Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Érettségi

CriticSpirit

Recommended Posts

Szecska

tényleg ki az a elvetemült aki fizikából tervezi??? :D (persze rajtam kivül)

Cycl0ne28

na elkezdõdött a szopacs töribõl (pedig jól tolom a törit), igen nehéz volt tavaly is! A föci tavaly nevetségesen könnyû volt (már nekem, mert elég magas IQ-m van föcibõl).

Lloth

Néha azért visszasírom az érettségit egy-egy közgáz szigorlat idején....

:D Én is...inkább mennék megint emelt magyar, emelt törire a mostani szigorlatom helyett. :)

CriticSpirit

Én. Ez is attól függ, mit kapunk. A tavaly májusi nevetségesen egyszerû volt. Jól el is bíztam magam, és belenézve az októberibe kaptam a pofont. Szóval kell készülni^^

Nos megnéztem a matek megoldásokat. Az ötös kicsit szûkösen, de meg lesz. Amivel nagyobbat buktam az a koordináta geometria volt, ott a köregyenletes és iránytangenses rész totál -4. Sajnos suliban vagy régen, vagy nem nagyon vettük alapon...

Jah, a metszéspontokat én Pitagorasszal számoltam ki, arra is kíváncsi vagyok, hogy 4 vagy 8 pontot kapok-e. Ofõm javítja, szóval remélhetõleg megadja.

A másik ciki a térgeometria volt. Az volt amitõl féltem, belekavarodtam az átváltásokba és a felszínbe. Az ötös azért meg lesz, de sikerülhetett volna jobban is. Most hajthatok keményen a fizikára^^

A mai töri egyébként szerintem kifejezetten könnyû volt. A kiegészítõs részeket ki lehetett nézni atlaszból. A kidolgozandók között könnyû és sokféle témák voltak. Abszolút minimális tanulással (inkább lapozgatással) is tök könnyû volt. Tényleg csak az a kérdés, hogy a javító tanár mennyire ragaszkodik a megoldókulcshoz. Nálunk ilyen téren elég nagy cumi lesz, még szerencse hogy nekem csak a bukás elkerülése a fontos.

PCBalu

Ha valaki ma írja a töri emeltet, az mesélje majd el, hogy miylen volt a feladatsor. :)

-StiF-

na, megvolt a töri közép. sztem súrolni fogja a 90%-ot, de nem akarom elkiabálni. választott esszéim: Don-kanyar (kis), ipari forr. (kis), I. (Szent) István (nagy)

CriticSpirit

na, megvolt a töri közép. sztem súrolni fogja a 90%-ot, de nem akarom elkiabálni. választott esszéim: Don-kanyar (kis), ipari forr. (kis), I. (Szent) István (nagy)

Hehh, tök ugyanezt választottam^^ Mondjuk szerintem ez is lesz a leggyakoribb kombináció.

-StiF-

Hehh, tök ugyanezt választottam^^ Mondjuk szerintem ez is lesz a leggyakoribb kombináció.

Az a para csak, h a rövid esszéknél nagyon sokat tudtam volna írni, míg a nagynál még maradt pár üres sorom. De tartalmilag összerakott sztem.

Gurga

Én is ezeket választotam, de 90%-ra nem számíthatok, mert a nagyra nem volt idõm, csak gyorsan leírtam az elsõ két forrás ábrát, ami kb 5 sor lett. A teszt nagyon egyszerû volt és szerencsére jó esszék voltak, azoktól féltem elõször, de aztán név felírogatás közben megláttam, hogy milyen egyszerûek vannak. :)

CriticSpirit

Hát én elég hamar, 2 és negyed óra után végeztem.

Stiffler: Én mindenhol keveseltem a helyet, lehet hogy belendültem a magyarnak köszönhetõen^^ A rövidekhez még 4-5 sort el tudtam volna képzelni, a kidolgozandóhoz meg akár 10-et, hogy kényelmesek legyünk.

Ettõl független úgyis rosszabb jegyem lesz a legtöbb embernél, a tanárt ismerve^^ Nem kecsege amúgy, csak olyan hülye elvvel javította a dolgozatokat, és valószínûsíteni merem hogy az érettséginél sem lesz máskép.

Gurga

Megnéztem a matek javítót, kb 50%-ra számítok. :(

CriticSpirit

Megnéztem a matek javítót, kb 50%-ra számítok. :(

Közepen vagy emelten? Jóhiszemû vagyok :D

Ha az elõbbi, akkor azért gondolom nem is reálos pályára készültél...

Cortez_Corleone

Emelt töri pipa. A teszt az OKTV-hez képest nevetséges volt, esszék közül idén mind megírható volt, most már csak abban bízom, hogy nem valami k.cs.g, az esszé útmutatójához ortodox módon ragaszkodó tanár fogja javítani, hanem egy liberális valaki.

Holnap angol, höhö, nevetséges :lol:

Jack_the_ripper

No töri könnyeb volt mint amire számítottam, úgyhogy fellélegzés, 4es meglesz minimum. A Matek a javító alapján is 100%, úgyhogy akár kényelmesen hátra is dõlhetek :)

CriticSpirit

A Matek a javító alapján is 100%, úgyhogy akár kényelmesen hátra is dõlhetek :)

...jó neked. <_< És most NAGYON visszafogtam magam :P

Gurga

Közepen vagy emelten? Jóhiszemû vagyok :D

Ha az elõbbi, akkor azért gondolom nem is reálos pályára készültél...

Közép. A probléma az, hogy ha felvesznek valahova, akkor fog kelleni a matek. Azon kívül, hogy nem tanultam rá, nagy gond volt, hogy valamiért túlbonyolítottam a dolgokat. Az egyszerû megoldási lehetõségek sokszor eszembe sem jutottak, csak a javító nézése közben volt a "jé, tényleg". <_<

szerk.: Ha nem vennének fel sehova, akkor jövõre lehet újra érettségizni? Nem mindenbõl, csak ami rossz lesz. Pl matek, esetleg angol, bár ott csak akkor lehet gond, ha nagyon idióta szövegek lesznek.

TIRU

dettó :lol:

Cortez_Corleone

Közép. A probléma az, hogy ha felvesznek valahova, akkor fog kelleni a matek. Azon kívül, hogy nem tanultam rá, nagy gond volt, hogy valamiért túlbonyolítottam a dolgokat. Az egyszerû megoldási lehetõségek sokszor eszembe sem jutottak, csak a javító nézése közben volt a "jé, tényleg". <_<

szerk.: Ha nem vennének fel sehova, akkor jövõre lehet újra érettségizni? Nem mindenbõl, csak ami rossz lesz. Pl matek, esetleg angol, bár ott csak akkor lehet gond, ha nagyon idióta szövegek lesznek.

Szintemelõzni kell :)

CriticSpirit

Gurga: Gyakorlat hiánya. Amúgy lehet javítani. Én úgy tudom, hogy mostmár szintet sem kell emelni, csak 20 rugót lefektetni tantárgyanként.

Mortanius

Emelt fizika itt befigyel. :rolleyes:

Közép matekom elvileg 89% lesz. 14b/16b/18b részfeladatok miatt. [sm2]

Magyar novellaelemzésemmel meg szövegértésemmel én meg vagyok elégedve, remélem a tanár is meglesz. :D

A töri már neccesebb, de remélem azért 60% fölött leszek. :D

_DooM_

na elkezdõdött a szopacs töribõl (pedig jól tolom a törit), igen nehéz volt tavaly is! A föci tavaly nevetségesen könnyû volt (már nekem, mert elég magas IQ-m van föcibõl).

Szerintem a tavalyi töri érettségi egy vicc volt. Az atlaszból ki lehetett írni a válaszok jó 60%-át, a maradékot pedig paraszti ésszel ki lehetett következtetni. Az esszéknél is csak a forrásrészletet kellett átfogalmazni kicsit, és az atlaszból kiírni pár évszámot. Gyakorlatilag nulla tanulással is csak éppen, hogy nem lettem 5-ös.

Viszont az emelt infót beoptam rendesen... :( Elfelejtettem fölírni a feladatsor elejére a beadandó fájlokhoz a programozás feladat forráskódját tartalmazó fájl nevét. :ph34r: Így meg se nézték, és a pontszám felét helyben el is buktam. :(

Gurga

Szerintem a tavalyi töri érettségi egy vicc volt. Az atlaszból ki lehetett írni a válaszok jó 60%-át, a maradékot pedig paraszti ésszel ki lehetett következtetni. Az esszéknél is csak a forrásrészletet kellett átfogalmazni kicsit, és az atlaszból kiírni pár évszámot. Gyakorlatilag nulla tanulással is csak éppen, hogy nem lettem 5-ös.

Viszont az emelt infót beoptam rendesen... :( Elfelejtettem fölírni a feladatsor elejére a beadandó fájlokhoz a programozás feladat forráskódját tartalmazó fájl nevét. :ph34r: Így meg se nézték, és a pontszám felét helyben el is buktam. :(

A töri most is ilyen volt. :)

Cortez_Corleone

Amúgy ha már itt járunk, ki hova készül? :)

Jack_the_ripper

elsõ helyen Semmelweis Egyetem ÁOK. szóval a jövõ hét (bio, fizika) izgi lesz :S

otvosa

én ipari forr, nyelv, István király.

nyelvvel megszívtam, nem azt kellett volna választani, ipari forradalom meg István talán jó lesz, de a teszt részer szszerintem is röhejes volt (20-30 percembe telt)

Maradok technikusin Vegyipariba