Jump to content
GSForum - Segélyvonal

TEK kontra BME


[OP]Destroy-man

Recommended Posts

[OP]Destroy-man

Sikerült szereznem egy képet a tegnapi TEK-es hadmûveletrõl:

IPB kép

Link to comment
Share on other sites

die nadel

Arról bezzeg senki nem beszél, hogy ki volt az a hülye, aki kihívta a TEK kommandósait, mert maguktól nem mennek ki. Vagy abból nem lehet viccet csinálni?

Link to comment
Share on other sites

payskin

A rendőrség hívta ki, lévén a TEK-et csak ők mozgósíthatják. :P

 

A rendőrséget az egyetemi rendészek hívták ki.

 

A rendészeket meg az a tanuló értesítette, aki megijedt a pisztolytól.

 

A fentiek közül melyik hülye?

---

Azt egyébként értem, hogy mitől vicces ilyen Csillagok Háborújás képeket csinálni annak kapcsán, hogy elvileg Luke Skywalkernek volt öltözve a srác.

 

Azt viszont rohadtul nem értem, hogy lehet egy 18 évet betöltött, tehát felnőtt ember olyan felelőtlen, hogy fegyvernek látszó tárggyal bemegy nyilvános helyre, és azt még elő is veszi.

 

Szerintem nagyon kell örülni annak, hogy ilyen békésen, és nyugodtan lecsengett az egész. Egy párhuzamos univerzumban valószínűleg agyonlőtték, és bár ezt nagyon szomorúnak tartom, abszolút meg tudom érteni.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

A TEK mostanában önállósítja magát. Szombathelyen pl. kábítószer termesztõket fogtak el, a rendõrséget csak utólag tájékoztatták az akcióról.

Link to comment
Share on other sites

die nadel

Tudod Balázs, ezzel a felsorolással több problémám is van.

1. Nem hiszem, hogy nem tudott a forgatásról az a tanuló, aki szólt az egyetemi rendészeknek, mert megijedt Luke Skywalker-től.

2. Az egyetemi rendészeknek is tudniuk kellett volna egy ilyen forgatásról.

3. Már egy egyetemi rendésznek is illene tudni különbséget tenni egy éles és egy játékpisztoly között, de a kiérkező rendőröknek mindenképpen. És meg is kéne győződniük róla, hogy valós-e egyáltalán a veszély, mielőtt értesítenék a TEK kommandósait.

Ebben az egész történetben szerintem a TEK az aki vétlen, mert ha őket értesíti a rendőrség, akkor elméletileg nagy a baj.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Csakhogy az utóbbi idõben a rendõrség átpasszol szinte mindent a TEK-nek. A rendõrök csak szondáztatnak, meg traffipaxoznak. Mást nem csinálnak.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Szerintem itt az a két hülye a fõbûnös, aki meglát egy mûanyag lézerpisztolyt, amin LED-ek vannak és villog és rohan telefonálni a rendõröknek, mert úristen. Az még talán ok ,hogy nem járt az elmúlt 30 évben moziba és nem tudja mi az a Star Wars (bár ha így volt eddig barlangban lakott, elzárva minden médiumtól). Meglátja, hogy van egy fürdõköpenybe öltözött valaki, aki hadonászik egy villogó izével.

 

Oké, jön a TEK, mert szóltak nekik, hogy fegyveres támadás egy egyetemen, még ez is oké, nem mérlegelhetnek, az iskolai bombariadókhoz is mindig kimennek a tûzszerészek, pedig még egy sem volt valós, és elõre lehet tudni, hogy egy diák szórakozott, mert pl. így akarja a matekdogát megúszni. Igen, ki kell menni komolyan kell venni, meglátják a célszemély leteperik, majd ráugrálnak a hátára és a hátán térdepelve ordítanak vele, hogy ne mozdulj. Jó, ez a bevett eljárás, a kommandós tudja a dolgát. De ezután nyilván azonnal megmondják a mûanyag lézerkardra, hogy ez nem fegyver, ezzel a legnagyobb sérülést úgy okozhatja, ha valakihez izomból hozzáb... öööö vágja, lehetõleg ahhoz a hülyéhez, aki ráhívta a rendõrséget. Na itt illett volna legalább annyit mondani ,hogy bocs, és nem bilincsbe verve végigrángatni az egyetemen a szerencsétlent, hanem elengedni, elnézést kérni tõle, hogy izé bocs, de valami hülye azt hitte, hogy terroristát lát és ha megtudod ki az, légyszi a nevünkben is vágd jól pofán. A TEK itt hibázott méghozzá nagyot, és ezért röhögtették ki ismét magukat. Ahogyan Brad Pitt kellékfegyvereinek lefoglalásánál is, ott sem voltak képesek idõben leállni, mikor kiderült, hogy árnyékra vetõdtek. Itt a parancsnoknak lenne nagy felelõssége és neki kéne észnél lenni, hogy észrevegye ,hogy vaklárma volt, nincs itt semmi dolguk és ezt az embereivel is megértetni, akik lehet ,hogy belelkesültek ,hogy végre munka van, juhé, lehet háton térdelni, bilincselni ,ordítani, megmutatni ki itt a Jani.

 

A másik baromállat pedig a dékán, aki rögtön kijelenti ,hogy ez tûrhetetlen, itt ilyesmi nem szokás, következményei lesznek, fegyelmi tárgyalás és biztosan példás büntetés. De könyörgöm, miért? Sõt mintha azt is mondta volna, hogy azért, mert benne van a szabályzatban, hogy hallgatóhoz méltóan kell viselkedni és tilos rombolni az egyetem tekintélyét. Na igen, biztos nem látott még IHB egyetemista bulit, se SCH Qpát, se sárga szöcskézést, mikor a villamoson ugrálnak ütemre, hogy a villamos is pattogjon. Mert ugye ezekkel semmi baj ,de amatõr Star Wars filmet mégse forgasson senki. Amúgy igen, értelme nem sok van ,tele a Youtube ilyenekkel, néhány vicces legalább egy kicsit néhány nem, néhány nem teljesen pocsék, néhány csapnivaló, de sokszor egy amatõr Star Wars klub amatõr VHS kamerával is jobbat csinál mint egy milliókba vagy milliárdokba kerülõ film, elég csak ránézni pl. a Honfoglalásra, bugyuta rendezés ,bugyuta kamerakezelés, bugyuta megvalósítás, baki baki hátán. Azért ezt hozom fel példának, mert ez régrõl megmaradt bennem, mikor kötelezõ iskolai mozilátogatáson kellett véggiszenvedünk.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Persze, hogy kötelezõ volt a megtekintése, mert különben a kutya se nézte volna meg, abból meg hatalmas balhé lett volna. Így a "kommunizmusban" jól bevált statisztikai módszert alkalmazták, ami a valóságtól eléggé messze áll.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Kérlek Adani, mondd meg nekem hogyan különböztetsz meg egy feltehetõen drogos, lövöldözni készülõ, erõsen gyanús, fegyveres-fürdõköpenyes személyt egy fegyveres-fürdõköpenyes, forgatásról érkezõ hallgatótól? Így utólag lehet osztani az észt, meg okoskodni. Gondolom ha te ülsz egy elõadáson, amire egyszer csak beesik egy fürdõköpenyes alak, akit nem is ismersz, majd kiteszi a fegyverét az asztalra, te rögtön levágod, hogy "ááá, biztosan csak Star Wars paródiát forgatnak, nincs ebben semmi különös". Abszolút semmi kivetnivaló nem volt a TEK részérõl.

Link to comment
Share on other sites

kléni

Nem nekik kellett volna, hanem annak, aki elsőnek meglátta. Ha drogos, lövöldözni készülő lett volna, vélhetően nem beszélte volna meg előre másokkal, nem tudna róla az ott lévők fele, nem nevetgélne, mint a többi, forgatásra ment ember, és ha megkérdezed tőle, mi az, a fejedhez szorítja, nem mondja azt, hogy játék fegyver. Ezt a kérdést azért feltehette volna az a felügyelő is, aki a rendőrséget kihívta. Elég lett volna, ha az egyetemi felügyelő elveszi tőle a játékfegyvert ahelyett, hogy kihívja a rendőröket, meg a mesterlövészeket. Annyira esze csak van az ottani dolgozóknak is, hogy meg tudják állapítani, az játék vagy igazi fegyver-e, ha másképp nem is, a ravasz meghúzásával. :lol:

 

Egyébként a http://www.bmeme.hu/ -n találtok még képeket.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Ki az a felügyelő?! Ilyen poszt nem létezik az egyetemen. És egyébként is, nem több beöltözött emberről van szó, hanem egyetlen egy darabról, aki jó eséllyel nem mászott be az első sorba, hanem valahová középre-hátulra beült. Most ha én ülök az előadó hátsó felében, és annyit látok, hogy leül egy fürdőköpenyes faszi, majd kitesz egy fegyvert az asztalra (van róla fotó, meg lehet nézni, nem egy vízipisztolyról van szó, távolról igen is igazinak tűnhet), akkor bennem is felmerül, hogy nem lövöldözni készül-e. Lásd: USA, minden héten előforduló esemény. Amúgy meg elég nyilvánvaló, hogy egy előadóban jelen lévő 300 ember közül nem ismer mindenki mindenkit, pláne nem tudja mindenki, hogy ő épp forgatásról jött.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Azért egy villogó LED fényes lézerkardról én is megmondom, hogy nem igazi fegyver. Megaztán lövöldözés egyetemen? Ez nem Amerika, ahol ilyesmi megtörténhet. a BME 100 éves fennállása alatt soha ilyesmi nem történt, eleve MO-n is csak egy eset ismert, de ott sem vaktában lövöldözött, hanem egy korábbi sérelmet torolt meg úgy egy hülye ,hogy egy átalakított flóberttel rálõtt két társára. vagyis korábban összebalhéztak valamin és csak véletlen, hogy pont az iskolában találkoztak ismét, ahol épp volt nála fegyver.

 

Egyébként az egész iskola tudott a forgatásról, ez már köztudott dolog volt az egész suliban.

Link to comment
Share on other sites

Garono
Egyébként az egész iskola tudott a forgatásról, ez már köztudott dolog volt az egész suliban.

Maximum 1% tudott róla.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Itt a rendõrségnek kellett volna egy kicsit utánanéznie a dolognak, ugyanis filmforgatásra kértek engedélyt tõlük, és fegyveres jelenetekre is kértek engedélyt. Az addig rendben van, hogy kijönnek ketten, megnézik mi a helyzet, ha szükséges hívnak erõsítést, ha nem, akkor elmennek. Egyébként még jó pár játékpisztoly volt a BME-n, amit észre se vettek, még a TEK-esek sem.

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Meggyőzne valaki arról miért van szükség arra hogy bárki tarthasson otthon a valódihoz megtévesztésig hasonló lőfegyvernek látszó tárgyat?

Mérlegeljünk. Mit veszítene vagy nyerne a mai világ, ha betiltanák az ilyen megtévesztő játék fegyvereket?

 

A betiltás egyik vesztesei lennének például az iskolai farsangra készülő kiskölykök, mert csak lasszót vihetnek.

A betiltás nyertesei pedig azok az átlagpolgárok, akik pl egy iskola ablakán belátva, reálisabban feltudják mérni a helyzetet.

 

 

Az optimistákat pedig emlékeztetném az Aranykéz utcai "nálunk ilyesmi nem történhet meg"-esetre.

Link to comment
Share on other sites

Garono
Itt a rendõrségnek kellett volna egy kicsit utánanéznie a dolognak, ugyanis filmforgatásra kértek engedélyt tõlük

És? Ha betéved egy fegyveres alak egy elõadásra, akkor az az elsõ, hogy ellenõrizzük hogy van-e bárkinek is forgatási engedélye?

 

Az addig rendben van, hogy kijönnek ketten, megnézik mi a helyzet, ha szükséges hívnak erõsítést, ha nem, akkor elmennek.

Bár a magyarországi rendõrségtõl ez az elvárható szint, de jobb helyeken ilyenkor valóban kimegy a terrorelhárítás. De egyébként hol élsz te? Ha fennáll a lehetõsége egy lövöldözésnek, akkor te kiküldenél két fakabátot, akik benéznek az elõadásra, és megkérdezik a kedves fegyveres embert, hogy "te figyejjé' má' ide, ez nem igazi, ugye"? És ha igazi, akkor mi van?

 

Egyébként még jó pár játékpisztoly volt a BME-n, amit észre se vettek, még a TEK-esek sem.

Hogy jön ez ide?

 

Jól gondolom, ha valamelyikõtök épp sorban áll a bankban, és betéved egy fegyveres-fürdõköpenyes alak, akkor arról sem vesztek tudomást?

 

egy villogó izével.

 

EGY FEGYVERNEK LÁTSZÓ TÁRGGYAL!!!

 

---

 

a BME 100 éves fennállása alatt

Ez amúgy epic fail, since 1782.

Link to comment
Share on other sites

kléni
Most ha én ülök az elõadó hátsó felében, és annyit látok, hogy leül egy fürdõköpenyes faszi, majd kitesz egy fegyvert az asztalra (van róla fotó, meg lehet nézni, nem egy vízipisztolyról van szó, távolról igen is igazinak tûnhet), akkor bennem is felmerül, hogy nem-e lövöldözni készül.

Ezt nem vitatom, teljesen természetes. De talán egy kérdést mégis feltehetett volna neki a tanár, vagy bárki más, hogy helló, ez mégis mi. Ha valóban lövöldözni akarna, lényegtelen, feltették-e volna ezt a kérdést. Nem feltétlenül kellett volna a TEk-et riasztani.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Egyáltalán nem volt fegyvernek látszó tárgy. Ill .hát relatív dolog ugyebár ,mert aki hülye és mondjuk sötét van egy kiflit is nézhet fegyvernek ,vagy egy Tesco-s gagyi vizipisztolyt. De azért egy villogó kardot a többség nem nézne fegyvernek.

 

 

De mondom nem azzal van a gond, hogy kimentek és intézkedtek ,hanem, ami utána történt. Hiszen a kijövetelkor már ott a helyszínen azonnal megmondhatták volna, hogy nincs veszély, nem éles fegyver, ha simán elnézést kérnek és elmennek és persze nem visznek el senkit bilincsben hanem annyit mondanak csak ,hogy tévedés történt, folytassátok a forgatást, már itt sem vagyunk.

 

8 évvel ezelõtt warez miatt tartottak razziát a BME-n, akkor is az agyatlan állomány ment ki, több raj rendõr, a portástól, aki nagyot nézett, hogy ez meg mi annyit kérdeztek ordítva, hogy hol a szerverszoba, mondta, hogy hol van majd adta volna a kulcsot is, de azt már nem várták meg, hanem uzsgyi irány az egyenes és feltörõ kossal be az ajtón. Igen a portás meg csodálkozva nézett közben a kulccsal. De amúgy ez a Rebiszesekre jellemzõ inkább, nem tudom emlékeztek-e arra mikor vagy 4-5 évvel ezelõtt Szegeden lecsaptak pár emberre, mert azt hitték most elkapták a magyarok nyilait, aztán kiderült ,hogy árnyékra vetõdtek, ott is voltak ilyesmik, olyantól tudom, aki érintett volt. Ülnek otthon békésen, csengetnek elindul valaki, hogy majd nyitja az ajtót következõ pillanatban a képébe rúgják, rajnyi rendõr ordítva be és kutakodnak. De olyan szinten, hogy lisztet meg cukrot vittek el a konyhából, a sufniban lévõ fûnyíróból szívták le a benzint, meg lefoglaltak egy légpuskát, hogy azzal akarta az alkotmányos rendet megdönteni. Végül persze ejtették a vádakat, de azért ahhoz már agy kell, hogy egy doboz lisztet foglaljanak le bizonyíték gyanánt meg két korty benzint mondván ezzel akart közveszélyt okozni. Na ja, liszttel. Mondjuk rászórja valakire, és az megfagy, mert azt hiszi havazik. Bár ebben az idõben volt olyan, akit elõzetesbe csuktak, mondván két kiló cukorból meg egy zsák mûtrágyából akart bombát csinálni.

Link to comment
Share on other sites

Garono
De azért egy villogó kardot a többség nem nézne fegyvernek.

W T F ?

 

IPB kép

 

Ha te ezt látván egy villogó kardra asszociálsz egy fegyver helyett, akkor gondok vannak.

 

---

 

A többihez: nem kéne minden városi legendát komolyan venni. Tételezzük már fel, hogy egy rendõr/kommandós is tudja, hogy nem a liszttel fognak államcsínyt elkövetni.

Link to comment
Share on other sites

Adani

Biztos ,hogy ez volt?Én egy fénykardról tudok. De ennyi erõvel egy vizipisztolyozó gyerekre is ráhívhatná a TEK-et, mondván fegyvernek látszó tárgy.

Link to comment
Share on other sites

Garono

Biztos. De gondolom ez esetben is internetes fórumokról meg kommentekből informálódtál, innen jön a fals elméleted, hogy itt diszkófényeket imitáló játéklézerkard miatt hívták a kommandósokat. Ennyire lehet valós a lisztes történet is.

 

---

 

A vesszőt a space elé tesszük! A "vízből származó" pedig vízi, és nem vizi, de ezt a böngésző is aláhúzza.

Link to comment
Share on other sites

Greene
Biztos. De gondolom ez esetben is internetes fórumokról meg kommentekbõl informálódtál

Õ ilyet sose tenne. Kizárólag városi legendákra épít. ;)

Link to comment
Share on other sites

payskin
1. Nem hiszem, hogy nem tudott a forgatásról az a tanuló, aki szólt az egyetemi rendészeknek, mert megijedt Luke Skywalker-től.

Milyen forgatásról? Emberünk bement egy előadóba, ahol épp előadás volt, beült 130 másik ember közé, és elővett egy fegyvert. Semmilyen forgatásról nincs szó. Lehet, hogy a forgatásra valóban volt engedélyük, de arra biztos nem volt, hogy bárki fegyvert vigyen 130 másik ember közé egy előadóba. Másrészt valakinek, aki az előadáson ült, miért és honnan kellett tudnia egy kint zajló fogatásról?

 

2. Az egyetemi rendészeknek is tudniuk kellett volna egy ilyen forgatásról.

Tehát még egyszer: NEM a forgatáson történt az incidens, hanem egy előadóban, 130 másik ember között.

 

3. Már egy egyetemi rendésznek is illene tudni különbséget tenni egy éles és egy játékpisztoly között...

Ha megnézed a képen a pisztolyt -- utólag: látom, Garono már be is rakta --, szerintem egy nem hozzáértő 3 lépés távolságból nem biztos, hogy meg tudja mondani, hogy igazi vagy sem. De van itthon olyan ("játék")pisztolyom, amivel simán lehetne bankot rabolni, és ha csak viccből rád fognám, rettentő szarul éreznéd magad. A képen láthatóval szemben az enyémnek van torkolata, és lőni is lehet vele.

 

..., de a kiérkező rendőröknek mindenképpen.

Igen, egyetértünk, ha tényleg úgy volt, hogy kijött két rendőr, akik bementek az előadóba, megnézték a fickót és a fegyvert, és ezután kihívták a TEK-et, akkor ők baromi nagyot hibáztak. Nemcsak azért, mert nem ismerték fel a fegyvert: szerintem két ilyenkor a helyszínre küldött rendőrnek illene tudnia megoldani egy ilyen helyzetet akkor is, ha igazi a fegyver. Náluk is az van.

 

Ebben az egész történetben szerintem a TEK az aki vétlen, mert ha őket értesíti a rendőrség, akkor elméletileg nagy a baj.

Ezzel is egyetértek, a TEK-nek nincs mérlegelési lehetősége: ha hívják, menni kell.

 

De még egyszer hangsúlyoznám: nincs olyan vicces forgatás, gólyabuli, bármi, amiről kijőve fegyvernek látszó tárgyat vihetünk magunkkal nagy számú ember közé, és ott azt mutogathatjuk. Ez akkora épületes baromság volt egy felnőtt ember részéről, hogy mindannyian boldogok lehetünk, hogy nem lett nagyobb baj.

 

Na itt illett volna legalább annyit mondani ,hogy bocs, és nem bilincsbe verve végigrángatni az egyetemen a szerencsétlent, hanem elengedni, elnézést kérni tőle, hogy izé bocs, de valami hülye azt hitte, hogy terroristát lát és ha megtudod ki az, légyszi a nevünkben is vágd jól pofán.

Adani, nagyon remélem, hogy viccelsz. Nyilván te is tudod, hogy egy intézkedés lefolyása -- pláne a TEK esetében -- az elsőtől az utolsó betűig szabályzatban rögzített, és szerintem nem szerepel benne, hogy vállon veregetjük a hülye gyereket, aki fegyvert vitt az előadóba. Inkább úgy van vége, hogy előállítják azt, aki miatt ki kellett vonulni a helyszínre, és majd az ezt követő vizsgálat dönti el, hogy elengedik-e vagy sem. Nem nézel rendőrös sorozatokat?

 

Egyébként a közeli ismerőseim között is feltűnően sok zseb-Rambo van, aki azonnal felismeri a nem igazi fegyvert, nem húzza a belét a teremből, hanem bátran odamegy és megkérdezi a gyereket, hogy ez igazi-e (igen, ez mindent megold :lol:), és egyébként mindenki hülye, csak ő helikopter...

 

@Temporary: az enyém onnan van, hogy egyik ismerősöm egy falusi vásárban vette fillérekért, később pedig megijedt, hogy őt ezért megbüntethetik, és ki akarta dobni. Én meg mondtam, inkább adja nekem. Amióta hazahoztam, elzárva tartom, soha el nem hagyta a lakást*, pedig egy bóvli műanyag, csak épp nem annak néz ki.

 

*Gondolkodom rajta, hogy a kövekező családi eseményen az öcsém orra alá dugom, mert ő is zseb-Rambo módon osztja az észt a témával kapcsolatban...

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Már önmagában amiatt fegyelmit kéne adni a gyereknek, hogy fürdőköpenyben ült be az órára. Mégis minek nézi ez az egyetemet, valami fekvehányónak? Az nem mentség, hogy forgatásról jött, ez senkit nem érdekel, a magánügye. Az előadással, illetve az előadáson nem szórakozunk, és megtiszteljük azzal az előadót és a "kollégákat", hogy tisztességesen felöltözünk. Sose hallottam róla, hogy pl. a Qpán (aminél agyamentebb dolog nem sok van) bármikor olyasmit csináltak volna, ami érintette volna bármelyik előadást vagy gyakorlatot. Megvan a helye és ideje a hülyeségnek és a szórakozásnak is, de a tanulásnak is.

 

És teljesen igaza volt a dékánnak. Amerikában volt rá példa, hogy a biztonságiak 10 év körüli kissrácot szedtek le, mert igazinak hitték a játékpisztolyát. Az ilyesmi nem játék, csak ezt sokan még nem fogják fel. És nem igaz, hogy az egyetemeken nem történnek véres leszámolások: ott volt az ominózus pécsi eset, de említhetném akár az azeri baltás ügyét is. Ráadásul épp utóbbi miatt szerintem mostanság különösen nagy az ország terrorfenyegetettsége, úgyhogy jó lesz vigyázni.

 

Tudom, hogy mostanság nagyon menő fikázni a TEK-et, de én inkább örülök neki, hogy van egy olyan alakulat az országban, amely 6-10 percen belül a helyszínre érkezik, ha baj van. Egyébként voltam rendezvényen, ahol az általuk védett személy kb. egy méterre állt tőlem, és tanúsíthatom, hogy iszonyú profin szervezett egységről van szó. Nagyon értik a dolgukat ezek a fiúk. (Más kérdés, hogy nyilván ők is követnek el hibákat, és a Hajdu sem sajtóreferensnek született.)

 

szerintem két ilyenkor a helyszínre küldött rendőrnek illene tudnia megoldani egy ilyen helyzetet akkor is, ha igazi a fegyver. Náluk is az van.

A mezei rendőrök nincsenek rendesen kiképezve arra, hogy megállítsanak egy ámokfutót. Azzal a gagyi, pontatlan PA–63-assal, 4-5 skulóval a tárban én sem mernék szembeszállni egy ámokfutóval, akit esetleg egy 130 fős előadóban kell leteríteni... Ide megfelelően képzett, lézerirányzékos fegyverrel felszerelt harcosok kellenek. Nem véletlenül hívják mindenhová a TEK-et, ahol felmerül, hogy fegyver vagy annak látszó tárgy van a gyanúsítottnál.

Link to comment
Share on other sites

payskin

:o

F U J I T S U

IS

BACK!

:D :D :olé: :D :D
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...