Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2011. szeptemberi számról


payskin

Recommended Posts

payskin

:szónok::gépel::fest::olvas::telefon::kávézik::eszkába:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Beköszöntött a megújulás!

 

:o --> KÉP

Link to comment
Share on other sites

1933

Ilyen sem volt még!

 

Elsőnek lenni a fórumon? Na jó, kezdjünk hozzá.

 

Ma jelent meg és már végig is olvastam, csak úgy "slágfortokban".

 

A kinézéséhez nem sok a hozzáfűzni valóm, hacsak azt a 16. és a 17. oldalon található, szemrontó, apróbetüs, világos szürke felületen megjelent, halványszürke betükkel írt szöveget nem említem meg. Ki az az eszement valaki, akinek még nem mondták meg, hogy az olvasók között, igen sok korosabb, illetve fiatalabb, rosszabbul látó személy is van (mint jómagam is), akiknek még szemüveggel is "kigúvad" a szeme, amikor ezt a szöveget el akarja olvasni! Már egyszer megírtam, hogy nem ártana a háttérszíneket és a szöveg színét úgy megválasztani, hogy könnyebben legyen olvasható. Valaki a konkurrenciától netán fizet ezért?

 

TV nézés közben, amikor a hírdetések megszakítják a műélvezetet, a hangerő elviselhetetlenül felerősödik (figyelem felkeltés miatt, "HÍRDETÉS, TESSÉK FIGYELNI!"). Ezért tettem fogadalmat, hogy amit így hírdetnek, azt soha sem veszem meg, még akkor sem, ha "belegebedek"! De azt nem értem, hogy a DVD-n, a termékismertetésnél, amikor a lényegre tér a kolléga, miért halkul el a hang annyira, hogy az egyébként már romlott hallásom nem érti a mondottakat, bár közben minden hangerőt a maximumra állítottam .s a fejhallgatót is feltettem. Szerencsére, ezt csak az egyik .FLV fájlnál észleltem, ahol azt a nyugdíjasoknek elérhetetlen árú, azt hiszem 3D-s kütyüről volt szó.

 

Úgy látom, hogy most az új stáb tagjai között, egyre népszerűbb lesz az Apple/Mackintosh, legalább is, hirtelen erre vonatkozó dícsérő hangokat tapasztaltam a szeptemberi lapban. Azt tudom (még a 80-as évekből, ha nem tévedek a dátumot illetőleg), hogy a Microsofttal ellentétben az Apple gépek a nyomdaipart (grafika területén) és az egészségügyet tekintve, igen nagy népszerűségnek örvendett, nem véletlenül. Ennek hatására a Billy gyerek is hamar bevezette a grfikus felület használatát. (Ha tévednék, vagy valaki jobban tudja, kérem javítson ki!).

 

Hogy lehet minél gyorsabban elindítani a Windows rendszert használó gépeket? Sok-sok pénzért, csúcsgépeket kell vásárolni (több magos processzor, csúcs grafikai kártya, azokat a buheráló szoftvereket, amiket a szaklapok ajánlanak, nem szabad feltelepíteni, sem bootoláskor azonnal elindítani, más operációs rendszert kell használni, stb.). Ha éppen Windowsos rendszert indítok el, akkor csak 3, azaz három program indul el, amit én engedélyezek: Tűzfal, Viruvédelem, Ctfmon! Slusssssz! A szolgáltatásokat, amit a Wndonws maga indít el, azokat is, ahol lehet, letíltom. A többivel nem tudok mit csinálni, mert akkor ez a "dög nagy barom" el sem indul! Nézzük például a "seaport" programot. Ha valaki állandóan helyi hálózatban járatja a gépét, akkor ez folyton vizsgálgatja, hogy a hálózatba kötött gépeken mi található. Mindent indexel. És ezt nem egyedül teszi! Nem beszélve a felhő alapú rendszerről. Ráadásul az azonnal induló Skype-ról és a Facebook-ról, s társairól. Szinte már unom ismételgetni, hogy mindig, mindent megosztani, szinkronizálni, stb. Hol van a "privacy"???? Villanyszámla, magas díjért bérelt internet hozzáférés, éjjel nappal futó gép, okostelefon, stb. Az ország lakosságának kb 80 %-a nem is tudja mire lehet használni ezeket a kütyüket, dolgozik, pénzt akar keresni, hogy napi szükségleteit ki tudja elégíteni. Ezeknek nincs ideje ilyesmivel foglalkozni. Ponyatno? Nap, mint nap, sokan kérdezik meg tőlem, hova, merre haladunk, meddig pazaroljuk az energiát és meddig szennyezzük a környezetet? A számítógép haszna kétségtelen, munkaeszköznek is kiváló! De ezzel is vissza lehet élni úgy, mint a kábítószerekkel. Az okosok nem mindig tudják, hogy "mitől döglik a légy"! Röhögő görcsöt kapok, amikor egy olyan OKOS, aki sohasem gyujtott rá egy cigire, azt mondja, hogy leszokni úgy lehet, ha a nikotin éhség ellen, apró gyógyszerekkel adagolja a nikotint és ezzel segít leszokni a dohányzásról! A marha! Nálam (18 éves koromtól dohányoztam és kétszer hagytam abba, utoljára 2004-ben = 220/110 vérnyomás miatt) ez mindössze csak addig tartott, amíg meg nem láttam, hogy mit mutat a vérnyomásmérő! Napi 40 Kossuth cigarettát szívtam. Nincs nikotin éhség!!! Pótcselekvés van! Az ember a legtöbbször azért gyújt rá, mert cselekvéskényszer lép fel, mikor valamire várni kell, pl.: amíg be nem bootol a számítógép, az el nem készül egy feladattal és várja az ember az eredményt, be nem jön egy weblap. Ilyenkor aki dohányzik, automatikusan nyúl a cigiért és rágyujt. Egy-kettőt szív belőle, a többi meg ott ég el a hamutartóban, hozzá sem nyúlunk, de lehet, hogy a következő égő cigit mellé tesszük! Emberek! Ez a cigiről szóló szöveg nemcsak a cigiről szólt! Nagyon sok hasonló dolog van a számítástechnikával kapcsolatban. Akit érdekel, gondolkodjék el rajta! Rá fog jönni!

 

Ajánlom magamat!

 

U.i.: a lapot mindig alig várom, sietek megvenni!

 

Link to comment
Share on other sites

Burgonya

Szerintem a vásárlási tanácsadónál van egy elgépelés:

XFX Radeon HD6950 1GB--->18 000 Ft

Kicsit kevésnek találom, fõleg, hogy a 6570-es is egy ezressel drágább. De ha igaz, akkor valaki küldjön már egy linket hol lehet megvenni. :)

Link to comment
Share on other sites

xGeorgeV

Üdvözletem minden PC World olvasónak és szerkesztõnek!

 

A küllemében is megújult újság kifejezetten jó lett!

 

Végre más színû (az elõzõ hónaptól eltérõ) lett a címlap, így már messzirõl is látom, hogy ez a szám még nincs meg, tehát megvenni!

 

Az újság belsõ részének formavilága nagyon kellemes, engem a Windows Phone 7-es telefonom forma (színes csempék) és betû világára emlékeztet, de hát ami szép és jó, azt használjuk. A Windows Phone 7-es telefonomat azonban visszacseréltem az Androidosra, mert nem bírtam elviselni, hogy a Markethez még angol azonosítóval sem engedett hozzáférni, igaz az angol azonosítóval az Xbox Live-nál le tudtam tölteni alkalmazásokat, de azért ez a Windows Phone 7 egy nagyon zárt rendszer.

 

Az iPhone diktatúrához szintén nem szeretnék csatlakozni, marad tehát számomra az Android, amelyet most ki akarnak csinálni. Meg a Samsungot is ki akarják nyírni. Mert másolnak. Persze, mert az Apple meg Microsoft nem másolta le a Xerox ablakos rendszerét. És bizony a Nokia 7710 (2004) is elõbb volt érintõképernyõs, mint az iPhone. Ja, meg az iPhone név is foglalt volt már, az is egy másik telfonnak volt a neve, de hát erre is már ki emlékszik.

 

Tudomásul kell venni, hogy nem lehet olyan terméket elõállítani, amelyik nem sért semmilyen szabadalmat. Fõleg, ha a kocka formát levédettnek lehet tekinteni.

 

Egyik cég is kitalál valamit, a másik cég is, egy harmadik hozzátesz valamit, így fejlõdik a világ. Természetesen meg kell húzni valahol a határt, de ez már a jogászok dolga.

 

Nem kell külön cikkben védeni az Apple-t, megérik azok a pénzüket. Természetesen el kell ismerni, hogy az Apple hatalmasat alkotott mind az iPhone, mind az iPad esetében, ezért meg is kapták a jutalmukat: több készpénzzel rendelkeznek, mint az USA kormánya. Nem szabad azonban telhetetlennek lenni, de az érdekeiket is meg kell védeni, azonban a Samsung teljes Androidos mobil és táblagép betiltására való törekvés azonban már szerintem egy kicsit sok. Fõleg, hogy a Samsung gyártja az iPhone-ok jó részének a kijelzõjét, tehát saját beszállítójukat akarják kinyírni?

 

Tegnap bementem a Media Marktba és a TV osztályon keresztül mentem a DVD-k irányába. Feltûnt, hogy MINDEN TV SZINTE TELJESEN EGYFORMA! Nagy fekete lapos téglaforma, az alján talp. Még mûsor is azonos volt mindegyikben. Na, gondoltam, kezdõdhet a per, hogy ki lopta el a másik formatervét.

 

Üdvözlettel:

Varga György

 

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Látom sikerült a D-PCW árát megemelni 300 forinttal. :weep: Örülök én ennek a nagy megújulásnak? Azt hiszem, az év végi akciót még megnézem, aztán kiderül, olvasom-e jövőre is a lapot.

Link to comment
Share on other sites

scht

Sziasztok!

 

Tetszik az újság új szerkezete, a témák csoportosítását is jó ötletnek tartom. De! Vannak részek - nem csak a 16. és 17. oldalon - amelyeket nem lehet normálisan elolvasni. Világoszöldön halványszürke, tudom is én milyen zöldön fehér. Szemüveggel is csak nehezen birkóztam meg vele. Csak remélni tudom, hogy változtatnak rajta.

 

Üdv: Scht

 

 

Link to comment
Share on other sites

djpety94

Sziasztok!

 

Csak nekem tűnt fel hogy az előző számhoz tartozó PC World TV-ből 2 bemutató egy az egyben át lett másolva ebbe a számba? Konkrétan a Bump nevű alkalmazásról és a Coctail Audio X10 videókról beszélek.

 

Ennyire nincs mit bemutatni, vagy csak egy hibáról van szó és véletlenül lett teljesen ugyanaz?

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Arra volnék kíváncsi, hogy a digitális PCWorld 995 forintos árát mikor éri utol a digitális Gamestar 695 forintos ára? Illetve, :szöszi: vagyok, pont fordítva: mikor csökken vissza az ebben hónapban 300 forinttal emelt PCWorld 995 forintos ára a Gamestar 695 forintos árára? Ráadásul a www.pcworld.hu oldalon található reklám szerint még mindig 695 forint...

Link to comment
Share on other sites

lendvay1

Üdvözlök mindenkit!

 

Végre hosszas próbálkozások után sikerült regisztrálnom az oldalra. 4 regisztrációt csináltam végig, de a citromailes címekre nem soha sem érkezett aktiváló e-mail.

 

Az új szám nekem BORZALMAS. A szerkesztõk igyekeztek helyet biztosítani a 18 oldalas Macworld rovatnak, a 6 oldalas Életmód rovatnak és a 2 oldalas játéktesztnek. Ezt két féle képpen lehet elérni:

- a PC-s tartalom csökkentésével

- a betûméret csökkentésével

 

Mivel én PC-s vagyok, így egy közel 2000 forintos újságtól elvárom, hogy ha megveszem, az legyen benne ami érdekel és olyan minõségben, hogy érdemes legyen megvenni. (Az újság címe PCWorld, nem pedig Informatikai mindenes. Bár tisztában vagyok a PC rövidítés eredeti jelentésével, a mindennapi szóhasználatban a Mac-et nem soroljuk ide.) Nem fogok azért újságot venni, hogy a szemem rontsam és olyan tartalomért fizessek, ami nem érdekel (pl. Macworld, Életmód, játék). Ha szeretnék felkarolni a Macintosh tábort, tegyék külön lapban! Ma már minden Maces programnak van Windowsos illetve Linuxos megfelelõje, amik semmivel sem rosszabbak Mac-es társuktól, s így semmi sem indokolja a Macre való áttérést. A Linux mellet szól, hogy a programok jó része ingyenes, s nem kell százezreket kifizetni Mac-es szoftverre. Nem vitatom, hogy bizonyos estekben nem kiválóak a Maces programok, de Windowsra is vannak képszerkesztõk, videovágók, amik még lehet hogy jobbak is mint Maces társaik. Csak utána kellene nézni!

 

Már középiskolában is tanítják, hogy a jó olvashatóság alapja a megfelelõ méretû és a háttértõl elkülönülõ színû betû. (Világos háttérhez sötét betû, sötét háttérhez világos betû illik MEGFELELÕ MÉRETBEN.) A 16. és 17. oldal olvashatatlan, de sok helyen az olvashatóság határát súrolja a sárgászöld alapra írt fehér betû, illetve a világoszöld alapon szürke betû (86.oldal, 107-108.oldal). Megfájdul tõle a fejem. A 77. oldalon a világoszöld sraffozásra írt szöveg (4. pont) szintén szemrontó - az egész újságra jellemzõ apró betû alkalmazásáról már nem is beszélve. Úgy látom, ma már olyanok is újságot szerkesztenek, akiknek gõzük sincs a tipográfiáról.

 

Idézet a wikipédiáról:

"A tipográfia szabályainak ismerete egyre lényegesebb egy olyan korban, amikor a szövegek ábrázolása és nyomtatása szinte bárkinek elérhetõ a számítógépek segítségével. A legtöbb ilyen „kiadvány”, melyet szakképzettség nélkül szövegszerkesztõben vagy internetes weblapokon publikálnak, sajnos, nem felel meg a tipográfia szabályainak, elveinek és fõ céljának: AZ ÍRÁS NYELVTANILAG HELYES, ESZTÉTIKUS KINÉZETÛ ÉS KÖNNYEN OLVASHATÓ LEGYEN."

 

Olyan ez, mint amikor egy kezdõ egy prezentációban vagy egy videofilmben az összes áttûnést, animációt felvonultatja, pedig ha megnézünk egy igényesen elkészített filmet vagy prezentációt, maximum egy-két áttûnéstípust találunk benne. Van aki a más kárából tanul, van aki a sajátjából, s van aki abból se.

 

A cikkek csoportosításával NINCS GONDOM, de az már bosszant, hogy egy-egy fejezetcím egy egész oldalt vesz el a hasznos tartalomból (pl. 28., 50., 68., 78., 98. oldal). Kifogytak az ötletekbõl? Nem tudnak mirõl írni? Az egész lap kezd felvenni valamiféle bulvár stílust. Hatalmas képek nulla vagy semmitmondó tartalommal. Ide is kapnak, oda is kapnak. A újság sokat markol, keveset fog. Mindenkinek meg akar felelni, de így elveszti a szakmaiságát. Elveszti azt, amiért eddig a lapot vásároltam az elsõ számtól fogva. Ha ez a cél, akkor a következõket javaslom:

- Legyen 4-es betûméret, hogy sok minden beleférjen.

- Az Életmód és a MAcworld rovat mellett legyen legyen Szakácskönyv, Egészség, Pletyka, Politika, Horgászat, Filmek rovat. Így minden az egyben szlogennel lehet majd hirdetni az újságot. Egyet fizet, sokat kap. (Sok semmit, de sokaknak ez is meghaladná az agykapacitását, így biztosan lesz rá vevõ.)

- Legyenek játékleírások 10-20 oldalon keresztül, hogy a GameStar olvasóit is sikerüljön elhódítani.

 

Egy-két számot még várok. Talán gyõz a józan ész. Ha nem, búcsúzunk. Talán visszakapom a régi PCWorldöt, mint anno amikor megkergültek az számítástechnikai újságok szerkesztõi a DVD mellékletek újságba való ragasztásával, s csak az újság széttépésével lehetett kibányászni a mellékletet. Akkor is azt mondták, hogy milyen jó ez nekünk olvasóknak! Csakhogy az olvasók nem kértek belõle. AKKOR visszakaptam az újságomat. Talán most is így lesz. Ha nem, fájó szívvel veszem tudomásul, hogy újabb szaklap indult el a bulvárosodás lejtõjén, ahonnan már nem lesz visszatérés. Hol vannak már azok a régi szép idõk, amikor 4 informatikai szaklap is minõségi tartalommal és minõségi megjelenéssel versengett az olvasókért?

 

A cikkek közül igen színvonalas a Weboldalkészítõ suli és a Linux tanfolyam. Ez utóbbit hiányoltam a szeptemberi számból. Ezek azok, amikért talán érdemes venni a lapot.

 

Az mindenesetre pozitívum, hogy az új felosztásban nincs benne a Mesterfogások rovat, s így ha el is követnek valamilyen bakit, azt nem a nagyképûen hangzó Mesterfogások fejezet alatt teszik. (pl. 2011. júniusi szám 98. oldal Digitális hangok.)

 

A fentiek az én magánvéleményem. Ha valakinek más a véleménye, tiszteletben tartom. Vitázni nem óhajtok, majd az egy évvel késõbbi eladási statisztikák eldöntik, kinek volt igaza.

 

Üdvözlettel:

Lendvay Dezsõ

Link to comment
Share on other sites

payskin

Óriási pozitívum, hogy a Mesterfogás rovattal együtt megszűnt a Segélyvonal rovat is, így nem foglal el 4 oldalt az a nagyképű cikkíró minden hónapban! ;)

Link to comment
Share on other sites

Dani991

Pozitívum? Bár január óta már nem vagyok előfizető, de azt a rengeteg lapszámot, ami megvan, szinte mindet csak a Mesterfogások rovat miatt tettem félre, mert rengeteg jó írás van köztük.

Persze a Segélyvonal az számomra is felesleges volt, hiszen az itt van a fórumon...

Link to comment
Share on other sites

payskin

Szerintem is egy jó rovat volt, emlékszem, amikor valamikor a 2000-es évek közepén átalakítottuk az angol PC Plus mintájára. (Angliában a PC World nevet hamarabb lenyúlta egy bolthálózat.) Onnan jött a top tipp meg a sok keretes 1-2-3-4 lépéses írás ötlete, csak ehhez nyilván olyan emberek is kellettek, akik értenek ahhoz, amiről írnak. Az amerikai, meg a nyugati lapok hihetetlen felületesek voltak, mindig idegbajt kaptam, ha a Plus olvasói/segélyvonal rovatát nézegettem, mert olyan általános hülyeségeket válaszoltak, ami a legtöbb esetben nem volt segítség a kérdezőnek. Ezért is igyekeztem mindig konkrét problémákra konkrét megoldásokat adni...

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Egy dolog biztos Balázs: én a te kezedből még nem láttam rossz cikket, munkát. Az már nem a te hibád, hogy ezekből a Segélyvonal, mint olyan, a rendszeres fórumlátogatónak feleslegessé vált.

 

Az, hogy Lendvay úrnak mennyiben van igaza, nem fontos. A lapban ez úgy is úgy jelenik majd meg, hogy ott lesz az ő véleménye és ott lesz pár olyan fórumlakóé, levélíróé, akinek tetszik a lap, majd a szerkesztő zárszóként elmondja, hogy így jó, ahogy most van, esetleg egy kis változás majd még belefér, de vagy megszoksz, vagy megszöksz.

 

Tudom, lerágott csont, nem is hozom fel többet, de azzal, hogy 300 forintot emeltek a DPCW árán, számomra megölték a lapot 2012-re. Eddig is csak az ESET kód miatt, meg pár színvonalasabb írásért vettem meg, nem az instant termékkatalógusért.

 

Az idei sorozatot még becsületből, márkahűségből, vagy a fene tudja miből, de megveszem, utána... még nem tudom. Majd kiderül.

 

---

 

2011. szeptember 12.

 

Most kaptam hivatalos választ e-mailben: mind a DPCW, mint a DGS 995 forintba kerül szeptembertől. A DPCW azért került hamarabb többe, mert előbb jelent meg a PCW. Amint a GS is kikerül az olvasókhoz, a DGS-t is megemelik. :weep:

Link to comment
Share on other sites

Dani991

Félreértés ne essék, a Segélyvonal is rendkívül hasznos tud lenni (csak épp nem annak, aki ugyanazokat a témákat olvassa nap mint nap online).

 

Egy dolog biztos Balázs: én a te kezedbõl még nem láttam rossz cikket, munkát.

 

Ezzel teljes mértékben egyetértek!

Link to comment
Share on other sites

Greene

Most komolyan ennyire frusztrálta az embereket, hogy a DVD melléklet ragasztva volt? :pislog:

 

Én nem találom a DiMagnál a PCWorldöt. :upsz:

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Pedig OTT van. ;)

Link to comment
Share on other sites

Greene

Képesek voltak a "szórakozás" alá berakni, a számítástechnikából meg kihagyni? :facepalm:

Link to comment
Share on other sites

lendvay1

 

Nem mondtam azt, hogy rossz rovat volt a Mesterfogások. Jó volt. A baj csak az, hogy nem jó, hanem jó VOLT (a hangsúly a múlt idõn van). Kellenek a jó cikkek. A Mesterfogások is és talán még a Segélyvonal is. A baj az, ha Mesterfogások alatt, NEM "MESTERI" cikk lát napvilágot, hanem egy hibákat tartalmazó cikk. (A hozzászólásomban megjelölt cikk egyébként nem a Balázs tollából került ki.) A cikkel kapcsolatos problémámat egyébként megírtam a szerkesztõknek a velemeny@pcworld.hu e-mail címre.

 

Balázs! Valamit nagyon félre értettél. Nem a cikkíróról írtam, hogy nagyképû. Ilyent nem írhatok, hiszen nem is ismerem! A nagyképûség az, ha mesteri címszó alatt fércmunka lát napvilágot. Ezért írtam azt, hogy örülök eme titulus megszûnésének. Kellenek az úgynevezett Mesterfogások, csak amiket itt találunk, azok legyenek korrektek, hiba mentesek. Ezen rovatcím alatt nem engedhetõ meg hibás cikk. Más rovatcím alatt inkább elnézem, itt azonban nem. Ami ide kerül, legyen MESTERI, hiba nélküli. A cikkíróknak van lehetõségük arra, hogy utána nézzenek, hogy a leírtak megfelelnek-e a valóságnak. Ha nem teszik, akkor is megjelentethetik a cikket, de akkor más rovatcím alatt tegyék.

 

Egyébként meg a Mesterfogások rovatot a Segélyvonallal együtt nem én szüntettem meg, hanem Ti. Ezért nem engem kell ám okolni! Nem értem, hogy a szerkesztõk miért keseregnek ezen?! Ha sajnálják, tegyék vissza! Egy kicsit olyan színezete van néhány hozzászólásnak, mintha az olvasók tehetnének arról, hogy ilyen lett a lap szerkezete. NEM MI TEHETÜNK RÓLA!!!

 

Ha lehet választani, akkor a régi PCWorldöt kérem vissza, úgy ahogy volt, a régi rovatokkal, a régi stílusban, cicomák nélkül.

 

A kritikáért egyébként nem kell megsértõdni. Jó cikkeket kell írni olvasható kinézetben. A kritika viszi elõbbre a lapot nem pedig a mindent és mindenkor éljenzõ, bólogató olvasó. Merthogy ilyenek is vannak ám nem is kevesen!

 

Egyébként meg teljesen egyetértek Dávid Csabával abban, hogy lesznek olyanok akik éljenzik ezt az új stílust, s egyébként meg úgyis az lesz, amit a szerkesztõk akarnak. A olvasó meg eszi, nem eszi, nem kap mást. Vagy tudomásul vesszük, hogy ez van, és ezt kell szeretni, vagy szedjük a sátorfánkat és odébb állunk...

 

 

Link to comment
Share on other sites

payskin
(lendvay1 @ 2011. szeptember 12. 19:52) 441123[/snapback]

Balázs! Valamit nagyon félre értettél. Nem a cikkíróról írtam, hogy nagyképű. Ilyent nem írhatok, hiszen nem is ismerem!

 

Csak vicceltem: hiszen én írtam a Segélyvonalat! ani_wink.gif

 

Egyébként mi volt abban a Mesterfogás-cikkben, ami ennyire kiverte nálad a biztosítékot? A cikket sajnos nem tudom előkeresni... De gondolj bele, ha az n+1 év alatt csak 1 ilyen cikk volt, az egész jó arány, nem? Azért az újságíró is emberből van! Arról nem is beszélve, hogy sok cikket vettek át az amerikaiaktól, angoloktól. Tudom, hogy ez is kit érdekel kategória, de általában ilyet sem jó dolgában tesz egy lap, hanem mert megteheti ingyen. Szemben azzal, ha külsős szerző ír egy ugyanilyen hosszúságú cikket.

 

 

Nem értem, hogy a szerkesztők miért keseregnek ezen?!

 

A szerkesztők nem keseregnek ezen. Maximum én kesereghetnék ezen, ha nem én mondtam volna fel másfél hónapja. Arra mondjuk nem számítottam, hogy a szeptemberi megújulásban az egész rovat meg a Segélyvonal megy a levesbe, de hát így jártunk. tongue.gif

 

 

Ha lehet választani, akkor a régi PCWorldöt kérem vissza, úgy ahogy volt, a régi rovatokkal, a régi stílusban, cicomák nélkül.

 

Nem lehet választani. Idők, lehetőségek, erőforrások stb. folyton változnak, és velük változik a lap is.

 

 

...nem pedig a mindent és mindenkor éljenző, bólogató olvasó. Merthogy ilyenek is vannak ám nem is kevesen!

 

Tereld őket a fórum felé, hogy legyen itt is élet...

 

 

... úgyis az lesz, amit a szerkesztők akarnak. A olvasó meg eszi, nem eszi, nem kap mást. Vagy tudomásul vesszük, hogy ez van, és ezt kell szeretni, vagy szedjük a sátorfánkat és odébb állunk...

 

Ez általában így szokott lenni, de azt is látni kell, hogy egy ilyen strukturális megújulás mögött nyilván nem az a gondolat áll, hogy "ej, de unatkozom, változtassuk meg a lapot", hanem próbálnak a rendelkezésre álló erőforrásokból egy olyan újságot összehozni, amivel minél több embert meg lehet szólítani. Ez pedig általában úgy csapódik le, hogy lesz, akinek nem jön be, és elmegy, és lesz, akinek most kezd majd tetszeni, és új olvasóként megjelenik. A dolog sikerességét e két csoport méretének különbsége jelzi: ha sokkal többen mennek el, mint ahányan maradnak, akkor bukó. Az olvasók száma így is, úgy is monotonon csökken, ez ellen nem sokat lehet tenni...

 

A nyilvánvaló tipográfiai hibákra, persze, nincs mentség (gondolom az utolsó utáni pillanat okozta), de ebből 1-2 hónap alatt ki fognak nőni.

Link to comment
Share on other sites

Sebi

A most megjelent ötös verziószámú ESET termékek használhatók az újság kóddal? Klikk

Link to comment
Share on other sites

payskin

Én arra tippelnék, hogy a kulcs nem kötõdik verzióhoz, tehát igen. De ez csak tipp.

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Persze, ez így van. A kulcs több verzión keresztül jó, a 2.7 verziótól kezdve.

Egyszerűen rá lehet telepíteni a régire a meglévő beállítások megtartása mellett.

Link to comment
Share on other sites

kislinci

Tisztelt PC World!

 

Az új szám velejárója lett a MAC rovat, amit nagyon értékelek, hatalmas ûrt töltöttetek be. Viszont nagy szívfájdalmam, hogy az eddigi Linux rovat látta kárát.

 

Tetszik a témák csoportosítása, logikusabb lett a felépítés. Szintén pozitívum, hogy jóval több cikk alá oda van írva a szerzõ neve, mint régebben. Így ha reagálni akarunk valamely cikkre, lesz kit megszólítani.

 

A mobilos cikkek mennyiségét viszont kicsit sokallom. Nem mondom, hogy nincs rájuk szükség, sõt nagyon bírom Horváth Balázs stílusát is. Viszont a videóban bemutatott telefon +1 másik kivesézése az újságban elég lenne havi szinten.

 

Összességében pozitívnak tartom a változást, csak így tovább!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...