt kész, nem?

Nem csak ennyi! A leglényegesebb, hogy támogatja az Intel új processzorait pl. DC. Ezen a téren az i915 és az i925 kihalt darabnak számít. (akkor már sokkal inkább nForce4 Intel)

Ciao.

Posted

Melyik procikra gondolsz? Mert tudtommal az EM64T-vel rendelkező és a duálmagos processzorokat is támogatja 1066Mhz-es FSB-ig.

Posted

Nem támogatják az alaplapok! A chipkészlet igen, de az alaplapok nem tudnak neki megfelelő áramerősséget szolgáltatni.

Ciao.

Kicsi Sims
Posted

Hello ProFiler!

Igazából 2 proci között vacilálok:

AMD Athlon XP 2500+ OEM kontra AMD Athlon XP 2800+ Box.

Sebességre nézve a 2800+ elég gyors, igaz gyári hűtő van hozzá, amiről a haverom (mármint a gyári hütőről) nem sok jót mondott, a rokonom pedig azt mondta, hogy hangzavar tekintetében az pedig jó. Azon gondolkodom, hogy vennék egy 2500+ valami jó hűtővel, (mondjuk GlacialTech Igloo 2520). De az előző siralmamat félre téve, inkább örüljek, hogy (ahogy már írtad, hogy ASUS A7N8X jó választás volt) új gép lesz a háznál. :):):)

Megjegyzés: a gép vételt már háromnegyed éve tervezem (eredetileg sajátot, de közös családi "marad") ill. ami a gép fejlesztésre még motívált a PC World februári számában: Film kocka című címlapsztori. :hááát:

Posted

Mondjuk a gyári hűtőről én sem sok jót tudok mondani. Inkább vedd a 2500-ast, hozzá pedig egy jó hűtőt.

Ciao.

Kicsi Sims
Posted

De, ha meggondolom magam mégis csak jobban járnék a 2800+, mivel úgysem azzal kezdem, hogy felhúzom a procit (mivel így a garanciával játszanék). Amúgy, ha kiszámoljuk 2500+ plusz jó hűtő (milyte tudnál ajánlami Valami jó és olcsó legyen) az egyenlő a 2800+ gyári hütővel 200 MHz az mégis csak különbség. :hááát:

Posted

Ez természetesen igaz. Én tudok olcsóbban - külföldről. :)

Ciao.

Kicsi Sims
Posted

Egy gond van a külföldi behozatallal, ha pl. kinyúl az adott (ebben az esetben) proci ,akkor oda vissza külden, és kitudja mikor látod újra. :(

Posted
Nem támogatják az alaplapok! A chipkészlet igen, de az alaplapok nem tudnak neki megfelelő áramerősséget szolgáltatni.

Ugye ezt a duálmagos procikra érted? Mert a 64bitet biztos tudnia kell!!! :hááát:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...