Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2013. márciusi számról


hmolnarj

Recommended Posts

hmolnarj

:cumizik::cumizik: --> pcw_dvd_201303_n.jpg:cumizik:

 

Már csak pár nap, és megjelenik a márciusi PC World, benne az Office 2013 és a LibreOffice 4.0 részletes bemutatásával, valamint zöld tippekkel. Várjuk a véleményeket itt, illetve a lapban megjelölt hivatkozáson, ahol olvasóink egy Microsoft Wedge egeret nyerhetnek.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Elvileg 1-én már megjelenik, de még nem jött meg.

Link to comment
Share on other sites

vjanos

A digitális kiadás sem jelent meg.

Lehet, hogy megszűnik a magazin? A többi megszűnt is így kezdte.

Link to comment
Share on other sites

payskin

RIP PC WORLD! :pápá::zokog:

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Akinek a halálhírét keltik... Nem szűnt meg a magazin, dolgozunk már az áprilisi számon. Itt a digitális változat: https://digitalstand.hu/pcworld. Ha pedig az előfizetőkhöz nem érkezne meg a lap, akkor azt a terjesztes@pcworld.hu címen jelezzétek.

Link to comment
Share on other sites

vjanos

Lehet, hogy a digitalstand.hu-n már olvasható, de a dimag.hu-n nem. Aki ott fizetett elő, az most szív.

A kiadóváltás következményeként az új ügyvezető úgy döntött, hogy a Dimag-gal megszünteti a szerződést. A két disztribútor között az az alapvető különbség, hogy az egyik (Digitalstand) kizárólag online olvasható, kizárólag webes felületen, természetesen flash player felhasználással. A másik (Dimag) saját programot használ, és csak egyszer kell (de akárhányszor lehet) letölteni a kiadványt, azután offline is olvasható. A Digitalstand az oldalán külön felhívja a figyelmet arra, hogy rendkívül magas adfatforgalommal kell számolni olvasás közben, tehát mobilnettel nem ajánlják a használatot. Ennek ellenére a PC World új kiadója ezt a disztribútort találta jobbnak, és a másikkal megszüntette a szerződést. Természetesen az előfizetők véleményét nem kérte ki, hiszen ki kíváncsi azok véleményére, akikből él. Ezt tanulta a politikusoktól.

Gondolom, ezt a posztot hamar törlitek, mert nagyon nem tetszik az igazság.

Edited by vjanos
Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem tudom, ez a Dimag-történet már pár hónapja is felmerült, aztán hogy-hogy nem, mégis elérhetővé vált ott is a lap. Biztos vagy benne, hogy ezek a "jól értesült" kijelentő mondataid megállják a helyüket?

 

Ja, és igen, mindjárt törlöm, mert mi is egy óvodás szellemi színvonalán kezeljük az ilyen dolgokat. Vagy mégsem? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

vjanos

Az ügyfélszolgálat mondta, hogy a Dimag szerződés megszünt. Mellesleg a Dimag oldalán sem lehet már előfizetni, és a pcworld.hu felület is csak a Digitalstand-ot írja.

Akkor most valóban egy kitalált állítás az, amit írtam? Rendben van, töröld, ha azt hiszed, hogy amit letörölsz, az nincs is. Ha homokba dugod a fejed, attól még a külvilág létezik.

Mellesleg melyik állításom nem igaz? Talán cáfolni kellene, nem törölni.

 

Update: A PCWorld ügyfélszolgálata hívott, és közölték, hogy valóban nincs élesítve a Dimag-náll az új lapszám. Hamarosan elérhetővé teszik. De ez csak a folyamatban lévő előfizetőket érinti. Új előfizetés nem köthető, mert a szerződést felbontották. Ezek tények, nem én állítom.

 

Az is tény, hogy két disztribútor közül azt választották, amelyik kedvezőtlenebb feltételeket kínál az előfizetőknek. Az is tény, hogy erről az előfizetőket nem kérdezték meg. Nem értem, hogy a verseny miért zavarta a kiadót? Nem értem, hogy miért azt kellett választani, amelyiknek sokkal kevesebb kiadványa van? Miért kellett egyáltalán választani? És miért nem választhat az előfizető?

 

Illetve választhatja azt, hogy nem fizet elő. Mint én. Mert nekem a Digitalstand nem kell. Nem, akarok minden olvasásnál gigabájtokat újra és újra letölteni. És véleményem szerint, aki ezt a döntést hozta, az nem ért a számítástechnikához, főleg nem a magyarországi viszonyokhoz. Ez az én véleményem.

Edited by vjanos
Link to comment
Share on other sites

payskin
Nem értem, hogy a verseny miért zavarta a kiadót? Nem értem, hogy miért azt kellett választani, amelyiknek sokkal kevesebb kiadványa van? Miért kellett egyáltalán választani? És miért nem választhat az előfizető?

 

És amikor mindezeket megkérdezted az ügyfélszolgálattól, mit válaszoltak? :huh:

 

(Írtam hosszú választ a hozzászólás többi részére is, amiben azt fejtegettem, mi a különbség a kijelentő és a kérdő mondat között, hogy én csak arra utaltam, hogy már korábban is volt téma a Dimag, és elérhetővé vált a lap ott is, és hogy no lám, 10 perccel később te magad szerkeszted bele a hozzászólásodba, hogy mindjárt elérhetővé válik a Dimagon. Írtam az iróniáról, az óvodásokról és a problémakezelésről, a törlésről és a fej homokba dugásáról, amit én nem szeretek, meg arról, hogy egy lapkiadó ügyvezetője nem biztos, hogy egy személyben dönt olyan kérdésekben, amik abszolút nem tartoznak rá... de aztán úgy döntöttem, hogy neked van igazad, és mindezt kitöröltem.)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Hagyományos formában előfizetőként sem jobb a helyzet. Most úgy néz ki várjak még 3 napot. Máskor megjelenés előtt 1-2 nappal már lapoztam. Például februárban is. Az ügyfelesek szerint már nincs olyan, hogy 1-2 nappal hamarabb kapjuk meg a magazint a hivatalos megjelenéstől. Sőt megjelenéstől 3 napig kötelesek kiszállítani a Magyar Postával. Brr. Ez nem esett jól. Nem értem mi történt a gépezettel. Mindenesetre várhatok jövő hét szerdáig. Pedig egy kivétellel mindig megjött rendesen a magazin. Ilyenkor egy picit csalódott vagyok, úgy vártam már.

 

Remélem nem szűnik meg a magazin.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Szerintem ezt szögezzük le: nem szűnik meg a magazin.

 

Kettő, az újság úgy készül, hogy kinyomja a nyomda, és amikor kész, elviszi a Posta az előfizetőknek, a Lapker pedig a megállapodott megjelenési dátum szerint az újságosoknak. Az, hogy az előfizetők hamarabb kapják meg, azon múlik, hogy a Posta mikor viszi el. Ha a Posta nem viszi el hamarabb, mint a Lapker, akkor nem kapják meg az előfizetők hamarabb. Nem tudom, hogy a Posta és az IDG között történt-e változás a megállapodásokban, de erős a gyanúm, hogy onnantól, hogy leadják a lapot a nyomdának, az IDG-nek túl sok beleszólása már nincs a folyamatokba. *

 

Mindazonáltal azt is gondolom, hogy ha az IDG számára ismert változás áll be az előfizetők felé nyújtott szolgáltatásban, nem ártana azt az előfizetőkkel közölni is például az újság hasábjain, vagy az újság weboldalán, vagy -- uram irgalmazz!!! -- az újság fórumán, hogy drága előfizetők, a következő hónaptól ne várjátok 3 nappal hamarabb a lapot, mert... :hááát:

 

---

 

* Hm, eszembe jutott, hogy valahol "menet közben" csomagolni és címezni is kell az elkészült újságot, és azt vajon ki csinálja és mikor? :hmm: Lehet, hogy álomvilágban élek, és újragondolásra szorul ez a gyönyörű történet? :fütyül:

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Most komolyan nem értem. Egy-két nap, jó legyen 3 vagy akár 4 ennyit szánít? :hááát:

Főképp úgy, hogy ahogy mondjátok eddig jó volt minden, csak most került valami homokszem a terjesztési rendszerbe.

Oké, azt értem, hogy az előfizető szeretne ebben is kivételezett státuszt, de akkor sem tragédia.

Az már inkább gáz, hogy elfelejtettek szólni, aktiválni a Dimag felé, holott ezek szerint kellett volna.

Valószínűleg csak a reklamációra csaptak a homlokukra.

 

Ami a Digitalstandot illeti, valahol már beszéltünk róla, hogy kis képernyős kütyün Androidon gyakorlatilag használhatatlan. Legfeljebb 10" környéki tabletre jó.

Pedig offline letöltve nem volna hülyeség utazás közben olvasni valamelyik kiadványt.

Ígéret volt az androidos kliens fejlesztésére, de elég régen semmi. :(

Mondjuk azért elvagyok nélküle is. ;)

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Most komolyan nem értem. Egy-két nap, jó legyen 3 vagy akár 4 ennyit szánít? :hááát:

Főképp úgy, hogy ahogy mondjátok eddig jó volt minden, csak most került valami homokszem a terjesztési rendszerbe.

Oké, azt értem, hogy az előfizető szeretne ebben is kivételezett státuszt, de akkor sem tragédia.

Az már inkább gáz, hogy elfelejtettek szólni, aktiválni a Dimag felé, holott ezek szerint kellett volna.

Valószínűleg csak a reklamációra csaptak a homlokukra.

 

Igen éveken át jó volt minden, mindig tudtam, hogy legkésőbb a hivatalos bejelentésig már a kezemben van a magazin előfizetőként. Viszont nem is olyan rég, előfordult, hogy hiába néztem a postaládát nem jött meg a magazin. A hivatalos megjelenéstől már elmúlt egy hét is és sehol sem volt, jeleztem az ügyfelesnél és két nap múlva jött is a magazint. Na most! Én szeretem olvasni a magazint. Ergo amikor elmúlik a hivatalos megjelenés dátuma és még nincs a kezemben a lap, akkor megint kezdek aggódni. Vajon a posta bűne, vagy mi a szöszért nem jön. Igaz, ez az utóbbi esetben a 2. alkalom. Hogy számít-e 3-4 nap? Persze, hogy számít! Mert ilyenkor hallgathatom a páromtól, hogy látod, jobb lett volna nem előfizetni, hanem megvennéd az újságárusnál, mert az biztosabb. Nos ilyenkor vakarom a fejem. 2001-től kb.: 2009-ig kizárólag újságárusnál vettem. Alig vártam, hogy előfizető legyek, amikor szép új postaládát kapott a társasház... , így nem is volt gondom 2009-2012 decemberig. Lehet én reagálom túl a dolgot, de egy picit bosszant, hogy már kapható a standokon, de nekem meg várni kell megint + 3 napot és utána reklamáljak megint és megint +2 nap mire kijön. Bocsánat, hogy aggódom, de nem tehetek róla szeretem olvasni a magazint.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Az mekkora egyedülálló királyság, hogy amikor a TechCorner oldalon belelapozol a legfrissebb lapszámba, az összes oldal kattintható --> ha kattintasz, feljön egy ilyen "kamuablakos" képnézegető, ami kisebb (!) méretben mutatja meg az adott oldalról a képet, viszont van nagyító gombja, amire kattintva megnyitja az eredeti képet, amit eddig is láttál, egy új böngészőfülön.

 

:fal::fetreng:

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Az mekkora egyedülálló királyság, hogy amikor a TechCorner oldalon belelapozol a legfrissebb lapszámba,

:fal::fetreng:

 

Nem tudom mekkora királyság. Jobban szeretném már fotelban, hátradőlve olvasni, a hús-vér papír alapú számot. :nénó::bolond::ninja_hide:

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

@petzolkri

Újságárusnál drágább, úgyhogy nyugodtan mondd a párodnak, hogy így sem jártál rosszabbul az előfizetéssel. ;)

Szerintem egy hetet minimum kell várnod, hogy reklamálj, különben lehet kikövetelsz egy másik példány kipostázását.

Persze ha meg sok idő eltelik, rögtön jönnie kell az új havinak. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Tudom, nincs mit tennem várok. Viszont 1,5 évre már előfizettem. @vjanos meg itt ijesztgeti a népet hogy megszűnik a magazin. Egyedül ez az egy újság van, amit a kezembe veszek és le nem tudom tenni.... :upsz: mert érdekel a téma.

Link to comment
Share on other sites

vjanos
Nem értem, hogy a verseny miért zavarta a kiadót? Nem értem, hogy miért azt kellett választani, amelyiknek sokkal kevesebb kiadványa van? Miért kellett egyáltalán választani? És miért nem választhat az előfizető?

 

És amikor mindezeket megkérdezted az ügyfélszolgálattól, mit válaszoltak? :huh:

 

Valójában semmit. Közölték hogy az ügyvezető döntése volt. És értésemre adták, hogy semmi közöm hozzá, miért döntöttek így. Nem véletlenül írtam, amit írtam. Mert az előfizetők megkérdezése nélkül döntenek arról, ami elsősorban őket érinti.

 

A disztribútorokról csak annyit, hogy már régebben is felmerült a Digitalstand problémája. Úgy látszik, a kiadónak nem érdeke az, hogy a lapot olvassák. Vagy zavarja az, hogy olvasás közben esetleg nem töltenek le minden lapozásnál megabájtokat. Esetleg részesedést kap valamelyik internetszolgáltatótól. Nem tudom, csak találgatok.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a hazai mobilszolgáltatók közül a T-Mobile szembehalad a kiadó szándékával. Éppen mostanában szüntették meg a havidíjas előfizetések mellé választható mobilnet csomagok nagy részét. Mégpedig azokat, amelyekkel havi 3-5-8 GB-ot lehetett forgalmazni. A jelenleg előfizethető legnagyobb csomag 500 MB-os!!! (http://www.t-mobile.hu/lakossagi/mobil_szelessav/tarifak/havidijas). Ki fogja ezt a Digitalstand lapjainak olvasására használni?

 

Ezért lett volna jobb esetleg valamiféle közvéleménykutatást tartani, esetleg hatástanulmányt végezni a döntés előtt. Esetleg elolvasni a disztribútorok leírását a saját szolgáltatásukról. A fentebb leírtak abból is kiderültek volna. Eddig úgy gondoltam, hogy az előkészítés nélküli döntés kizárólag a politikusokra jellemző. Most rájöttem, hogy mégsem.

Link to comment
Share on other sites

vjanos

Szerintem ezt szögezzük le: nem szűnik meg a magazin.

 

Kettő, az újság úgy készül, hogy kinyomja a nyomda, és amikor kész, elviszi a Posta az előfizetőknek, a Lapker pedig a megállapodott megjelenési dátum szerint az újságosoknak. Az, hogy az előfizetők hamarabb kapják meg, azon múlik, hogy a Posta mikor viszi el. Ha a Posta nem viszi el hamarabb, mint a Lapker, akkor nem kapják meg az előfizetők hamarabb. Nem tudom, hogy a Posta és az IDG között történt-e változás a megállapodásokban, de erős a gyanúm, hogy onnantól, hogy leadják a lapot a nyomdának, az IDG-nek túl sok beleszólása már nincs a folyamatokba. *

 

Mindazonáltal azt is gondolom, hogy ha az IDG számára ismert változás áll be az előfizetők felé nyújtott szolgáltatásban, nem ártana azt az előfizetőkkel közölni is például az újság hasábjain, vagy az újság weboldalán, vagy -- uram irgalmazz!!! -- az újság fórumán, hogy drága előfizetők, a következő hónaptól ne várjátok 3 nappal hamarabb a lapot, mert... :hááát:

 

---

 

* Hm, eszembe jutott, hogy valahol "menet közben" csomagolni és címezni is kell az elkészült újságot, és azt vajon ki csinálja és mikor? :hmm: Lehet, hogy álomvilágban élek, és újragondolásra szorul ez a gyönyörű történet? :fütyül:

 

A papíralapú lapot a Posta terjeszti, ha jól tudom (legalábbis régebben így volt). Ők csomagolják, címkézik. És, sajnos, ők is törik össze, amikor megpróbálják keresztben betenni abba a ládába, amelyikbe csak hosszában fér bele. :pislog:

 

 

Csak mellesleg jegyzem meg, hogy IDG már nincs, legalábbis Magyarországon. Az egész változás fő oka ez. Mert megváltozott a kiadó (talán csak a neve?). És minden változásnál az új vezetés maradandót akar alkotni. Emléket állítani önmagának. Ezért változtat. Évek óta jól működő dolgokat. Egyszerűbb esetben csak átrendezik a szerkesztőséget, ami eddig jobb oldalon volt, átteszik a bal oldalra, stb. Bonyolultabb esetben a terjesztést,, nyomdát, weboldalt, előfizetési rendet. Mindegy mit, lényeg a változtatási kényszer. Mindenáron bizonyítani akarják, hogy eddig minden rossz volt, de ezután minden jó lesz.

 

A kiadó neve Project029 Media and Communications Kft., Csak a tájékoztatás kedvéért.

 

És az eddig megszűnt számítástechnikai kiadványok mindegyikénél kiadóváltozással kezdődött az agónia. Emiatt aggódok.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Ez igaz?

Link to comment
Share on other sites

payskin
A jelenleg előfizethető legnagyobb csomag 500 MB-os!!! (http://www.t-mobile....rifak/havidijas).

 

WsYZCbJ.png

 

Látod, ez a baj, hogy az ember ennek láttán muszáj elgondolkodjon: vajon a többi állításodnak is ennyi a valóságtartalma? :hááát: Ráadásul ennek ellenőrzéséhez elég volt rákattintani arra a linkre, amit bemásoltál. Szóval, hogy akkor elfelejtettél lejjebb tekerni az oldalon, vagy abban leled örömöd, ha rémhíreket terjesztesz magas fokú önbizalommal? És hogy muszáj-e ezt pont nálunk? Hirtelen ezek a kérdések jutnak eszembe...

 

---

 

@petzolkri: az a része feltétlenül igaz, hogy a P/029 kivásárolta az amerikaiakat a IDG Magyarországi Lapkiadó Kft-ból (rövid nevén: IDG Hungary Kft-ból) tavaly novemberben. :) A mondanivaló többi részéről nem mondanék véleményt. ;)

 

2012.11.29. - 22 év után független, 100 % magyar tulajdonban lévő cégként, Project/029 néven folytatja munkáját az ország legnagyobb informatikai kiadója, az IDG Hungary Kft.
Link to comment
Share on other sites

petzolkri

@Balázs még jó, hogy itt vagy megnyugodtam. Nem kell itt pánikolni. Van jövője a magazinnak. Én csak azt sajnálom, hogy még nem jött meg, de várok türelmesen.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Egyébként nyilván van igazság abban is, hogy az új tulajdonos változtat a dolgokon, de ez teljesen természetes, és nyilván nem az ősgonosz vezérli őket, ahogy János próbálja beállítani. Az IDG korábbi vezetéséről kevés jót lehet elmondani, talán hagyjuk is őket nyugodni, viszont most pont azok kezébe került a cég, akiket az a korábbi vezetés nem igazán hagyott érvényesülni, és nagyon remélem, élni tudnak majd ezzel a lehetőséggel.

 

Sokkal jobban bízom bennük, mint az előző vezetésben.

Link to comment
Share on other sites

vjanos
A jelenleg előfizethető legnagyobb csomag 500 MB-os!!! (http://www.t-mobile....rifak/havidijas).
...........................Látod, ez a baj, hogy az ember ennek láttán muszáj elgondolkodjon: vajon a többi állításodnak is ennyi a valóságtartalma? :hááát: Ráadásul ennek ellenőrzéséhez elég volt rákattintani arra a linkre, amit bemásoltál. Szóval, hogy akkor elfelejtettél lejjebb tekerni az oldalon, vagy abban leled örömöd, ha rémhíreket terjesztesz magas fokú önbizalommal? És hogy muszáj-e ezt pont nálunk? Hirtelen ezek a kérdések jutnak eszembe...
Az általad beillesztett részlet a táblagépes használathoz való, külön kártyát igénylő díjcsomagokat tartalmazza. Természetesen fejléc nélkül tetted ide, hiszen így azt állíthatod, hogy hazudok.A telefonelőfizetések mellé rendelhető internet csomagokat ez a táblázat tartalmazza:

 

T-Mobile-tab02.png?psid=1

 

Az általad beillesztett táblázat táblagépes felhasználásra vonatkozik, külön kártyát igényel. Én a normál előfizetés mellé választható csomagokról írtam, azokra ez a táblázat vonatkozik. Jellemző, hogy szándékosan olyan adatokat tettél közzé, amelyek nem az általam állított dolgokra vonatkoztak.Érdekes, hogy tudtál a tulajdonosváltásról, és mégis következetesen az IDG megnevezést használtad.

Link to comment
Share on other sites

payskin

:facepalm: Oké, menjünk vissza általános iskolába. Elemezzünk magyar mondatokat:

 

Mobilinternet díjcsomagok havidíjas előfizetőknek

 

Ez a mondat mit jelent? Azt jelenti, hogy ezen az oldalon láthatjuk azokat a mobilinternet csomagokat, amiket a T-Mobile kínál.

 

Mit jelent a magyar nyelvben az "ajánl" szó? Azt jelenti, hogy "csak azon az eszközön használható"? Nem, nem azt jelenti.

 

Működik a mobiltelefon vagy a mobilinternet kártya nélkül? Nem, nem működik, tehát a mobiltelefonokhoz ajánlott csomagokhoz éppen úgy kell kártya a mobiltelefonba, mint a táblagépekhez ajánlott csomagokhoz a táblagépekhez, vagy -- HOPPÁ, kapaszkodjunk --! a mobiltelefonokba vagy a notebookokba való USB-kulcsba!

 

Ha van már egy T-Mobile-os kártya a mobiltelefonunkban, kell-e másik kártya ahhoz, hogy táblagépekhez ajánlott mobilinternet csomagot válasszunk?

 

NEM! MIÉRT KÉNE?!

 

IGEN, HÜLYE BALÁZS, KELL

:D

 

GmZZ0ot.png

 

Írja is a T-Mobile, hogy Telefonon: új SIM kártyával. Nahát!

 

Oké, és akkor mi van? Bemegyek a T-Mobile-ba, megrendelem a csomagot, kicserélik a SIM-kártyámat egy modernebbre, és van gyors mobilinternet a telefonomban. De hogy mindenki megnyugodjon, most azonnal felhívom a 1430-at, és megkérdezem tőlük, jó?

 

---

 

15 perccel később: Irrrrrgalmatlan sokáig tartott, amíg eljutottam egy élő emberhez, akivel beszélhettem, de így van: bemegyek egy T-Pontba, kapok egy új SIM-kártyát a telefonba, amivel igénybe vehetem a gyorsabb szolgáltatást. Természetesen az új kártya mindenben helyettesíti a régit, és minden adatot átmentenek rá a régiről. Van még kérdés? :)

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...