CriticSpirit 0 Share Posted May 6, 2008 Lehet hogy nem lesz hosszú életû, de megnyitom hogy ne más topicot OFFoljunk tele. Na ugye terítéken a 2008-as érettségi, lenyomtuk a magyart és a matekot. A magyar megoldásait átfutva én jól elcsesztem. A kifejtésnél éreztem hogy többször is elrugaszkodtam a témától. Ami viszont *****-ság volt az a szövegértés. Annyira rühellem mikor ki kell találni hogy mi a büdös francra gondolhatott a feladatot összeállító emberke(-kék). 3-asnál jobb-ban már nem is reménykedem. Még szerencse hogy új pontszámítás van, és számomra a reál a fontos^^ A mai matek szerintem viszonylag nehéz volt. Osztálytársaim is ezen a véleményen voltak, még az is aki emelt matekra járt (és persze nem kettessel végzett :)) Nekem az eddigiekhez képest volt nehéz, persze biztos belenyom a latba a megfázásom. Ötös azért meg lesz remélhetõleg(lekopogom). Várom a holnap felkerülõ megoldásokat. Holnap pedig jön a töri. Hát ezt is túl kéne élni... Elõre várom már a kiegészítõs feladatokat, azoktól leszek mindig rosszul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Share Posted May 6, 2008 Matekom jó lett, sztem könnyebb volt, mint a tavalyi... 3 pontot vesztettem biztosra, a többi az elvileg jó, az exponenciális egyenletben nem bízom, de valamennyi pontot ara is kapok sztem. 85-95% közé saccoltam be magam, kiegyeznék egy ilyen eredménnyel :) Szövegértésnek most nézem a megoldókulcsát... Az olyan feladatokra, ahol nem lehetett mást beírni, mint A, B, C, D, azok jók lettek, a szubjektívebb feladatok (amikor érveket kellett írni az Igen, mert..., Igen, de csak..., Nem, mert...) szövege meglepõ módon nem egyezik a megoldókulcséval, de ezt tavaly sem várták el, szóval szaktanári jóindulattal 100% körül leszek (1-2 pontot veszthetek). Link to comment Share on other sites More sharing options...
CriticSpirit 0 Author Share Posted May 6, 2008 szaktanári jóindulattal 100% körül leszek (1-2 pontot veszthetek). Az kemény. Akkor vagy egy agyi húron pendülsz a feladat készítõivel, vagy nagyon nagy lesz a szaktanári jóindulat^^ Mondjuk a tanáron azért rohadt sok múlik, még a matekban is múlhat 5% az ilyen jóindulatokon. Magyarnál meg egy egész jegy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peca001 0 Share Posted May 6, 2008 , szóval szaktanári jóindulattal 100% körül leszek (1-2 pontot veszthetek). az igen, grat. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Share Posted May 6, 2008 Az kemény. Akkor vagy egy agyi húron pendülsz a feladat készítõivel, vagy nagyon nagy lesz a szaktanári jóindulat^^ Mondjuk a tanáron azért rohadt sok múlik, még a matekban is múlhat 5% az ilyen jóindulatokon. Magyarnál meg egy egész jegy... Hát, a jóindulat az ilyen szubjektív feladatokhoz mindenhol kell, legyen szó bármilyen tantárgyról (töri emelten volt olyan tavaly, hogy az egyik javító tanár a véleményformáló feladatokra szinte bármire megadta a pontot, egy másik, a javítókulcshoz ortodox módon ragaszkodó viszont senkinek... :\) Csak a holnapi töri emelt legyen jó :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack_the_ripper 0 Share Posted May 6, 2008 Árulja már el vki please hogy a Matekban a 18/B nek mi volt e megoldása :D Mindenki ezen vitázik. a többi pipa :) A magyar jó nagy hurka lett, sajnos ehhez nincs érzékem. Megoldókulcs alapján 65-85 között bárhol lehet. további sok sikert mindenkinek :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CriticSpirit 0 Author Share Posted May 6, 2008 Árulja már el vki please hogy a Matekban a 18/B nek mi volt e megoldása :D Mindenki ezen vitázik. a többi pipa :) A magyar jó nagy hurka lett, sajnos ehhez nincs érzékem. Megoldókulcs alapján 65-85 között bárhol lehet. további sok sikert mindenkinek :) Én pont azt hagytam ki. Valószínûség számítást annyira nem kedvelem, ez meg még ilyen nyakatekertnek is tûnt elsõ ránézésre. Melyiket csináltad meg mellette? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack_the_ripper 0 Share Posted May 6, 2008 Én pont azt hagytam ki. Valószínûség számítást annyira nem kedvelem, ez meg még ilyen nyakatekertnek is tûnt elsõ ránézésre. Melyiket csináltad meg mellette? a kamatost. Nem volt kedvem csonkakúpok térfogatát számolgatni :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIRU 0 Share Posted May 6, 2008 LOL...matek, jah majd örülök ha megvan a 20% :P Magyar...nem volt gáz szvsz :rolleyes: Holnap töri...na ott kiváncsi leszek magamra, elvégre világ életemben abból voltam a legjobb, szal reménykedek h jó témák elsznek....be szép is lenne egy Athéni demokrácia fénykora :rolleyes: B) Na jah szal szeretnék elérni egy 90%-ot legalább :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Arch- 0 Share Posted May 6, 2008 LOL...matek, jah majd örülök ha megvan a 20% :P Magyar...nem volt gáz szvsz :rolleyes: Holnap töri...na ott kiváncsi leszek magamra, elvégre világ életemben abból voltam a legjobb, szal reménykedek h jó témák elsznek....be szép is lenne egy Athéni demokrácia fénykora :rolleyes: B) Na jah szal szeretnék elérni egy 90%-ot legalább :lol: athéni demokrácia? álmodik a nyomor mi? ;) ;) :lol: :D :D de azért remélem megkapjátok B) B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIRU 0 Share Posted May 6, 2008 athéni demokrácia? álmodik a nyomor mi? ;) ;) :lol: :D :D de azért remélem megkapjátok B) B) a világ legjobb támaköre :P na jó nem...Spárta jobb lenne vagy esetleg a Császári hatalom kialakulása rómában :P csak az a baj h ezek mind emelt szintû témák...szemétség h minden jó téma ott van :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Arch- 0 Share Posted May 6, 2008 a világ legjobb támaköre :P na jó nem...Spárta jobb lenne vagy esetleg a Császári hatalom kialakulása rómában :P csak az a baj h ezek mind emelt szintû témák...szemétség h minden jó téma ott van :lol: nah jah azokat én is kamáztam volna <_< <_< :unsure: bár nem panaszkodtam.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIRU 0 Share Posted May 6, 2008 nah jah azokat én is kamáztam volna <_< <_< :unsure: bár nem panaszkodtam.... mer neked mik voltak? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lloth 0 Share Posted May 6, 2008 Szövegértésnek most nézem a megoldókulcsát... Az olyan feladatokra, ahol nem lehetett mást beírni, mint A, B, C, D, azok jók lettek, a szubjektívebb feladatok (amikor érveket kellett írni az Igen, mert..., Igen, de csak..., Nem, mert...) szövege meglepõ módon nem egyezik a megoldókulcséval, de ezt tavaly sem várták el, szóval szaktanári jóindulattal 100% körül leszek (1-2 pontot veszthetek). 2 éve volt a magyar elejében egy olyan feladat, hog hozzak fel néhány érvet amellett, hogy miért Petõfi még ma is a legismertebb/népszerûbb költõ a fiatalok körében (egy felmérés szerint). Kb. 1 dolog egyezett csak a megoldókulccsal abból, amit írtam, mégis max. pontos lett a feladat, úgyhogy, azért nem kell úgy parázni, a legtöbb tanár nem olyan csõlátású. Egyébként szerintem aki a középiskolában 4 éven át több-kevesebb rendszerességgel tanult azért valamit, az meg tudja írni az érettségit. Én az írásbelire kb. 2 hetet készültem (azt sem olyan intenzíven), pedig én is 2 tárgyból emelteztem. Most meg...egy vizsgaidõszakban kb. 4x annyit tanulok, mint érettségire. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
-StiF- 7 Share Posted May 6, 2008 Hát a magyar valóban nehéz volt. Legalábbis a szövegértés része. Érvelést írtam utána. Meglepõen sok dolgot beírtam, utazás, lustaság, könnyebb kapcsolattartás stb...Matek meg <_< Örülök, ha max 3-as. Am. a 17-es-bõl a 10 pontosat megoldottam ugyan, de nem tudtam a képletet :ph34r: Számológéppel töketlenkedtem. Serintetek elfogadják? :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
_George_ 0 Share Posted May 6, 2008 Üdv, noha én tavaly érettségiztem figyelemmel kísérem idén is. Szeretném megkérdezni, hogy a mai matekban tényleg nem volt érthetõ a nyomtatás miatt, hogy háromszor gyök x vagy köbgyök x van odaírva vagy csak Fn-en írnak ilyen hülyeségeket? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CriticSpirit 0 Author Share Posted May 6, 2008 MATEK MEGOLDÁSOK ITT Bár még nem teljes, de az elsõ rész már fenn van. Ez eddig lényegében jó, persze a medve nem itt bújt el. Törin én könnyû feladatokban reménykedem. A 10.-es vizsga elõtt átolvastam a tankönyvet kétszer, ennyi történt a 4 éves töri pályafutásom alatt^^ Csak esnék már túl rajta, meg a szóbelin is, és többé nem kell kötelezõ jelleggel magyarral meg történelemmel foglalkoznom... GeorgeLewis: számomra egyértelmű volt, de lehet hogy hülyén nyomtatott lapokat kapott az iskola, ahol érdeklődtek. -Stifler-: az melyik is volt? A kamatos? Annak 3 része volt. Asszem a tíz pontos az volt, hogy ki kellett találni az első évi kamatot, amit ugye megnöveltek a második évben 3 %-kal. 5% lett a jó eredmény - legalább is gondolom, mert sokunknak ez jött ki. A megoldási útmutatótól függ hogy mennyit kaphatsz rá, mert ugye részpontok vannak. Ha csak a végeredményt írtad be, akkor a pontok 1/5 - ére számíthatsz max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Share Posted May 6, 2008 Üdv, noha én tavaly érettségiztem figyelemmel kísérem idén is. Szeretném megkérdezni, hogy a mai matekban tényleg nem volt érthetõ a nyomtatás miatt, hogy háromszor gyök x vagy köbgyök x van odaírva vagy csak Fn-en írnak ilyen hülyeségeket? Az 3 gyök x volt, szerintem. Amúgy nincs megoldása, szal a végeredmény szempontjából mindegy is :D Hm, az elsõ részében van egy hibám... Az utolsó igaz/hamisnál lehúztam azt, hogy hamis, és odaírtam, hogy igaz xD Na mind1, ez legyen a legnagyobb gondom, a második része viszont sztem jó lett ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TIRU 0 Share Posted May 6, 2008 MATEK MEGOLDÁSOK ITT Bár még nem teljes, de az elsõ rész már fenn van. Ez eddig lényegében jó, persze a medve nem itt bújt el. Törin én könnyû feladatokban reménykedem. A 10.-es vizsga elõtt átolvastam a tankönyvet kétszer, ennyi történt a 4 éves töri pályafutásom alatt^^ Csak esnék már túl rajta, meg a szóbelin is, és többé nem kell kötelezõ jelleggel magyarral meg történelemmel foglalkoznom... én szívesen tanulnám még a törit ha nem kéne matekból érettségizni...hol a pudingomba fogok valószínûséget számítani én az életbe? :lol: Fõleg rendõrként... :rolleyes: Kiszámolom h mekkora a valószínûsége h lelõnek? Come on... :lol: Hát a magyar valóban nehéz volt. Legalábbis a szövegértés része. Érvelést írtam utána. Meglepõen sok dolgot beírtam, utazás, lustaság, könnyebb kapcsolattartás stb...Matek meg <_< Örülök, ha max 3-as. Am. a 17-es-bõl a 10 pontosat megoldottam ugyan, de nem tudtam a képletet :ph34r: Számológéppel töketlenkedtem. Serintetek elfogadják? :huh: függvénytáblázat? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
-StiF- 7 Share Posted May 6, 2008 én szívesen tanulnám még a törit ha nem kéne matekból érettségizni...hol a pudingomba fogok valószínûséget számítani én az életbe? :lol: Fõleg rendõrként... :rolleyes: Kiszámolom h mekkora a valószínûsége h lelõnek? Come on... :lol: függvénytáblázat? :D szted nem kerestem benne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dniworrom 0 Share Posted May 6, 2008 Egyébként szerintem aki a középiskolában 4 éven át több-kevesebb rendszerességgel tanult azért valamit, az meg tudja írni az érettségit. Én az írásbelire kb. 2 hetet készültem (azt sem olyan intenzíven), pedig én is 2 tárgyból emelteztem. Most meg...egy vizsgaidõszakban kb. 4x annyit tanulok, mint érettségire. :P Néha azért visszasírom az érettségit egy-egy közgáz szigorlat idején.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Share Posted May 6, 2008 szted nem kerestem benne? Minden képlet benne van :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
CriticSpirit 0 Author Share Posted May 6, 2008 Én a gyök X-nél becumiztam a végét. Vagy 3-szor megcsináltam így meg úgy trükközve, de arra nem gondoltam hogy a rohadékok olyanra csinálják, hogy ne legyen megoldás. Csak sikerült átcseszniük^^ Még szerencse hogy a részpont járni fog. Amúgy a valószínûség számítás egy hülyeség, a sok közgazdász meg ilyen-olyan neves de semmire nem jó menedzser miatt megy most annyira. Egy mérnöknek biztos fontos: számold ki mekkora a valószínûsége, hogy az általad tervezett épület összedõl? A 17-esnél nem segített a függvénytábla. Egy x-es egyenletet kellett felírni, ami aztán másodfokú lett, és úgy jött ki a megoldás. 800 000 x X x (X + 0,03) = 927860 Valami ilyesmi volt asszem, a kis x jelöli a szorzást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cortez_Corleone 0 Share Posted May 6, 2008 Én a gyök X-nél becumiztam a végét. Vagy 3-szor megcsináltam így meg úgy trükközve, de arra nem gondoltam hogy a rohadékok olyanra csinálják, hogy ne legyen megoldás. Csak sikerült átcseszniük^^ Még szerencse hogy a részpont járni fog. Amúgy a valószínûség számítás egy hülyeség, a sok közgazdász meg ilyen-olyan neves de semmire nem jó menedzser miatt megy most annyira. Egy mérnöknek biztos fontos: számold ki mekkora a valószínûsége, hogy az általad tervezett épület összedõl? A 17-esnél nem segített a függvénytábla. Egy x-es egyenletet kellett felírni, ami aztán másodfokú lett, és úgy jött ki a megoldás. 800 000 x X x (X + 0,03) = 927860 Valami ilyesmi volt asszem, a kis x jelöli a szorzást. Ha nem vezettél be új ismeretlent, akkor segített a fgv.-táblázat. Kamatos kamatnál a q-val kell szorozni, ami 1+p/100-szal egyenlõ. A B-bel ez annyira módosult, hogy elõször ezzel kellett beszorozni, utána pedig a kapott értéket még 1+ (p+3)/100-zal. Lehet, hogy ez így bonyolultabb, de sztem átlátható és így biztos nem rontom el ^^ Ennek alapján 5 lett a kamatláb az elsõ évben és 8-ra nõtt a második évben. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CriticSpirit 0 Author Share Posted May 6, 2008 Ennek alapján 5 lett a kamatláb az elsõ évben és 8-ra nõtt a második évben. No akkor függvénytábla segítségével is meg lehetett oldani, igaz az se volt kevésbé gondolkodós út. A megoldás stimm. Idõ közben felkerült a megoldások közé a 13-as feladat is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts