Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Deus Ex Sorozat

chrisnagy13

Recommended Posts

Posted
[GSF] Picture

[GSF] Picture

[GSF] Picture

Üdvözlök mindenkit a Deus Ex világában! :)

A játék története egészen 1997-ig nyúlik vissza, mikor John Romero által alapított dallasi Ion Storm felkérte Warren Spectort, hogy alapítsa meg a cég austini irodáját, melyet meg is tett.

A Deus Ex 2000-ben látta meg a napvilágot, és bár a készítõk sok szerepjáték-elemet átvettek, mégis inkább FPS-nek tekinthetõ. A név a latin deus ex machina, azaz isteni közbeavatkozás rövidítése. Ezzel a Warren a programokban elõre megírt jelenetekre utalt.

A játék a nem túl távoli, fiktív jövõben (2052-ben) játszódik, ahol egy Szürke halál nevû vírus szedi áldozatait, fõleg az Egyesült Államokban. A társadalomban a középosztály gyakorlatilag megszûnt, csak nagyon gazdag és teljesen nincstelen emberek léteznek, a VersaLife nevû mamutcég által gyártott ellenszerhez pedig csak a kiváltságosok juthatnak hozzá. Ezt megelégelve terroristacsoportok alakulnak. A legnagyobbak az NFS és a francia Silhouette csoport, akik megpróbálják ellopni az ellenszerszállítmányokat, hogy azokat eljuttassák a teljesen reménytelen helyzetben lévõkhöz. Az ekkora nagy hatalommal bíró ENSZ viszont nem nézi jó szemmel a dolgot, minek hatására megalapítja a UNATCO nevû anti-terrorista szervezetet, melynek székhelye a New York-i Szabadság-szobor tövében található. Ennek a csoportnak az ügynökeként csöppenünk a játékba, mint JC Denton.
A játékban minden egyes küldetés éjszaka játszódik, amely csak fokozza a komor hangulatot. A valós és nem valós helyszínek közül megemlíthetõ New York, Hongkong, Párizs, Vandenberg Légitámaszpont, és az 51-es körzet. A játékban nagy szerepet kap a nanotechnológia, amely segítségével a karakterfejlesztés is történik.
A programot jellemzi a hosszú játékidõ, a kidolgozott világ és a játékosoknak nyújtott szabadság. A történet lineáris, de a játékos döntéseitõl függõen sok dolog máshogy történhet, amire a legjobb példa talán az, hogy befejezésbõl három fajta van. A programban, rengeteg könyvrészletet olvashatunk, G.K. Chesterton, Sun Tzu, Thomas Pain és William Shakespeare, a fejlesztõk által készített regényt is szépen lassan kiolvashatjuk. Újságok közül a fiktív The Midnight Sun található a játékban, melynek egy nyomtatott verzióját mellékelték a játék Game of the Year verziójához. A nagyon jól kitalált összeesküvés elméleten alapuló program rengeteg díjat nyert, a PC Zone 2007-ben minden idõk legjobb játékává választotta.

2009-ben megjelent a The Nameless Mod ingyenes kiegészítõ a Deus Ex-hez, amely az alábbi fontosabb dolgokat tartalmazza:

- 59 új térkép a történethez, melyek mellé még néhány titkos pálya is tartozik
- 20 új, egyedi fegyver, melyekbõl néhány csak az elsõ végigjátszás után válik elérhetõvé
- Egy teljesen kidolgozott világ, melyben e-mailek, könyvek, stb. százai olvashatóak
- Testreszabhatóság: döntsd el, hogy nézel ki
- Két párhuzamos sztori, egyenként 15+ óra játékidõvel
- Minden döntésnek hatása van a világra, és öt féle befejezés lehetséges, mindegyik saját videóval ellátva
- 14 órányi felvett dialógus
- 100 új zene a játékhoz, mindegyik pályának van egy saját, rá jellemzõ dallama
- Rengeteg rejtett részlet van a játékban, és sok extra, amik növelik az újrajátszhatóságot

Az elsõ rész nagy sikerére való tekintettel Spector elkezdett dolgozni a 2. részen, amely a Deus Ex: Invisible War nevet kapta. 2003-ban jelent meg.

Az Invisible War története szerint, az alapsztori után 20 évvel késõbb járunk, amikor is a chicagói Tarsus Akadémia ellen merényletet intéznek a terroristák. Egy itteni tanuló, Alex D szerepébe bújunk, akire rövidesen felfigyel több titkos szervezet is, és ismét belekeveredik egy világméretû összeesküvésbe.
JC Denton tevékenységének köszönhetõen a világ információs hálózata összeomlott, ami egy új sötét középkort hozott létre. Ebben a világban több, egymással szemben ellenséges szervezet létezik: a Világkereskedelmi Szervezet, mely kicsiny városállamokat szervezett; a Rend, melynek célja egy új világvallás létrehozása; a Templomos Lovagok, akik a biomod-beültetések ellen vannak; az Omar, melyek biomodokkal átalakított lények, saját feketepiacuk van, és új fajjá szeretnének szervezõdni; és az ApostleCorp, amely JC Denton vezetésével szeretné egyetlen intelligencia által egyesíteni az emberiséget. A szervek Dentont akarják felhasználni vagy megsemmisíteni céljaik elérése érdekében. A cselekmény az elsõ részhez hasonlóan szabad, a játékosra van bízva, hogy merre kíván haladni.

Mivel a programot elsõsorban konzolra fejlesztették ezért rengeteg korlátja volt, szûk terek, sok töltögetés stb. Csúnyát bukott a játék, ami kihatott a folytatásnak szánt Deus Ex: Clan Wars többszereplõs játékra is. Ez végül Project Snowblind néven került a boltok polcaira.

És elérkeztünk a legújabb részhez amely a Deus Ex: Human Revolution nevet viseli. A játék fejlesztését 2007 május 17-én jelentette be Patrick Melchior, az Eidos France igazgatója a francia-kanadai tévéshowban, az M. Netben. Az elõzõ részek alkotója Warren Spector ezen rész fejlesztésében már nem vett részt.

A játék 2027-ben játszódik, 25 évvel a Deus Ex elõtt. A nanotechnológiát még nem fejlesztették ki és a biomechanikai implantációk a virágkorukat élik. A fõszereplõ Adam Jensen, egy biztonsági cég tisztje, ami az ilyen implantációkkal foglalkozik. Szemtanúja egy támadásnak a cég ellen, amivel az "összeesküvés megkezdõdik". A látvány a cyberpunk és a reneszánsz esztétika kombinációja, ami egy futurisztikus barokk világot eredményez.
Öt nagyváros szerepel benne, Detroit, Shanghai és Montreál (ahol a fejlesztõk stúdiója van). Ezen kívül a fõhõsnek lesz saját lakása, ahol tárolhatja a saját titkait és az összegyûjtött információkat. Az események a játékban az UNATCO megalakulásához vezet.

forrás: wikipédia, gamepod

A Human Revolution hivatalos megjelenési dátuma 2011. augusztus 26.

Hivatalos oldal

Warren Spector nyilatkozata az új Deus Ex-rõl
Interjú Jonathan Jacques-Belletete mûvészeti vezetõvel

Kq5KWLqUewc

Posted

várjuk a 3. részt :rolleyes:

megjelenés csak áprilisban :P

Posted

Az RPG részlegben már van egy DX topic.

Bár szerintem is inkább itt a helye.

Posted

várjuk a 3. részt :rolleyes:

megjelenés csak áprilisban :P

Hát, a külföldi webshopokban mindenhová március 8 van írva. :unsure:

Az RPG részlegben már van egy DX topic.

Bár szerintem is inkább itt a helye.

Szerintem is, összevonjuk majd a kettõt. :)

Posted

Téma összevonva, de idõrendi sorrendet is figyelembe vesz a fórum, így a nyitópost feljebb került sajnos. Megpróbálom elõre mozgatni a nyitópostot, de ha jól tudom csak Glob modi tudja megcsinálni.

Posted

Mivel jön az újabb rész gondoltam elõveszem a régieket a "polcról", és leporolom kicsit õket. ~18 órát már játszottam is a Deus Ex-el, most jutottam el Párizsba. B)

Egyébként van egy új "Gameplay Trailer" a hivatalos honlapon, akinek van kedve tekintse meg. :)

VegaSHFOREVER
Posted

Ez egy kiváló topik! Grat a topik nyitójának, bárki is volt az. :)

xD

Ezt a bugot kb 1 hónapja rögzítettem, sajna párszor elõfordul a játékban. xD (de egyébként más játékokban is)

PotrP2aUQN8

Mivel jön az újabb rész gondoltam elõveszem a régieket a "polcról", és leporolom kicsit õket. ~18 órát már játszottam is a Deus Ex-el, most jutottam el Párizsba. B)

Egyébként van egy új "Gameplay Trailer" a hivatalos honlapon, akinek van kedve tekintse meg. :)

Nálam is tervbe van , lehet még a héten neki is állok. :)

Akkor ne légy lusta és tedd be a linket. :P

Posted

...

Kösz! :D

Igen, ilyet már én láttam, sajnos. :unsure:

Állj neki gyorsan, én most vagyok Párizsban a katedrálisnál. B)

szerk: és le is szedtek xD

VegaSHFOREVER
Posted

,új trailer . B)

szeressük B)

Posted

szeressük B)

+1 B)

Posted

,új trailer . B)

Hatalmas, azt hiszem muszáj lesz egybõl megvennem. :D

VegaSHFOREVER
Posted

Hatalmas, azt hiszem muszáj lesz egybõl megvennem. :D

ezt én is meg fogom :)

Posted

Egyre jobban várom ezt a játékot :lol: Bár furcsa az egészet fps nézetben elképzelni :unsure:

Posted

Bár furcsa az egészet fps nézetben elképzelni :unsure:

Merthogy?

Posted

Egyre jobban várom ezt a játékot :lol: Bár furcsa az egészet fps nézetben elképzelni :unsure:

Eddigi részek is FPS-ek voltak.

Posted

Tudom. Csak valahogy ezt TPS nézetben jobban eltudnám képzelni :rolleyes:

Posted

Tudom. Csak valahogy ezt TPS nézetben jobban eltudnám képzelni :rolleyes:

én is......... :unsure:

VegaSHFOREVER
Posted

Nekem az kb olyan fura lenne mint a Max Payne FPS-be :unsure:

• 1 month later...
chrisnagy13
Posted

Hm, nem jelent meg ma a játék. :unsure: :huh:

NRG, ki tudnád venni a megjelenési dátum mellõl a március 8-at? Köszi... :D

Posted

legújabb pletykák szerint aug végén játszhatunk majd vele

Posted

Mondjuk pont jókor jön, olyan idõszakban, amikor kevés játék jelenik meg, így lesz pénzem megvenni. :D

chrisnagy13
Posted

legújabb pletykák szerint aug végén játszhatunk majd vele

Jah, nem túl biztató, ahhoz képest, hogy jönnie kellett volna a 6990-nel. :rolleyes:

VegaSHFOREVER
Posted

Tudom, hogy a kedvenc játékom folytatása, de most egy kicsit örülök a késésnek. Itt a DA2 nemsokára DNF meg Witcher 2, nem beszélve a sok "egyszer kötelezõ végigjátszani" alkotásról. szóval addig lesz még mivel kockulni a gép elõtt. Így meg auguba kijön ez , aztán a TOR-ig lesz idõ kiélni magam benne. :D

• 2 weeks later...