Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Háh, új topik, ilyen is rég volt. :D

Én bírtam az Oceanhornt, tényleg kis egyszerű, de rövid, kompakt, könnyen platozható cucc.

Otthagyott játékokból szerintem végtelen listát tudnék írni, trophy szempontból nem complete jelenleg 312 van a profilomon, de ebből legalább rengeteg csak nincs maxolva, meg utólag kapott DLC-t, meg NG+-os értelmetlen 1-2 trophykat, úgyhogy azokat néztem amikbe belepróbáltam, de mehh, és nem is tervezek visszatérni (mert Pl. a Baldurs Gate 3 is full félre van téve pár óra után, zseni, csak most nem vagyok olyan életszakaszban, hogy a kellő figyelmet megkapja).

The Elders Scrolls Online

Rengeteget Wowoztam, máig reménykedem, hogy egyszer eljut PS-re, de akartam valami nagyon sok órát igénylő MMO-t a konzolra is. Hát nem az Elder Scrolls Online lesz az. 2016-ban próbálkoztam vele, ronda is, uncsi is, érdektelen is, nem jók a rendszerei, nem jött be.

Ancestors: The Humankind Odyssey

Az ötlet jópofának tűnt, előemberekből építs törzset, taníts nekik dolgokat, fejlődjetek, evolúció miegymás, de a gyakorlatban egy értelmezhetetlen, játszhatatlan mess sajnos az egész.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Full gagyinak tűnt videók alapján, de azt mondták játszani jó a Nioh-s harcrendszere miatt. Nem jó játszani se.

Darksiders 2

Az első részt nagyon szerettem, de itt a power fantasyból semmi nincs meg, Halálként egy hatalmas csicska vagy és vadászod a +2 damage-os, picit jobb kaszákat. Az első rész fix, fejleszthető equipmentes része ezerszer jobban működött volna itt is.

Thief (2014)

Meh.

Middle-earth: Shadow of War

Az első részt nagyon bírtam, gondoltam ezt is fogom, de valami nagyon félrement. 5 éve volt, hogy próbálkoztam vele, de egy full B kategóriás, inkoherens, kényelmetlen jankre emlékszem.

Dishonored

Ebbe legalább már négyszer kezdtem bele, hogy majd na most, de egyszerűen nem tud elkapni. A vizuális stílusát nagyon rondának tartom, kimondottan bántja a szemem, ez se segít.

Chrono Cross

Nemrég az újrakiadás előtt került elém, a nyitófilmet és a zenéjét szarráhallgattam, azt hittem új kedvenc lesz, de ez is egy nagyon széteső cucc, szerintem kimondottan rossz harcrendszerrel.

Bayonetta (és akkor sorolhatnám a Devil May Cry-okat is :D)

Ezt szeretem, csak béna vagyok hozzá, de még vissza fogok térni.

The Evil Within 2

Az első résznek a demoját játszottam, az nagyon nem. A 2-ben valami megtetszett, próbálkoztam is vele többet. Nem jó.

Fallout 4

Rengeteg esélyt kapott, de egy szutyok szemét, legrosszabb Fallout rész, legnagyobb day1 vételes mellényúlásom.

• Upvote 1
Lord_KROK
Posted

A legutóbbi ilyenem a resident Evil remastered volt, aminek nagy elánnal álltam neki, már úgy a 3-ik fejezettől elkezdtem várni, hogy vége legyen (mikor valami barlangban hajókázunk össze-vissza, meg vizi szörnnyel kűzdünk a csónakról) aztán 6-7 fejezet körül már egyre nehezebben tudtam magam rávenni, hogy leüljek vele játszani, január közepétől szinte nem is játszottam vele, végül épp pár napja öröltem le, hogy majd egyszer valamikor talán végigviszem, de nem most. 

Ebbe a kategóriába hogy "Mit NEM játszottál végig (legutóbb)?" a story részeket veszem be, mert amúgy technikailag pl a Spiderman 2 sincs végigjátszva, mert a story végigtolva, de a városban a campek meg egyebek csak részben vannak kifullozva, a gyütjögetés is csak részben stb. Bár ide sorolhatnám az AC sorozat többdarabját is, ahol a story megvan csak utána a gyűjtögetések stb van részben meg. 

Érdekes még a Forza Horizon 5, ahol még nincs megcsinálva az összes verseny és szezon, pedig már 2,5 éve  tolom kisebb-nagyobb intenzitással, de az egy kicsit másabb szerkezetű játék. 

De ha elindultam ebbe az irányba, igazi never end játék a War Thunder, 10 éve tolom kb napi rendszerességgel, de még a repülő ágon is bőven van hová  fejlődni, de az a tipikus sosem viszed végig játék

Posted

Ez fasza! Át kell gondoljam még, de nagyon jó ötlet :D 

Szerintem ez lesz a következő "anyázzuk" szét egymás kedvencét topic :D 

Posted

Van egy jópár ilyenem, ahol még a sztorit sem fejeztem be, nemhogy a trófeákkal foglalkozzak.

Thief 2014 (már 2x kezdtem el) és Shadow of Mordor szintén. 

The Last of Us Remasteredet szintén 2x kezdtem el és hagytam is félbe. 

Aztán még LiS Before the Storm, Demon Slayer, Batman Arkham Asylum, Alan Wake, Bully, Kingdom Come, Beyond Two Souls, Danganronpa, Vampyr, The Forest, Skyrim, Oblivion, Battlefield 5, Horizon Zero Dawn, Watch Dogs, Mass Effect Andromeda, Dragon Age 3, Dying Light, Metro 2033, GTA4, stb

Most épp a Sherlock Chapter One a legutóbbi, 2 óra játék után nem akarodzik újra elindítani. 

2 hours ago, Lord_KROK said:

Ebbe a kategóriába hogy "Mit NEM játszottál végig (legutóbb)?" a story részeket veszem be, mert amúgy technikailag pl a Spiderman 2 sincs végigjátszva, mert a story végigtolva, de a városban a campek meg egyebek csak részben vannak kifullozva, a gyütjögetés is csak részben stb. Bár ide sorolhatnám az AC sorozat többdarabját is, ahol a story megvan csak utána a gyűjtögetések stb van részben meg. 

Szerintem ha a sztorit / kampányt végigvitted, legalább egy befejezéssel, akkor lényegében befejezted a játékot. A térkép takarítás meg gyűjtögetés már luxus. 

• Upvote 1
Posted

Nagyon jó az ötlet :D . Így elsőre egy olyan játék jut az eszembe, amit nem is tervezek befejezni, cserébe számolatlan olyan, amit tervezek, de valószínűleg sosem fogok.

En bloc a Soulslike(/lite) genre nehéz falat nekem, kezdjük itt:

Star Wars Jedi: Fallen order

Nagyon de nagyon akartam szeretni és élvezni, de egyszerűen nem ment. Nagyjából az egyharmadánál sikítófrásszal ragequiteltem és hajítottam a kukába. Nem csak a harcrendszer, hanem a sok szempontból idétlen irányítás miatt is. Valószínűleg sosem fogom végigjátszani.

Demon's Souls (PS3 2010) / Dark Souls (PC 2012)

Többször is nekiveselkedtem, de nem tudok elboldogulni velük. Talán majd a nyugdíjas éveimben, de leginkább soha. Ezt azért sajnálom, mert érdekelne a világ, ahogy pl. a Bloodborne -é is.

Lords of the Fallen (PS4 2014)

Amikor megvettem azt hittem, hogy egy klasszikus RPG. Négy - öt óra játék után kukáztam.

Továbblépve, illetve esetenként időben is régebbre tévedve:

SimCity 4

Nagyon vártam a SC3000 után, megvettem eredetiben, de valahogy az első pár óránál sosem jutottam tovább, hiába álltam neki számtalanszor. Mostanra már teljesen el is érdektelenedett.

The Sims 2

Lásd fentebb, ugyanaz a szitu, mint a Sim City 4 esetén.

Spore

Itt még látok némi halovány esélyt arra, hogy valamikor rászánom újra az időt, de eddig a törzsi fázisnál tovább ritkán volt türelmem hozzá.

Black & White

Sajnálom, de sosem vittem végig, mostanra pedig már nem is akarom kínozni magam vele.

X-Com: Apocalypse

A PC-X cikke alapján nagyon kíváncsi voltam rá, játszottam is vele egy darabig, de kifulladt. Most látom, hogy 2017 -ben valamiért elindítottam, de nem emlékszem rá, hogy érdemben csináltam is-e vele valamit.

Assassin's Creed (PC 2007)

Legalább négyszer vittem különböző mélységekig, de sosem jutottam a végére. Mostanra már nem is vonz különösebben, mert a folytatások sokkal csiszoltabbak és érdekesebbek.

Might & Magic IX

Annyira suta a korábbi részekhez képest, hogy az már fáj. Sem a nosztalgia, sem a régi MM univerzumhoz való vonzódásom nem tud felülkerekedni ezen.

Heroes of Might & Magic V

Hiába tért vissza valamelyest a kedvelt formátumhoz, nem voltam képes huzamosabb ideig játszani vele. Valamiért taszít a Ubisoft féle univerzum.

Just Cause (PC 2006)

Ez tipikusan az a játék, ahol a közepétől nem is láttam már értelmét tovább játszani.

GTA London / GTA 2

Anno nem vittem őket végig, mostanra pedig már nincs is kedvem hozzá, pedig anno közel jártam a második rész végéhez.

Need For Speed Rivals (PS4 2013)

A frissen vásárolt PS4 -emhez vettem meg nagy elvárásokkal és hatalmasat csattantam vele a falon, mind a játékban, mind személyesen. Az irányítás annyira borzasztó, hogy még a legalacsonyabb szinteken sem tudtam érvényesülni. Ha lehetne állítani a kormány érzékenységén és sebességén, akkor valószínűleg találnék olyan beállítást, amivel képes lennék elboldogulni, de nincs ilyen opció, így kuka.

Merger 3D

Az egyik legrosszabb Wolf 3D mintájú boomer shooter, amit valaha láttam. Borzalmas irányítás, szar design, kuka.

Első körön ennyi, majd ahogy folyamatában eszembe jutnak további címek megjelenek itt velük.

• Upvote 1
Lord_KROK
Posted
1 hour ago, -OJ- said:

Szerintem ha a sztorit / kampányt végigvitted, legalább egy befejezéssel, akkor lényegében befejezted a játékot. A térkép takarítás meg gyűjtögetés már luxus. 

Jogos. Így most csak a Resident Evil remastered jut eszembe mostanában (utóbbi mondjuk 1-2 év) 

6 minutes ago, XCube said:

SimCity 4

Nagyon vártam a SC3000 után, megvettem eredetiben, de valahogy az első pár óránál sosem jutottam tovább, hiába álltam neki számtalanszor. Mostanra már teljesen el is érdektelenedett.

Cities XL : baromira tetszett a videók alapján, gyorsan neki is rontottam, aztán olyan vontatottnak éreztem a játékmenetet, hogy hamar kasza lett a vége. De ennek már vagy 10 éve. 

Leon121
Posted
40 minutes ago, Lord_KROK said:

Cities XL : baromira tetszett a videók alapján, gyorsan neki is rontottam, aztán olyan vontatottnak éreztem a játékmenetet, hogy hamar kasza lett a vége. De ennek már vagy 10 éve. 

Úgy emlékszem, abban volt valami technikai gebasz is, nagyobb városok esetén durván belassult, meg tán fagyott is... Játszottam vele egy darabig, de aztán emiatt ott is hagytam. Pedig nem volt rossz. 

Azóta meg ugye ott a Cities: Skylines. :) 

2 hours ago, Cori said:

Ez fasza! Át kell gondoljam még, de nagyon jó ötlet :D 

Szerintem ez lesz a következő "anyázzuk" szét egymás kedvencét topic :D 

"Egy csomó JRPG-t félbehagytam, mert szar az egész műfaj." :D 

• Haha 2
Lord_KROK
Posted
29 minutes ago, Leon121 said:

Úgy emlékszem, abban volt valami technikai gebasz is, nagyobb városok esetén durván belassult, meg tán fagyott is... Játszottam vele egy darabig, de aztán emiatt ott is hagytam. Pedig nem volt rossz. 

Azóta meg ugye ott a Cities: Skylines. :) 

na, ha lenne olyan topic ami a "beszereztem, (esetleg) felinstalláltam de nem próbáltam ki valami miatt" játék lenne, akkor ez beleférne.
A Cities: Skylines-t beszerzetem virágboltból, aztán valahogy sose jutottam el odáig, hogy fel is tegyem meg vissza SEEDeljem. 

Egy fokkal érdekesebb volt az első Crew, ott ugyanis fel is telepítettem az amúgy várt játékot, ám soha nem indítottam el. (és mivel lelőtték a szerveket azóta, meg konkrétan már rég gépet is cseréltem már elmondhatom, hogy azt a játékot hiába raktam fel sosem próbáltam ki). 

Posted
2 hours ago, XCube said:

Need For Speed Rivals (PS4 2013)

A frissen vásárolt PS4 -emhez vettem meg nagy elvárásokkal és hatalmasat csattantam vele a falon, mind a játékban, mind személyesen. Az irányítás annyira borzasztó, hogy még a legalacsonyabb szinteken sem tudtam érvényesülni. Ha lehetne állítani a kormány érzékenységén és sebességén, akkor valószínűleg találnék olyan beállítást, amivel képes lennék elboldogulni, de nincs ilyen opció, így kuka.

Ja, tényleg, a Need for Speed-ek!

A NFS3: Hot Pursuittal rengeteget játszottam. Az összes többit (Porsche, HP2, Underground1-2, Carbon, Most Wanted, 2015) lehúztam virágboltból, mentem velük egy-két kört, és aztán feléjük sem néztem. 

Pedig PS4-re még eredetiben is megvannak a 2015, a Rivals, a Heat, a Payback, és a HP2 Remastered. Aztán hogy végigjátszom-e őket valaha? Nem túl valószínű.

Posted
18 hours ago, -OJ- said:

Ja, tényleg, a Need for Speed-ek!

A NFS3: Hot Pursuittal rengeteget játszottam. Az összes többit (Porsche, HP2, Underground1-2, Carbon, Most Wanted, 2015) lehúztam virágboltból, mentem velük egy-két kört, és aztán feléjük sem néztem. 

Pedig PS4-re még eredetiben is megvannak a 2015, a Rivals, a Heat, a Payback, és a HP2 Remastered. Aztán hogy végigjátszom-e őket valaha? Nem túl valószínű.

A HP2 Remastered az egyik legrosszabb autósjáték, amivel valaha játszottam.

Posted
21 hours ago, Lord_KROK said:

na, ha lenne olyan topic ami a "beszereztem, (esetleg) felinstalláltam de nem próbáltam ki valami miatt" játék lenne, akkor ez beleférne.

Az kicsit overkill lenne szerintem sokunknál, nekem a Steam fiókom legalább fele ez a kategória.

• Haha 1
  • Confused 1
Posted
2 hours ago, Hor1 said:

1200ft volt digitálisan :ninja_hide:

Posted

Deathloop

15 óra után hagytam abba, pedig a Dishonored szériát és a Prey játékokat is nagyon szerettem. Hozzá kell tennem azt is, hogy én nem vagyok az újrajátszások híve és ennél a játéknál nem árt, ha nem unsz rá egy pályaszakaszra, mert lehet vissza kell oda még menned vagy ötször. Tudom-tudom, minden napszakban vagy esemény után változhat az adott negyed, de ahogy említettem, 15 óra után már ez se adott hozzá nekem semmit, plusz a főszereplőt se tudtam megkedvelni, kicsit Atomic Heart-os ellenszimpátiám volt itt is így visszagondolva, csak azt dlc-stül végigvittem és szerettem is, nem úgy mint ezt sajnos. :sad:

ui.: tényleg király ötlet volt ez a topic.:happy:

Malleus
Posted

Én leszek akkor itt a fura alak, mert én majdnem minden játékot végigviszek, amit elkezdek. Konkrétan 4 játékot tudok felidézni amit félbehagytam. Igen, egész eddigi életemben. :D Na jó, biztos volt több is, még régen amire nem emlékszem, de akkor az 20+ éve volt. Vagy azért sikerült így mert alaposan meggondolom mibe fogok bele (utóbbi időben egyértelműen ez a helyzet) vagy úgy vagyok vele, hogy ha már belekezdtem, akkor végigviszem (ez maximum régebben lehetett így). Mindenesetre, a négy játék pedig, amikre (sajnos) emlékszem:

Commandos 3 - Az első két Commandos zseniális taktikai lopakodós játékok voltak, de ennél a résznél, bár játékmechanikailag majdnem ugyanaz volt mint a 2, teljesen elvitték akció irányba. Volt például egy olyan küldetés, hogy egy szál zöldsapkással valami 20 perc alatt ki kellett irtani egy ellenséges tábort. A következő küldetés pedig azt hiszem egy az egyben a frontvonalon játszódott. Nem győzöm hangsúlyozni mennyire bizarr volt ugyanazzal a játékmenettel mint az előző részben egy teljesen más ritmusú játékot játszani. Nem is tudom mihez tudnám hasonlítani... aki játszott a klasszik Thief-ekkel, az képzeljen el egy Thief 3-at, ugyanazzal az engine-el és játékmenettel mint az előző, de Garrett kap egy automata nyílpuskát és az első küldetésben meg kell rohamozni egy várat. :D Körülbelül ilyen benyomást tett rám, és úgy a felénél rájöttem, hogy ennek semmi értelme.

Splinter Cell Conviction - Abszolút odavoltam a klasszik SC részekért, rongyosra játszottam őket, még challenge run-okat is csináltam bennük. Ez a játék már az előzetesek alapján gyanús volt nekem, de belevágtam, mert hát Splinter Cell. Hát, úgy érzem a készítők egy sokkal pörgősebb, akciódúsabb lopakodós játékot akartak csinálni, ami nekem egyáltalán nem jött be. Az sem segített, hogy a sztori számomra teljesen érdektelen volt, de a játék felénél kb, amikor eljutottam a nem tudom hanyadik olyan részig, hogy "védd magad a hullámokban támadó ellenségektől", akkor rá kellett jönnöm, hogy egy nem az a Splinter Cell, amit én anno megszerettem. Volt benne egy sztoritól független játékmód, a Deniable Ops, azzal eljátszogattam egy ideig, tehát csak mechanikai szempontból egynek elment, de semmi más értékelhetőt nem találtam benne. A Blacklist-et pedig megjelenésekor eleve ki sem próbáltam.

Splinter Cell Blacklist - Azután eltelt vagy kilenc év, és gondoltam, sok víz lefolyt azóta a Dunán, én is más ember vagyok mint régen, hát próbáljuk ki! Nos, nem jött be. :D Pedig meg kell hagyni, tényleg minden szempontból jobb, mint a Conviction, de a fundamentuma ugyanaz, és az számomra javíthatatlannak bizonyult. Teljesen hiányzott belőle az a fajta immersion ami a régi részekben benne volt, néha egészen komikus módon. Emlékszem, az eleje felé volt egy küldetés, ahol be kellett törni egy villába. Na mondom, talán ez olyan rész lesz, ami nekem is bejön, észrevétlenül besettenkedni egy jól őrzött helyre az éjszaka közepén, igazi SC hangulat. Erre a küldetés felénél Fisher és a team kitalálja, hogy az lesz a legjobb dolog ha felrobbantanak egy generátort, riasztva az egész villát és majd így jutnak be...? :laugh: És ez meg is történik, majd a folytatásban a házon belül vagyunk, ami zsong a fel alá futkosó őröktől. Ez annyira röhejes volt, hogy máig nem tudok napirendre térni vele. A sztori amúgy összességében elképesztően gáz volt, tele az összes ótvar kémfilm klisével és gáz karakterekkel, az új Fisher pedig csak hab a tortán, egy totál jellegtelen nímand lett. Én sosem voltam oda a karakteréért, de így visszanézve Ironside legalább lehelt valami lelket bele, de ez az új ürge egy nulla volt. Még a Deniable Ops-hoz hasonló játékmódok sem kötöttek már le, és nagyon irritált a checkpoint-os mentési rendszer is, semmi kísérletezgetést nem engedett. Nem tudom meddig jutottam benne, de egy idő után rájöttem, hogy nincs értelme erőltetni. 

Nem akarom amúgy szarozni az új SC-ket, akinek bejön (azt hiszem itt pl. Cori-nak nagy kedvence a Blacklist) annak hajrá, én is akartam szeretni, és játékmenetben legalábbis objektíve rosszat nem tudok mondani rájuk, de nekem speciel ez a pörgős edgy ADHD stealth egyszerűen nem talált be.

Sekiro - Nagyon szerettem a első két Dark Souls-t és a legtöbb korai soulslike-al játszottam is, de ez a műfaj olyan irányba fejlődött ami nekem már nem élmény, de ez még nem tudatosult bennem, amikor a Sekiro megjelent. Itt kellett rájönnöm, hogy ez most már azoknak szól, akik szeretnek órákig vagy napokig szenvedni egy bossharccal, hogy aztán valami nagy katarzist éljenek meg amikor sikerül. Na, ez nálam nagyon nem így van, ha elakadok egy boss-nál, akkor csak azt érzem, hogy el vagyok akadva, és amikor sikerül legyőzni, az nem ad semmilyen sikerélményt, csak annyit, hogy fellélegezhetek hogy végre folytathatom a játékot. Nekem ez a Sekiro-nál volt először teljes mértékben így. Ennek ellenére eljutottam az utolsó boss-ig (Isshin), de már jóval előtte is kínszenvedés volt, csak úgy voltam vele, hogy most már végigviszem, legyen letudva. Na, ez óriási hiba volt, és azzal végződött, hogy rage-uninstalláltam a játékot és egész eddigi életem legnegatívabb játékélményeként maradt meg bennem. Pedig ez a japán történelmi fantasy világ és sztori abszolút telitalálat volt, de a (szerintem) frusztráló nehézség teljesen megölte az élményt. Innentől kezdve kerülöm a From játékait, meg magát a műfajt is nagy ívben. Két kivételt tettem, és azokat végül is nem bántam meg (Mortal Shell, Lords of the Fallen), de ötször is meggondolnám mielőtt belevágnék még egy ilyen játékba, és most már csak forgatom a szemem ha azt látom egy játék marketing-jében, hogy "soulslike".

Néha elgondolkodom azon, hogy mennyit számított ebbe az, hogy a műfaj ilyen irányba mozdult, és mennyit, hogy esetleg én változtam meg az évek során...? Végül is öregedtem, lehet idővel koptak a reflexeim. Vagy fogyott a türelmem. Vajon most is ugyanúgy bejönnének a korai soulslike-ok, ha most játszanék velük először, mint anno...? Ezt már nem tudom meg, de azokat a játékokat amik anno bejöttek (pl. Dark Souls 2) újra is szoktam játszani, és most is jók, szóval ez legalábbis nem illúzió...

• Like 1
  • Upvote 1
kaszman1
Posted

Én ide meg sem próbálok összefoglalót írni, mert a játékok 80%-át nem fejezem be.

Ha valami nem szórakoztat, önismétlő, unfair, időrabló vagy van 1-2 mechanika a játékban ami idegesít azt hagyom a francba.

A másik lehetőség, hogy épp "olyanom" van és akarok x játékot játszani, azt előveszem 1-2 napra, elmúlik az "olyanom" és továbbállok.

De azért respekt, hogy van új topik :D

• Haha 2
Posted
19 hours ago, -OJ- said:

1200ft volt digitálisan :ninja_hide:

Én Plussal kaptam, régen PC-ről jobbnak rémlett, de borzalmas.

Posted
On 5/20/2025 at 11:53 AM, Hor1 said:

Én még nem adtam fel, de őszintén szólva nekem sem igazán tetszik.

Posted
1 hour ago, XCube said:

Én még nem adtam fel, de őszintén szólva nekem sem igazán tetszik.

Nagyon demovitáló, hogy tökmindegy a 10+ perces verseny első 8 percében mit csinálsz, bármilyen szar vagy meg tudod nyerni a végén, bármilyen jól tolod, megszopat és elveszted.

Leon121
Posted
43 minutes ago, Hor1 said:

Nagyon demovitáló, hogy tökmindegy a 10+ perces verseny első 8 percében mit csinálsz, bármilyen szar vagy meg tudod nyerni a végén, bármilyen jól tolod, megszopat és elveszted.

Ez már jó régóta így van az NfS-ekben, remélem nem volt újdonság számodra. Nem is értem, miért szerettem annakidején az Underground 1-2-t meg a Most Wanted-et. Ja de, az optikai tuning miatt. :D 

Posted
2 hours ago, Leon121 said:

Ez már jó régóta így van az NfS-ekben, remélem nem volt újdonság számodra. Nem is értem, miért szerettem annakidején az Underground 1-2-t meg a Most Wanted-et. Ja de, az optikai tuning miatt. :D 

Annyiban jobb volt a helyzet a HP Reboot előttieknél, hogy irányítható volt a kocsi. De a Hot Pursuit Reboot óta kb az összes NFS irányíthatatlan. Emlékszem mikor kint voltunk (azt hiszem) PlayIT Expon Pesten... Akkoriban jelent meg a Most Wanted fos rebootja és beraktak egy széket és kormányt, hogy játszon a nép. Leültem, hogy megyek egy kört, úgysincs otthon kormány és egyszerűen nem akart az autó fordulni, hiába "rángattam" olyan lassan fordult az autó, hogy nem lehetett kikerülni az akadályt :D

On 5/20/2025 at 11:53 AM, Hor1 said:

Amúgy ez a Hot Pursuit 2010-es Rebootja igaz? :D 

20 hours ago, Malleus said:

Splinter Cell Blacklist -

Nem akarom amúgy szarozni az új SC-ket, akinek bejön (azt hiszem itt pl. Cori-nak nagy kedvence a Blacklist) annak hajrá, én is akartam szeretni, és játékmenetben legalábbis objektíve rosszat nem tudok mondani rájuk, de nekem speciel ez a pörgős edgy ADHD stealth egyszerűen nem talált be.

Igen??? Nem emlékszek :D Annyi van meg, hogy egy jobb Conviction volt, de szerintem akkoriban még nem toltam a Chaos Theoryt, csak akartam. Azóta viszont lement a Chaos Theory (ki tudja már mikor volt ez) és istencsászár a játék, a Conviction+Blacklist viszont közelébe se mehet az fix.

• Upvote 1
Posted

Akkor a lista.

Általában befejezem amit elkezdek, de biztos van nem egy olyan játék ami a topic kritériumának megfelel. Azokat nem nézem ide amit direkt kipróbálni akartam, de nem végigjátszani az adott pillanatban. Csak olyanokat írok amiket elkezdtem, végig akartam játszani, de valamiért félbemaradt.

No One Lives Forever Összes - Többször elkezdtem már, de valahogy sose tudtam túl sokáig vinni, az első rész mindig abbamaradt. Tetszik és vicces és jó volt, de valamiért mindig félbe maradt, jött valami más, úgyhogy ez nem örökre nem lesz végigjátszva :D 

Legacy of Kain Blood Omen - Nagyon jó a Legacy of Kain széria, imádom, de az első rész irányítása nem a legkellemesebb, és maga a gameplay se túlzottan érdekes. A story jó, de kb a felét nyomtam le aztán mentem videót nézni a storyról és ugrottam a Soul Reaverre.

Crusader No Remorse - Fun gameplay, fun zenék, fun játék, de az irányítás nagyon zavaró volt.

Hitman Codename 47 - Anno volt (és még sokszor most is van) egy elvem: Megpróbálok mindent az elejéről kezdeni, hogy jobban átlássam a fejlődését egy szériának. Na ez itt nem tett jót. Codename 47 nem volt rossz, de sokszor túl clunky volt, hogy hosszú távon élvezzem, valahol félbemaradt és annyi van meg, hogy ezt újrakezdeni se akarom, már nem tudom miért :D Azóta más Hitmannel se játszottam (előtte az Absolutionnel játszottam először Hitman game-mel), pedig a Blood Money kifejezetten érdekel.

Saints Row 2 - Annyira gagyi GTA érzésem volt tőle és igazából a GTA-kat is csak általános iskolába imádtam, szétcsítelve :D Azóta PS3-on konzollal együtt vettem a GTA4-et, de az is félbemaradt és csak jóval később fejeztem be, de azóta is alig vettem elő a szériát (Vice City :wub: ).

Company of Heroes - Első rész. Jó-jó... de eeehh, nekem a DOW2-be is nagy érvágás volt a bázisépítés hiánya, de ott elvitte a hátán az egészet a Warhammer érzés, és a az egységek is több képességgel rendelkeztek, mint itt. Ez se rossz, de valahogy rohadtul nem fogott meg.

Devil May Cry 3 - Többször elkezdtem, mindig a Cerberus utáni toronyig jutottam és ott valahogy kifulladt, lehet én vagyok nagyon béna, de nekem ez már túl nehéz, még normálon is. :D Pedig tetszik jó, a God of Wart imádom, ami ezeket "másolta", de túl sokszor kell újrakezdjek egy checkpointot már az első pár pályán is. 

Star Wars Rebel Assault - B.ssza meg az irányítás, lehetetlenséghez áll közel már az első pályá túljutni is. Joystickkal elvileg jó lenne, de olyanom nincs és ki tudja lesz-e. :D  (mondjuk a régi Xwing, Tie Fightereket ki akarom próbálni és ahhoz is kéne :D )

Alpha Protocol - Ahhh nem tudom ez miért nem sikerült. Egyszer elkezdtem, nyomtam valami stealth karaktert, utáltam a harcrendszerét, de még a stealth is szörnyen unalmas volt. Átvezetők, karakterek viszont jók voltak és tetszett az is, hogy időre "élőben" kell lereagálni a dolgokat, emiatt mondjuk elég stresszes is volt, hogy mindig oda kellett figyelnem, ne kalandozzak el :D Félbemaradt, pedig nem volt rossz.

Far Cry 5 - Tipikus unalmas Ubisoft slop. Azt hittem van még bennem erő egy részhez, de nem. 2-szer is elővettem mindkétszer olyan érzésem volt, hogy ez dögunalom.

Necromunda Hired Gun - Ehhhh nem éreztem semmit, a Warhammer köntös cool volt, de a gameplay és a pályadizájn nagyon sablonos volt.

Prince of Persia 2008 - A cell shaded reboot. Nagyon nincs meg benne a badass pop hangulat, viszonylag unalmas is, a harcok is súlytalanok. Anno is félbemaradt megjenéskor és pár éve mikor végigmentem a Sands of Time, Warrior Within és Two Thrones hármason megpróbálkoztam vele újra, de nem jutottam pár óránál tovább. Egyszer még lehet előveszem, de eehhhh.

Resident Evil 6 - Pár éve miután végigjátszottam a 2 Remaket, az 1 Remaket, a 4-et nekiültem ennek is, de még az se segített rajta, hogy haverral nyomtuk coopba. Dögunalom volt.

Sekiro - Hasonló a véleményem, mint Malleusnak. A játékmechanikák tökéletesek egyébként, a hitboxok is sokat fejlődtek a Soulsokhoz képest csak iszonyatosan büntetett, ha valamit elrontottál. Nekem túl nehéz volt, valahogy nem tudtam megszokni a különféle ugrásokat, dodget és parryt egybe, nagyon belém rögzült a Souls gameplay. Az se segített, hogy fix volt a fegyver és ruha, és varázslás se volt. Nálam a Souls élmény 50% a fashion :D Viszont ennek a fókusznak volt köszönhető az amúgy közel tökéletes gameplay. Végül betudtam annak, hogy ez egy nagyon hardcore cucc a Fromtól és majd úgyis jön a kövi Souls cucc ami újra megadja a szabadságot amit várok. Viszont...

Elden Ring - Sajnos a játék továbbvitte a Bloodborneból átemelt és a Dark Souls 3ban továbbvitt a "örökké lekövető, staminából soha ki nem fogyó, elmebeteg mód csapkodó" bossokat és hétköznapi mobokat is (bocs a hőkövető mobok már DS2-ben is jelen voltak). Míg BB-be és DS3-ba szemet tudtam hunyni felettük (nem volt minden lényre jellemző), addig az Elden Ringbe nagyon sok ellenfél ilyen. A Poise stat is megváltozott már hamarabb (BB-DS3), már nem úgy működött, ahogy előtte, hogy felvettél egy heavy armort és bírtad az ütéseket, már egy szimpla tőr is bestaggerelte a karaktered. Főleg itt működött volna a régi Poise, az ilyen ADHD-s mobok ellen, de nem hozták vissza, ez örök fájdalom számomra. Arról ne is beszéljünk, hogy a mobok leolvassák az inputokat, nézitek egymást, de amint megnyomod az Estus Flask gombot jön a kontrázás a mobtól, akármilyen messze van, vagy odateleportál, vagy valami távolsági képességet nyom. Idegesítő. Olyan érzésem volt, hogy a játék DIREKT akar g.cizni velem, míg az előző részek csak szimplán nehezek voltak és oda kellett figyelni, de az ellenfelek viszonylag hasonló szabályokkal játszanak, mint a játékos. Nem emiatt fejeztem, így is beleöltem 90 órát és valamikor tervezek is visszamenni, de szerintem messze nem lett olyan jó játék mint az előző részek. Ja és az Open World is csak elvett a felfedezés élményéből számomra.

edit: The Temple of Elemental Evil - 2szer is elkezdtem egymás után. Az elsőnél kb a kezdő város kitakarítása után (ami tegyük hozzá walkthroughval kellett csináljak, mert érthetetlen volt, kihez mikor kell menni beszélni és egy rakás xp-től bukik el az ember, ha nem csinálja meg a questeket és a játék így is elég nehéz) beszart a save file és újra kellett kezdenem. Újra végigmentem a városon, majd eljutottam egy helyre ahol banditák voltak, nagy nehezen lejutottam az első dungeonbe, de nem éreztem a játékot. A story nuku volt, a gameplayről meg jókat hallottam, de nem ragadott magával, így erről nem tudok nyilatkozni. Annyira mérges voltam az előző save filom elvesztése miatt, és a folyamatos load és save miatt (mert nehéz volt) hogy nem volt kedvem tovább játszani vele, szóval ez lehet ragequit volt :D 

Hirtelen ezeket lestem ki a Steam és GOG listámról, de majd még úgyis eszembe jut valami, a JRPG rohadjon meg listát meg nem keverem ide :D 

• Like 1
  • Upvote 1
Lord_KROK
Posted
5 hours ago, Leon121 said:

Az első és utolsó NFS ami nekem igazán tetszett az az NFS2 volt. 
Az NFS 4 még a törés miatt úgy ahogy tetszett, aztán eléggé eltávolodtam a sorozattól, sokkal jobban tetszettek a Midtown Madness / Carmageddon / GTA 3 fajta sandboxosabb autós játékok. 

Volt egy NFS (Hot Pursuit 2010) amit még később kipróbáltam, a Burnout Paradise gyenge klónjának tűnt, ugyanaz volt, csak az autók nem törtek benne olyan jól. Azzal játszva pl folyamatosan azt éreztem, hogy akkor már inkább Burnout Paradise-oznék, és egy idő uán inkább azt toltam helyette. 

De az ilyen undergroundok és társai teljesen kimaradtak nekem.

1 hour ago, Cori said:

Far Cry 5 - Tipikus unalmas Ubisoft slop. Azt hittem van még bennem erő egy részhez, de nem. 2-szer is elővettem mindkétszer olyan érzésem volt, hogy ez dögunalom.

Ezzel én is így jártam. 

Posted
11 hours ago, Cori said:

Hitman Codename 47 - Anno volt (és még sokszor most is van) egy elvem: Megpróbálok mindent az elejéről kezdeni, hogy jobban átlássam a fejlődését egy szériának. Na ez itt nem tett jót. Codename 47 nem volt rossz, de sokszor túl clunky volt, hogy hosszú távon élvezzem, valahol félbemaradt és annyi van meg, hogy ezt újrakezdeni se akarom, már nem tudom miért :D Azóta más Hitmannel se játszottam (előtte az Absolutionnel játszottam először Hitman game-mel), pedig a Blood Money kifejezetten érdekel.

Dettó, most hogy említed nekem is beugrott. Ha jól emlékszem a harmadik missziónál telt be a pohár, azóte elő sem vettem. Egyike volt az "újhullámos" játékoknak, amiket nagyon akartam szeretni, de nem sikerült.

11 hours ago, Cori said:

Saints Row 2 - Annyira gagyi GTA érzésem volt tőle és igazából a GTA-kat is csak általános iskolába imádtam, szétcsítelve :D Azóta PS3-on konzollal együtt vettem a GTA4-et, de az is félbemaradt és csak jóval később fejeztem be, de azóta is alig vettem elő a szériát (Vice City :wub: ).

Nálam itt még rezeg a léc, meg van több platformon is, mert ingyen osztogatták.

11 hours ago, Cori said:

Én a harmadik rész óta nem voltam képes tovább játszani a sorozatot, már az is minősíthetetlen map sweeping -be torkollott egy idő után, legyen bármilyen jó is a játék. Erről jut eszembe, egy valamelyest felújított és achievementekkel megtűzdelt második résznek azért örülnék :) .

16 hours ago, Leon121 said:

Az UG1 - 2 -ben ki lehetett kapcsolni a "rubber banding" -et. Catch up -nak hívták a menüben.

Posted
13 hours ago, Cori said:

Én nemrég vettem elő újra a BloodMoneyt PC-n, és most már annak az irányítása is élvezhetetlenül clunky a mostani TPSekéhez képest, pont úgy mint anno az első részé.

• Sad 1