Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Minecraft

Recommended Posts

Posted

Minecraft 1.2.2 update függõlegesen duplájára növelt térképpel, és zombitámadással! A zombik bedöntik a faajtót, úgyhogy vége a jó világnak! :-)

Posted

Óóó bakker hány ajtót kell kicserélnem :D

Posted

Nem kell, mert csak hardon döntik be. :( Annyira nem vagyok elvetemült, hogy hardon játsszak. :)

Posted

Igen, azóta én is utánanéztem, és nem kell aggódnom. Pedig vicces lett volna :)

Posted

Ha már itt vagy, hadd kérdezzem meg, hogy a térképet hogy konvertálja át 'Anvil'-be? Lefelé is 128 lesz? Vagy lefelé marad 64 és fölfelé lesz 192? El nem tudom képzelni, és sehol senki egy k szót nem ír róla, már a Wikipediát bújom. Nem merem addig ráengedni a régi térképre, amíg nem tudom...

---

Mivel elvonási tüneteim vannak, nem vártam a válaszra: lementette a térképet, biztos, ami biztos, és rátoltam az 1.2.3-at. Fölfelé 192. Most már csak az a kérdés, hogy egy új világban is így van-e?

---

Igen, így van (jól elvagyok magammal):

The world generator has not been changed, so there will be an additional 128 blocks of air above the usual terrain. Which means 192 blocks from sea level to the height limit.

The 16x128x16 “Blocks”, “Data”, “SkyLight” and “BlockLight” tags are removed.

Viszont, ha nem változott a generátor, akkor az vajon azt jelenti, hogy az új világban sem lesznek baromi magas hegyek? Csupa-csupa kérdés. :lol: Tényleg nincs a SV-o saját témája a Minecraftnak?! :o

Posted

Ez egy nagyon jó kérdés. Nem egyedül játszom, hanem multiban, és amióta a verzióváltás volt, még nem voltam fent.

• 1 month later...
Posted

Gondoltam, csinálok neki külön témát, mégis csak a kedvenc játékom. :)

Igazából erről akartam mesélni:

Szerintem a "tévénézés" jövője.

Vegyünk 12 (korábbi "évadokban" nyolc) elvetemült Minecraft-őrültet, zárjuk őket össze egy 2000x2000 méretű világba, és adjunk a játékhoz egy olyan szigorú módosítást, ami kiiktatja az automatikus gyógyulást. Alapjaiban ennyi (van még 1-2 saját szabályuk, az elején fel szokták sorolni). Innentől Hegylakó effektus: There can/must be only one. Az nyer, aki utoljára életben marad.

Lejátsszák a játékot -- általában 2-3 óra alatt le szokott menni --, mindenki rögzíti a saját szemszögéből a saját számítógépén (HD-ban!), aztán "tévésorozatot" csinálnak belőle a Youtube-on úgy, hogy egy-egy epizód 30 perc körül van (a szerver félóránként szól, hogy eltelt félóra, mindenki ehhez tartja magát, itt vágja el), és azt is megbeszélik, hogy mikor töltik fel az egyes részeket, hogy senkinél ne kerüljön ki hamarabb.

Gyakorlatilag kapunk egy olyan baromi izgalmas túlélő show-t, amit 12 (vagy nyolc) ember különböző szemszögéből meg lehet nézni. Nyilván nem kell az összeset megnézni, én például a Kurt (kurtjmac), Guude (GuudeBoulderfist) részeket szoktam nézni, illetve ahogy jönnek az összecsapások (a szerver mindegyikről beszámol, illetve az is követhető, hogy ki mennyire sérült már meg), az abban szereplőkébe szoktam belenézni.

Már az 5. évadnál tartanak, ahol egy évadon egy játékot, általában 4-5-6 részt kell érteni. Ez most éppen 1:1 elleni, ahol tilos szövetséget kötni, de az előző évadban két négyes csapatban játszották -- 2 ilyen meccs is fent van a Youtube-on, a második (4B) végén akkora fordulat van, hogy kiesel a székből.

Nem tudom, mennyire erős itthon a Minecraft közösség, én jóformán csak a plastik szerverét látom, de ha valami hasonlót össze lehetne tolni hazai arcokkal, az szuper volna! :igen:

Posted

Baj van...

Értem, hogy miért klassz, ha bárkit beengedhetek a single player világomba (már gondolkodtam rajta én is), de a Pause nem állítja le a single player játékot, az vérgáz. Ennek minimum ki-be kapcsolhatónak kéne lennie. Reméljük, az is lesz...

Tudom, disconnect, de 10-ből 9-szer fogom elfelejteni, és amíg visszajövök a klozóról, lemészárolnak...

pulipulver
Posted

Szia Balázs!

ii

Majdnem Gamer leszek így öreg koromra. De. Minicraft ami a gépen elképzelhetõ, hogy futna. A zippelt minicraft állt illetve áll egy index.html-bõl és egy ld22.jar-ból.

Az index:

<html>
<head>
<title>Minicraft</title>
</head>
<body bgcolor="#000000" text="#906060">
<center>
<applet code="com.mojang.ld22.GameApplet" archive="ld22.jar?v=6" width="480" height="360">
</applet>
</center>
</body>
</html>

A böngészõ egy plugint hiányol, én nem tudom mit. (java runtime ?)

Posted

Minicraft != Minecraft

• 3 weeks later...
Posted

Nézzétek meg a videót az aktuális heti snapshotról: BE-SZA-RÁS! :o

1. rész

2. rész

AKAROM az 1.3-at MOST!!! Itt az egyelőre teljes újdonságlista, de ez még bővülhet. Le a kalappal a Mojang előtt!

Posted

Az új "Na jó, ez beteg!" Minecraft sorozat, amire máris feliratkoztam. :)

*

---

Nem, mégsem. Megnéztem az első részt -- felgyorsítva és összevágva, az egész egy nagy zagyvaság. :( Kár.

Posted

A kitörölt hozzászólásra reagálva: igen, sokan úgy játszanak élőben Minecraftot, hogy közvetítik a Ustreamen. Ő játszik, sokan nézik. Ez simán élvezetes tud lenni, ha az ember tud beszélni, van stílusa, humora stb., mint ahogy legalább 5 8 különböző Minecraft-sorozatot követek a Youtube-on (nem teljes lista).

• (paulsoaresjr) -- A legjobb tutorial sorozat
  • (paulsoaresjr)
  • (paulsoaresjr)
  • (paulsoaresjr)
  • (paulsoaresjr és más részvevők)
  • (hypnotizd)
  • (hypnotizd) -- Ebből is sokat lehetett tanulni, sajnos nem folytatja, helyette megy a HermitCraft
  • Mindcrack Ultrahardcore (kurtjmac és más résztvevők) -- Legzseniálsabb Survivor-típusú sorozat
Posted

Nem tudom, tudjátok-e, hogy ha valaki kinyitja a szótárat, hogy megnézze mit jelent a SUPERAWESOMEMEGACOOL kifejezés, csak ennyi áll ott, hogy Minecraft 1.3

E heti snapshot (WC-papírt készítsetek!):

:o

Egy rohadt nagy baj van: muszáj leszek új világot kezdeni, pedig nagyon szeretem a mostanit, már olyan jól belaktam... :(

• 3 weeks later...
Posted

COTERIE CRAFT

Egy nagyon szép texure pack, teljesen hű a játék eredeti kinézetéhez, csak szebbek a színei, mintái. Sosem használtam ilyesmit, de ehhez megjött a kedvem:

Link

Paul bemutató videója:

Készítették: Cpt. Corn és ExtraNoise

---

Kipróbáltam: a Cobble és a Stone Brick sajnos nagyon hasonlítanak, míg az eredetiben a kettőjük közötti különbséget jól ki lehetett használni a "design"-ban.

Posted
Elindult a Mindcrack Ultra Hardcode 7. szezon

Hát ez sajnos megint dögunalom volt. :( Kár, jó kis mókának tûnt pár résszel ez elõtt...

• 2 weeks later...
Posted

Augusztus 1-jén jön az 1.3, előtte egy héttel lesz egy "RC". Ezen a héten van még egy snapshot, aztán 2-3 hét szünet.

A baj csak az, hogy a közösség már mostanra várta az 1.3-at, többen azt hitték, hogy már a múlt héten meg fog jelenni, és nagyjából "mindenki" leállt a videók készítésével... Pangás van.

• 2 weeks later...
Posted

Végre valami jó! SethBling's Tower Control PvP Tournament

Hypnotizd szemszögéből, aki a "snipert" játssza, viszont ritkán pusztul meg (és 1080p-ban tölt fel).

|
|
|

A játék lényege, hogy mindkét csapatnak van két tornya a saját bázisán, amit védenie kell, ezen kívül van középen 3 torony, aminek birtoklása extra előnyöket jelent a másik csapattal szemben:

- a bal oldali egy gyors átjárót a pálya bal szélén

- a középső speed és regen "gyorsítókat" születéskor (ez a legfontosabb)

- a jobb oldali pedig egy speciális sniper hely elérést a pálya jobb szélén (teljesen érdektelen)

Ezen kívül van még egy lávával feltöltött pince, ahol szintén van valami elfoglalható, de abból egy szót nem látunk a játék alatt. Az a csapat nyer, aki az ellenfél mindkét tornyát elfoglalja. Az "elfoglalás" azt jelenti, hogy a torony tetején van mindkét csapatnak egy-egy padlólapja, amire rá lehet állni, és akkor övé a törony, amíg a másik csapatból valaki vissza nem foglalja.

Gyors, negyedórás-húszperces meccsek.

Kár, hogy a magyar Minecraft-közösség ennyire döglött, ezt is szívesen kipróbálnám... :(

Posted

Wow. Szép kis üzletet csináltak maguknak meg a MS-nak.

Posted

A cikk szerint 150 millió dollár bevételnél tart a Mojang. Egész elképesztõ...

Posted

Ahhoz képest, hogy a kitalálója az elején munka mellett csinálta, nem kis változás állt be az életében. :)

Posted

Valaki már végigvitte a játékot rendesen? :D

Posted

Mármint a sárkányig? Bevallom, nem. :upsz:

Csíra vagyok... a netherben is folyton megpusztulok, még löttyöket sem főztem soha, és soha nem találtam még strongholdot, persze ehhez előbb meg kéne ölni néhány Endermant. (Azért ezen már túl vagyunk, csak még nincs elég szemem.)

De majd, ha kijött az 1.3, akkor nyitok egy új világot, és abban... És ha minden jól megy, megpróbálom rögzíteni, és feltolni a Youtube-ra. Én leszek a magyar paulsoaresjr. :P

Posted

Egy ismerõsöm mondta, hogy 4€-ért lehet rendelni egy pár slotos szerót. Erõsen gondolkozok, hogy beruházzak és pár ismerõssel végigvigyem. Kreatívban már kinyírtam a sárkányt, enchantolt íjjal, de az nem ugyanaz. :D