SHADOW Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Szal császtok! Azé indítottam ezt a topikot, h a kezdõ linuxosok, mint pl. én, le tudják váltani a vindózt, és helyette linuxot felpakolni. Én ott kezdeném a sort, h melyik a legjobb linux a biztonság szempontjából.És ha ez megvan, akkor jöhet a telepítés.Mit kell, hogyan kell.Teljesen az alapoktól. És azé nem a vindóz versus linuxba tettem fel a kérdést, mer sztem így átláthattóbb lesz annak, aki csak ezekre a kérdésekre keresi a választ.Ha ez nem így van, akkor bocsi.
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 én nem vok kezdő énis segizhetek Azt megköszönném.Akkor segítesz?A kiválasztástól kéne kezdeni, h milyen linuxot érdemes feltenni.Utána telepítés, stb...
joxer Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Azt megköszönném.Akkor segítesz?A kiválasztástól kéne kezdeni, h milyen linuxot érdemes feltenni.Utána telepítés, stb... Én a SuSe Linux 9.1-et ajánlom!
Chaser Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Én a SuSe Linux 9.1-et ajánlom! Én kipróbáltam a Suse 9.1-et, de én semély szerint nem ajánalnám, az Ati kártyákat nagyon nem szereti. Én a Mandrake 10.1-et ajánlanám,de mondjuk 3 disztrót kipróbáltam, de egyikben sem sikerült a 3D/OpenGL-te beállítanom, erre keresem még most is a választ, kezdő vok még én is.
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 én nem vok kezdő énis segizhetek Nem vagy kezdő, de nem tudod, milyen distrot használsz? Ehh, lol SHADOW: Biztonság szempontjából Debian. De így, hogy kezdő, nem nagyon ajánlanám, mert kicsit bonyolult... Én Fedora Core 3-mat használok, nagyon jó disztrib, ajánlom mindenkinek! Telepíteni sem nehéz, felismeri a hardvert, eléggé felhasználóbarát. Ha neked nem sürgős, én a helyedben már megvárnám a Core 4-et, ami várhatóan májusban jelenik meg, de ha nem tudsz várni, szedd le a Core 3-mat, ISO-k errefelé: Disc1 617MB Disc2 638MB Disc3 637MB Disc4 386MB Ha lassú a letöltés, itt egy rakás mirror
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Nem használok ati-t, nvidiám van Ha Linuxot fogsz használni, ez majd nagyon jól jön, megmenthet egy idegösszeroppanástól
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Nem vagy kezdő, de nem tudod, milyen distrot használsz? Ehh, lol SHADOW: Biztonság szempontjából Debian. De így, hogy kezdő, nem nagyon ajánlanám, mert kicsit bonyolult... Én Fedora Core 3-mat használok, nagyon jó disztrib, ajánlom mindenkinek! Telepíteni sem nehéz, felismeri a hardvert, eléggé felhasználóbarát. Ha neked nem sürgős, én a helyedben már megvárnám a Core 4-et, ami várhatóan májusban jelenik meg, de ha nem tudsz várni, szedd le a Core 3-mat, ISO-k errefelé: Disc1 617MB Disc2 638MB Disc3 637MB Disc4 386MB Ha lassú a letöltés, itt egy rakás mirror Kösz a linkeket, leszedem, és megnézem, h mien (feltéve, ha segítetek felrakni )És ha jó, akkor maj beújítok a 4-gyel...
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Ha Linuxot fogsz használni, ez majd nagyon jól jön, megmenthet egy idegösszeroppanástól Alapból nem használok atit, mer szarok, és kész. (de ezt ne folytassuk;))
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 De 4 cd az nem sok egy picit???Mennyi helyet foglal az installja?
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Kösz a linkeket, leszedem, és megnézem, h mien (feltéve, ha segítetek felrakni )És ha jó, akkor maj beújítok a 4-gyel... Nincs mit Hát a telepítéshez nem nagyon lesz szükséged segítségre, az anaconda installer egész barátságos
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 De 4 cd az nem sok egy picit???Mennyi helyet foglal az installja? Egy full install olyan 2-3GB körül lehet, de nemtom pontosan, ha van mondjuk 5GB szabad helyed, azon elfér.
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Nincs mit Hát a telepítéshez nem nagyon lesz szükséged segítségre, az anaconda installer egész barátságos Akkor oké
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Egy full install olyan 2-3GB körül lehet, de nemtom pontosan, ha van mondjuk 5GB szabad helyed, azon elfér. Kicsit sokallom, de nem baj.Megéri.
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Csak hely is kéne leszedni azt a 4 szídít
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Wilber, nálam nem működnek a linkek, amit adtál...
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Wilber, nálam nem működnek a linkek, amit adtál... Akkor magyar mirror: Disc1 Disc2 Disc3 Disc4
Mercury Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Emberek!Ha windows összeb***ta a filerendszert, akkor mivel lehet még esetleg kimenteni, ami kell?És a slaxlinux az milyen?
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Emberek!Ha windows összeb***ta a filerendszert, akkor mivel lehet még esetleg kimenteni, ami kell?És a slaxlinux az milyen? A Slax az live Slackware. (Gondolom nem kell elmagyaráznom, mi az a live cd...) Asszem 1-2 hónappal korábbi GS-ben van ilyen adatmentés cucc, szerintem azt olvasd el, hülyébb csak nem leszel tőle. Áhh, itt is van a cikk: http://gamestar.hu/kommentek.php?sid=14953
SHADOW Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Akkor magyar mirror: Disc1 Disc2 Disc3 Disc4 Tanklyú, innen jön
Wilber Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Tanklyú, innen jön Nincsmit, kötelességemnek érzem, hogy minél több embert térítsek át Linuxra
Mercury Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 A Slax az live Slackware. (Gondolom nem kell elmagyaráznom, mi az a live cd...) Asszem 1-2 hónappal korábbi GS-ben van ilyen adatmentés cucc, szerintem azt olvasd el, hülyébb csak nem leszel tőle. Áhh, itt is van a cikk: http://gamestar.hu/kommentek.php?sid=14953 HÁT AZÉRT JÓ LENNE, MERT CSAK SEJTÉSEM VAN:) De az akkor olyan ,mint az uhu, igaz?
Wilber Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 HÁT AZÉRT JÓ LENNE, MERT CSAK SEJTÉSEM VAN:) De az akkor olyan ,mint az uhu, igaz? A Live CD röviden egy bootolható CD. A CD-ről bootolsz, nem kell telepíteni. Van Uhu live is, meg még csomó live distro, a legismertebb a Knoppix, de ez le van írva a cikkben
Mercury Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 A Live CD röviden egy bootolható CD. A CD-ről bootolsz, nem kell telepíteni. Van Uhu live is, meg még csomó live distro, a legismertebb a Knoppix, de ez le van írva a cikkben És nem tudod véletlenül, hogy a Slax támogatja-e már a SATA-t?
Recommended Posts