Sajt_Sensei 0 Share Posted October 29, 2010 Owen: Ezt a témát azért hoztam létre hogy minden GSForum Szerepjátékos egy helyen beszélgethessen. Itt megvitathatjátok az altopikkal kapcsolatos mindenféle problémátokat, észrevételeiteket stb.. attól fügetlenül hogy melyik szerepjátéknak vagy a tagja !!!!!!!!!!!!!!!!MINDENKIT VÁROK!!!!!!!!!!!!!!!!!! EZ volt a régi frpg szakszi nyitó posztja. Ez még mindig áll emberek, de kicsit bõvítve lett az évek során a topik feladatköre. Itt lehet érdeklõdni tanácsokat kérni tippeket kapni és legfontosabb játékokat létrehozni. Hasznos, ha ide kerülnek az új játék ötletek, hogy lásd kiket érdekel, hogy ne üresen álljon a topik évekig. Ehem és hogy finoman fogalmazzak. JÓ JÁTÉKOT ÉS KELLEMES FÓRUMOZÁST! Folytatás innen: A "fórumos Szerepjátékok" Altopik Szakszervezete, Egy gyülekezési pont Link to comment Share on other sites More sharing options...
diregamer 0 Share Posted October 29, 2010 Nos, úgy látszik, eme pillanat is elérkezett. Azt hittem, még jó tízezer poszt még hátra van, de másként esett meg, mint látható. Mondjuk, ez az elõzõ gyakorlatokkal szemben archiválva lesz, így visszatekinthetõ az „elsõ” hozzászólásai. Már, aki ilyesmivel akarná mulatni az idõt. Én viszont remélem, tartalmas kommentekkel teli lesz ez a hely, és hasonlóan elõdjéhez, tökéletesen betölti azon feladatát, amire született. Tehát, az frpg-s élet apró-cseprõ ügyeinek rendezése. Amellett, azt is szeretném, ha annyian írnának majd bele, mint egykor. :P Erre akár lehet reális keret, ha a gs-esek reklámozzák a fórumot. No, mindegy, ez még a jövõ zenéje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Raptor 0 Share Posted October 29, 2010 2005. January 7. - 16:39 Ekkor született az elõzõ szaxi. Nem mindegy :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
diregamer 0 Share Posted October 29, 2010 Igen, több mint öt éves az a topik. Annak idején, mikor kereken annyi volt, „megünnepeltük”. Na jó, ez túlzás, de pár sorban megemlékeztük róla, felelevenítve a régi idõket. Reméljük, ez is megél legalább annyit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warfoki 0 Share Posted October 30, 2010 A necronomiconos témához utólag is lehet csatlakozni? Sosem játszottam ilyen szerepjátékosdit (sem itt, sem máshol igazán), de egyszer mindent el kell kezdeni. :rolleyes: És Lovecraft amúgy is abszolút favorit író, szóval ez jó alkalomnak tûnik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajt_Sensei 0 Author Share Posted October 30, 2010 Jham most még lehet csatlakozni. Olvasd el a kezdõ posztot abban vannak az infók. Meg utána olvashatsz annak ami eddig történt. A sztori haladásához mártsak az kell, hogy az emberek aktivizálják magukat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Broklaw 0 Share Posted November 1, 2010 Necroba még befér egy lelkes jelentkezõ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diregamer 0 Share Posted November 2, 2010 No, ha már újra megnyílt nekünk ez a nagyszerû topik, akkor máris felvetnék két dolgot. Mint tudjátok, a VKK-t nem indítottam el, ennek több oka is volt, az egyik, hogy nehezen megvalósítható lett volna kellõ szabadságot adnom nektek. A történet kötöttségét látva pedig, úgy döntöttem, regény lesz belõle, ami jelenleg is íródik. No, de nem akarlak titeket hagyni frpg nélkül (:P) Több ötlet is felmerült, ezek közt van már négy, ami viszonylag jobban kidolgozott, viszont, csak egyet említek fel e frpg kezdemények közül. Megvan az oka, amiért így cselekszem. Szóval, ez az ötlet, nem feltétlen a legbonyolultabb fórumos szerepjátékot fogja kiadni, de akár jókat is lehetne vele szórakozni. A középpontban egy friss, de már egységbe kovácsolódott csapatot alakítanak a játékosok, akik különbözõ "bérmunkákat" vállalnak, ez lehet testõrködés, szállítás, felderítés, kémkedés, fogolyszabadítás, stb. Tehát, nem a mentsük meg a világot/királyságot/kékbálnákat történetrõl van szó, és a karakterek sem feltétlen határozottan jók, vagy rosszak. Ugyan én lennék a km, de nem csak én szerezhetek munkát, hanem más is, arra az idõre amolyan mellék-km-i rangot kap, tehát õ szövi a történetet, én csak moderátori feladatot látok el. Tehát, a különbözõ túlzásokat vagyok hivatott visszafogni. Egyébiránt, egy ilyen kalandnál annyi fogalmam lesz a végérõl, mint nektek. Természetesen, az indulás elõtt párat megírok elõre, nem várom el, hogy helyettem írjatok meg mindent. :P Maga a világ egy szabványos fantasy világ, de nem az egyik híresebb, már meglévõ univerzumon alapul, hanem spontán cucc. Vagyis, ezúttal a több százoldalas, néhol tananyagszerû leírásokat el lehet felejteni, csak az alapokról írok, no meg arról a helyrõl, ahol az elején tartózkodunk. Utóbbi, tökéletesen beleillene a kalandba, tehát nem VKK-hoz hasonló módon mutatnám be, hanem mint…ha egy könyvet csapnátok fel, amely azt hivatott elmagyarázni, honnan kezdõdött egy zsoldos csapat pályafutása. A világból, minden más, a történet közben alakul, és bizony, a jk-k is alakíthatják. A karakterírás sem feltétlen követné a szabványokat, a karakterlap helyett, az elsõ postban, a játékos, szépen megfogalmazva, leírja a fõbb tudnivalókat: külsõleírást, elõtörténetet, stb.. Példa erre: „Arathias beszéd közben, végig simított a hegen, azon seb emlékén, mely már végérvényesen ehhez az élethez köti. Valaha egy középnemes család elsõszülött fia volt, a birtokos várományosa…” Ez csak egy véletlenszerûen kitalált szöveg, az ötlet illusztrálására. Ha a sima karakterlapos ötlethez jobban ragaszkodtok, végül is, maradhat az, én a fõkarakteremet mindenesetre hasonló módon adom meg.:P Ha valakinek ez elnyerte a tetszését, szóljon, bár úgy se rögtön indítanám, több ok miatt is. A második felvetés, egy egyszerû kérés. Mint azt minden kedves frpg-s látja, lassan, de biztosan fogyatkozik az állományunk, régiek eltûnnek, és nem jön helyükbe annyi új, mint kéne. Ezért, némi reklámozásra lenne szükségünk, és van is egy módja, ami nem tolakodó, s nem is követel sokat a támogatótól. Az ötlet crocki aláírását látva született meg bennem (akinek itt is köszönöm a segítséget), vagyis, az aláírásba tenni egy linket, mely a részlegre mutat, valamiféle tetszetõs szöveggel. Ez, mondjuk azoknál a felhasználóknál jár eredménnyel, akik más részlegben is aktívak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajt_Sensei 0 Author Share Posted November 6, 2010 Én akarok ilyet, ha hozhatok elvetemült lényt mint játékos karakter és nem embert elfet törpöt :D Unom az embereket és ez a karakter valahogy a szívemhez nõt. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tastard 0 Share Posted November 10, 2010 Helló! Engem is érdekelne az a fantasy történet, már ha van rá esély, hogy el fog indulni. Mellesleg ismerõs ajánlotta az oldalt, mielõtt még kérdeznétek, hogy mi fán termek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocki 0 Share Posted November 10, 2010 Helló! Engem is érdekelne az a fantasy történet, már ha van rá esély, hogy el fog indulni. Mellesleg ismerõs ajánlotta az oldalt, mielõtt még kérdeznétek, hogy mi fán termek. elõbb utóbb el fog indulni. majd cseszegetem miatta neot/diregamert ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tastard 0 Share Posted November 10, 2010 elõbb utóbb el fog indulni. majd cseszegetem miatta neot/diregamert ;P Akkor jó, majd szemmel tartom a fonalat :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Raptor 0 Share Posted November 13, 2010 Sajt: közben lehetõséget teremtettem egy kezdõ reag megírására neked Nekrósba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajt_Sensei 0 Author Share Posted November 13, 2010 Végre valaki csinált valamit. Kösz Rapi, lehet, hogy az elején nem fogalmaztam jól de nem fogom a kezeteket végig. Ha nem kezdtek bele valamibe nem is lesz semmi. Tehát ha mindenki monjda, hogy ok-ok attól még nem biztos, hogy el is megy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Raptor 0 Share Posted November 13, 2010 Szóval kedves hölgyeim és uraim, a rend kedvéért, és hogy szaporodjanak a posztok, mindenki írja be szépen: "Elindulok." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajt_Sensei 0 Author Share Posted November 13, 2010 Nem kell megfogalmazom, és már megy is. Ha ti nem rúgjátok önmagatokat seggbe most még megteszem. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Raptor 0 Share Posted November 22, 2010 utólagos elnézésed kérem dire, amiért átugrottam a vezetés részt. jó lett volna valójában is lejátszani, de nem szerettem volna mindenki más idejét elhúzni azzal, hogy csak várják, hogy megérkezzünk. természetesen, ha ragaszkodsz hozzá, lejátszhatjuk az utat, ez esetben vedd semmisnek a mostani hozzászólásom azon részét, hogy álmosak vagyunk és írj reagot, mintha még úton lennénk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Raptor 0 Share Posted November 30, 2010 Sajt, majd ha válaszoltak Nekróba kérlek írd meg, mit olvas ki az én karakterem a rúnákból. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diregamer 0 Share Posted December 24, 2010 Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sajt_Sensei 0 Author Share Posted December 24, 2010 BOLDOG KAÁCSONYT!! YAYZ!!! Necroba meg írok amint megáll körülöttem a hevesen forgó élet, mert jelenleg annyi idõm volt, hogy írjak ide egy rövidet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Raptor 0 Share Posted December 25, 2010 boldog karácsonyt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwy 0 Share Posted December 26, 2010 Boldog karácsonyt !!! ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stampede 0 Share Posted December 31, 2010 Boldog új évet! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwy 0 Share Posted December 31, 2010 Boldog új évet ! ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warfoki 0 Share Posted December 31, 2010 BUÉK és hasonlovak. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts