tenderlumpling Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Hy Valaki megtudja mondani,hogy mit kell csinálni miután megvan az összes mester küldije ? Meg kell várni minket, mire eljutunk odáig :lol:
crocki.jpg Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 hát tényleg nem túl könnyû a játék. aki a Monastery-s utat választotta, az talán tudja, hogy miylen rohadt nehéz leölni a gyilkost, miután kinyomztad ki az. most komolyan, lvl 6 vagyok, 4, max 5 ütésbõl öl meg, úgy hoyg az az alap bunkó van nála. hihetetlen.
LorDiablo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 En tegnap vittem vegig a risen-t vegülis 4 felyezet van es kb 30 ora jatekidö volt ugy hogy csinatal mellekküldiket is amik erdekeltek meg maszkaltam is meg stb. Sztem lehetett volna azert hosszabb is, de azert jo jatek volt sztem, tenyleg inkabb a gothic 1-2-re hasonlit.
RDGridjanika Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 En tegnap vittem vegig a risen-t vegülis 4 felyezet van es kb 30 ora jatekidö volt ugy hogy csinatal mellekküldiket is amik erdekeltek meg maszkaltam is meg stb. Sztem lehetett volna azert hosszabb is, de azert jo jatek volt sztem, tenyleg inkabb a gothic 1-2-re hasonlit. én ma vittem ki, nagyon jó lett :) de megér még egy végigjátszást a másik frakciónál, mert a Don-al voltam am a gothic fejlesztõi csinálták a gémt, azér hasonlít
SH4D0W Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Na én is kipróbáltam a demót, asszem' jót fogok szórakozni vele, ha kijön a magyarítás :rolleyes:
LorDiablo Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 én ma vittem ki, nagyon jó lett :) de megér még egy végigjátszást a másik frakciónál, mert a Don-al voltam am a gothic fejlesztõi csinálták a gémt, azér hasonlít Tudom, ezt inkabb arra mondtam hogy a gothic 3-bol nekem hianyzott a gothic hangulat. Valahogy a harcrendszert tönkretettek, a sztory-t a beszelö orkokkal tönkretettek meg valahogy nem volt igazi gothic az egesz. Ez sokkal inkabb hasonlit a regi es jo gothic reszekre ezert ez nekem jobban tetszik. En is a don-al vittem vegig. Tenyleg megerhet megegy vegigjatszast pl varazslokent bar a vegefele szivas lehet egy reszen ahol (spoiler) a templomban ahol az egyik panceldarabot kell összeszedni nem lehet varazslatot hasznalni de lizzard warior-ok ellen kell harcolni.
Dracon Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 am a gothic fejlesztõi csinálták a gémt, azér hasonlít Ettõl még nem feltétlenül kéne hasonlítania, fõleg mert a gothic már nem az õ kezükben van.
Plata Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Ettõl még nem feltétlenül kéne hasonlítania, fõleg mert a gothic már nem az õ kezükben van. Lehet,de az a Gothic már nem az igazi,PB az isten. :closedeyes:
tenderlumpling Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Ettõl még nem feltétlenül kéne hasonlítania, fõleg mert a gothic már nem az õ kezükben van. A PB-t fene tudja, miért rajongják körbe... csináltak egy jó elképzelésû, rosszul leprogramozott RPG-t. Amit, megjegyzem, az elfeledett Ultima 9-bõl deriváltak, kicsit sötétebb hangvétellel és nehézkes játékmenettel nyakonöntve. Ez a Gothic. A Gothic 2 az a játék, amelyet a Gothicnak eleve el kellett volna érnie. Gothic 3, Risen? Mit jelentenek ezek a játékok? Azt, hogy a PB nem tud sem megújulni, sem eredeti lenni, G3 esetében meg nem is csoda, hogy elvették a fejlesztõktõl a címet. Nem elég, hogy a nagy név ott a seggük alatt, valamit prezentálni is kéne... az a pár órányi G3 valóban kevés, hogy ítélkezzek, de annyi azonnal lejött, hogy árnyéka sem a második résznek. Volt egyszer valaha egy ötletük, amibõl lassan megéldegélnek. Bioware is képes volt megújulni (más kérdés, ehhez hogy viszonyulok :D), õk pölö miért nem? Szóval valóban azért hasonlít, mert õk csinálták a Gothicot, de ez nem feltétlenül pozitívum. Illetve, majd meglátom, még nem sikerült nagyon belemerülnöm a Risenbe. Arcania-t azért várom jobban, mert alapvetõen jó ötletbõl talán jobb fejlesztõcsapat jobbat hozhat ki.
Gomez_- Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Üdv all! Valaki leírná hogy konkrétan kikhez csatlakozhatok a Risenben? kösz
RDGridjanika Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Üdv all! Valaki leírná hogy konkrétan kikhez csatlakozhatok a Risenben? kösz Warriors of the order és Don
Gomez_- Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Csalakoztam a don hoz - kitakarítottuk rudolf embereit - de mikor kapok már egy zselé páncélt? :angry:
RDGridjanika Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Csalakoztam a don hoz - kitakarítottuk rudolf embereit - de mikor kapok már egy zselé páncélt? :angry: akkor, amikor a harbour townban megcsinálsz 4db küldit a donhoz kapcsolódoan ezt úgy, hogy pár küldinél választhatsz hogy meik frakciónak teljesited a küldit. azután elkell mened a donhoz személyesen, és kapsz egy páncélt. de hogy hozzá bejuss, még megkel csinálni egy küldit ott. páncélért 1000 aranyt kell fizetni
skybot Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 A PB-t fene tudja, miért rajongják körbe... csináltak egy jó elképzelésû, rosszul leprogramozott RPG-t. Amit, megjegyzem, az elfeledett Ultima 9-bõl deriváltak, kicsit sötétebb hangvétellel és nehézkes játékmenettel nyakonöntve. Ez a Gothic. A Gothic 2 az a játék, amelyet a Gothicnak eleve el kellett volna érnie. Gothic 3, Risen? Mit jelentenek ezek a játékok? Azt, hogy a PB nem tud sem megújulni, sem eredeti lenni, G3 esetében meg nem is csoda, hogy elvették a fejlesztõktõl a címet. Nem elég, hogy a nagy név ott a seggük alatt, valamit prezentálni is kéne... az a pár órányi G3 valóban kevés, hogy ítélkezzek, de annyi azonnal lejött, hogy árnyéka sem a második résznek. Volt egyszer valaha egy ötletük, amibõl lassan megéldegélnek. Bioware is képes volt megújulni (más kérdés, ehhez hogy viszonyulok :D), õk pölö miért nem? Szóval valóban azért hasonlít, mert õk csinálták a Gothicot, de ez nem feltétlenül pozitívum. Illetve, majd meglátom, még nem sikerült nagyon belemerülnöm a Risenbe. Arcania-t azért várom jobban, mert alapvetõen jó ötletbõl talán jobb fejlesztõcsapat jobbat hozhat ki. Hát elég ciki volt, mikor csak trükközéssel lehetett Gothicot kijátszani, olyan bugos volt. :D De nekem abszolút a best összes rész közül. Kicsit csúnya, kicsit nehéz, de valami megfogott benne. Nekem a harc tetszik benne. De tényleg, nemcsak az az eszetlen hadonászás.
tomeeto Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Hát ami a játékot illeti, baromira hosszú. Eleinte úgy voltam vele, hogy "k*rva r*hadékos telibev*rt farkasok, folyamatosan hátrálnak, hogy a............* stb... 28 óra játékidõn vagyok túl, hihetetlenül élvezem. Ide-oda barangolok, igyekszem mindenkivel megismerkedni. Egyetlen problémám, hogy elakadtam ... - spoiler következik a négyes vágányon. 3. fejezet, a vulkán. Inkvizítorral áthaladtam a nagykapun, mely a sötét birodalomba vezet. Problémám csupán annyi, hogy a 2 oldalt megtalálható kart meg kell húzni. Hogy ebbe hol a probléma? Haha, vicceltem sehol, az ez után következik. Ugyanis.. tovább kéne lent haladnom, át a csapattal a gyíkemberek birodalmába. Uram azt parancsolja, menjek elõre és derítsem fel a terepet. Meg is tettem, elõre mentem, kitisztítottam mindent. Átmentem egy leereszthetõ hídon, beszéltem a 2 munkással, akik éjt nappallá téve bányásznak. Egyik mesélte, hogy egy csoport gyíkember éppen a többi munkás felé tart. És itt kezdõdtek a bonyodalmak igazán, mert hát.. 1. Inkvizítor nem hajlandó tovább jönni velem, annak ellenére, hogy eleget tettem kérésének. A nagykapu előtt hezitál társaimmal. 2. Nem találok semmilyen járatot. Egyet találtam felfelé, de az zsákutcába vezetett. 5 órát töltöttem el itt és egyszerûen nem tudom, mit kéne csinálnom - kínomban visszamentem a kolostorba rendet rakni, de az sem segített. Kérdésem annyi, hogy aki már járt itt, kérem mondja meg Inkvizítort hogy vette rá a továbbhaladásra. Köszönöm
superman Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Üdv all! Valaki leírná hogy konkrétan kikhez csatlakozhatok a Risenben? kösz Üdv, a lista nem teljes, ugyanis lehetsz még Mage is, szóval: Don (hunterek inkább) Warriors of Order (staffos warriorok) Mage (mágusok).
Plata Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 A PB-t fene tudja, miért rajongják körbe... csináltak egy jó elképzelésû, rosszul leprogramozott RPG-t. Amit, megjegyzem, az elfeledett Ultima 9-bõl deriváltak, kicsit sötétebb hangvétellel és nehézkes játékmenettel nyakonöntve. Ez a Gothic. A Gothic 2 az a játék, amelyet a Gothicnak eleve el kellett volna érnie. Gothic 3, Risen? Mit jelentenek ezek a játékok? Azt, hogy a PB nem tud sem megújulni, sem eredeti lenni, G3 esetében meg nem is csoda, hogy elvették a fejlesztõktõl a címet. Nem elég, hogy a nagy név ott a seggük alatt, valamit prezentálni is kéne... az a pár órányi G3 valóban kevés, hogy ítélkezzek, de annyi azonnal lejött, hogy árnyéka sem a második résznek. Volt egyszer valaha egy ötletük, amibõl lassan megéldegélnek. Bioware is képes volt megújulni (más kérdés, ehhez hogy viszonyulok :D), õk pölö miért nem? Szóval valóban azért hasonlít, mert õk csinálták a Gothicot, de ez nem feltétlenül pozitívum. Illetve, majd meglátom, még nem sikerült nagyon belemerülnöm a Risenbe. Arcania-t azért várom jobban, mert alapvetõen jó ötletbõl talán jobb fejlesztõcsapat jobbat hozhat ki. Nem értek egyet,a G3 nekem irtóra bejött,alig láttam bugot,fõleg olyat nem ami nagyon rontotta volna.Bioware?nNemsok játékukkal játszottam.
grasslover Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 A PB-t fene tudja, miért rajongják körbe... csináltak egy jó elképzelésû, rosszul leprogramozott RPG-t. Amit, megjegyzem, az elfeledett Ultima 9-bõl deriváltak, kicsit sötétebb hangvétellel és nehézkes játékmenettel nyakonöntve. Ez a Gothic. A Gothic 2 az a játék, amelyet a Gothicnak eleve el kellett volna érnie. Gothic 3, Risen? Mit jelentenek ezek a játékok? Azt, hogy a PB nem tud sem megújulni, sem eredeti lenni, G3 esetében meg nem is csoda, hogy elvették a fejlesztõktõl a címet. Nem elég, hogy a nagy név ott a seggük alatt, valamit prezentálni is kéne... az a pár órányi G3 valóban kevés, hogy ítélkezzek, de annyi azonnal lejött, hogy árnyéka sem a második résznek. Volt egyszer valaha egy ötletük, amibõl lassan megéldegélnek. Bioware is képes volt megújulni (más kérdés, ehhez hogy viszonyulok :D), õk pölö miért nem? Szóval valóban azért hasonlít, mert õk csinálták a Gothicot, de ez nem feltétlenül pozitívum. Illetve, majd meglátom, még nem sikerült nagyon belemerülnöm a Risenbe. Arcania-t azért várom jobban, mert alapvetõen jó ötletbõl talán jobb fejlesztõcsapat jobbat hozhat ki. Tehát az a baj, hogy régi koncepciót próbálják meghagyni, amiért mindig sírdogálsz, mert minden játék megújul, leegyszerûsítik, kevés gombos lesz, sok átvezetõvel. A Gothic 3-ban egy videó van, a legelején. Sohasem a Piranha Bytes volt a felelõs a bugos Gothicok miatt, hanem a Jowood, ami egy paraszt kiadó, minden játékuk azért lett lehúzva a sajtóban meg a játékosok által is, mert a határidõ meg a nyavajgás miatt nem volt elég idõ a tesztelésre (gondolom pénz se, mert minden játékuk félkész lett, kutya se vette meg teljes áron..aztán ördögi kör). A Bioware új játékaival egyel se játszol, mert ilyen meg olyan szar, de most azt hozod fel pozitív példaként? Komolyan nem értelek, ne játssz játékokkal ha ennyire elképesztõen megválogatod és told mégegyszer a Thief-et, ha azóta nem csináltak jó játékot...de ha valakinek legalább annyira nagy élmény a két elsõ Gothic, mint ahogy neked a Thief, akkor miért kell lehurrogni azokat akik szeretik? :rolleyes: Mellesleg mindhárom Gothicot 18-an készítették el, mindig baromi kevés pénzből és mindig kegyetlen sokat nyújtott.
tenderlumpling Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Tehát az a baj, hogy régi koncepciót próbálják meghagyni, amiért mindig sírdogálsz, mert minden játék megújul, leegyszerûsítik, kevés gombos lesz, sok átvezetõvel. A Gothic 3-ban egy videó van, a legelején. Sohasem a Piranha Bytes volt a felelõs a bugos Gothicok miatt, hanem a Jowood, ami egy paraszt kiadó, minden játékuk azért lett lehúzva a sajtóban meg a játékosok által is, mert a határidõ meg a nyavajgás miatt nem volt elég idõ a tesztelésre (gondolom pénz se, mert minden játékuk félkész lett, kutya se vette meg teljes áron..aztán ördögi kör). A Bioware új játékaival egyel se játszol, mert ilyen meg olyan szar, de most azt hozod fel pozitív példaként? Komolyan nem értelek, ne játssz játékokkal ha ennyire elképesztõen megválogatod és told mégegyszer a Thief-et, ha azóta nem csináltak jó játékot...de ha valakinek legalább annyira nagy élmény a két elsõ Gothic, mint ahogy neked a Thief, akkor miért kell lehurrogni azokat akik szeretik? :rolleyes: Mellesleg mindhárom Gothicot 18-an készítették el, mindig baromi kevés pénzbõl és mindig kegyetlen sokat nyújtott. Csak tudnám, megint honnan szeded, hogy bármire azt mondtam, hogy szar... ennyire nem érthetsz már félre folyamatosan, hihetetlen. Soha semmit nem szaroztam le Bioware-tõl. Egyetlen kommentet idézz csak elõ, amiben õszintén azt mondom, "szar". Tökömet már. A PB meg igenis felelõs az elsõ Gothic miatt, azt még csak nem is a Jowood adta ki, eredetileg is független fejlesztõcsapat voltak. Jowood mellesleg szerintem nem paraszt kiadó, tekintve, hogy kiadott teljesen korrekt indie projekteket is (Arx Fatalis). A Gothic 2 meg szintén teljesen korrekt játék, ami már az õ kiadásuk. A G3 lehet a Jowood hibája, aláírom, és bizonyára vannak melléfogásai, nem tudok mindent, nem is foglalok inkább állást. Lehet, hogy paraszt. Kettõ. Ki hurrogta le azokat, akik szeretik a Gothicot? Most õszintén. A PB játékfejlesztõk iránti rajongást nem értem, ennyi. A Gothicért lehet rajongani, de a PB-ért? Minek? Kiléptek a függetlenségbõl, eladták magukat, eladták a Gothic címet... miért, könyörgöm? És ha már eladták... miért klónozzák saját magukat? Elhiszem, hogy kevés a pénz, de... pff, akkor ne fejlesszenek játékot, ha nem szívbõl jön, míg el nem készül a játék (lásd Inquisitor ^_^), és csak aztán elkullogni kiadóhoz. Olyan ez, mintha elkezdeném szidni Kevin Smith mostani munkásságát, te meg azzal jössz, hogy "mé szar a Clerks?!". És a Thief óta kétbilliárd jó játék készült el, ezt is minek hozod fel? Ha zavar, ha rámutatok egy-két furcsaságra, vagy hogy elmondom, hogy ez most nem talált bele az ízlésembe, akkor plz. ignoráld a játékpiaccal kapcsolatos megjegyzéseimet, vagy értelmezd úgy, ahogy le vannak írva. Tehát az a baj, hogy régi koncepciót próbálják meghagyni, amiért mindig sírdogálsz, mert minden játék megújul, leegyszerûsítik, kevés gombos lesz, sok átvezetõvel. A Gothic 3-ban egy videó van, a legelején. Nem a régi koncepció zavar, hanem egy az egybeni lekoppintás egy olyan játékról, ami sajnos már nem az övék :( Ilyenkor... szerintem tovább kellene lépni. De ez is csak egy vélemény. De ha már a Thiefet emlegeted, és sem adnám soha többé a (néhai) Ion Storm kezébe. Sem a Deus Ex-et. Kb. ugyanez a szitu (nem teljesen, de ez).
gulyu Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 (edited) Hi Leszedtem a Risen demóját de lenne vele egy kis problémám. Amikor elakarom indítani, még mielött bejönnének a logók meg ilyesmik, a hangszóró elkezd ilyen éles sípoló hangot adni. Ezt kb. 5 mp-ig csinálja utána egy pattanó hanggal elhallgat és elindul a játék, de minden hang elmegy a géprõl. Találkozott már valaki ilyen problémával vagy van rá valami megoldás? Elõre is köszi! Edited October 6, 2009 by gulyu
Gomez_- Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Üdv all! A donnak dolgozom és most Fincher azt a küldit adta hogy nézzek meg valami temple entrance ét - fönt északkeleten - na most a hegy megvan de templomnak nyomát sem látom - probáltam a mocsárbol - meg az elõtte lévõ hegyböl is aminek van bejárata - de csak csontvázakkal harcoltam - ham eg kimegyek ott van egy jasmin nevû csaj akinek van egy farkasa de bejárat sehol sincs - kérdem én - hol találom???
crocki.jpg Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 én most ott akadtam meg, amikor elmegyek a kocsmárossal (Patty) a temetõbe. ott azt mondja, hogy ássak ki egy sírt a követketõ nyomhoz. az idáig oké. van ásóm, de hiába állok rá a sírokra, és nyomom be az inventoryban az ásót, nem ás. a gázci. valami ötlet?
Gomez_- Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 nah megvan a temple - de a köv krédésem ugye oda kel vinni azt a kalandort - de azt meg nem engedik ki abbol a nagy házbol csak ha besozlgátatom azt a 3 serleget - 1 van meg patty kocsmájábol ... hogy találom meg a másik kettõt - oda mentem a világitotoronyhoz de seho lsemmi... a 3. ról fingom sincs - pls segitsen valaki - jah és nem lehetne máshogy kiszabaditani? mert azt a 3 serleget inkább a bnaditák harbor city - i vezetpjének adnám aki ott van sonya háza alatt a pincében - kösz
jardo Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Elõször is ez egy német játék, s mint tudjuk a német szaksajtó ezeket mindig kiemelten kezeli. Ha jól tudom Magyarországon is így van a magyar játékokkal kapcsolatban. Másodszor abszolút nem adok a német GS véleményére, hiszen tudva levõ, hogy a "saját" játékaikat mindig is túlértékelik, s nem is kevéssel. És? Attól még nem kell szentírásnak tekinteni a végsõ értékelést, amit adnak rá. Elolvasod a cikket, aztán kibogozod belõle a hasznos infókat. Ennyi. Továbbá a cikk mellett a videó is érdekes lehet. Nem tudom, hogy konkrétan mit mutatnak be benne, de 25 percen keresztül valószínûleg nem arról fognak beszélni, hogy milyen szép az idõ. Plusz a tippfüzet sem egy haszontalan dolog. :)
crocki.jpg Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 nah megvan a temple - de a köv krédésem ugye oda kel vinni azt a kalandort - de azt meg nem engedik ki abbol a nagy házbol csak ha besozlgátatom azt a 3 serleget - 1 van meg patty kocsmájábol ... hogy találom meg a másik kettõt - oda mentem a világitotoronyhoz de seho lsemmi... a 3. ról fingom sincs - pls segitsen valaki - jah és nem lehetne máshogy kiszabaditani? mert azt a 3 serleget inkább a bnaditák harbor city - i vezetpjének adnám aki ott van sonya háza alatt a pincében - kösz egy tuti a világítótoronyban van, és csak telekisenissel lehet leszedni. egy van a Dirk nevû fazonnál, õ asszem valahol a csövestelepen mászkál (ha jól emlékszem JOsh ivójában van). egy meg Dytarnál, aki Patty kocsmájának az emeletén van.
Recommended Posts