Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Tenisz

kisdigo

Recommended Posts

Posted

Üdv emberek!

Utóbbi idõkben egyre erõsödött bennem az érzés hogy megnyitom a topicot. Tudom, nem ez az elsõ próbálkozás, (például én most nyitom másodjára :D ) de remélem ezúttal nagyobb sikere lesz, fõleg mert a sport tv-k idén rendszeresen közvetítik a tornákat, szinte minden második héten. Szóval ha másról nem, akkor is tudnánk mirõl beszélgetni.

Vegyük például a mai döntõt Madridban. Nadal-Federer 4/6 4/6 1óra 27 perces volt a meccs. Sajnos nem láttam, de nagyon örülök Roger gyõzelmének, kellett ez neki így a Garros elõtt végképp. Csak így tovább, jó lenne ha végre túltenne a Nadal komplexusán és rendbe szedné magát fejben. A játéka kezd újra alakulni, come on Roger! =)

Persze, hogy ne legyek túl egyoldalú ott van Nadal is aki hihetetlen sorozatot csinált salakon, minden tisztelet az övé, de valamikor csak ki kellett kapnia. Ma jött el a napja, eddig bírta a rajta lévõ nyomást.

Kíváncsian várom a Roland Garrost (Május 24-Június 7)!

• Like 1
Posted

A világ egyik legunalmasabb sportjának tartom, a golf és a sakk mellett. :D Bár sakkozni szeretek. :D

Posted

A világ egyik legunalmasabb sportjának tartom, a golf és a sakk mellett. :D Bár sakkozni szeretek. :D

Hát most nem kezdelek el gyõzködni, mert annak nem lenne jó vége szerintem :P

Én se szeretek minden sportot :D Remélem azért vannak a fórumon akik kedvelik és szívesen dumálnának róla, mint én.

Posted

Próbál ki egyszer versenyen,azaz igazi,aki egy picit is ráérez azt elfogja a versenyláz,azt vérre megy.És kivételesen tapasztalatból beszélek mert indultam amatõr páros versenyen nemrég senior kategóriába. :D

Roger amúgy tényleg visszajöhetne már a nyerõszériába,bár szegény bármennyire is jó õ is korosodik,és jönnek fel a fiatalabbak.

Posted

Az más kérdés, h én játszanék. Úgy valszeg nem lenne az, sõt ahogy ismerem magam élvezném, de...nézni pocsék unalmas.

Posted

Teniszezek rendszeresen, ûzni nagyon jó, ha van fárasztó sport akkor ez az. Jó mondjuk nekem senki se szedi a labdát xD Amíg nem játszottam teniszt addig csak szánalmasan továbbkapcsoltam a meccseken, gondolván mi ebben a nehéz, visszaütöm azt kész :D Így azért már kicsit másképp állok hozzá, és nagyon tisztelem a profikat. Beszélni nagyon nem lehet a sportról, nincsenek igazolások, klubok, örjöngõ szurkoló táborok, verekedések, bomba gólok, stb. Most mit tudnék ide írni. Húú ma jáccottam olyan tenyerest helyeztem vonalra h csak na xD Amúgy tegnapi játék zselé nagy volt, Nadal abban a több mint 4 órában rohadtul elfáradt. Ott még úgy játszott mint tudott, küzdött magához méltóan, mert támadni, legendás tenyeres egyeneseivel szétszopatta Djokovicot. Sztem ha nincs a tegnapi meccs neki, ma nyer. Egyszerûen dekoncentrált volt, nem Federer volt jobb.

Posted

Nos, én 7 éve teniszezek, szerintem a világ legjobb sportja :P . Nézni viszont én se nagyon szeretem, csak pár olyan játékos van, akiknek meg szoktam nézni a meccseit, akiknek van valami olyan a technikájukban, amit énis szeretnék megtanulni (pl. Gulbis alapütései, Stepanek röptéi, Murray returnjei). Amúgy pedig mentálisan a világ egyik legmegterhelõbb sportága. Jó hogy végre van róla egy topic, kösz Kisdigo!

Posted

Amúgy tegnapi játék zselé nagy volt, Nadal abban a több mint 4 órában rohadtul elfáradt. Ott még úgy játszott mint tudott, küzdött magához méltóan, mert támadni, legendás tenyeres egyeneseivel szétszopatta Djokovicot. Sztem ha nincs a tegnapi meccs neki, ma nyer. Egyszerûen dekoncentrált volt, nem Federer volt jobb.

Szerintem ezt nem feltétlen a fáradságra kell fogni. Aus Openen a több mint 5 órás elõdöntõben Verdasco ellen is rendesen elfáradt és mégis legyõzte Federert szintén nagyon hosszú játék után 5 settben a döntõben.

Tény hogy Nadal nem így szokott játszani, de felesleges kifogásokat keresni. Federer ma jobb a régi játéka is végre visszatér, ez a gyõzelem remélem lelkileg is feltöltötte.

Posted

Pont a múltkor néztem, hogy van-e ilyen topik, de akkor még nem volt :D

Én eléggé Nadal elleni vagyok, nem nagyon szeretem, nem tudom miért, nem szeretem és kész :D Djokovic, Federer és Roddick nálam a nyerõ :D Szóval nagyon is örültem a mai gyõzelemnek, és ideje volt már, hogy egyszer túltegyen Nadal-on. Szóval így tovább, kíváncsi vagyok mit produkál Roland Garroson :D

Egyébként ha én sem teniszeznék, szerintem én is sz*rrá unnám a teniszt, de így, hogy elég sokat járunk ki, élvezet nézni is :D Mondjuk játszani még jobban szeretek, szinte mindennap kijárunk, lassan 6 éve, igaz télen nem tudunk.. Jó, hogy itt a falunkban eléggé felkapott sport, aztán van 3 salakos pálya, egymás mellett, nekünk, diákoknak meg ingyenes, aztán így tökéletes :D Fõleg, hogy ápolják rendesen a pályát, eddig mondjuk porral volt felfestve a vonal, most már mûanyag van letéve. Annyi a hátránya mondjuk, hogy ha rápattan, akkor nagyot csúszik. Mondjuk ez egy erõsebb szervánál jól jöhet, simán beadja úgy az ászt :D

Egyébként mi is úgy kezdtük, hogy indult egy ilyen 1 hetes tanfolyam, ahol az alapokat tanították, aztán a másik évben egy másik, ahol már haladónak tituláltak minket, pedig nagyon nem voltunk azok :D Így nagyon rákattantunk erre a sportra :D Nekem egy Pro's Pro Power 690-es ütõm van, vagy a 3. ütésnél el is szakadt az alap húr, úgyhogy jött rá egy másik, ami már megvan egy ideje. Havernak egy Wilson Nano, másiknak Fischer, és mindegyik jól szuperál. Slazenger labdákat vettünk eddig, de haver hozott ilyen gyengébb minõségû Wilson labdákat, amik ugyanúgy jól mentek, szóval lehet legközelebb olyanokat veszünk :D

Ja igen, egyaránt mentálisan és fizikálisan is rendesen megterheli az embert, így 3 órai játék is rendesen le tudja fárasztani az ember.

Posted

Nyert Roger? Kira! Már tényleg hiányzott neki! ^^

...Én eléggé Nadal elleni vagyok...

Szintén

Posted

Egyébként csapatbajnokságban szoktam játszani (tartalék 2. osztály de azér jó :)), tegnap volt meccsem, szingli és páros. Múlt héten rohadt jól ment a játék, annak ellenére hogy kikaptam :P (7-6, 6-3-ra) - bejöttek az elütéseim, szép hosszúakat ütöttem, megmozgattam az ellenfelem - szóval úgy gondoltam elhívom apám meg a húgom hogy nézzék meg hogy játszom. A szívás az volt hogy múltkor egy 60+os fószerral játszottam, akitõl az elején nem szállt el rögtön az önbizalmam, most viszont egy max 40 éves sportos pali volt az ellenfél, és már úgy mentem fel a pályára, hogy szarrá ne verjen. Meg is lett az eredménye, 6-1 6-1re kikaptam, majdnem összetörtem az ütõmet - pedig az ellenfelem egyáltalán nem volt jobb a múltkorinál, sõt. Szóval ezzel a példával csak igazolni szerettem volna Kisdigo aláját, ami nagyon így van :D.

Párost egyébként behúztuk, látszott hogy mentálisan volt még bennem, mert a dühöngéshez nem szükséges koncentráció (+ párosban mindig bátrabban játszik az ember, mert úgy érzi, feleződik a felelősség) - múltkor a szingli után agyilag nagyon kész voltam már, elütöttem mindent a párosban és mégcsak nem is bántott a dolog. Bocs ha kicsit felvágósra sikeredett, de szerintem érdekes íromány lett.

Posted

Egyébként csapatbajnokságban szoktam játszani (tartalék 2. osztály de azér jó :)), tegnap volt meccsem, szingli és páros. Múlt héten rohadt jól ment a játék, annak ellenére hogy kikaptam :P (7-6, 6-3-ra) - bejöttek az elütéseim, szép hosszúakat ütöttem, megmozgattam az ellenfelem - szóval úgy gondoltam elhívom apám meg a húgom hogy nézzék meg hogy játszom. A szívás az volt hogy múltkor egy 60+os fószerral játszottam, akitõl az elején nem szállt el rögtön az önbizalmam, most viszont egy max 40 éves sportos pali volt az ellenfél, és már úgy mentem fel a pályára, hogy szarrá ne verjen. Meg is lett az eredménye, 6-1 6-1re kikaptam, majdnem összetörtem az ütõmet - pedig az ellenfelem egyáltalán nem volt jobb a múltkorinál, sõt. Szóval ezzel a példával csak igazolni szerettem volna Kisdigo aláját, ami nagyon így van :D.

Párost egyébként behúztuk, látszott hogy mentálisan volt még bennem, mert a dühöngéshez nem szükséges koncentráció (+ párosban mindig bátrabban játszik az ember, mert úgy érzi, felezõdik a felelõsség) - múltkor a szingli után agyilag nagyon kész voltam már, elütöttem mindent a párosban és mégcsak nem is bántott a dolog. Bocs ha kicsit felvágósra sikeredett, de szerintem érdekes íromány lett.

Hol vannak egyébként ilyen versenyek, és hogy folynak? Mi csak így egymással szoktunk játszani, de kipróbálnám egyszer magamat más ellen is, hogy mégis milyen szinten vagyok kb. :D

Posted

Jó, hogy itt a falunkban eléggé felkapott sport, aztán van 3 salakos pálya, egymás mellett, nekünk, diákoknak meg ingyenes, aztán így tökéletes :D Fõleg, hogy ápolják rendesen a pályát, eddig mondjuk porral volt felfestve a vonal, most már mûanyag van letéve. Annyi a hátránya mondjuk, hogy ha rápattan, akkor nagyot csúszik. Mondjuk ez egy erõsebb szervánál jól jöhet, simán beadja úgy az ászt :D

Az nagyon jó dolog :) Sajnos én nem jutok mindennap pályához, mert elég drága óránként itt nálunk. Edzés keretében tudok szinte csak teniszezni, igaz már 4 és fél éve. Egyre jobban magához vonz a játék, nagyon szeretem =) Eleinte nézni nem szerettem, de manapság amikor csak idõm engedi és közvetítik megnézem a meccseket. Rengeteget lehet tanulni belõlük és "hozzáértõ" szemmel szerintem abszolút nem unalmas.

Bocs ha kicsit felvágósra sikeredett, de szerintem érdekes íromány lett.

Hát igen, fejben dõl el nagyon sok minden, ez így van. Ettõl is nagyszerû a sport. Nem elég hozzá a jó fizikai adottság, vagy csak pusztán jó ütések :)

Posted

Huhh, hol kezdjem. Én Soroksáron kezdtem el teniszezni, csak így magán, edzõvel, csoprtosan, semmi csapat. Ahol teniszezem, ott azonban regnál egy egyesület, a Sport-Ért Soroksár, van A és B csapata, engem a B-be hívtak meg, jól ment a játék, az edzõm beszélt rá, de tulajdonképp a B csapatunk arról szól hogy igyekszünk fiatalabbakkal feltölteni a csapatot, az idõsebbeknek ott az A csapat, de azért szoktak néha beugrónak rutinosabb emberkék is játszani nálunk. Úgy megy a csapatbajnokság, hogy asszem ebben az osztályban van két csoport, mindegyikben 5 csapattal - ezek nem hivatalosan a kerület csapatai, hanem teniszegyesületek csapatai - pl van Újpalotai Testvériség nevû csapat, MAFC (nemtommi...:)), de játszottunk már Káposztásmegyeri, Rákospalotai csapattal is - egy szóval egész Budapestrõl kaphatunk ellenfelet. Hogy ezek mi alapján kerülnek kiválogatásra, ne kérdezzétek. Van tavaszi és õszi forduló, egyszer itthon, másszor idegenben játszunk. A meccsekhez csapatonként legalább 6-6 ember kell, így lesz 6 szingli és 3 páros meccs - hogy hányan osztoznak ezeken arra nincs szabály csak annyi hogy mindenki max 1 szinglit egy párost játszik. De azt pl lehet hogy szinglit lejátszod és vki (elõre megbeszélten, ad hoc pofátlanság) beugrik helyetted párosra. A bajnokság megkezdése elõtt a szinglinél ki kell jelölni egy rangsort a játékosok között, és az 1-es az ellenfél 1-esével , a 2-es az ellenfél 2-esével játszik. Ha vki nem tud jönni meccsre, és elõtted van akkor feljebb csúszol és vki beugrik 6-osnak. Párost úgy lehet variálni ahogy akarod (újonnan így van, régen az 1-es a 2-essel játszott egy csapatban). A 9 meccs alapján alakul ki a végeredmény a 2 csapat közt (5-4, 6-3, 8-1...).

A szezon végén az 1. csapat egy osztállyal feljebb lép. Kb ennyi, remélem érthetõ volt :D.

Posted

Az nagyon jó dolog :) Sajnos én nem jutok mindennap pályához, mert elég drága óránként itt nálunk. Edzés keretében tudok szinte csak teniszezni, igaz már 4 és fél éve. Egyre jobban magához vonz a játék, nagyon szeretem =) Eleinte nézni nem szerettem, de manapság amikor csak idõm engedi és közvetítik megnézem a meccseket. Rengeteget lehet tanulni belõlük és "hozzáértõ" szemmel szerintem abszolút nem unalmas.

Hát igen, fejben dõl el nagyon sok minden, ez így van. Ettõl is nagyszerû a sport. Nem elég hozzá a jó fizikai adottság, vagy csak pusztán jó ütések :)

Persze, úgy hogy tudod mi, hogy van, sokkal jobban látod az egész játék menetét is, és még tanulni is tanulsz belõle :)

Holnap valszeg megyünk ki, mennek ki sógoromék is, hátha meghívnak minket egy párosra, igaz, azért õk még régebben játsszák, no de mind1, majd max nagyon kikapunk :D

wlac1: Érthető volt, persze. Csak itt a körzetben nem nagyon tudok semmi versenyről, még egy nálunk nagyobb városban se, max Miskolcon, de ott nem igazán vagyok jártas... Szóval marad az, hogy majd itt, nyárádon ha lesz valami, akkor oda beállunk :D

Posted

(Huh... Történetem során ez a 4. tenisz topik :D [sm23])

Szoktam én is teniszelni, van kemény- meg salakpálya is a közelben, úgyhogy haverokkal néha összeröffenünk a gokartpálya mellé ütögetni párat. :D Jó sport, tökre el lehet vele lenni bár nézni TV-ben eléggé meditatív. :D

Örülök, hogy tegnap elkente Federer Nadal nagy arcát... -_-

Posted

De rosszul ment ma :/ szinte semmi se jött be. Pontatlan voltam és kapkodtam. Viszont a szerváim egyre jobbak, ennek örülök.

Posted

De rosszul ment ma :/ szinte semmi se jött be. Pontatlan voltam és kapkodtam. Viszont a szerváim egyre jobbak, ennek örülök.

Van ez így, engem is haver tegnap elõtt elvert 6-4, 6-0-ra, mondjuk nem annyira förtelmes, mint ahogy az látszik a számok alapján :D 40-30-nál mindig elb*sztam, vagy mikor elõny volt nála... Egyre jobban megy nekem is a szerva, most is adtam vagy 3 ászt neki, szóval haladok :D

Posted

Én most újonnan vissza szoktam venni az 1. szerváimból, mert ritkán jönnek be. Olyan Roddickosan próbáltam szerválni, 10-bõl jó ha 3-szor bejön, és marha fárasztó. Úgy vagyok vele, hogy bár ász semmiképp nem lesz a dologból, kezdeményezni biztosan én fogok tudni még így is belõle. A második szerváim már nagyon biztonságiak, T vonal elõtt 1-2 méterrel le lehet õket támadni - ezért a biztonságos elsõ szerva. Egyébként érdekes, amikor rosszul megy a játék, a szerváim alapvetően jól szuperálnak.

Posted

Én most újonnan vissza szoktam venni az 1. szerváimból, mert ritkán jönnek be. Olyan Roddickosan próbáltam szerválni, 10-bõl jó ha 3-szor bejön, és marha fárasztó. Úgy vagyok vele, hogy bár ász semmiképp nem lesz a dologból, kezdeményezni biztosan én fogok tudni még így is belõle. A második szerváim már nagyon biztonságiak, T vonal elõtt 1-2 méterrel le lehet õket támadni - ezért a biztonságos elsõ szerva. Egyébként érdekes, amikor rosszul megy a játék, a szerváim alapvetõen jól szuperálnak.

Az tényleg igaz, hogy egy szerva is nagyon fárasztó bír lenni, az meg még fõleg idegesít is, ha nem sikerül... Én meg csak így simán elõre nézek, és úgy adom a 2. szervát, elég nagy ívvel, szóval a biztonságra törekszek nagyon. Abban tényleg lehet valami, hogy ha nem megy a játék, akkor jók a szervák :D Ha meg nem tudok szerválni egy normálisat, sokkal jobban figyelek a játékra, stb...

Régen 2 kézzel adtam a fonákot, most jöttem rá, hogy át kéne szoknom arra, hogy egy kézzel adom, sokkal erõteljesebben meg lehet lendíteni az ütõt, és sokkal jobb is úgy ütni vele. Szóval szépen lassan áttérek az egy kezes fonákra.

Nektek milyen rezgéscsillapítótok van? Nekem egy sima gumiszalag rá van kötve a húrra, aztán az is megteszi, csak sajna egyel lejjebb kéne tennem, mert ha ütöm a fonákot, és ott találom el akkor pont az összekötésénél kapja el a labda, aztán mehet oda is, ahova nem akartam :D De amúgy jól szuperál, és még a húrt is védi :D

Posted

Régen 2 kézzel adtam a fonákot, most jöttem rá, hogy át kéne szoknom arra, hogy egy kézzel adom, sokkal erõteljesebben meg lehet lendíteni az ütõt, és sokkal jobb is úgy ütni vele. Szóval szépen lassan áttérek az egy kezes fonákra.

Nektek milyen rezgéscsillapítótok van? Nekem egy sima gumiszalag rá van kötve a húrra, aztán az is megteszi, csak sajna egyel lejjebb kéne tennem, mert ha ütöm a fonákot, és ott találom el akkor pont az összekötésénél kapja el a labda, aztán mehet oda is, ahova nem akartam :D De amúgy jól szuperál, és még a húrt is védi :D

Érdekes, nekem a 2 kezes fonák a legnagyobb erõsségem, ezzel próbálok általában irányítani. Egy kezessel csak a löbbölés, meg a nyesegetés megy, annyira nem erõltetem, hogy alapvonal ütésnek is egy kézzel üssem, mert jóval kevésbé bírom irányítani a labdát - néha mondjuk rászorulok mikor nincs idõm 2 kézbe fogni. Azért is jobb szeretem a két kezes fonákot mert pont hogy nem kell nagyot rálendíteni, és nehezebb olvasni hova fogom küldeni a labdát vele, mivel kisebb a mozdulat, és késõbb el lehet indítani mint az egykezes fonákét. Tenyeres egy pár éve még sokkal jobban ment, de egy évet kihagytam, és mostanra inkább csak az ellenfél erejébõl élek, gyorsítani nem nagyon tudok vele, szóval csúnyán leromlott ahhoz képest, hogy régen az is simán ment, hogy átugrottam fonákról tenyeresre és fonák kereszt helyett tenyeressel ütöttem ugyanoda a labdát.

Nekem Head ütőm van, ahhoz dukált anno egy kb háromszög alakú Head rezgéscsillapító, és bár már más húrozás van benne, ma is az van rajta, én meg vagyok vele elégedve. Régebbi ütőmön nekem is gumiszalag volt, de szerintem nekem jó helyre lett rakva, mert nem emlékszem hogy zavart volna.

Posted

Érdekes, nekem a 2 kezes fonák a legnagyobb erõsségem, ezzel próbálok általában irányítani. Egy kezessel csak a löbbölés, meg a nyesegetés megy, annyira nem erõltetem, hogy alapvonal ütésnek is egy kézzel üssem, mert jóval kevésbé bírom irányítani a labdát - néha mondjuk rászorulok mikor nincs idõm 2 kézbe fogni. Azért is jobb szeretem a két kezes fonákot mert pont hogy nem kell nagyot rálendíteni, és nehezebb olvasni hova fogom küldeni a labdát vele, mivel kisebb a mozdulat, és késõbb el lehet indítani mint az egykezes fonákét. Tenyeres egy pár éve még sokkal jobban ment, de egy évet kihagytam, és mostanra inkább csak az ellenfél erejébõl élek, gyorsítani nem nagyon tudok vele, szóval csúnyán leromlott ahhoz képest, hogy régen az is simán ment, hogy átugrottam fonákról tenyeresre és fonák kereszt helyett tenyeressel ütöttem ugyanoda a labdát.

Nekem Head ütõm van, ahhoz dukált anno egy kb háromszög alakú Head rezgéscsillapító, és bár már más húrozás van benne, ma is az van rajta, én meg vagyok vele elégedve. Régebbi ütõmön nekem is gumiszalag volt, de szerintem nekem jó helyre lett rakva, mert nem emlékszem hogy zavart volna.

Nemtudom, nekem valahogy jobb az, ha 1 kézzel ütöm a fonákot. Igaz, néha azért kell a 2 kezes, és jól is jön, hogy tudom használni :)

Most voltunk megint teniszezni, kb egy 3/4 órát, többek között azért, mert elszakadt a húrom... Ütöm a szervát, és nem az ütõ optimális helyén találtam el, hanem a keret mellett, de még a húrt. El is szakadt, pedig szerintem ezt nem kellett volna egy kb 1 éves húrtól, vagy nem is tudom mennyi, de azt hiszem annyi... 26 vagy 27 kilósra volt húrozva, miért szakadhatott el? Valami tipp esetleg? :D

Posted

El is szakadt, pedig szerintem ezt nem kellett volna egy kb 1 éves húrtól, vagy nem is tudom mennyi, de azt hiszem annyi... 26 vagy 27 kilósra volt húrozva, miért szakadhatott el? Valami tipp esetleg? :D

Egy ütõt évente mindenképp érdemes újrahúroztatni(ha van rá mód akár félévente), még ha nem is szakadt el, akkor is. Veszít annyit a feszességébõl, keménységébõl hogy szükséges legyen. Fõleg nyáron, salakos idénybe könnyebben szakadnak a húrok, ez természetes, igaz a keménységtõl is függ.

Az enyém nemrég "szakadt el" már nagyon régi volt, elöregedett. Most egy ilyennel ûzöm az ipart, tök jó ám :D

IPB Image

Fonákról pedig: Én kétkezest tanultam meg elõször, aztán rájöttem, hogy elég furán fogom az ütõt, rendes kétkezes fogással pedig nem megy, mert nem úgy szoktam meg :D Tehát elkezdtem az egykezeseket ütni, elég bizonytalanok még az egykezes fonákjaim, legtöbbször csak kétkezes fonákot merek ütni. Gyakorolni kell még :)

Posted

Egy ütõt évente mindenképp érdemes újrahúroztatni(ha van rá mód akár félévente), még ha nem is szakadt el, akkor is. Veszít annyit a feszességébõl, keménységébõl hogy szükséges legyen. Fõleg nyáron, salakos idénybe könnyebben szakadnak a húrok, ez természetes, igaz a keménységtõl is függ.

Az enyém nemrég "szakadt el" már nagyon régi volt, elöregedett. Most egy ilyennel ûzöm az ipart, tök jó ám :D

Fonákról pedig: Én kétkezest tanultam meg elõször, aztán rájöttem, hogy elég furán fogom az ütõt, rendes kétkezes fogással pedig nem megy, mert nem úgy szoktam meg :D Tehát elkezdtem az egykezeseket ütni, elég bizonytalanok még az egykezes fonákjaim, legtöbbször csak kétkezes fonákot merek ütni. Gyakorolni kell még :)

Akkor megnyugodtam, mondjuk ismerõseim közül nem nagyon szakadnak a húrok, csak nekem :D No mind1, most megint húroztatom, annyira nem drága végülis, 3k környékén van a vége, és vagy 26-27 kilósra húrozom.

Majd lehet, ha már ott járok veszek rá egy rendes rezgéscsillapítót, ami azért még óvja is a húrt meg az ütõt :)

Nemtudom, nekem tisztára jól megy már a fonák, egy kézzel :D Igaz, azért szoktam benne hibázni, de kb 10/8-szor átmegy :D

Posted

Akkor megnyugodtam, mondjuk ismerõseim közül nem nagyon szakadnak a húrok, csak nekem :D No mind1, most megint húroztatom, annyira nem drága végülis, 3k környékén van a vége, és vagy 26-27 kilósra húrozom.

Majd lehet, ha már ott járok veszek rá egy rendes rezgéscsillapítót, ami azért még óvja is a húrt meg az ütõt :)

Nemtudom, nekem tisztára jól megy már a fonák, egy kézzel :D Igaz, azért szoktam benne hibázni, de kb 10/8-szor átmegy :D

Milyen húr lesz benne? Apropó az ütõk keretére rászokott írva lenni, hogy hány kilóra érdemes max, min húrozni, azt is néz meg.

Hát az egy dolog hogy átmegy, de szerintem az egykezeset nehezebb pontosan helyezni pláne megfelelõ erõvel, könnyen túlszállhat az alapvonalon. :)