Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Consumer Preview

[OP]Destroy-man

Recommended Posts

[OP]Destroy-man
Posted

Szerettem volna nyitni egy új topicot, de nem engedte, úgyhogy ide jön az info.

Consumer Preview megjelenési dátum:

Február 29.

15 és 17 óra között várható, hogy kikerül az MS letöltõ servereire. Link

Itt pedig egy angol nyelvû cikk, hogy jelenleg mit is tud (vagy fog tudni) az ARM-es változat:

http://www.neowin.net/news/windows-8-arm-d...ssive-blog-post

Azért az x86 szoftver emuláció sokat lendítene a dolgon. Kérdés, hogy a proci mennyire bírná a terhelést. De ha a DirectX-et tud futtatni az ARM, akkor kisebb gépigényû x86-os appokat is kéne...

• 3 weeks later...
Posted

Bontom-töltöm, és élesbe fogom feltenni! Annyira hard core vagyok! :D

[OP]Destroy-man
Posted

Olyan nagy változás nem történt a Metro UI terén, mint amire számítottam.

A Store valami kegyetlen gagyi. Ezen remélem sürgősen javítanak, mert már most, 65 alkalmazással használhatatlan, mi lesz akkor, ha sok ezer alkalmazás lesz benne? A legnagyobb problémám vele, hogy nincs benne kereső.

Én is élesbe raktam fel (persze a Win7-et meghagyva). Épp most telepítem a Visual Studio 11 Betat. Már vagy 1 órája telepíti. :D Egyébként ezt is ma adta ki az MS, csak elég jól titkolja, mert alig találtam meg a letöltő linkjét. :/

Posted

Virtual Box alatt csak nekem nem akar működni? :bizonytalan: Elkezd tölteni majd fekete képernyő és semmit se csinál innentől.

Posted

Lefelé jön szépen 12Mb/s-el, de közben mi töltõdik felfelé 250-400 Kb/s-el? :pislog:

Posted

Virutális gépre szerintetek fel fog mászni? (Most töltöm..)

[OP]Destroy-man
Posted

Jó kérdés. Elvileg igen, gyakorlatban meg ki tudja.

De én nem szórakoznék virtuális géppel. Ha nem akartok külön partíciót, akkor virtuális lemezre telepítsétek. ;)

Posted

Nekem élesben sem sikerül felrakni. Amikor az elején megjelenik a hal a 3 buborékkal, ott minek kéne történnie? Onnan ugyanis soha többet nem jutunk tovább.

Most letöltöm újra a saját Setupjával, és azzal csinálok belőle USB-s telepítőt.

Ja, poén: kompatibilitási varázsló szerint problémám lesz az ATI Catalyst telepítővel (nem a CATALYST-tal, a telepítőjével), a Portal 2-vel és a Total Commanderrel. :facepalm:

(A Portal 2 simán futott a Dev Preview-n.)

Posted
Virtual Box alatt csak nekem nem akar működni? :bizonytalan: Elkezd tölteni majd fekete képernyő és semmit se csinál innentől.

Hát, nekem sem jött össze VirtualBox-ba feltelepítenem.

Sajnos ugyanígy nem jött össze anno a Windows 8 DP sem. Hogy ott mi volt a hibakód arra már nem emlékszem.

Nos amikor elkezd bootolni, akkor a következő kép jelenik meg:

IPB kép

Ha itt a "Folytatás"-ra megyek, akkor kb. 1-1,5 perc után ez a kép fogad:

IPB kép

Itt teljesen mindegy, hogy "Enter"-t vagy "F8"-at nyomok, akkor is ez a képernyő jön vissza.

Posted

Kár. Most annyit kinyögött hogy IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

SZERK

Bingó, tegyed át IDE vezérlõre a virtuális meghajtókat és rögtön megy a dolog :) .

SZERK2

Termékkulcsot meg honnét lehet berszerezni? :o

:hátpersze: A letöltések alatt ott van. :upsz:

Posted

Ez a Windows8-ConsumerPreview-setup nevű csoda, ami fele annyival tölti az ISO-t, mintha közvetlenül töltöd, ez generál kulcsot. Már kettőt is dobott nekem.

---

Ez a legnagyobb vacak, amit az utóbbi időben láttam a Microsofttól. Először is:

You can also download Windows 8 Consumer Preview Setup, which includes tools that allow you to create a DVD or USB flash drive from an ISO file (Windows Vista or Windows 7 required).

Ezt a funkciót nem sikerült megtalálnom. Letöltötte az ISO-t* (valahova a C:-re), ellenőrizte a letöltést, ellenőrizte a fájlokat, keresett update-eket, majd kiírta, hogy telepítés most vagy később. Semmi USB vagy DVD. :-(

Másodszor: elindítottam még egyszer, erre elkezdte letölteni még egyszer. Hát ezt nem hiszem el... :fal:

---

Nem az ISO-t tölti le, megtaláltam a kicsomagolt Win8 telepítőt a C:-n egy $WINDOWS.~BT nevű mappában. :S

---

Lehet vele USB-s telepítőt csinálni!!! :D Azt kell választani, hogy Install on another partition... vagy ilyesmi (a 2. lehetőség). :facepalm:

Posted
De én nem szórakoznék virtuális géppel. Ha nem akartok külön partíciót, akkor virtuális lemezre telepítsétek. ;)

:igen: Ha nem HDD, én is a VHD telepítést javaslom.

Nekem még csak csordogál, a fele vissza van. Telepíteni sem fogok ma, de majd később egy vinyóra, a Dev. Preview helyére.

[OP]Destroy-man
Posted
Nekem élesben sem sikerül felrakni. Amikor az elején megjelenik a hal a 3 buborékkal, ott minek kéne történnie? Onnan ugyanis soha többet nem jutunk tovább.
De tovább megy, csak gondolkodik, vagy 4-5 percet (legalább). Utána jön egy kék háttérkép (szintén pár perces momentum), utána viszont már minden gördülékeny.
Posted

Simán vártam 5 percet. Nem volt merevlemez aktivitás, az USB meg néha pislákolt egyet. Akkor legalább írják ki, hogy hülye gyerek, várjál türelmesen, míg elindulunk.

Na mindegy, kész a DVD, úgyhogy tolom onnan. :hááát:

---

Á, DVD-ről simán felment. Kb 30 másodpercig állt a halon, aztán már alul megjelentek a pöttyök, és kezdettől fogva lehetett látni, hogy csinál valamit, tekeri a vinyót. Bő 30 perc volt a telepítés, ebből 18-20 a Win8 tényleges "kicsomagolása", után konfigurált meg beállításokat állítgattam.

A színvilágától hányok. A türkiz hátteres hal 1:1-ben Win95 (szerintem iszonyú gáz, talán ha 8 szín van a képen, sokat mondok), de a Metro alá választható háttérszínektől is elsírtam magam. Értem én, hogy nem lehet "villogni", mert akkor a négyzetek nem fognak látszódni, de akkor is..

---

Jól látom, hogy nincsenek lekerekítve az ablakok sarkai, és az árnyékból is visszavettek? :hmm:

[OP]Destroy-man
Posted

Jól látod.

Sõt, az MS a Visual Studionál is alkotott. Rém ronda, egyszínû szürke az egész. Csak a kód van kiemelve, de ha keresni akarsz valamit a jól megszokott menüsávokban, fájllistában, stb., akkor órákig keresheted. Arról nem is beszélve, hogy a Metro alkalmazás fejlesztõi részét elcseszték. Design nézetben hibát dob a VS, nem tudja betölteni az IntelliSenset (bár ezt WPF alatt se sikerült neki, máshol meg nem próbáltam még). Azért a programot le tudja fordítani, de ez elég nagy visszafejlõdés a Developer Previewhez képest. Abban alapból ugyan nem volt metro alkalmazás, de legalább az összes többi kifogásolt funkció mûködött, és még színes is volt. Ja, és csak 30 napos licenc jár a Beta verzióhoz is... Így hogy lehet Metro alkalmazásokat fejleszteni??? Pedig egyet mindenképp szeretnék: GMail kliens. :D

Posted

Találtam bugot: Intézőben nem tudok ikonokat jobb egérgombbal húzgálni. Például parancsikont csinálni az Asztalra úgy, hogy jobb gombbal kihúzom, és a menüből kiválasztom, hogy csinálj ide parancsikont.

---

Hogy lehet újraindítani a gépet?! :D Nem találom a Restart gombot.

Posted

Na, mik a hírek? Keresek valahol valami pozitívumot, mert eddig akármelyik cikk kommentjeit olvastam, csak az iszonyú osztást látom... Brutál negatív a hozzáállás.

---

Kicsit számoltam, kb. 8-10 negatív hozzászólásra jut 1 pozitív, kivéve a Neowin fórumban, ahol van egy "rajongó", aki a fejébe vette, hogy mindenkit meggyőz arról, hogy ez rulez. Ott egy kicsit jobb az arány, mert a srác mindenkire rápörög.

[OP]Destroy-man
Posted

Balázs, a restartot megtaláltad?

Kilépsz Desktopba, az egeret felviszed a jobb felső sarokba, megvárod, hogy előjöjjön a Charm Bar, ott alul kijelölöd a settings-et, majd, power, és ott lesz a restart, a sleep és shut down társaságában. Mondjuk ennél jobban nem is lehetne elrejteni.

A negatív kritikákat tekintve a win8 hagyján, mert ezek a featurek megszokhatók egy idő után, de amit a VS-el művelt az MS. Na az borzasztó... :S Ráadásul, ha metrora szeretnél fejleszteni, akkor még sok választásod sincs. Na jó, ott a Blend, de az nem az igazi (bár most jobban működik a VS-nél, de funkcionalitását tekintve nagyon el van maradva).

Posted

Az origós cikknek a kommenjeibe érdemes beleolvasni: vannak, akik szentül meg vannak győződve róla, hogy ez a béta változat, amibe mindent beletettek, de a véglegesben majd külön lesz "pad" meg desktop. :facepalm:

Megtaláltan a kikapcsolást, igen. Azóta már hallottam a "Ctrl+Alt+Del, és ott a kis piros gomb"-ot, mint egyszerűbb és "igazán elegáns" megoldást is. :nem:

[OP]Destroy-man
Posted

Akkor mondok egy harmadik lehetõséget is, hogy nehogy kifogyj a lehetõségek tárházából. :D

Startmenüben kattints a nevedre (jobb felsõ sarok), kijelentkezés (sign out), majd utána kikapcsolhatod a gépet.

4. módszer (nem teszteltem). Rakd ki az asztalra, meg a startmenübe a kikapcsolás parancsikonját :P

Posted

Ez mind remek módszer, és az bennük a közös, hogy elmennek a sunnyogós francba a derék redmondiak, ha ezt komolyan gondolják.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...