SHADOW 0 Share Posted February 1, 2005 Szal császtok! Azé indítottam ezt a topikot, h a kezdõ linuxosok, mint pl. én, le tudják váltani a vindózt, és helyette linuxot felpakolni. Én ott kezdeném a sort, h melyik a legjobb linux a biztonság szempontjából.És ha ez megvan, akkor jöhet a telepítés.Mit kell, hogyan kell.Teljesen az alapoktól. És azé nem a vindóz versus linuxba tettem fel a kérdést, mer sztem így átláthattóbb lesz annak, aki csak ezekre a kérdésekre keresi a választ.Ha ez nem így van, akkor bocsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zone 0 Share Posted February 5, 2005 én nem vok kezdő énis segizhetek Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 én nem vok kezdő énis segizhetek Azt megköszönném.Akkor segítesz?A kiválasztástól kéne kezdeni, h milyen linuxot érdemes feltenni.Utána telepítés, stb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
joxer 0 Share Posted February 5, 2005 Azt megköszönném.Akkor segítesz?A kiválasztástól kéne kezdeni, h milyen linuxot érdemes feltenni.Utána telepítés, stb... Én a SuSe Linux 9.1-et ajánlom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaser 0 Share Posted February 5, 2005 Én a SuSe Linux 9.1-et ajánlom! Én kipróbáltam a Suse 9.1-et, de én semély szerint nem ajánalnám, az Ati kártyákat nagyon nem szereti. Én a Mandrake 10.1-et ajánlanám,de mondjuk 3 disztrót kipróbáltam, de egyikben sem sikerült a 3D/OpenGL-te beállítanom, erre keresem még most is a választ, kezdő vok még én is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Nem használok ati-t, nvidiám van Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 én nem vok kezdő énis segizhetek Nem vagy kezdő, de nem tudod, milyen distrot használsz? Ehh, lol SHADOW: Biztonság szempontjából Debian. De így, hogy kezdő, nem nagyon ajánlanám, mert kicsit bonyolult... Én Fedora Core 3-mat használok, nagyon jó disztrib, ajánlom mindenkinek! Telepíteni sem nehéz, felismeri a hardvert, eléggé felhasználóbarát. Ha neked nem sürgős, én a helyedben már megvárnám a Core 4-et, ami várhatóan májusban jelenik meg, de ha nem tudsz várni, szedd le a Core 3-mat, ISO-k errefelé: Disc1 617MB Disc2 638MB Disc3 637MB Disc4 386MB Ha lassú a letöltés, itt egy rakás mirror Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 Nem használok ati-t, nvidiám van Ha Linuxot fogsz használni, ez majd nagyon jól jön, megmenthet egy idegösszeroppanástól Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Nem vagy kezdő, de nem tudod, milyen distrot használsz? Ehh, lol SHADOW: Biztonság szempontjából Debian. De így, hogy kezdő, nem nagyon ajánlanám, mert kicsit bonyolult... Én Fedora Core 3-mat használok, nagyon jó disztrib, ajánlom mindenkinek! Telepíteni sem nehéz, felismeri a hardvert, eléggé felhasználóbarát. Ha neked nem sürgős, én a helyedben már megvárnám a Core 4-et, ami várhatóan májusban jelenik meg, de ha nem tudsz várni, szedd le a Core 3-mat, ISO-k errefelé: Disc1 617MB Disc2 638MB Disc3 637MB Disc4 386MB Ha lassú a letöltés, itt egy rakás mirror Kösz a linkeket, leszedem, és megnézem, h mien (feltéve, ha segítetek felrakni )És ha jó, akkor maj beújítok a 4-gyel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Ha Linuxot fogsz használni, ez majd nagyon jól jön, megmenthet egy idegösszeroppanástól Alapból nem használok atit, mer szarok, és kész. (de ezt ne folytassuk;)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 De 4 cd az nem sok egy picit???Mennyi helyet foglal az installja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 Kösz a linkeket, leszedem, és megnézem, h mien (feltéve, ha segítetek felrakni )És ha jó, akkor maj beújítok a 4-gyel... Nincs mit Hát a telepítéshez nem nagyon lesz szükséged segítségre, az anaconda installer egész barátságos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 De 4 cd az nem sok egy picit???Mennyi helyet foglal az installja? Egy full install olyan 2-3GB körül lehet, de nemtom pontosan, ha van mondjuk 5GB szabad helyed, azon elfér. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Nincs mit Hát a telepítéshez nem nagyon lesz szükséged segítségre, az anaconda installer egész barátságos Akkor oké Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Egy full install olyan 2-3GB körül lehet, de nemtom pontosan, ha van mondjuk 5GB szabad helyed, azon elfér. Kicsit sokallom, de nem baj.Megéri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Csak hely is kéne leszedni azt a 4 szídít Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Wilber, nálam nem működnek a linkek, amit adtál... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 Wilber, nálam nem működnek a linkek, amit adtál... Akkor magyar mirror: Disc1 Disc2 Disc3 Disc4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mercury 0 Share Posted February 5, 2005 Emberek!Ha windows összeb***ta a filerendszert, akkor mivel lehet még esetleg kimenteni, ami kell?És a slaxlinux az milyen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 Emberek!Ha windows összeb***ta a filerendszert, akkor mivel lehet még esetleg kimenteni, ami kell?És a slaxlinux az milyen? A Slax az live Slackware. (Gondolom nem kell elmagyaráznom, mi az a live cd...) Asszem 1-2 hónappal korábbi GS-ben van ilyen adatmentés cucc, szerintem azt olvasd el, hülyébb csak nem leszel tőle. Áhh, itt is van a cikk: http://gamestar.hu/kommentek.php?sid=14953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHADOW 0 Author Share Posted February 5, 2005 Akkor magyar mirror: Disc1 Disc2 Disc3 Disc4 Tanklyú, innen jön Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 5, 2005 Tanklyú, innen jön Nincsmit, kötelességemnek érzem, hogy minél több embert térítsek át Linuxra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mercury 0 Share Posted February 5, 2005 A Slax az live Slackware. (Gondolom nem kell elmagyaráznom, mi az a live cd...) Asszem 1-2 hónappal korábbi GS-ben van ilyen adatmentés cucc, szerintem azt olvasd el, hülyébb csak nem leszel tőle. Áhh, itt is van a cikk: http://gamestar.hu/kommentek.php?sid=14953 HÁT AZÉRT JÓ LENNE, MERT CSAK SEJTÉSEM VAN:) De az akkor olyan ,mint az uhu, igaz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilber 0 Share Posted February 6, 2005 HÁT AZÉRT JÓ LENNE, MERT CSAK SEJTÉSEM VAN:) De az akkor olyan ,mint az uhu, igaz? A Live CD röviden egy bootolható CD. A CD-ről bootolsz, nem kell telepíteni. Van Uhu live is, meg még csomó live distro, a legismertebb a Knoppix, de ez le van írva a cikkben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mercury 0 Share Posted February 6, 2005 A Live CD röviden egy bootolható CD. A CD-ről bootolsz, nem kell telepíteni. Van Uhu live is, meg még csomó live distro, a legismertebb a Knoppix, de ez le van írva a cikkben És nem tudod véletlenül, hogy a Slax támogatja-e már a SATA-t? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts