Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Laptop furcsaságok


seagulls
 Share

Recommended Posts

seagulls

Sziasztok!

 

Én egy Skóciában élõ magyar lány vagyok, és kéne egy kis segítség, ugyanis mostanában furcsa dolgokat mûvel a laptopom. Már vagy 2-3szor újraindította magát az elmúlt héten, és kiír valamit elõtte egy kék képernyõn, amit sosem sikerül elolvasnom, mert egy pillanat alatt eltûnik. Amikor újraindul, akkor a Windows kiírja, hogy "a Windows súlyos hibát észlelt, ezért újraindult." A laptop amúgy ASUS6500U, és decemberben egyszercsak nem indult, de egyáltalán, viszont még januárig garanciális volt, ezért szervizeltettem, és az is necces volt, ugyanis azt állították, hogy memória inkompatibilitás miatt nem kapcsolt be. :pislog: Az egyik IT-s haverom szerint sokkal inkább processzorgondnak tûnt az egész. Én mondjuk nem tudom. Azért gondoltam ezt is elmondom, hátha segít. Végül ugyanis az ASUS visszaadta a gépet, azt állítva, hogy õk semmit nem csináltak vele, viszont a gép indult, szóval akkor gondolom csoda történt. :pislog:

Amúgy most a laptoppal az újrainduláson kívül annyi van, hogy bekapcsoláskor irtó lassan jönnek be a dolgok. Utána viszont szuperül mûködik, még akkor is, ha jópár alkalmazás megy egyszerre.

 

Valakinek van valami ötlete, hogy mi is történik most a laptopommal? És ha van, akkor mit tudok vele csinálni? A laptop már nem garanciális, nekem meg itt semmilyen kompjúterzseni cimborám nincs, szóval elvileg nekem kéne valamit ügyeskednem, én viszont nem értek hozzá. :nem:

 

Elõre is köszi a segítséget! :)

Link to comment
Share on other sites

Omega32

Sajátgépen jobb klikk->tulajdonságok->Speciális fül->Indítás és helyreállításnál beállítások->vedd ki a pipátaz automatikus újraindítás elõl. Így kékhalálnál eltudod olvasni a képernyõtartalmát. Azt légyszives írd ide be (fényképezd le a monitort vagy valami hasonló), így elég tág, hogy mi lehet a hiba oka (driver, de akár fizikai hiba is lehet).

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Valószínûleg a RAM-memóriával van valami probléma. :hááát: De lehet, hogy valamelyik driverrel van probléma, ahogy Omega32 is írta. ;)

Link to comment
Share on other sites

Alex99
azt állították, hogy memória inkompatibilitás miatt nem kapcsolt be.

:lol:

 

 

Miért? Vettél bele memóriát? :D

 

Vagy teszteled az alkatrészeket, vagy legalább újratelepíted az OS-t. Vagy veszel egy újat. :D

Link to comment
Share on other sites

Dave891

És mint ahogy írta, nem ért hozzá, tehát lehetséges, hogy nem bírja letesztelni az alkatrészeket, és újratelepíteni az OS-t. ;) Szóval ennek a hozzászólásodnak nem sok értelme volt...

Link to comment
Share on other sites

Alex99

De mert nem olvastad végig. :D

 

Vagy veszel egy újat.

Mivel a szervizt már "sikeresen" megjárta.

Link to comment
Share on other sites

Fandris

Sziasztok!

 

Ha valaki valami nagyon hasonlót kérdezett volna már korábban, akkor bocsi, idõhiányban szenvedek, de a google által kidobott "butított" verziót becsszó végigolvastam.

 

Szóval a problémám a következõ:

 

Hp nx6310, kb. másfél éves, garancia már nincs (persze), de eddig semmi gond nem is volt vele soha. Ugyanaz a WinXP megy rajta, amivel vettem, minden totál jól mûködik.

 

Történt viszont, hogy egyik nap hirtelen ott kellett hagynom, amikor végeztem a munkámmal, és már akkor azon kattogott, hogy "alacsony töltöttségû telep, stbstb", én pedig sajnos módszeresen lesz**tam, úgy voltam vele, hogy majd lemerül, és ha ráérek, rádugom a 220-ra. Következõ 4 napban nem is kellett, aztán 220, és 2-3 napja be van dugva, de nem történik semmi. Az akkutöltés LED nem világít, bekapcsolni nem lehet, a táp viszont melegszik, mint eddig is, így valószínûleg áramot kap.

 

Kérdés, hogy létezik-e, hogy az akksi tönkremegy attól, hogy egyszerûen lemerül? Azért ez elég non-sense, nem? Elõtte semmi akksi gondom nem volt, nem ugrált a töltöttség jelzõ, kb folyamatosan ugyanannyit bírt egy feltöltéssel, meg nem is használtam túl sûrûn akksiról.

 

Lehet, hogy fontos (bár nem hiszem), hogy az eredeti 256 RAM mellé bekerült egy 512-es is, de ez az elmúlt 3 hónapban semmi bajt nem okozott, nem hiszem, hogy ennek most köze lenne bármihez...vagy ki tudja. Szóval mielõtt vennék egy új akkot, ami a gép eredeti vételárának erõsen a 20%-a...ehh...gondoltam hozzátok fordulok.

 

Köszi elõre is a választ!

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Vagy a töltö sz*ar, vagy az aksi. Hálózatról megy a gép?

Link to comment
Share on other sites

Kaapo

Hello, kedves Mindenki!

 

A fórumot olvasgatva ez a topic tûnt a leginkább alkalmasnak arra, hogy segítséget kérjek, ezért írom ide a problémámat, ami a következõ: egy új Fujitsu-Siemens Amilo 7320-as laptop (xp, sp2-vel) nem tudja kezelni az usb-t... Tudja valaki, hogy mi lehet a probléma?? (az összes driver föl van téve, és mûködik, mégis az eszközkezelõ problémát jelez vele... "az eszközt nem lehetett telepíteni, kód: 10" címszóval, ha új hardver hozzáadásával próbálkozom...)

 

Elõre is köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

Fandris

Sziasztok!

 

Nem megy hálózatról sem. Nem próbáltam még amíg jó volt, hogy ha az akksi nincs benne, akkor menne-e hálózatról, de szerintem ez a tipus nem tud olyat. Ha nincs benne akksi, nem mûködik. A töltõje viszont tuti, hogy kap áramot, azt nem tudom, hogy továbbítja-e, vagy mi. De azt hiszem elviszem, és megnézetem elõször azt. Ha valaki netán kecskeméti és tudja, hogy itt hová érdemes vinni, az légyszi írjon.

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Kaapo

 

Töröld ki az Eszközkezelõben az USB Vezérlõknél mindet, majd indítsd újra a gépet és telepíti. Aztán ha nem javul, Xp telepítés vár.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kaapo

Már azt is próbáltam... tehát nincs más hátra, mint elõre... :Sír:

Köszi szépen!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Mosi

Sziasztok!

Következõ a helyzet: egyik ismerõsömnek van egy régi IBM notebookja, amin egy Win Xp fut. Elmondása szerint az egyik nap beakarta kapcsolni, de az oprendszer betöltõs képernyõjénél tovább nem jutott. Csak tölt az a csík, de semmi nem történ. Tudom, hogy nem valami részletes a hiba leírása, de nekem is csak ennyit mondott. Milyen hibalehetõségek jöhetnek szóba?

 

üdv,

Mosi

Link to comment
Share on other sites

Alex99

1. Újra kell telepíteni azt az Op. rendszert. 2. Valami hardver tönkrement: winyó, memória.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
velleb

Sziasztok van egy érdekes problémám! A laptopom nem lehet bekapcsolni, csak akkor, ha elõtte felmelegítem egy kicsit (fõleg a proci környékén) pl: hajszárítóval :) Amúgy tökéletesen mûködik a gép csak ennyi a gond. Régebben volt szervízben ahol állítólag BIOS reset-el orvosolták a problémát, de csak pár hónapig mûködött így is.

 

Ha melegítés nélkül indítom akkor csak felvillan a zöld LED egy pillanatra és a proci ventillátora is egy pillanatra forog meg, de a gép nem indul.

 

üdv

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
pisces

Üdv. mindenkinek. FuSi Pa1510-es notebookom (2éves) nem hajlandó 500Gb-os külsõ hdd-vel mûködni, felismeri, feltelepiti, de amikor fájlokat akarok átvinni pár perc múlva kiirja, hogy a windows nem tudta befejezni a késleltetett írást így a fájl elveszett és innen kezdve eltûnik a hdd a sajátgépbõl is és csak akkor kerül elõ ha kihuzom a gépbõl és az áramból és visszadugom. Nem a hdd a rossz más gépekkel mûködik és már a harmadik 500-al próbálkozom. Xp (sp3) van a gépen nemrég újra telepitettem, elõtte is ugyanez volt a hiba. 250-es külsõ hdd-vel rendben mûködik. Ötletet, segítséget elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Strar

Szia,

 

Szerintem próbáld meg frissíteni a géped biosát.

Link to comment
Share on other sites

pisces

Köszönöm, Bios frissitést biztosan nem tudom megcsinálni. A BiosAgentPlus-nál van valami program 30 $.

Ez mutatja, hogy miket kellene frissiteni a gépen és megkeresi, de nem nagyon tudok angolul, szerintetek érdemes kipróbálni?

Link to comment
Share on other sites

Szama3

Sziasztok!

Remélem, jó helyre írom. Az lenne a problémám, hogy a gépem elég sûrûn kiírja ezt: Could not find the file "flash.ocx". Mi a bibi? Okozhat ez kijelzõ hibát?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
mcTaylor

Sziasztok segítséget szeretnék kérni, ujjra kellet rakni egy ismerõsöm Fujitsu Siemens ESPRIMO Mobile V5515-ösét amire Xp Pro került és az a sajnálatos próbléma merült fel hogy nállam gyönyörûen mûködött a wi-fi rooterral a net de a tulajdonoshoz kerülve azt mondta a windows hogy csatlakozott ugyan a rooterhez és a vezetéknélküli hálózathoz valamint kiváló a jel erõsség de az internetes kapcsolat korlátotzott vagy nem jött létreennek mi lehet az ok és mi az ellenszere? :(:pislog::hááát:

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nem lehet, hogy az egyik helyen statikus IP van, a másik helyen meg DHCP?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
devergo

Sziasztok.

Nem tudom mitõl lehet, de néha amikor rákattintok valamelyik ikonra az egérmutató ugrik egyet, és újból meg kell ismételni. Laptopom van, és touchpadot használom. Igaz nincs telepítve a hozzá adott driver, mert akkor meg nem mûködik az oldalsávon levõ le, fel mozgató görgõ.

Valakinek valami ötlete? :upsz:

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

A tuochpaden kattintasz vagy a gombjaival?

Link to comment
Share on other sites

devergo

A touchpadon szeretnék kattintani egy program, vagy bármilyen más jelegû okból, és néha elugrik a kurzor pár centivel odébb. Ha feltelepítem a hozzá kapott drivert, akkor meg nem mûködik a touchpad jobb oldalon lévõ görgetõgombja.

---

Egyáltalán a touchpad-hoz kapott driver telepítésével megszüntethetõ az egér kurzor ugrálása? :upsz:

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Vagy ügyetlenül használod a touchpadot, vagy már kissé megkopott az eszköz, pontatlan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...