Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Minecraft

mr_zone

Recommended Posts

mr_zone

A Minecraft egy bõngészõben játszható Java alapú multiplayer, jelenleg alpha állapotú játék, de letölthetõ .exe formátumban és offline módban is ki lehet próbálni. A játék elején egy fõ cél van: túlélni az éjszakát, amikor gonosz zombik és egyéb lények bújnak elõ. Késõbb bányászattal, gyûjtögetéssel és építkezéssel fogjuk az idõt eltölteni.

Egy teljesen egyedileg generált világban kezdünk, eszközök nélkül. Nyersanyagokat kell gyûjteni, azokból pedig eszközöket készíthetünk és elkezdhetünk építkezni. Az eszközöket úgy gyárthatjuk le, hogy "megrajzoljuk" azokat (nézzétek meg a craft recept linket).

Amikor elkezdtem vele játszani, azt vettem észre, hogy már lassan 2 órája ülök elõtte és nem akarom abba hagyni. Egy 227Kb méretû játéktól nem rossz teljesítmény. :)

Online, regisztrálni kell, késõbb fizetõs lesz:

http://www.minecraft.net

Offline, nem kell regisztrálni, ingyenes:

http://www.minecraft.net/download.jsp

Craft receptek:

http://minecraftwiki.net/wiki/Crafting

Videók:

- fanmade trailer

- tutorial 1. rész

Doma88

Elég jó kis játéknak tûnik, viszont nem tudtam megoldani azt hogy a letöltött verzióval tudjak offline játszani. :( Azt írja, hogy játszak egyszer online és akkor tudok majd játszani offline, viszont hiába nyomtam egy multiplayer játékot, ugyanúgy nem engedi. :(

mr_zone

A letölthetõ verziónál én nem írtam be semmit a loginnál, csak rányomtam a gombra, és elõjött a "play offline" lehetõség.

Alterego-X

Játszottam vele pár órát, találtam egy nagyobbacska barlangot némi vasérccel, azt feltérképeztem, csinosítgattam.

Most mi jön? Kezdjem el vaktában tágítani hogy hátha újabb barlang-ágakba botlok? Vagy keressek egy új barlangendszert?

efperel

Most mi jön? Kezdjem el vaktában tágítani hogy hátha újabb barlang-ágakba botlok? Vagy keressek egy új barlangendszert?

shinedown

Elég jó kis játéknak tûnik, viszont nem tudtam megoldani azt hogy a letöltött verzióval tudjak offline játszani. :( Azt írja, hogy játszak egyszer online és akkor tudok majd játszani offline, viszont hiába nyomtam egy multiplayer játékot, ugyanúgy nem engedi. :(

Azért mert mindenképp meg kell venned a játékot ha offline akarsz játszani. Az, hogy játszál egyszer online, hogy tudjál offline játszani azt jelenti, hogy be kell loggolnod az accoddal a launcherbe egyszer és úgy játszol single playert, ezután tudsz majd offline is játszani.

Doma88

Ezmiez?! Számítógép?! Most mi?! Meg hogy?! Meg merre?! :blink: :blink: :blink:

mr_zone

Azért mert mindenképp meg kell venned a játékot ha offline akarsz játszani.

A letölthetõ verziónál én nem írtam be semmit a loginnál, csak rányomtam a gombra, és elõjött a "play offline" lehetõség.

• 3 weeks later...
Deathangel

Játszottam vele pár órát, találtam egy nagyobbacska barlangot némi vasérccel, azt feltérképeztem, csinosítgattam.

Engedd szabadjára a kreativitásod! Amúgy igen, barlangokat érdemes keresni, és mindig elõre-lefelé ásni, hátha találsz gyémántot

B)

mark44

Engedd szabadjára a kreativitásod! Amúgy igen, barlangokat érdemes keresni, és mindig elõre-lefelé ásni, hátha találsz gyémántot

B)

Azta a zselé! Hát ez odaKisTehén! :blink:

Sajt_Sensei

Ez a játék isteni. Minden pénzt megér. A legbetegebb amit láttam egy gyerek elkezdte megépíteni az Enterprise életnagyságú mását.

Lehet ámuldozni. :D

mr_zone

Nekem jobban tetszik, ha saját bányászott anyagokból épít valaki. :)

Nemrég jutott eszembe, hogy egy win reinstallnál nem lenne jó, ha minden elveszne és gyorsan megkerestem a mentéseket.

Offline single player módhoz itt tárolja a win7:

c:\Users\***usernév***\AppData\Roaming\.minecraft\saves\

Athesz

Nem tudtam mi a jó ebben a gémben. Aztán elindítottam ...vesztemre. :lol:

Aztán azon kaptam magam h ezt építem.

És még mindig folytatom de miért azt nemtom :lol: ha még sokáig tolom skizofrén leszek és a másik énem 5 éves lesz aki majd mindig legózni akar . xD

IPB Image

• 2 weeks later...
Lord_Gera

akinek van alphája annak ezt üzenem: minecraft.plastik.hu <<<erre a szerverre jöhettek, ha meg csak trollkodni és griefelni tudtok akkor maradjatok a seggeteken :)

Sajt_Sensei

Személy szerint imádom ezt a játékot. Unalmas óráimon életmentõ egy kis földalatti bányászat. Nemrég találtam egy hatalmas barlangrendszert a kis házam alatt. (Egy hatalmas kõ torony amibõl láva folyik lefelé és két hatalmas örökégõ fa díszíti.) Komolyan izgalmasabb ebben új járatokat felfedezni és értékes nyersanyagokat keresni mint bármelyik mmo. :D

Meg melyik másik játékban építhetsz kaput a pokolba?

Tapasztalt craftosoktól meg tanácsot kérnék. Van vagy negyven tonnányi vörös porom. Tudom hogy lehet vele áramot meg fáklyákat csinálni de megéri?

Iwashi

Tapasztalt craftosoktól meg tanácsot kérnék. Van vagy negyven tonnányi vörös porom. Tudom hogy lehet vele áramot meg fáklyákat csinálni de megéri?

Fáklyát nem nagyon, habár csak multiban próbáltam és ott gyengébben világított a sima fáklyánál, viszont, ha a vörös por mellé rakod akkor valszeg az ad "áramot" a porvezetéknek.A mechanikát nem nagyon tudom, hogy hogyan működik, de nézz körül itt. Mellesleg vörös porból lehet órát és iránytűt is csinálni. Nagyon hasznos tud lenni :D

SPOILER annak aki magától akar rájönni:

Iránytű:

Semmi Vas Semmi

Vas Vörös por Vas

Semmi Vas Semmi

Óra:

Semmi Arany Semmi

Arany Vörös por Arany

Semmi Arany Semmi

Jackassbomb

Felkeltette az érdeklõdésemet a játék, de jelenleg nem tudom, hogy érdemes-e kiadni érte 2800 jómagyar pénzt. Nem lehet valahogyan kipróbálni a játék lehetõségeit trial, vagy demo formában? Mert az oldalon fent levõ classic verziónak semmi köze az alpha-hoz. Demo nélkül nem tudom rászánni magam egykönnyen, hogy megvegyek valamit.

Pedig nagyon is érdekesnek tûnik a játék a videók alapján, de amíg arról nem gyõzõdtem meg, hogy el tudom szórakoztatni magamat a játékkal, addig nem szeretném kiadni ezt az amúgy nem nagy összeget.

Btw igen király ötlet, hogy van egy világ, amivel azt kezdesz, amit akarsz. Az a számítógép, amit lentebb linkeltetek nagyon durva. x]

mark44

Szedd le a csúnya verziót, aztán ha tetszik megveszed.

Nekem nagyon bejön, majd lassan talán beszerzem, ha lesz rá keret :) Multiba nagyon fun.

Jackassbomb

Olyat nem nagyon találtam, vagy csak nem kerestem eléggé. x)

De már mindegy, mert úgy döntöttem, hogy megveszem. Kicsit aggódtam, hogy hogyan lesz ez a fizetés része a dolognak, de okosan megoldották. ^^

Nagyon zsír az egész világ. Csak nálam nem égtek el a zombik, amikor nappal lett. Vagyis ezek nem zombik, hanem, mint ahogyan az a srác fogalmaz a "tutorialjaiban", "giant exploding penises". x) Ezek nem tûnnek el, vagy csak valami miatt bebugzott?

redbul

Azok nem tûnnek el :D

Amúgy nagyon király játék én még csak a single player-el játszom majd ha már majdnem kész lesz akkor megveszem addig figyelem mi sül ki belõle :)

Eddig határozottan jónak tartom bár egyedül egy idõ után kicsit unalmas... azért közösen építeni egy közösségért az már sokkal izgalmasabb lehet :)

Jackassbomb

Nagyon addiktív egy gém. *.*

Egyébként van valami technika értékesebb kockák megszerzésére? Mert eddig alig találtam némi vasat és helló. Wikián azt írják például az aranyhoz, hogy kõ kockák mellett fordul elõ. Ti se gondoltátok volna, mi? ;o

Jackassbomb

Azokat a cuccokat nem lehet sehogy visszaszerezni, amik a lávába estek? Mert elég sok vas, és némi gyémánt landolt benne (2 óra munka). x/

kisgarzo

Azokat a cuccokat nem lehet sehogy visszaszerezni, amik a lávába estek? Mert elég sok vas, és némi gyémánt landolt benne (2 óra munka). x/

Nem akarok bunkó lenni de: WÁÁÁÁÁÁÁháháhááháháááá:)

Mindig rakd be dobozba a gyémántokat

Jackassbomb

Kiásásuk után fél perccel estem bele. x) Ott volt nálam 2 chest, hogy majd akkor lerakom ennek a járatnak a végén, ahol csinálok egy "pihenõt". -.-