Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ezt toltunk 2017-ben

Recommended Posts

Posted

Battlefield 3 - kis kihagyás után elindítottam újra. valahol kint vagyok a szabad téren, nagy csatában nyomulunk éppen előre katonákkal. Egy homokzsákos részen átnyomulós szakaszon jönnének szemből az ellenfelek, de meghalok, checkpoint visszatöltés. Ugyanott kezdek, csapattársaim lefagytak, állnak egy helyben, ellenfél sehol, nem spawnol, nem történik semmi. Előre megyek kb. 10 métert, "Térj vissza a csatatérre". Bug, újratöltés, ugyanez. Oké, marad a pályaújrakezdés... majd máskor. Nagyon nem akarja, hogy megkedveljem. És ez 4-5 óra játék alatt már a második ilyen elcsesződött scriptelés, bár legutóbb legalább helyrerázódott azzal, hogy előre szaladtam. Azért ez elég gáz egy ilyen csont lineáris, több éves, patchelt játéknál... -_-

Posted
2 hours ago, Leon121 said:

Battlefield 3 - kis kihagyás után elindítottam újra. valahol kint vagyok a szabad téren, nagy csatában nyomulunk éppen előre katonákkal. Egy homokzsákos részen átnyomulós szakaszon jönnének szemből az ellenfelek, de meghalok, checkpoint visszatöltés. Ugyanott kezdek, csapattársaim lefagytak, állnak egy helyben, ellenfél sehol, nem spawnol, nem történik semmi. Előre megyek kb. 10 métert, "Térj vissza a csatatérre". Bug, újratöltés, ugyanez. Oké, marad a pályaújrakezdés... majd máskor. Nagyon nem akarja, hogy megkedveljem. És ez 4-5 óra játék alatt már a második ilyen elcsesződött scriptelés, bár legutóbb legalább helyrerázódott azzal, hogy előre szaladtam. Azért ez elég gáz egy ilyen csont lineáris, több éves, patchelt játéknál... -_-

Én is pont ott folytattam kb egyéves kihagyás után :D Én itt olyan buggal találkoztam hogy a katonák simán átrohannak a roncsokon, mert miért ne. Durva, hogy nem emlékszem, befejeztem-e végül a játékot... asszem nem, annyira nem érdekelt már (pedig én az első új MoH-t is végigtoltam).

Posted

*Sigh*... installing...

Posted

The Darkness II

Valamiért mindig azt hittem, hogy nekem a darksiders 2 van meg, miközben nem. FAIL. Néztem róla gameplay videokat és rohadt jónak tűnik. Na mind1, pár óra és lent van. Kiváncsian várom. Az első része nem jött ki PCre?

Posted
3 minutes ago, m00dy said:

The Darkness II

Valamiért mindig azt hittem, hogy nekem a darksiders 2 van meg, miközben nem. FAIL. Néztem róla gameplay videokat és rohadt jónak tűnik. Na mind1, pár óra és lent van. Kiváncsian várom. Az első része nem jött ki PCre?

Sajna nem, pedig szerintem jobb is. A második elé egyszer érdemes leülni, és akkor végig is játszani, valami 4,5 óra az egész.

Posted

Darkness II-ről (ha már átcsúszott következő oldal tetejére, amit írtam): Én vagy 3-4 nekiüléssel vittem végig, több is lett 4,5 óránál, bár gyanítom lassabb voltam az átlagnál ezzel. :) De tényleg nagyon kafa, kreatív, tökös, ötletes, lendületes és vagány FPS, jó vele játszani.

IT DECCCEEIIIVEEESSSSSS YOUUUUU

Posted
39 minutes ago, Leon121 said:

Darkness II-ről (ha már átcsúszott következő oldal tetejére, amit írtam): Én vagy 3-4 nekiüléssel vittem végig, több is lett 4,5 óránál, bár gyanítom lassabb voltam az átlagnál ezzel. :) De tényleg nagyon kafa, kreatív, tökös, ötletes, lendületes és vagány FPS, jó vele játszani.

IT DECCCEEIIIVEEESSSSSS YOUUUUU

JACKIEEEEE-Mark Hamill elhányja magát-EEEEEE B)

Posted

Új gép, pár tesztkört futottam is vele:

Forza 6 Apex - Eldöcög mediumon, amúgy egy kibővített demo az egész, sajnos annál se több se kevesebb. Funnak tűnik, de nem vagyok benne biztos, hogy még egyszer elindítom.

Just Cause 3 - Némi dropot érzékeltem a teljesítményben egy idő után, de mivel két óránál tovább a legritkábban szoktam bármit is tolni, nem hiszem, hogy ez gond lesz. Amúgy hatalmas mókának néz ki a dolog, egyelőre bejönnek az újítások, kivéve hogy felcserélték a grappling hook és a gránát gombját (jobb így, de nehéz beleszokni) és hogy Rico kapott egy teljesen karakteridegen hangot súlyos olasz akcentussal, és valamiért olaszt csináltak belőle. Érthetetlen.

The Witcher 3 - Hogy nézhet így ki egy játék, sose fogom megérteni. Sikerült mindent maxra tolni, és még így is alulról nyaldossa a 60 FPS-t, szóval több, mint elégedett vagyok, ráadásul, ahogy az előbb írtam, félelmetesen össze van rakva. Legutóbb a GTAV vett le így a lábamról a részletességével, de bizonyos értelemben ez felül múlja azt (valaki lemodellezte a libák járását, meg azt, hogy ha futnak, felemelik a szárnyukat... döbbenetes belegondolni, hogy ezen dolgoztak emberek, csak egy kis plusz részletért).

Europa Universalis IV - Ez meg hasít, ötös sebességben úgy pörög, ahogy sosem láttam. Nem ma lesz, hogy leszokok róla.

Posted

SW force unleashed 2

valamiért megjött a kedvem valami single játékkal játszani. emlékezeteim alapján az első rész tetszett, gondoltam felteszem a 2. részt. kár volt. brutálisan gagyi az egész. értelmetlen kaszabolás, semmi kihívás, pofátlanul ismétlődő pályarészek, a szokásos már ezerszer bemutatott sw helyszínek. csalódás az egész... töröltem is le a francba

the darkness 2

még anno volt valamelyik bundleba. valamiért azt hittem, hogy a darksiders 2 az ami megvan. jól benéztem :D rohadtul tetszik, egyszerűen a darkos hangulat (meglepő... :D ), az irányítás, a grafika, a játékmenet. biztos tetszene a történet is ha végigtoltam volna az első részt, de sajnos nincs konzolom így kénytelen vagyok skipelni. ha a végére érek és még mindíg tetszeni fog, akkor komolyan elgondolkodok rajta, hogy kipróbálom valami emulátorral. 

Posted
9 hours ago, gebali1991 said:

The Witcher 3 - Hogy nézhet így ki egy játék, sose fogom megérteni. Sikerült mindent maxra tolni, és még így is alulról nyaldossa a 60 FPS-t, szóval több, mint elégedett vagyok, ráadásul, ahogy az előbb írtam, félelmetesen össze van rakva. Legutóbb a GTAV vett le így a lábamról a részletességével, de bizonyos értelemben ez felül múlja azt (valaki lemodellezte a libák járását, meg azt, hogy ha futnak, felemelik a szárnyukat... döbbenetes belegondolni, hogy ezen dolgoztak emberek, csak egy kis plusz részletért).

Hamarosan én is nekiállok. Az év végi Live akción megvettem Xbox-ra. Remélem tetszeni fog, kicsit tartok ettől a fantasy szerű játékstílustól. 

Posted
12 hours ago, m00dy said:

the darkness 2

biztos tetszene a történet is ha végigtoltam volna az első részt, de sajnos nincs konzolom így kénytelen vagyok skipelni.

Az megvan hogy az elején van egy "previously on darksiders" recap?

Posted
33 minutes ago, SaltyDave said:

Az megvan hogy az elején van egy "previously on darksiders" recap?

meg persze, de azert jobban szerettem volna végigtolni :D

Posted

Tök jó, kiderült, hogy már rendesen funkcionál a GoG overlay. Kiírja játék közben, ha valaki ír cseten vagy ha öcsit kapsz, és shift+tabra elő is jön az overlay.

tenderlumpling
Posted
11 hours ago, nyrfan said:

Hamarosan én is nekiállok. Az év végi Live akción megvettem Xbox-ra. Remélem tetszeni fog, kicsit tartok ettől a fantasy szerű játékstílustól. 

Fantasy szerű

Mi lenne ha full frontál fantasy lenne?

Posted
47 minutes ago, tenderlumpling said:

Fantasy szerű

Mi lenne ha full frontál fantasy lenne?

Semmi. Valószínű rövid idő után abbahagynám.  Nem szeretem az ilyen túlzásba vitt kardozós, varázslós témát.

pl A Gyűrűk ura részeket se nézném meg.

Just now, nyrfan said:

Posted

Lost Planet 3 - Steam-lista turkálás közben jöttem rá, hogy kedvem lenne lineárisan lőni lefelé lényeket. Az első részt végigvittem, gagyi kis lövölde, ami nem is nagyon akart több lenni ennél (asszem a legnagyobb húzása tán valamelyik akkor új DirectX támogatása volt?), a második kimaradt, bár sok rosszat hallottam róla, de a történet úgy tűnik, nem kapcsolódik az előzőekhez, legfeljebb a helyszín ugyanaz a bolygó. Elég szép és igen jól fut, eddig nem akar különösebben többnek látszani, mint ami (bár a bázison ide-oda liftezést lehet meg fogom unni, ha nem kezelik ésszel), és néhol egész jól megírt szövegekkel, és jelenetekkel amin őszintén meglepődtem. A végén még kellemes csalódás lesz a műfaján belül. 

Posted
1 hour ago, Leon121 said:

és néhol egész jól megírt szövegekkel, és jelenetekkel amin őszintén meglepődtem.

Én annyi helyen hallottam ezt róla, hogy majdnem csak ezért érdekelt. :) Jelölték is valami Videogame Writing díjra. Egyik írója ugyanaz aki az Anachronox-ot írta, nem tudom azt ismered-e.

Posted
50 minutes ago, Malleus said:

Én annyi helyen hallottam ezt róla, hogy majdnem csak ezért érdekelt. :) Jelölték is valami Videogame Writing díjra. Egyik írója ugyanaz aki az Anachronox-ot írta, nem tudom azt ismered-e.

Hallomásból ismerem, nem próbáltam. Ezt viszont nem tudtam, amit említettél, nekem csak annyi maradt meg, hogy mintha jobban sikerült volna, mint az első rész, jobb kritikákat kapott talán. Részletekre nem emlékeztem. Annál jobb. :) 

Posted
16 hours ago, Leon121 said:

Lost Planet 3 - Steam-lista turkálás közben jöttem rá, hogy kedvem lenne lineárisan lőni lefelé lényeket. Az első részt végigvittem, gagyi kis lövölde, ami nem is nagyon akart több lenni ennél (asszem a legnagyobb húzása tán valamelyik akkor új DirectX támogatása volt?), a második kimaradt, bár sok rosszat hallottam róla, de a történet úgy tűnik, nem kapcsolódik az előzőekhez, legfeljebb a helyszín ugyanaz a bolygó. Elég szép és igen jól fut, eddig nem akar különösebben többnek látszani, mint ami (bár a bázison ide-oda liftezést lehet meg fogom unni, ha nem kezelik ésszel), és néhol egész jól megírt szövegekkel, és jelenetekkel amin őszintén meglepődtem. A végén még kellemes csalódás lesz a műfaján belül. 

Én is meglepődtem, hogy milyen ügyesen átemel dolgokat a műfajban akkor már sikeres Dead Space-ből, de trophy miatt hardon kezdtem el, aztán elég durván elkezdett nehezedni és ragequittel félreraktam. Hogy aztán utána menjek Sen's Fortress-be.

Posted

Hétvégén elkezdtem a Life is Strange első részét,de 1,5 óra utána abbahagytam, mert rájöttem,hogy engem iszonyatosan frusztrálnak ezek a döntéshozó játékok. Folyamatosan azt érzem,hogy bármit csinálok/bárhogy döntök rossz lesz a vége és képes vagyok egy döntésen hosszú percekig agyalni (a Walking Deadben legalább volt időlimit,de itt még az sincs..sőt, felül is lehet írni a döntésedet utólag,hogy még frusztrálóbb legyen). Biztos jó játék,mert mindenol dicsérik, és a zenéje is tök jó(már amennyit hallottam belőle), de csak szorongtam tőle kb. Mérleg a csillagjegyem, és azt mondják,hogy a mérlegek döntésképtelenek sok helyzetben. Nem szoktam hinni ezekben, de ez tökéletesn igaz rám..szóval képzelhetitek mekkora kálvária egy ilyen játék nekem. :D Szóval stresszes,na. Videójátékokkal meg nem ezért játszik az ember..

Keresgélem amúgy, hogy mivel játszak Heroes of the Storm mellett. Sajnos,amikor Winter Sale volt steam-en,akkor semmi sem vonzott a kívánságlistámról..aztán ahogy végetért hirtelen több játékhoz is kedvem lett.. :D Jellemző.

Posted

Ja, hát mikor eljutsz oda, hogy választanod kell reggelit, ott tuti leblokkolnál. :D 

• Upvote 1
Posted
6 hours ago, freezy said:

Hétvégén elkezdtem a Life is Strange első részét,de 1,5 óra utána abbahagytam, mert rájöttem,hogy engem iszonyatosan frusztrálnak ezek a döntéshozó játékok. Folyamatosan azt érzem,hogy bármit csinálok/bárhogy döntök rossz lesz a vége és képes vagyok egy döntésen hosszú percekig agyalni (a Walking Deadben legalább volt időlimit,de itt még az sincs..sőt, felül is lehet írni a döntésedet utólag,hogy még frusztrálóbb legyen). Biztos jó játék,mert mindenol dicsérik, és a zenéje is tök jó(már amennyit hallottam belőle), de csak szorongtam tőle kb. Mérleg a csillagjegyem, és azt mondják,hogy a mérlegek döntésképtelenek sok helyzetben. Nem szoktam hinni ezekben, de ez tökéletesn igaz rám..szóval képzelhetitek mekkora kálvária egy ilyen játék nekem. :D Szóval stresszes,na. Videójátékokkal meg nem ezért játszik az ember..

Keresgélem amúgy, hogy mivel játszak Heroes of the Storm mellett. Sajnos,amikor Winter Sale volt steam-en,akkor semmi sem vonzott a kívánságlistámról..aztán ahogy végetért hirtelen több játékhoz is kedvem lett.. :D Jellemző.

Én ugyan ez voltam, volt egykét döntés aminél ment googlebe a " X or Y  better ending?"  féle szöveg :D De emiatt nehogy abbahagyd, megéri folytatni.

Posted
1 hour ago, Razon said:

Én ugyan ez voltam, volt egykét döntés aminél ment googlebe a " X or Y  better ending?"  féle szöveg :D De emiatt nehogy abbahagyd, megéri folytatni.

Hát nem tudom..

Mondom az a bajom, hogy nekem ez nem szórakoztató. :D 

Posted
4 minutes ago, freezy said:

Hát nem tudom..

Mondom az a bajom, hogy nekem ez nem szórakoztató. :D 

Nekem is ez volt az elején. Aztán ráerőltettem magam, hogy leszarom hogy jó, vagy rossz a vége, én jutottam el oda, pont ez a lényege, hogy a te döntéseid erre jutottak. Aztán ha nem tetszik akkor youtube-on megnézem a többit. :D

Posted
8 hours ago, freezy said:

A Life is Strange mint játék, felépítésében pont azért egy zseniális megközelítése a műfajnak mert itt vissza tudod pörgetni a döntéseid, megnézni mindkettő eredményét és úgy választani. Hamar rájössz hogy a legnagyobb döntésed a monitor előtt ülve lesz, nem a játékban, mégpedig az hogy hogyan állsz hozzá az "élethez" (esetünkben ingame de azért egyre homályosodik az a határvonal), milyen ember vagy, vállalod-e tetteid következményét és megpróbálsz együtt élni velük, vagy sem, ha a lehetőség adott hogy visszatekerd az idő kerekét. Többek között ezért is imádtam.

Azt hiszem talán 2 pont van a játékban ahol erre nincs lehetőséged, az egyik nyilván a befejezés, a másikat nem lőném le.

Ez a döntésképtelenségből adódó szorongás meg fura számomra, IRL van hogy előfordul nálam is, játékban soha (talán az ME3 végén), itt meg pont hogy az egyetlen játékkal játszol ami engedi hogy más útra lépj ha meggondolod magad, ráadásul ugyanezt használja mint játékmechanika pl. logikai feladatokhoz. Szerintem csak a Prince of Persia-k csináltak ilyet, csak ott a sztori helyett a harc volt a másik elem amit ugyanaz a mechanikai megoldás tett opcionálisan érdekesebbé mint ami platform/logikai részek szükségszerű eszköze volt.