Brian55 0 Share Posted December 19, 2009 Azt hiszem tavaly is volt valami hasonló topic :D És ugyanaz is lenne mint tavaly. Ki mit fog kapni/adni, hol fogja tölteni az ünnepet, és kivel vagy kikkel, karácsonyi fogások, stb. stb. :) Hál' Istennek most nem kell mennem gyaxira nem úgy mint tavaly.. karácsony második napján benn voltam <_< am én telefont kértem mert anyu pont ma kérdezte mit szeretnék és én elmondtam majd meglátjuk mi lesz belõle :) ha nem jön össze akkor pénzt. Anyunak bátyámmal közösen egy gyûrût veszünk. Bátyámnak fogalmam nincs mit veszek, nevelõ fateromnak szintén :unsure: szal lesz még teendõm elõtte.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DeX_ 0 Share Posted December 19, 2009 Mocskos egy ünnep, álszent békemosoly a pofára, és mindenki vigyorog mindenkire, holott az év többi napján veszekedés, meg ordibálás van, meg idegeskedés...én speciel melózok 23-24én, de csak pár órát, aztán elõször bnõnél leszek, aztán itthon. Nem is várom, inkább hogy teljen el a 'csába. Kisebb kis mütyûröket vettem a családnak és kész. Utálom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brian55 0 Author Share Posted December 19, 2009 Mocskos egy ünnep, álszent békemosoly a pofára, és mindenki vigyorog mindenkire, holott az év többi napján veszekedés, meg ordibálás van, meg idegeskedés...én speciel melózok 23-24én, de csak pár órát, aztán elõször bnõnél leszek, aztán itthon. Nem is várom, inkább hogy teljen el a 'csába. Kisebb kis mütyûröket vettem a családnak és kész. Utálom. na bzmeg már nekem sincs karácsonyi hangulatom xD egyébként ne hogy azt hidd hogy az a természetes ahol minden családba veszekedés, ordibálás megy.. nem mindenhol van így.. valszeg nálunk is van idegeskedés de nem a másikon töltjük le--> elkerüljük a veszekedést, ordibálást.. persze néha itt is kiborul a bili.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flame_of_Aiur 0 Share Posted December 19, 2009 Egyelõre úgy néz ki karácsonyi ebéd lesz 24-én a szûkebb, 25-26 meg a tágabb családban. Fát idén nem akartunk (barbárság), de mégis lesz. Ajándéknak meg szokás szerint amire itthon nagyon szükség volt már :) 1-2 dolog, de tényleg nem több és nem komoly. Én még lehet januárban veszek merevlemezt, mert már nem férek el. Meg zoknit. Zoknit KisTehén!ki, mert most is 2,5 órát jöttem haza, nagyrészt gyalog :P Ugyanakkor up! Vesszen a konzumer karácsony a maga majdnem szeptember vége óta tartó mûanyag gagyijával, vesszen az egész erõltetett majomkodás! Ez egy eredendõen pogány ünnep, amire a kereszténység mesterségesen ráültette magát. Pont úgy, ahogy most meg a fogyasztói társadalom ülteti rá magát erre a ráültetésre, a kokakóla mikulással meg minden ilyen kisf4szommal. Együtt ezzel a beteg és álszent társadalommal gyönyörû képet adnak :rolleyes: Ilyenkor például a fény gyõzelmét kéne ünnepelni a sötétség felett. Szaturnáliák, meg hasonló. Szóval egyetek, igyatok és nyaljátok ki rendesen a barátnõtöket. Ööö, csajok: legyetek ti is kreatívak! Minden más bullshit. De komolyan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco045 0 Share Posted December 19, 2009 Én annyira nem várom a karácsonyt, ajándékok nem hoznak annyira lázba, amit akartam, azt évközben már megvettem. De annak ellenére, hogy ilyenkor együtt a család, és nincs veszekdés, 5 éve semmi karácsonyi hangulatom nincsen. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bergamo 0 Share Posted December 19, 2009 Az ebéd/vacsora téma valahogy olyan idõbeosztással zajlik le, mint Flameéknél :) Ajándék már picit elõbb megvolt. Új gép felesbe öcsémmel + kis szülõi rásegítéssel :) Szóval annyira nem várós a karácsony, mint régen :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DeX_ 0 Share Posted December 19, 2009 na bzmeg már nekem sincs karácsonyi hangulatom xD egyébként ne hogy azt hidd hogy az a természetes ahol minden családba veszekedés, ordibálás megy.. nem mindenhol van így.. valszeg nálunk is van idegeskedés de nem a másikon töltjük le--> elkerüljük a veszekedést, ordibálást.. persze néha itt is kiborul a bili.. Tudom hogy nem ez a természetes, sõt, nálunk is mostanába nyugodtság van, csak érted szerintem mire akartam célozni...Ez már korántsem az a nyugodt családias ünneplés, ami volt régen. Ma már arról szól az egész, hogy "karácsony=AJÁNDÉÉÉÉK" Én nem fogok semmit se kapni, nem is akarok, nekem most perpill az is nagy csoda, ha a családom (értsd: anyám-apám-testvérem) egy asztalnál lesz, és nem a napi "hogy fizessük ki ezt meg ezt/ennyi meg ennyit kéne kifizetni" téma lesz, hanem egy órácska nyugadalom. Ez is nagy ajándék már nekem. Flame veled meg egyet értek, az utcsó bekezdésre meg...ha énis odateszem magam akkor a nõ is! :D Bár ebbe a felállásba jobb kapni mint adni :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaiL 0 Share Posted December 19, 2009 nekem a karácsony tavaly úgy zajlott hogy a díszítést amit egyébként mindig együtt csinál a család, átaludtam(este nemvoltam otthon így fel sem bírtam kelni meg nem is ébresztettek) utána ebéd, majd mindenki megy a maga dolgára. ajándékozás is megesik. tavaly monitort kaptam, idén ajándék cipõbõl áll, vagyis adnak egy 20ast aztán most hétfõn bemegyek haverokkal pestre, megveszem ami nekem tetszik és ennyi. mert amikor szülõkkel megyek mindig azvan h már türelmetlenkednek h mivan már meg ez miért nem jó. de ha egyszerûen nem tetszik akkor vegyek olyat amit nem hordok szivesen? meg nem is tudják hogy milyen tetszene nekem, mert igazából én sem tudom elõre hogy melyiket választom, majd ott dõl el. 25.-e este elmegyünk bulizni, másnap meg család együtt van kicsit.(nem szoktunk rokonokhoz menni, nem is vágyódom rá max elõtte valamikor) . aztán ennyi a karácsony kb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
otvosa 0 Share Posted December 19, 2009 Mocskos egy ünnep, álszent békemosoly a pofára, és mindenki vigyorog mindenkire, holott az év többi napján veszekedés, meg ordibálás van, meg idegeskedés...én speciel melózok 23-24én, de csak pár órát, aztán elõször bnõnél leszek, aztán itthon. Nem is várom, inkább hogy teljen el a 'csába. Kisebb kis mütyûröket vettem a családnak és kész. Utálom. számból vetted ki a szót. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BajuszGG 0 Share Posted December 19, 2009 Már csak azért várom a Karácsonyt mert anyám csak ilyenkor hajlandó rávenni magát a halászlé + pulyka kombóra... Bekajálok, aztán alszok. Évek óta nem hoz lázba a dolog. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brian55 0 Author Share Posted December 19, 2009 akkor töröljük a f4szba xDDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
mark44 1 Share Posted December 19, 2009 Rokon látogatás dömping. bison_yes.wav Ettõl eltekintve szeretem a karácsonyt :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELTomY 0 Share Posted December 19, 2009 Mocskos egy ünnep, álszent békemosoly a pofára, és mindenki vigyorog mindenkire, holott az év többi napján veszekedés, meg ordibálás van, meg idegeskedés...én speciel melózok 23-24én, de csak pár órát, aztán elõször bnõnél leszek, aztán itthon. Nem is várom, inkább hogy teljen el a 'csába. Kisebb kis mütyûröket vettem a családnak és kész. Utálom. énis azt kérem a jézuskától hogy amit az emberek megjátszanak igy karácsony környékén, ezt a zselénagy szeretetömlést, ajándékozást, ezt tegye át a kedves jézuska az év minden napjára. talán akkor nem kényszerbõl fognak rádmosolyogni. btw énse birom annyira a karit, sztem máshogy van értelmezve manapság. családdal töltöm persze, tesók már kezdenek visszavenni az arcukból szerencsére igy kari miatt. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xris 0 Share Posted December 19, 2009 Én annyira nem várom a karácsonyt, ajándékok nem hoznak annyira lázba, amit akartam, azt évközben már megvettem. De annak ellenére, hogy ilyenkor együtt a család, és nincs veszekdés, 5 éve semmi karácsonyi hangulatom nincsen. :ph34r: Ez olyan igaz :( Szerintem, legalábbis nálam, ez addig tartott míg karácsony tényleg rejtély volt: Kinnt sötétség, nagy hó, bennt a fa illata, a békés díszítés, az ajándékok melyekrõl nem tudtam hogy mik lesznek, majd a vacsora nagymamákéknál, a rokonok, a felnõttek beszélgetései... Most azt az egyet remélem hogy ez a remek kis hó megmarad karácsonyig. Ajándék terén most már úgyis az megy hogy kapok pénzt azt abból amit akarok, én magam pedig összekreatívkodok valamit a rokonoknak. Bár a karácsonyi vacsora még megvan, nagymamámék nem nagyon akarták (egyre fásulnak, fáradnak az évekkel), pedig ez amolyan hagyomány itt ahogy másnál is. És ugyanúgy egyetértek számos elõttem szólóval, annyira álszent dolog ez az egész... de nem a vallást akarom csapkodnám! Tény, hogy ez már ünnep volt Krisztus elõtt (Mithrász ünnepe, a Yule, a fény ünnepe stb.), de teljesen logikus lépés volt idehelyezni ezt! És azért 50-60 éve nem volt evvel gond, nagyon szép karácsonyok voltak, a vallás még extra fennköltséget adott neki (persze más világ volt). Az egész oka két szó: fogyasztói társadalom. Mindenki, minden reklám, a költésre helyezi a hangsúlyt. Kénne valami érzést nem csak álmosolyokat csalni már mögé! szerk: Ha már fogyasztás: mivel nemrég csináltam paypalt, amit kaptam oda tettem, azt így költöm.. rendeltem pólót, könyvet, naptárat, meg apáméktől kapok mobilt (nem röhögni de nekem sose volt mobilom még ;)), továbbá a LotrO új kiegjét+subot vettem. Kissé vegyes érzés így költeni a pénzt... egy kattintás, azt bumm mínusz 5 ezer... és ahogy kinéznek a dolgok, csak a póló jön meg, könyv talán, naptárt kétlem, +egypár dologról lemondtam a bajos/drága szállítás miatt (vagy mert paypalt nem fogadott el az oldal), így maradt még pénz, az egyelőre marad is ott. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seN 0 Share Posted December 19, 2009 Ajándékot amit akartam már megkaptam elöre, és valahogy idén nem jött el (még?) a karácsonyi hangulat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warfoki 0 Share Posted December 19, 2009 Nálunk legjobb emlékezetem szerint sosem volt nagy összejövetel. Elmegyünk a nagymamámhoz (az egyetlen még élõ nagyszülõhöz), eszünk egyet, beszélgetünk egyet, oszt' jónapot! Az unokatesómék ránk se bagóznak évek óta, se képeslap, se telefon, semmi. A többi rokonnal évi egyszer találkozunk november elején "temetõjáráskor", mivel be kell ehhez járni a fél baranyai faluvidéket. (Bár én az utóbbi 2-3 évben ezt is passzoltam. Valahogy undorom volt tõle: odamegyünk, vigyorgunk, puszi-puszi, hogy vagytok, stb. Közben a felének a nevét sem tudom, azt meg pláne, hogy mi végrõl rokonaim végül is. Lényegében az álszent karácsonyozásos mûsor, csak pár hónappal elõrébb tolva, fenyõfa nélkül.) A többi távolabbi rokon meg legfeljebb akkor jön, ha kérni akar valamit. 24.-e estének még van egy hangulata. Ajándékok miatt is, de valahogy egyébként is: ilyenkor olyan feldobott, teljesen mindennel kibékült hangulatom van. (365 napból egyszer belefér... :rolleyes: ) Másnapra valahogy elillan. Néha felnyomom az égõsort a fán, de valahogy a további két napban kicsit szomorkás szoktam lenni. nem tudom miért, csak úgy jön. Szóval így itthon én végül is kedvelem. Csak a tévét kell tudni kinyomni ilyenkor. Az a nyállal kevert amerikai szennylé, ami ilyenkor megy (Télapu end átör bullsicc) az egyszerûen gyomorforgató. A kapitalista harácsonyt meg én is pokolba kívánom. Sok marha (már bocsánat) veszi fel a hiteleket plazma tévére, aztán januárban meg kenyérre nem telik. <_< Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xris 0 Share Posted December 19, 2009 Azt ha már itt tartunk legalább más is hétrõl hétre él? Velünk jól kib@szott állam bácsi, mg.-i támogatás (amit októberben leutalt az Unió) biztos, hogy nekünk csak jan. 15 után jön meg ...HURRÁ. És akárhányszot hívtuk az MVH-t, mindig más okot adott, hogy miért nem küldik. Á nem is tudom mi lehet itt. Persze csak velünk. Miért pont? Mert mondjuk egész városban mi vagyunk közel az egyetlenek akik ebbõl élnek meg és nem csak hobbi szinten végzik... amúgy mindenki más megkapta az orbitális fél-egy hektárjára a pénzt, ez így tök jó a statisztikában, hisz' 100-ból 99 kapott. Ja hogy a 99 együttvéve nem kapott annyit mint az 1-nek kellet volna? Evvan. Na elnézést, de, ez most kellet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaiL 0 Share Posted December 19, 2009 szerintem ott puszult meg a karácsony hogy minden hirdetõ táblán az áll hogy x% akció y termékre. tökéletes karácsonyra. a termék árának köze nincs a karácsonyhoz. amit adunk az egy szimbólum, egy figyelmesség, nem abból kell állnia hogy szarráhúggyá vásárolja magát az ember oszt' majd jó lesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Jolly_Joker_ 0 Share Posted December 19, 2009 Szerintem páran egy kicsit túlmisztifikálják a karácsonyt magát, meg ezt a mindent tönkreKisTehén!ó kapitalizmust is. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 546 Share Posted December 19, 2009 Én annyira nem várom a karácsonyt, ajándékok nem hoznak annyira lázba, amit akartam, azt évközben már megvettem. De annak ellenére, hogy ilyenkor együtt a család, és nincs veszekdés, 5 éve semmi karácsonyi hangulatom nincsen. :ph34r: Körülbelül így vagyok ezzel én is ... hozzátenném veszek egy rakéáás értrlmetlen dolgot midnenkinek amibõl magamnak értelmes dolgot tudfnénk venni és kapok egy rakás oylasmit ami nem is kell ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arwy 0 Share Posted December 20, 2009 na bzmeg már nekem sincs karácsonyi hangulatom xD egyébként ne hogy azt hidd hogy az a természetes ahol minden családba veszekedés, ordibálás megy.. nem mindenhol van így.. valszeg nálunk is van idegeskedés de nem a másikon töltjük le--> elkerüljük a veszekedést, ordibálást.. persze néha itt is kiborul a bili.. Nálunk hétvégén (mikor hárman vagyunk, mert a húgom hazajön) egyfolytában ordibálás meg veszekedés van. Minden hétvégén arra ébredek, hogy üvöltözik anyámmal. Fõleg vasárnap este van veszekedés, amikor megy vissza Pécsre. De ez egész jó arány, hiszen a tavalyi suliévben minden nap veszekedés volt. Nálunk karácsonykor is az van, anyám tiszta ideg a takarítás meg a sok fõzés miatt és a legkisebb dologért is üvölt már. :D De már megszoktam, enélkül nem is karácsony a karácsony. :P Úgy szokott lenni, hogy délután elmegyünk kocsival a közelebbi nagyszülõkhöz (apám szüleihez) és ott van egy nagyobb családi összejövetel (kb. min. 12-en szoktunk lenni). Ott ajándékozás van, meg sütik meg beszélgetés, jókívánságok, stb. utána pedig visszajövünk. Estére jön apám, és akkor ajándékozás meg karácsonyfa, meg fényképek, stb. Aztán mindenki elbúcsúzik apámtól és elvonul a szobájába, õ meg valószínûleg megy a féltesómékhoz (vagy onnan jön? nem tudom). Mondjuk ez végül is nem lehet rossz, mert két helyrõl kap ajándékot. :lol: Mondjuk én szeretem a karácsonyt mert 3-6 hónap után találkozok a bátyámmal, meg összességében azért a hangulat jó. Örülök, mikor látom, hogy örülnek az ajándékomnak és én is örülök annak, amit kapok. Bár idén már elõre megkaptam (a tornacipõm, néhány apróság meg a GD jegy volt az), de biztos hogy kapok még sok más dolgot is, hisz mindig ez van. :rolleyes: De majd úgy is meglátom, annyira nem is lényeg. Most végül is szinte mindenem megvan, ami kell, amit szeretnék az meg rengetegbe kerül, szóval nincs semmi elvárásom, tehát csalódni biztos nem fogok. :) Meg nálam az a lényeg, hogy egy évben egyszer mind az öten együtt vagyunk (igaz, csak egy kis idõre). :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaviG 0 Share Posted December 20, 2009 Karácsony. Nem szeretem, elég régen elvették a kedvem tõle, a sok kötelezõ dologgal. Olyan mint a halottak napja. Hagy akkor emlékezzek már meg elhunyt rokonaimról amikor én akarok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copiedname 0 Share Posted December 20, 2009 Szívbõl utálom az ünnepet, ugyanúgy veszekszünk itthon, mint máskor, de legalább valami finom bor is kerül az asztalra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TaviG 0 Share Posted December 20, 2009 Szívbõl utálom az ünnepet, ugyanúgy veszekszünk itthon, mint máskor, de legalább valami finom bor is kerül az asztalra. Legalább ennyi elõnye legyen mi? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_KROK 546 Share Posted December 20, 2009 Szívbõl utálom az ünnepet, ugyanúgy veszekszünk itthon, mint máskor, de legalább valami finom bor is kerül az asztalra. Sajnos itt is ez van ... :( Kötelezõen vágjunk jópofát mindenhez, persze mindenki majd felrobban, elõkerül a rokonság azon része is akiket letagadunk ha tehetünk, és mindehez jópofát vágjunk. na meg persze a "legyünk együtt érezzük jól magunkat" kötelezõ üjönk egykuacba ... ahelyett h számítógépehzetnék már végre jó sokat, mert hétköznap ali van rá idõm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts