Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Windows 10

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Bowie said:

Te Fujitsu vagy? :D

Fingom sincs ki vagy, de az avidból ítélve rossz ember nem lehetsz.

Posted

Anyway, how's your sex life?

• Upvote 1
Posted
11 minutes ago, Bowie said:

Te Fujitsu vagy? :D

Are you saying he has an unmistakable writing DNA? :D

Posted

Senki más nem használ 3 pontosvesszőt egy bekezdésben. :D

• Upvote 1
Posted (edited)

Pedig sokszor nem ártana, sokat tud dobni a tagmondatok közötti relációk egyértelműségén. :)

(Hmm, "odaát" jobb emotikonok voltak, remélem, párat sikerült lementeni.)

Edited by Fujitsu
Posted
2 hours ago, Renesas said:

mi az a Notepad (a Notepad++, a Sublime Text és a VS Code korában), vagy csak mint egy Win95-ből a rendszerben maradt csökevényt emlegeti. (Igazából szerintem simán ki is lehetne venni a rendszerből, engem nem zavarna.)

Én napi(!) szinten használom a notepadot. Sajnos van egy bugja ami WinXp-ben már megvolt és Win10-ben még megvan. Szal a Microsoft nemigazán foglalkozik vele.

Posted
10 hours ago, Renesas said:

Aki véletlenül olvasta anno a blogját, az tudja, hogy amióta elköltözött Gazdagrétről, azóta ez az anagramma az elsődleges nickje (előtte a TRf volt). Ezeken kívül még chatman néven futott itt-ott. Szóval ezek a nickek mind egyazon fószert takarnak. :)

Nahát. 

8 hours ago, Lord_KROK said:

Szal a Microsoft nemigazán foglalkozik vele.

Van egy-két ilyen matuzsálemi része az oprendszernek, amit éppen csak annyit piszkálnak, hogy fusson még az új változatokon, de ennél jobban nem nyúltak hozzá 20+ éve. 

Posted
3 hours ago, payskin said:

Van egy-két ilyen matuzsálemi része az oprendszernek, amit éppen csak annyit piszkálnak, hogy fusson még az új változatokon, de ennél jobban nem nyúltak hozzá 20+ éve. 

A notepad kiváló példa erre. 

Posted

A Paint 3D hasonlóan érthetetlen számomra. Alap dolgokra a régi paint is jó, akinek több kell meg úgyis normális programot használ.

Posted

Mert a Paint 3D nem annak van, akinek több kell, hanem annak, akinek más kell. Ettől volt Creators Update a 1703: csinálhatsz benne 3D-s bindzsiket! Hiszen, ha valami fájóan hiányzott az elmúlt 30 évben a Windowsból, az egyértelműen egy Móka Miki 3D-s modellező, meg a Mixed Reality marhaság. Na, de most már van. Jó nekünk.

jagdtigger
Posted

Az UWP is úgy hiányzott szerintem sokaknak mint üveges tótnak a hanyatt esés.....  :rolleyes: Főleg hogy el se lehet távolítani normálisan, a cortana-ról meg a többi szutyokról nem is beszélve.

gebali1991
Posted

A Windows 10 frissítette magát a laptopomon és olyan mintha törölte volna a teljes oprendszert. Alapból be sem jön semmi csak valami hibaelhárító felület ami azzal kezd, hogy válasszak billentyűzet-kiosztást, de egyszer sikerült behoznom az asztalt, tök üresen, se a lomtár, se a start menü nem nyílt meg, mert nem található. Rollback természetesen szintén nem működik. WTF.

Posted
2 hours ago, gebali1991 said:

A Windows 10 frissítette magát a laptopomon és olyan mintha törölte volna a teljes oprendszert. Alapból be sem jön semmi csak valami hibaelhárító felület ami azzal kezd, hogy válasszak billentyűzet-kiosztást, de egyszer sikerült behoznom az asztalt, tök üresen, se a lomtár, se a start menü nem nyílt meg, mert nem található. Rollback természetesen szintén nem működik. WTF.

A féléves frissítések mindig újrarakják az oprendszert. A törlés viszont érdekes, nekem még mindig működött, pedig most is skip ahead insider builden vagyok.

gebali1991
Posted
6 minutes ago, HD2 said:

A féléves frissítések mindig újrarakják az oprendszert. A törlés viszont érdekes, nekem még mindig működött, pedig most is skip ahead insider builden vagyok.

Újra kellett húznom az egész oprendszert végül.

Posted
On 5/23/2018 at 6:27 PM, HD2 said:

A Paint 3D hasonlóan érthetetlen számomra. Alap dolgokra a régi paint is jó, akinek több kell meg úgyis normális programot használ.

Imádtam a régi paintet, mert teljesen jó volt ara amire ... 

nem tudom milyen ez a paint 3D, de akár még jó is lehet(ne). utána kell nézzek

Posted
7 hours ago, gebali1991 said:

4 hours ago, gebali1991 said:

Újra kellett húznom az egész oprendszert végül.

Na ilyenkor örülök, hogy én még a 7-est használom :)

Posted

Azért úgy könnyű, hogy 8 éve nem adtak ki hozzá SP-t, így nem nagyon van, ami szétbarmolhatná az egészet Windows Update-en keresztül.

jagdtigger
Posted

Na ja, csak SP-t nem félévenként szoktak kiadni. Illetve a frissítések minősége(sok a hibás) is egyre romlik mióta ez az új módi használjuk a konzumer verziókat tesztelésre c. komédiát nyomatják. Anno 2016-ba inkább le is tiltottam teljesen a WU-t és netezéshez átcuccoltam ubuntura.

Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon
Posted

Nekem háromszor halt be a legutóbbi Windows frissítés, utánaolvasgatva tömegével történt ez az emberekkel. Laptopon, ha van integrált és használható videokártyád is a gépedben.

Szerencsére minden lefagyás után vissza tudott állni, aztán letiltottam a videokártyát, leszedtem a drivereket és sikeresen felfrissített a 18xx verzióra.

Elgondolkodtató azért, hogy lehet egy ekkora updatet kiadni így...azért laptopoknál elég gyakori az integrált és mellette pluszban az erős videokártya felállás.

Posted
15 hours ago, Ejnoyin-Qwebeh-Yenmon said:

Nekem háromszor halt be a legutóbbi Windows frissítés, utánaolvasgatva tömegével történt ez az emberekkel. Laptopon, ha van integrált és használható videokártyád is a gépedben.

Szerencsére minden lefagyás után vissza tudott állni, aztán letiltottam a videokártyát, leszedtem a drivereket és sikeresen felfrissített a 18xx verzióra.

Elgondolkodtató azért, hogy lehet egy ekkora updatet kiadni így...azért laptopoknál elég gyakori az integrált és mellette pluszban az erős videokártya felállás.

Én szintén így vagyok, de egyszer sem szart be az update.

Posted
On 5/25/2018 at 1:59 AM, payskin said:

Azért úgy könnyű, hogy 8 éve nem adtak ki hozzá SP-t, így nem nagyon van, ami szétbarmolhatná az egészet Windows Update-en keresztül.

Ez tény, de nem érdekel mikor jött hozzá SP ha stabil és MŰKÖDIK JÓL.

Elég sokat dolgozok a géppel és nekem fontos, hogy bármikor  hadrafogható és működtethető legyen. Tehát, hogy MEGBÍZHATÓ legyen. 

• 2 weeks later...
Posted

A Ma Is Érdemes Volt Felkelni kategóriából egy érdekes cikk a Windows Centralon: 

How to disable Windows 10 fast startup (and why you'd want to)

Azt is elmesélik benne, hogy mi ez, milyen problémákat okozhat. Túlzottan nem villanyozott fel a dolog; megnéztem, a beállítás tényleg ott van, ahol írják, de nem kapcsoltam ki. Viszont, ha valakinek volnának leállítással kapcsolatos problémái (mondjuk, pörögnek a ventilátorok leállás után), vagy használ merevlemez-titkosítást, akkor érdemes lehet ránézni a dologra. Meg jó tudni, hogy van ilyen. És azt is, hogy a feature update-ek rendszeresen visszakapcsolják, tehát ha most valaki kikapcsolja, majd ne felejtse el ellenőrizni októberben, hogy mi a helyzet.

Posted

Ha kilövöd a hibernálást (powercfg -h off), ez élből nincs. És nem hozta vissza a feature update sem.

CH4WXds.png 

Nekem amúgy ez teljesen alap: ha leállítom a gépet, akkor le van állítva. Majd én tudom, mikor akarok sleepet és mikor tényleges shutdownt; nekem a shutdown ugyan ne legyen álcázott hibernálás, ha egyszer nincs szükségem hibernálásra, csak sleepre és kb. havi kétszer shutdownra.

Posted
1 hour ago, payskin said:

(mondjuk, pörögnek a ventilátorok leállás után)

Ez nekem Win7nél van. El sem tudom képzelni mi okozhatja, de addig nem áll le a gép teljesen, míg a tápot hátul ki nem kapcsolom :(

MI lehet az oka?