Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Corel PaintShop Pro 2018

Recommended Posts

Posted

Csak szólok, hogy ez az az időszaka az évnek, amikor érdemes PaintShop Prót hosszabbítani (vagy akár vásárolni)!!!

Idén is, mint tavaly, érdemes a nemzeti érzésekre játszani, már nem a miénkre, hanem a kanadaiakéra, ha már a Corel egy kanadai cég. Szóval, az Upgrade gombra kattintva előbb forintban láthatjuk az árat, és valami 12600 Ft körüli összegért kínálják az akciós frissítést. A jobb felső sarokban válasszuk ki okosan a kanadai dollárt, és meglepve fogjuk látni, hogy ugyanannyiba kerül a frissítés kanadai dollárban, mint USA dollárban: 39,99 -- na az egy bő 10 dodóval olcsóbb USD-re átszámolva, forintban pedig 4000 (!!!) pénzt spórolunk így meg.

Tehát, előbb nyertünk 50%-ot a fekete pénteki akción, majd újabb 30%-ot a megfelelő pénznem okos kiválasztásán. ;)

---

Most már csak az a kérdés, hogy érdemes-e vajon X9-re váltani? Általában 24 havonta szoktam frissíteni, az alatt jön össze annyi újdonság, amiért megéri (tavaly váltottam X8-ra). De most, az X9-ben, mintha nagy átalakítások történtek volna, talán több volna az újdonság is? Vagy csak jó a "csomagolás"? Giraffe, nyilatkozhatnál valamit pró vagy kontra. ;)

• 1 month later...
Posted

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni! Az lenne a problémám, hogy van egy Dell Latitude E4300 laptopom, melyen Windows 7 van. A laptop rendelkezik CD/DVD író, olvasóval, de sajnos akármilyen író programot töltünk fel egyik sem érzékeli , ismeri fel a meghajtót. A program megkezdi a meghajtó keresését és a végén az a program válasza: A program nem talált kompatibilis meghajtót. Mi lehet az oka vagy mit próbálhatok meg a probléma megoldásához?

Válaszokat előre is köszönöm.

[OP]Destroy-man
Posted

Ez a kérdés elég messze áll a PaintShop Protól.

Egyébként Win7 alatt már nem kell semmilyen program. Berakod az üres lemezt a meghajtóba, megnyitod, megadod a lemez nevét, simán rámásolod a fájlokat mintha a HDD-n másolgatnál, majd rakattintasz a lemezre írás gombra.

Posted

Már örültem, hogy valakit érdekel a PSP. :-\ Majd elrakom valahova, ha sikeresen lezártuk.

• 3 weeks later...
Posted

Upsz, ezt a topikot jól eldugta előlem a rendszer :(

Sajnos személyes tapasztalatom nincs (még?) az új PSP-vel, mert magyar képviselet alig-alig van, az egyszemélyes "marketing csapat" pedig önhibáján kívül el-elvétve küld friss változatokat. (Nem véletlenül a CorelDRAW X9-ről is csak most jött ki a cikk.) Ahogy nézem az újdonságokat, nem igazán "szerelem első látásra".

New from Template, Text Presets - biztos hasznos olyanoknak, akiknek PSP-ben jut eszükbe szórólapokat, meghívókat, újságok stb. készíteni, de nem hiszem, hogy túl széles réteg lenne.

Smart Capture - ideje volt, de pont emiatt mindenkinek van már valamilyen hasonló (pl. FastStone Capture)

Improved Stylus and Graphics Tablet support, 4K monitor support - a kötelező kűr kelléke, ma már ezek nélkül egy új grafikai szoftver eladhatatlan

Gradient Fill tool - ezt szívesen kipróbálnám élőben, néha jól jön(ne)

Improved Text tool - ezt is, mert volt amikor jobb lett, de olyan is, amikor rontottak rajta

De pl. hol van egy rendes Healing Brush? Egy jó tartalom függő kitöltés? Rendes – PS kompatibilis – réteghatások? :hááát:

Fotók alap szerkesztésére már évek óta az ACDSee Prót használom, a PSP-t "csak" a pixelszintű javításra/szerkesztésre, főleg webes grafikáknál szoktam elővenni.

Posted

Végül -- távollétedben -- úgy döntöttem, hogy maradok a szokásos 2 évenkénti frissítésnél, és kihagytam az X9-et. Majd az idei verziót (XX? X10?) lessük meg, hátha "születik" bele 1-2 általad hiányolt dolog. ;)

Posted

Szerintem jó döntés volt :) A Corel PHOTO-PAINT X8-ban egyébként már van Healing Clone, és – esetleg bőven javítva – valami hasonló jöhetne az X10-be.

Posted

Nem látom nyomát, hogy a két fejlesztésnek bármi köze volna egymáshoz, sajnos. Te látsz?

Posted

Nem. De attól még reménykedni lehet. :hááát:

• 1 year later...
Posted

Na, nép! Bár a PSP fejlesztésének elmúlt két éve nem kimondottan sikersztori, azért ez még mindig a goto képszerkesztő, ha bármit piszkálni akarok egy képen, és most 80 dodo helyett 15-ért lehet zsákolni Humble-éknál. 25-ért már ACDSee Prót is adnak, meg mindenféle mást is, csekkoljátok legott!