Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2011. októberi számról


petzolkri

Recommended Posts

petzolkri

Megjött az októberi magazin.

 

:o --> KÉP <-- :o

 

 

 

Elsőre: van linux cikk, bár lehetne több oldal is belőle. Így talán megbocsátható a 18 oldal Mac rovat. A mobilitás rovatban végre felbukkantak a netbookok, notebook, táblagép. Hála égnek nem csak az okos-telefonból áll a világ. Az életmód rovat kezd izgalmas lenni. Játékteszt? annyi épp kell is. Hiányzik a tippek-trükkök, avagy segélyvonal rovat. Ezt mindig elolvasta az ember, mert mások hibáiból, problémáiból sokat tanultam. Hardverteszt rovat a legolvasottabb nálam. Vásárlási tanácsadó: végre változik, azaz nem ugyanazt az apró ötleteket látom féléven át.

 

Kedves többi olvasók, vélemény? mármint akik olvassátok.

Link to comment
Share on other sites

fatalerror

"Egy korszak vége, avagy cipõt a cipõboltból?"

Kb. 10 éve lelkes elõfizetõje/vásárlója voltam a magazinnak. Az utóbbi idõszak lapszámai azonban egyre rombolták a lelkesedésemet. Talán akkor kezdõdött amikor a lap mérete és tartalma is alaposan lecsökkent..... A legutóbbi számok azonban végképp megerõsítették lemondási szándékomat. Az újság jó ideje teli van mobilos, de nem szoftveres cikkekkel. Persze van átfedés a témák között, de ha a mobil érdekel akkor inkább egy mobilworld-re fizetek be.

Néhány számmal ezelõtt olvashattunk egy olyan amerikai tévés közösségi oldalról aminek néhány száz fõs tábora van.. HMMM ???? Mi ez vicc?

Azután most itt a macworld... Milyen lehet a pc-mac arány? 1000:1?

Akkor mi van ebben a cipõboltban?

Látom a társadalmi trendek is figyelembe vannak véve, és a fokozatos szellemi leépülés miatt a betûk lassan elmaradnak. Nézzük pl. a jelen szám 14-15., 17., 24. oldalát, hogy csak a leglátványosabbakkal kezdjük. Javasolnám rögtön a leporelló formátumot is....

Hát akkor ennyi, szép volt, jó volt..............

 

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igen! hol van már a nagy csapat, akik lelkesen írtak, öröm volt olvasni. Egyetértek a fenti hozzászólással, bár én még előfizető vagyok. Hú most jut eszembe, nagyon réges-rég még statisztikai véleményezés is volt a magazinban, direkt papír alapon, hogy mi legyen az újságban. Azért a mostani magazinban, is látni, hogy fejlődni, újítani akarnak. Én nem temetném a magazint, sőt lehetne új fokozatba kapcsolni, remélem kiforr.

 

Lehetne egy röpke közvélemény-kutatást végezni, hogy ön szívesen látna-e 18 oldal Mac rovatot? Vagy akár 1-2 oldal Linuxot?

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Részemről is ennyi. -1 előfizető. Ez az új tartalom egyszerűen borzalmas.

1. Hova lett a Segélyvonal rovat?

2. Jó, legyen Mac rovat, de könyörgöm, de a fél-háromnegyed újság azt töltse be.

A régi design valahogy jobban tetszett. Nem akarok senkit megbántani, de a régi író - szerkesztőgárdával tartalmasabb, szinvonalasabb volt a lap. Sajnos azt veszem észre, hogy nem felfelé megyünk az emelkedőn, hanem lefelé a lejtőn.... :(:(:(

Link to comment
Share on other sites

rocco73

Én ugyan nem voltam elõfizetõ, hanem rendszeresen az újságosnál vettem meg a PC World-öt. Az az igazság, hogy az utóbbi idõben már csak megszokásból vettem meg, eltûnt az a várakozás, az az izgalom, amit évekkel ezelõtt éreztem, amikor megvettem az új PC World-öt.

A technológiák összeolvadása, gondolok itt a PC, tablet, mobil kütyük közötti határok összemosódására, ezek sajnos számomra élvezhetetlenebbé tették a magazin olvasását is, ami persze meg is látszik a lap témaszerkezetén. Gondolom, követni szeretnék a tendenciák változásait, és emiatt már mindenféle mobilkütyü, mac, és egyéb cucc is jóval nagyobb teret kapott az újságban. Igencsak meglátszik a lapon, hogy a fõszerkesztõje, Horváth Balázs inkább a mobilos cuccok szakértõje, kedvelõje, és emiatt sajnos számomra túl sok a mobilos téma, és a PC-sek is kevésbé fogják olvasni.

A lap számomra már semmi újat nem tud mondani, úgyhogy újabb -1 olvasó. Sajnálom. :weep:

Link to comment
Share on other sites

petzolkri
(fatalerror @ 2011. október 5. 16:47) 441948[/snapback]

Azután most itt a macworld... Milyen lehet a pc-mac arány? 1000:1?

 

Valamelyik író nagyon Mac-es. Régen azért volt 140 oldalas is a magazin. Mostanában már csak 110 oldalas. Én csak a mondó vagyok, ha már 18 oldal jut a Mac-nek, legyen (legfeljebb csak átlapozom). De ekkor ugyanilyen alapon lehetne 1-2 oldal segélyvonal rovat, és nyugodtan lehetne Linux rovat is, akár 10 < X<=10 oldalas. Linux és segélyvonal cikkek miatt nyugodtan lehet akár 150 oldalas is a magazin.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird
(petzolkri @ 2011. október 6. 16:14) 441982[/snapback]

De ekkor ugyanilyen alapon lehetne 1-2 oldal segélyvonal rovat, és nyugodtan lehetne Linux rovat is, akár 10 < X<=10 oldalas.

 

Lehetne, de a segélyvonal szerkesztõje felmondott. Nem jelenti azt persze, hogy más ne csinálhatna hasonlót.

Azért szerintem nem volt egyszerû folyamatosan összehozni, hogy a fórumban megjelentek vagy talán azon kívül is összebográszni és megjelenésre alkalmassá tenni olyanokat, ami nagyjából aktuális, vagy érdekes, vagy tanulságos, vagy hasznos.

 

 

Linux és segélyvonal cikkek miatt nyugodtan lehet akár 150 oldalas is a magazin.

 

Nyugodtan lehetne. Csak drágább lenne. Kérdés, hogy az jó lenne-e. Nemcsak az elõfizetõknek, hanem a lapnak is.

Az is kérdés persze, hogy az jó-e, amire most tettek. Nem tudom, mennyi benne a jelenlegi emberi tényezõbõl eredõ adottság, és mennyi a tudatos szándék, hogy ilyen legyen. Lehet, hogy ez se jön be.

Azt se tudom, hogy mennyire kielégítetlen igény ez a Mac rovat visszatérés. Ha olyan ûrt tölt be, hogy többen jönnek, mint mennek miatta, a lap szempontjából jó lehet.

Link to comment
Share on other sites

Joybull

Idáig nem voltam egy fórum látogató, de most nem bírtam tovább és gondoltam benézek ide. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a mostani lapszámot pillanatok alatt sikerült elolvasni. A belsõ tartalmát már nem is merem minõsíteni. Tényleg egyetértek az elõttem szólókkal, mely szerint mélyrepülésbe kezdett az újság színvonala.

Számomra a mostani lapszám teljesen a Windows 8 világát hozza (kockák a cikkek elején, zöld tonus).

Úgy érzem, hogy régi elõfizetõként kezdem kinõni (kiöregedni) az újságot. Számomra mindig a Pc világát jelentette, a híreken kívül a használható tesztek és segítségek nagyon jók voltak és sokszor befolyásolták a vásárlásaimat. Kerestem azokat a termékeket amikrõl jó vélemények voltak. Az új trendek, a csicsa teljesen hidegen hagy jobban értékelem a tartalmat.

Jobban örülnék, ha több terméket ismerhetnék meg belõle, olyanokat is ami már nem a legújabb, több tesztet olvashatnák és természetesen PC vonalon.

U.I.:

Mostanában már annyira szerteágazó lett a lap, hogy a szerkesztõ sem tudja mit akar. Nem látni koncepciót, nincs egy kijelölt út. Minden számítástechnikával kapcsolatos dologba belekap, aztán eldobja. Ha szóvá teszi valaki, mindig jön a válasz hogy az it világa megváltozott és nem lehet már csak magát a számítástechnikát a pc-re korlátozni. Itt jön elõ a hiányosság. Egy szaklaptól nem bulvár híreket szeretnénk, most épp jó példa az Apple, boltjaiba nem igen kapni a windows termékeket, mert van koncepció, ha jó ha nem kiállnak mellette.

El kellene dönteni, hogy mi is akar lenni a lap és azt kellene fõ irányként követni, a többi rész a hallottunk róla kategória

 

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Azt tudni kell, hogy a nyomtatott sajtónak mindenféleképpen nehéz a dolga, mert átalakul a világ. Sokan interneten olvasnak, és még a napilapokat sem veszik meg. Így aztán lehet új rovatot, átalakulást készíteni, aki eddig se tért be az újságárushoz, az ezek után se fog. Inkább a meglévõ olvasókra kell koncentrálni, bár tudom azok száma is fogy. Jöhet a nagy Tv reklám, (drága mulatság). Új olvasók fõként azok közül kerülnek ki, akik az újságárusoknál nézelõdnek, vásároltak eddig is. Az nem fog bemenni az újságárushoz, aki eddig nem is járt oda és nem is hallott eddig a PcWorld-rõl. Azt látni, sokan vannak azok, akinek kenyérre is alig futja, nemhogy magazinra. Aki meg megtehetné, vagy nem tud róla vagy inkább megveszi a méregdrága Mac gépét...

Link to comment
Share on other sites

payskin
(Joybull @ 2011. október 6. 20:11) 441994[/snapback]

 

El kellene dönteni, hogy mi is akar lenni a lap és azt kellene fő irányként követni, a többi rész a hallottunk róla kategória

 

Ezt már az előző hónapban megbeszéltük, de szívesen elmondom még egyszer: életben szeretne maradni. Ehhez pedig minél szélesebb vásárlói kört kell találnia magának, ezért vállal fel olyan témákat, amelyek mögött fizetőképes olvasókat sejt (például: MacWorld).

Link to comment
Share on other sites

Joybull

Elnézést, tényleg nem olvastam az előző lapszámban tárgyaltakat.

 

A gondolat csak arra szólt, hogy az autós újságban sem a robogó a divat, a mobilos újságban nem beszélnek a PC-ről, az szép házak újság sem kertépítésről szól.

 

De ha maradunk a másik vonalon, akkor meg hiányzik az autós navigáció, az interneten rendelő hűtő, mert most már a számítástechnika mindenhol jelen van.

Link to comment
Share on other sites

fatalerror

Kedves Balázs!

Akit ilyen szinten/értsd színvonalon, mélységben, azaz sekélyesen/ érdekelnek a mobilok azok nem is nagyon tudnak olvasni. A Mac vásárlók vagy kivagyiságból vettek mac-et (akkor meg úgyse érdekli őket), vagy azért mert már tudnak valamit, annál mindenképpen többet mint amit az újságban olvashatnak.

Összegzésképpen ha a lap nem szól végül semmiről csak színes, akkor senkit nem fog érdekelni. Ahogy látom már nem is nagyon érdekel senkit, csak azt a pár fanatikust aki sajnálja kedvenc olvasnivalóját...

üdv.: fatalerror

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Hol látod? Azok, akik ide írogatnak, szerintem az olvasótábor 1%-át sem teszik ki.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Igen én vállalom fanatikus vagyok! 2001 óta minden lapszámot elolvastam. Egy cikk se maradt ki az életemből, még azt is elolvastam ami annyira nem is érdekelt. De mostanság sajnos lapozok , úgy hogy nem olvasom. És ez főként a megcsömörlött okos telefon részeknél, és a Mac rovatra értem. Azért kijelentem, hogy még van jó pár cikk ami színvonalas. Egri Imre: Dupla élvezet NAS cikke lázba hozott, még akkor is ha tudom mi az a NAS, és már olvastam róla a magazinban. Az is mond valamit , hogy a segélyvonalat mindig elsőként olvasgattam,mert nagyon jól összeszedett hasznos rovat volt, és a fórumon órákig kellene görgetni míg ily tanulságot találjak. Nem is tudom a pc stúdió is fura lett, emlékszem amikor indult a műsor, még a feleségem is nézte (pedig ő nem annyira fertőzött Pc tekintetben), jót röhögtünk a bakiparádén is. élvezetes volt, ember közeli. Láttam sok érdekes kemény munkákat, pc szerelést, programok bemutatása, kerekasztal beszélgetés neves IT emberekkel, interjúk. Mozgalmas élet volt a videon is. Elsőnek azt néztem. Mostanság a helyzet 2-3 mobil szólóban, Régen még párosan voltak mobil témák egy hölggyel. Unalmas szóló monológ. Valahogy elsikkad a dolog. De remélem , hogy túléli a magazin, mert fanatikus vagyok és nem akarok más pc-s magazinhoz átpártolni. PCWorld-t akarok! Komoly témákkal, nem bulvár hírekkel. Sok szakmailag érdekes Pc-s rovatokkal. Ha már lesz Mac és ez ellen tenni nem lehet, akkor legyen! Viszont Bill Gates csodaprogija mellé férjen már be Linux (főként Ubuntu) is. Ha tudunk Mac-ről 18 oldalnyi anyagot összeszedni, holmi klaviatúráról, akkor nem igaz, hogy nem lehet találni egy-két Linuxról írni tudó emberkét is.

 

Egy érdekes dolog, hogy egy ismerős, tehetős családban van jó pár PC, notebook, netbook, windowsal és mikor felhozódott hogy van Mac -es gép is a világon, .. a válasz rögtön az volt, hát az nagyon drága, annyit nem ér. Persze általánosítani nem szabad. Hajrá fejlődés, fanatikusok ne hagyjuk cserben a magazint. Mindenki hozzon magával még egy olvasót.....mentsük meg a PCWORLD-t. Ha a múltba nézek, szép emlékek jutnak eszembe a magazinnal kapcsolatban. Legyen hullámvölgy, de remélem hamar kilábalnak és egy kis élet is lesz majd a jövőben.

 

Mily büszke voltam, hogy bekerült egy-két hozzászólásom az írott sajtóba, és a pár hónapos kislányom fotója a magazinnal. (Hála Spányik Balázs szorgos munkájának) Lehet valakit ez hidegen hagy, de én nem mondok le a PcWorld-ről, csak véleményt alkotok.

Link to comment
Share on other sites

payskin

@fatalerror: mire alapozod ezt a véleményt? Ismersz minden embert, aki valaha Magyarországon Macet vett? :huh:

 

(petzolkri @ 2011. október 6. 22:12) 442007[/snapback]

a válasz rögtön az volt, hát az nagyon drága, annyit nem ér

 

Én ezzel teljes mértékben egyetértek (azaz bottal nem piszkálom meg). Mások viszont nem. Mások megengedhetik maguknak, hogy Macet vegyenek PC helyett, és ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a vásárlással együtt rögtön a fejükbe kerül a Mac használatával kapcsolatos összes tudás. A tágabb családi körömben ketten is vannak, akik megcsömörlöttek a Windows-világban, és ebből az Apple-gépekben látták a kiutat. Nyilvánvaló, hogy egyikőjük sem értett a PC-hez vagy a Windowshoz, és ugyanígy nem értenek most a Machez sem. Nem tudom, miről szól az újságban a MacWorld, mert még mindig nem láttam a PC Worldöt (köszi, nem kérek kódot a dimaghoz, annyira nem érdekel), de gyanítom, hogy a két illető találna számukra érdemes olvasnivalót a 18 oldalon.

 

 

a pc stúdió is fura lett, emlékszem amikor indult a műsor

 

Amikor a PC Studio elindult, 2003-ban, a PC World szerkesztősége több mint 10 emberből állt és néhány külsősből. Ma alig néhány emberből áll, és szintén alig bír eltartani néhány külsős cikkírót. Az eladott példányszám szerintem kevesebb, mint a fele az akkorinak. Amikor az IDG 2004 tavaszán átköltözött a Madách téri épületbe, másfél emeleten is alig fértünk el. Ma egy emeletnek egy sarkában (kevesebb mint a felében) székel a cég. Nagyon nem ugyanazokat az időket éljük ám! Igen, régen minden jobb volt. :(

 

Ja, és azt se felejtsük el, hogy 2003-2004 környékén az internet Móka Miki korszakát élte idehaza, a munkánkat a következő havi szám elkészítése jelentette, és e mellett maradt még időnk bohóckodni a PC Studioban. Manapság tolni kell a cikkeket, híreket a PCWO-ra, az újságba (ugyanazt nyilván nem lehet mindkét helyre, legalább is nem ebben a sorrendben) + PC Studio + sokkal több téma, amihez érteni is kéne - sok ember = sokkal több munka jut egy emberre. Nem azt mondom, hogy egymás vállára borulva, sírva sajnálkozzunk a szegény újságírók és szerkesztők sanyarú sorsán, de -- goto 10 -- : ma nem ugyanazokat az időket éljük.

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Most már én is azt mondom, hogy remélem sok Mac-es ember van Magyarországon és sokan ezért veszik meg majd a PCworld-t, mint új elõfizetõk és olvasók. Csak kerüljünk rendes kerékvágásba, jöhetnek a jobbnál jobb, érdekes cikkek! Az se baj, ha nosztalgiából a régi írók is betérnek egy-egy cikkel, külsõsként, bár gondolom ez nem lehetséges. A most íróknak, pedig ajánlom, nézzenek meg egy 5-6 évvel ezelõtti számot, nézzenek megy egy nagyon régi pc studiot, és vegyék észre mitõl volt az olyan emberibb, talán pont a bakiktól, a kezdeti nehézségektõl, lassan kifogyok a tanácsból. Szóval nem könnyû ma újságírónak se lenni.

 

Ha annyi pénzem lenne Mac gépre akkor én is bújnám a Mac rovatot. De így oly távoli ez, hogy élõben nem találkozok vele. A Windows világból nekem is néha elegem van, így pont a Pcworld linuxos cikkei hatására a netbookom Ubuntut használok. Igaz a Mac rovat miatt nem fogok Mac gépet venni, mert mig a linux -win esetén egyszerû a váltás, ha nem tetszik telepítek mást, de Mac esetén a hardver-szoftver nagyon egybenõtt.

 

Rajtam ne múljék legyen Mac rovat. Cserébe Jó lenne ha Linux se maradna el, mert azt legalább élet közelibb nekem. Még akkor is, ha esetleg már tudom amit olvasok, akkor is százszor azt olvasom, mint azt a rendszert amit jelenleg nem tudok megfizetni.

 

 

Irigylésre méltó Spányik Balázs, hogy szíveden viseled a magazin sorsát itt a fórumon, pedig már nem vagy részese (ha jól tudom).

--goto 10-- akkor ha így nézzük csoda hogy még bírják a munkát. No látod például e hátteret nem tudtam. Kitartást! És nem szóltam semmit! Nem a ti hibátok, hanem a szegénység, ami miatt egyre kevesebben vesznek magazint. Ezért ti erõtök felett új témákat, új utakat akartok járni.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu
(petzolkri @ 2011. október 6. 22:29) 442009[/snapback]

Nem a ti hibátok, hanem a szegénység, ami miatt egyre kevesebben vesznek magazint.

 

Nem hinném, hogy ez a fõ indok. Az újság célközönségének ez nem akkora kiadás; ráadásul a pár száz forintos lapok is az életben maradásért küzdenek. Már egyszer kifejtettem, most nincs kedvem még egyszer.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Igen, ez egy többváltozós egyenlet, amelyben a szegénység csak az egyik változó, de ott van még (fõ helyen) az internet, meg az elbutulás is, és még egy csomó minden.

 

Még egyszer mondanám, hogy nem azért írtam le a fentieket, hogy kórusban sajnáljuk a szerkesztõséget vagy a kiadót, hanem hogy tisztában legyünk azzal, hogy nem 2003 van. Aki azt mondja, hogy ez kit érdekel kategória, annak is igaza van... A dolog faék egyszerûségû: ha nem azt kapom a pénzemért, amit érdekes számomra, legközelebb nem fogom megvenni. Ennyi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Kontrasztnak:

 

Reggel fél órában átlapoztam...s azt hiszem ez az utóbbi évek legjobb száma...ha ilyen színvonalú lesz a legközelebbi is--az nagyon jó lenne!!

 

Facebookon írták.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán megjelenik még papíron az újság. A célközönségnek általában van net elérése, elég lenne a digitális kiadás, a sajtómunkások koncentrálhatnának a lényegében akármekkora online kiadásra a korlátozott terjedelmû papír helyett.

Mindenki jól járna. Szerintem.

De ha tévednék, akkor világosítsatok már föl, mi értelme van fenntartani az offline kiadást?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Például ez termeli azt a pénzt, ami életben tartja a szerkesztőséget? :hááát:

 

Véletlenül nem felejtetted el, hogy Magyarországon élünk?

Link to comment
Share on other sites

petzolkri
(Spányik Balázs @ 2011. október 7. 15:00) 442031[/snapback]

 

Például ez termeli azt a pénzt, ami életben tartja a szerkesztőséget? :hááát:

 

Pont most fizettem elő egy évre, szomorú is lennék, ha csak online változatban lenne kapható. Nem kényelmes monitor előtt olvasni, rontja a szemet. :)

Link to comment
Share on other sites

fatalerror

Kedves Balázs!

Természetesen nem ismerem a mac-es tábort, de a fenti következtetésre nem olyan nehéz eljutni, ha az ember nyitott szemmel jár és nem kivételeket keres.

De nem ez a lényeg!!

Petzolkri-hoz hasonlóan (a sorait én is írhattam volna annyira egyezik a véleményünk) én is fanatikusan olvastam a lapot, még ott is ahol nem értettem és nem érdekelt annyira. Néhány éve párhuzamosan a hasonló témájú magazint is, csak azt a munkahelyen. Kezdetben az volt az űrtöltő amíg nincs Pcworld, később szépen megfordult a trend. Most is csak azért írtam mert nagyon sajnálom, hogy a megszokott rendtől el kell térjek.

De végül is mindegy... mást is lehet olvasni...

A mobil hegyekre és a mac-re csak azt tudom mondani:

"Ki sokat markol keveset fog"

üdv.

 

(petzolkri @ 2011. október 7. 16:02) 442041[/snapback]
(Spányik Balázs @ 2011. október 7. 15:00) 442031[/snapback]

Például ez termeli azt a pénzt, ami életben tartja a szerkesztőséget? :hááát:

Pont most fizettem elő egy évre, szomorú is lennék, ha csak online változatban lenne kapható. Nem kényelmes monitor előtt olvasni, rontja a szemet. :)

 

Még jó hogy nem fizettem elő még egy évre...

Link to comment
Share on other sites

payskin

Én pont ugyanezt gondolom a saját következtetésemről. Például amikor szeptemberben kígyózó sorok álltak a Duna Plazában az XMS előtt, mert épp kifutó/bemutató darabokat árultak olcsóbban, illetve lehetett tudni, hogy az euróárfolyam kedvezőtlen alakulása miatt az Apple emelni fogja az árakat -- a képeket elnézve nem gondolnám, hogy azok a fiatalok mind Mac-szakértők voltak.

 

De most már igazán kíváncsi vagyok, miről szól a MacWorld rovat, ha szerinted ennyire nem találna olvasókat a Mac-es táborban...

Link to comment
Share on other sites

Greene

Balázs: Az XMS nem csinál garage sale-t, Handrás felrakja a blogjára meg az XMS oldalára az eladó demógépeket és ennyi. Az iStyle csinálta a garage sale-t a Westendben. Az viszont igaz, hogy hatalmas sor volt. Többek között régi Core2-es Airt, meg Core i3-as iMac-eket adtak kb. 20% kedvezménnyel. Az emberek meg fél nap várakozás után örültek mint majom a farkának.

A hazai Maces közönség egyre nő, mert a régi gyenge gépek helyett most már hardverileg elég jó masinákat gyárt az Apple, és abszolút használható az operációs rendszer is. Igaz, pofátlanul drágák a gépek. Nem rossz ötlet a PC World részéről egy nyitás ebbe az irányba. Csak ezzel is késtek vagy 3-4 évet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...