Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2009. júliusi számról


Telek Zoltán

Recommended Posts

Dávid Csaba

Kedves Bátky "korog-a-hasam" Zoltán!

 

Az érem másik oldaláról írt szubjektíved egy helyen sántít. A cikkben termelt répa és egyéb zöldségfélék nem másolhatók, nem többszörözhetők. Ergo, ha valóban ellopják, vége a dalnak, valóban a létfenntartást is veszélyeztető kár keletkezhet.

 

Ez azonban sem a zenéknél, sem a filmeknél, sem más elektronikus úton tárolható termékeknél nem áll fent egy bizonyos szintig, pláne nem akkor, ha egyetlen Kalóz Pál tulajdonít el egyetlen másolatot. Mintha egyetlen szál répát vitt volna el...

 

Persze sok kicsi sokra megy, s az sem lehet vigasztaló, hogy én is vettem már úgy filmet, zenét, szoftvert, könyvet, hogy korábban egy kalózverziót kaptam kölcsön valakitől. Megtetszett és megrendeltem az eredetit a neten. A másolatot meg visszaadtam. Többek között épp a múlt hónapban 9 játékszoftvert és 2 könyvet vettem meg ilyen előzménnyel.

 

Számomra a mostani filmek színvonala kritikán aluli, nem izzasztom a gépet ilyenek letöltésével. A zenékkel teljesen más a helyzet. Van néhány - s akkor valóban egy kézen, plusz egy kalózkampón megszámolható együttesre gondolj világviszonylatban -, akiknek valóban érdemes megvenni egy-egy korongját. De még azokon is van 2-3-4 dal, ami csalódás, hiszen csak a slágergyanús dalokat promótálják, a gyengébb kategória meg ott sunnyog a reklámozottak között. Itt mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül töltök le teljes albumokat, majd eldöntöm, hogy kell-e az nekem, vagy sem. Ha igen, megveszem - már ha lehet kapni kicsiny hazánkban, mert a postában sajnos nem lehet megbízni -, ha nem, legfeljebb azt a 2-3-4 dalt tartom meg, ami tetszik. Ezekért viszont nem fogok több ezer forintot kockáztatni. Nem mellesleg a teljes albumokról is azonnal másolat készül, nem fogom az értékes korongot pörgetni, pláne nem belepréselni egy hüvelyujjnyi MP3 lejátszóba... Természetesen a megvásárolt albumokat nem töltöm fel sehová sem, elvégre arról a zenekarról/előadóról van szó, akit kedvelek. Ha kell valakinek, szintén vegye meg, támogassa az együttest/előadót.

 

Majd ha a zenészek és kiadók mindegyikre rádöbben, hogy lehet dalok eladásában is gondolkodni, nem csak teljes albumokéban, én is szívesen fogok pár száz forintot áldozni egy-egy kellemes dallamra. S teszik ezt olyan formában elérhetővé, hogy ne kelljen könnyezve szaggatni a ruhámat, mire letöltök valamit legálisan. Kapcsolódó blog-bejegyzés itt olvasható. Addig meg készítsenek valóban jó albumokat, mert egyébként a nehezen összekapirgált pénzből vett felszerelés jó esetben nullszaldósra hozza ki a vállalkozást, rosszabb esetben csak ablakon kidobott pénz volt.

 

Elnézést ha nyers voltam, s biztosan sok helyen tévedek, elvégre sem zenész, sem filmes, sem író, sem szoftverfejlesztő nem vagyok. Csak egy egyszerű, de olyan felhasználó, aki igyekszik becsületes is és pénzügyeiben bölcs is lenni, s akiből a fent említett emberek él(né)nek...

 

Ui.: mindettől függetlenül a lopás az lopás.

Link to comment
Share on other sites

sonykor

Meg kell mondanom õszintén engem a lap elõfizetésénél a NOD32 kód motivált elsõsorban. Ha megveszem a dobozos vírusirtót ugyanott vagyok mint a lap elõfizetésével. Sõt így több gépre is kérhetek kódot. Tiszta haszon. Ezért csábít nagyon az e-magazin. Féláron lerendezhetem ugyanezt.

 

Nagyon szeretem a netidõk adásait meghallgatni. Ez a második dolog amit elvégzek. Ezzel egy idõben a lapot és a DVD mellékletet is átfutom. Emiatt sajnálom, hogy az e-magazinhoz nem jár DVD melléklet.

 

Be kell vallanom õszintén az olyan cikkeket mint a weboldalkészítõ suli képtelen vagyok végigolvasni. Emiatt nagy bûntudatom is van, mert az egyik legjobb cikksorozatnak tartom. Csak gyûjtögetem õket, hátha egyszer nekiállok alapon. Ez az Én bûnöm nem az újságé. :D

 

Ha van egy két olyan cikk ami tényleg érdekel akkor már meg vagyok elégedve. Ebben az újságban megtudtam, hogy a ImgBurn progival zenei CD-t is lehet készíteni. Hoppá. De jó infó. Nem is tudtam.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Lassan már szokás, de gratulálok a websulihoz. Nagyon tetszik a megoldás a nem fix szélességû lekerekített téglalapokra.

Link to comment
Share on other sites

Netkaloz

Üdv Mindenkinek!

 

A gyerekek valahová elpakolták az újságot és nem sikerült még frissítenem a vírusírtót, és a tûzfalat sem.

Ha nem nagyon pofátlan kérés egy hûséges lapolvasotól, akkor elküldené valaki a Nod 32 és az Outpost Security Suite Pro újságban megjelent kódjait?

 

Nagyon köszönöm elõre is.

 

Közben keresem, de mivel most egy nagy takarítós-festõs-rendrakós hét van nálunk, még az is lehet, hogy elkallódott örökre, pedig még lenne mit elolvasnom, mivel ki sem bontottam, mert nem volt rá idõ.

Köszönöm elõre is.

Link to comment
Share on other sites

Victoryus

Üdvözletem!

 

Kipróbáltam a mellékleten levõ Burn Aware Free írót, eddig egy dupla rétegú lemezem bánta. 3%-nál seek errorral leállt. 5 napos Lg dvd író. Neroval semmi baja nem volt a másik gépemben.

Link to comment
Share on other sites

Hamza Gábor

Erre szokták mondani, hogy olcsó húsnak híg a leve (ez találó alcím is lehetett volna).

Én két programot próbáltam ki, az egyik az InfraRecorder volt. Sajnálatos módon kimaradt a program ismertetõjébõl, hogy ez a szoftver csak egyszeres sebességgel képes az adatokat felírni a korongra, így akármilyen gyors az ember írója, még a csiga is gyorsabban készít lemezt. Ez szerepelhetett volna a program tulajdonságában negatívumként, de kimaradt.

 

A másik program az a CDBurnerXP. Ez már jó lenne, de szintén lemaradt a program ismertetõjébõl, hogy a szoftver használatához .NetFramework kell, ezt meg még akkor sem telepíteném fel a gépemre, hogyha fizetnének érte.

Ezek után a többi programmal nem is próbálkoztam, de - ahogy fentebb olvasom - jobb is. Így akármennyire is teli van zsúfolva a Nero mindenféle felesleges multimédiás hülyeséggel, marad az a CD/DVD író programom, benne még sose csalódtam.

 

A cikk írójának üzenném, hogy legközelebb körültekintõbben írjon valamirõl, vagy inkább ne is ragadjon klaviatúrát, mert felesleges. :nem:

Link to comment
Share on other sites

Victoryus

Felraktam erre a gépemre is a Nero-t, méghozzá a microt, és gond nélkül ír. Hát, valóban, olcsó húsnak híga leve!

Link to comment
Share on other sites

Netkaloz

Üdv Mindenkinek!

 

Nem mindig rossz, ami olcsó, esetleg ingyenes.

Én sem használok már évek óta Nero-t.

Jelenleg az ImgBurn 2.4.2.0 programot használom, gond nélkül ír mindent, az írómnak frissítettem a firmware-ét és azóta a legújabb duplarétegû korongokat is írja.

Mivel a magazinom (ahogy pár commentel elõbb már írtam) eltûnt, még nem olvastam a cikket és nem is próbáltam ki a programot, de talán megteszem, bár a jól beváltat minek lecserélni.

A CDBurnerXP Pro programot is használtam évekkel ezelõtt, semmilyen bajom nem volt vele.

A Nero-ban a videokódoló részt szerettem, de azóta már van helyette elég, szóval csak ezért nem használom.

Emellett az Ashampo Burning Studio 2009 program is remek, és nekem a dvd-t is átkódolta, szóval remek volt.

Félre értés ne essék, nem vagyok a Nero ellensége, csak ha van egy pár MB-os program, akkor nem telepítem a GB méretû Nero csomagot, mert minek.

Persze mindenki azt használ, ami bevált neki.

 

 

Link to comment
Share on other sites

rocco73

Üdvözlet!

 

Az tény, hogy a Nero a legkiforrottabb írószoftver, mert már évek óta a piacon van, és szinte mindenféle lemezformátummal találkozott már a megjelenése óta. Az is igaz, hogy egy egyszerû CD író programból hatalmas óriásgorillává nõtte ki magát, de hol van az megírva, hogy mindig fel kell telepítenünk a teljes programot? Én csak két összetevõt rakok fel a Nero-ból, a Nero Burning Rom-ot, és a Nerovision-t. Ezek így nem foglalnak le sok helyet.

Én is használtam már több programot is, de mindegyikbõl hiányzott valami olyan funkció, amire éppen akkor szükségem lett volna. Volt olyan program, amelyikkel zenei CD akartam írni, meg is csinálta, de a track-ek közé mindig beszúrt 2 másodpercnyi szünetet, és nem lehetett beállítani, hogy szünet nélkül csinálja ezt. Vannak olyan zenei alkotások, amelyeknél a zenei részek egyben vannak, gondolok itt sok klasszikus zenei alkotásra, vagy például a Pink Floyd albumaira is. Más esetben pedig a Bit-setting funkció hiányzott, igaz, ez régebben, amikor még fontos volt, hogy a pluszos DVD--ket Book type kompatibilisen lehessen felírni. Ilyen gondok a Nero-nál nincsenek, csak a telepítés elején figyelni kell, hogy melyik alkotóelemét tesszük föl.

Link to comment
Share on other sites

Quarker

Eléggé lefogyott az újság az utóbbi egy évben. A tavaly júliusi szám terjedelme 134 oldal volt, a mostani pedig 114. Nincs miről írni, vagy költségtakarékosság áll emögött?

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Ezt hívja a köznyelv rejtett áremelésnek. Az ár a korábbi, de a méret lecsökkent. Ráadásul mindez a "mi érdekünkben". :huh:

Link to comment
Share on other sites

Telek Zoltán

Sajnos a lap vastagsága igencsak függ a hirdetések mennyiségétõl - csak át kell lapozni a két számot, s a jelenlegi gazdasági helyzetet ismerve nem meglepõ mennyivel kevesebb benne a fizetett oldal. Bár csökkent a hirdetések száma, arányaiban kevesebbel csökkent a tartalmi cikk oldalak száma - 134-bõl 117 oldal cikk volt (87,3%), míg most a 114-bõl 103 - ez 90,4%.

A dolog természetesen maximálisan átmeneti, az augusztusi például vastagabb lesz, amikor nem csak relatíve, de mennyiségileg is több cikk lesz.

Link to comment
Share on other sites

mykee
(Hamza Gábor @ 2009. július 12. 20:53) 395603[/snapback]

 

 

A másik program az a CDBurnerXP. Ez már jó lenne, de szintén lemaradt a program ismertetõjébõl, hogy a szoftver használatához .NetFramework kell, ezt meg még akkor sem telepíteném fel a gépemre, hogyha fizetnének érte.

 

Komolyan nem értem a mai napig ezeket az ellenkezéseket. Egyrészt mert manapság a .NET keretrendszerbõl elég kettõt feltenni: az 1.1 SP1-et és a 3.5-öst, mivel ez utóbbiban benne van a kettes is. Ezen kívül lassan olyan lesz, mint a DirectX: míg ez utóbbi a játékokhoz kell, a .NET keretrendszer sok alkalmazáshoz.

Valamint akkor van egy rossz hírem: a Windows 7-ben benne lesz gyárilag. 8)

Szóval a részemrõl az elsõk közt van a keretrendszer felrakása, és a CDBurnerXP meg egy szuper kis alkalmazás. 8)

Link to comment
Share on other sites

KGigi
A Vistában is benne volt.
Link to comment
Share on other sites

xGeorgeV

Levelet küldenék az illegális szoftverhasználattal kapcsolatban, de a velemeny@idg.hu és a velemeny@pcworld.hu is visszadobja a levelet, hogy nincs ilyen cím. Hova lehet írni?

 

GeorgeV

Link to comment
Share on other sites

payskin

Szerintem pont kifogtál valami leállást a levelezőszerverben, mert a címek garantáltan léteznek. Várj vele hétfőig és próbáld meg még egyszer. Vagy írd meg ide, ha nem titkos. ;)

Link to comment
Share on other sites

xGeorgeV

Természetesen nem titkos a dolog, ezért bemásoltam ide:

------------------------------------------------------------------

 

FW: Kalózok a Parlamentben / Szép a szabadság, de ...‏

Címzett: velemeny@pcworld.hu

 

Tisztelt Cikkírók!

 

Szerintem a valóság a két vélemény között van.

 

Egyik oldalról ott az idén 20 éve mûködõ pénzügyi szoftverekkel foglalkozó informatikai cégem, amely sokkal nagyobb bevételt könyvelhetne el, ha nem lenne illegális szoftverhasználat, másfelõl tudom, hogy sokan azért nem fizetnek a szoftverért, mert egyszerûen nem tudják megfizetni.

 

A másik oldalról ott a 10 éve játékszoftvereket fejlesztõ részleg, mely jelen pillanatban a jól sikerült másolásvédelemi eljárások miatt sem tud igazán kibontakozni.

 

Nézzük az elsõ esetet! DOS-os programjainkat másolásvédelemmel láttuk el, amely elég jó eredménnyel mûködött, de a felhasználóknak kényelmetlen volt. 1998-ban az egyik Windowsos programunkat ezért másolásvédelem nélkül adtuk ki. Rövid idõ alatt annyira elterjedt, hogy az túlságosan leterhelte az ügyfélszolgálatot. Az illegális felhasználók rendkívül erõszakos módon és trükkös eszközökkel próbálták kicsikarni problémáikra a megoldást, természetesen ingyen. A továbbiakban tehát újra csak másolásvédett szoftvereket adtunk ki, mivel a körülmények miatt erre volt szükség. Egyes felhasználók azonban mindig megtalálják a módját, hogy ingyenesen használják a fizetõs programokat.

 

Íme a második eset! Különbözõ cégeknek és platformokra készítettünk már játékprogramokat (többek között Epic, nVidia, Atari, Microsoft Game Studios, stb.). Jelenleg mobil játékokat készítünk, de szerintem túl jól sikerült a másolásvédelem. Mobil játékot ugyanis egyik telefonról a másikra nem lehet átmásolni. Szerintem ezt a korlátot fel kellene oldani, ezáltal az egymás között cserélgetett játékokkal nagyon fel lehetne futtatni a mobiljáték piacot, ezáltal a nagyobb tortából a kisebb szelet is nagyobb lehetne. Annak idején a C64-en is ment a játék csere-bere. Amikor pedig jelentõsen beindul a mobiljáték piac, akkor már lehet korlátozó tényezõket bevezetni.

 

Tehát valamilyen szinten korlátozni kell az illegális szoftverhasználatot, mert a fejlesztõ cégek a bevételekbõl tudnak újabb szoftvereket fejleszteni, azonban nagyon fontos, hogy a széles közönségnek is legyen módja megismerni és használni (de nem 3 napig, mint bemutató programot) a programokat, mert egyes technológiák és szoftverek csak így tudnak elterjedni, a fejlesztõ cégek így lesznek ismertek. Például a DOS és a Windows is ezért terjedt el annak idején, mert az új 386-os gépre valahogy "rákerült" és csak használni kellett. A 486-os gép vásárlásakor pedig csak a régi gép HDD tartalmát kellett átmásolni az új gépre és már mûködött is.

 

Itt jegyezném meg, hogy a számítógép eladásokat nagyon jelentõsen lerontja a Windows azon tulajdonsága, hogy új gép vásárlásakor heteket kell azzal szórakozni, hogy az addig is használt szoftvereinket (vagy azok újabb verzióit) beüzemeljük az új gépen. Amíg mûködött az "átmásolom az elõzõ géprõl és használom" módszer, addig kb. évente cseréltem számítógépet, azóta 3 évente, mivel sok a macera a cserével. Az új DOS, Windows és Norton Commander verziókat pedig rá lehetett tölteni az átmásolt tartalomra. Az irodámba lépve a polcon az MS-DOS, Norton Commander, Windows 3.1, 95, NT, IBM OS/2, ... dobozai kacsintanak rám a régi idõkre emlékeztetve.

 

Bezzeg manapság! Az új Dell notebookomhoz vásároltam egy Office 2007-et is, csinos borítékban adták át a szoftvert. Feltelepítettem a Vistát (utána egy sor addig használt programból újat kellett venni, mert nem mûködtek Vista alatt, az új Pinnacle PCTV még most sem mûködik, a hotline tanácstalan), utána bontom az Office 2007 borítékot, de csak egy papír van benne, hogy használhatom. CD nincs, azt írja, hogy a program a gépemen van. Már hogy lenne, amikor most raktam fel a Vistát, honnan varázsolódott volna oda. A notebook forgalmazó szerencsére kölcsön adta az OEM CD-t, amirõl fel lehetett telepíteni. Röhej: csak azért, mert a CD-t is tartalmazó szoftverre más adózási szabályok vonatkoznak (többet kell fizetni), ezért nem raknak bele CD-t. A polcon a DOS és a Norton Commander doboza mellé tehát csak egy Office 2007 papírlap kerülhet.

 

Mi történne akkor, ha teljesen szabadon lehetne szoftvert másolni? Néhány lelkes garázsfejlesztõn kívül nem lenne szoftverfejlesztés, mert nem lehetne belõle megélni.

Mi történne akkor, ha csak jogtiszta szoftvert lehetne használni? Nagyon kevés szoftvert lehetne eladni, mert nem (vagy nehezen) alakulhatna ki a jó szoftverekbõl a kritikus tömeg.

Mi történik akkor, ha a beetetési idõszak után aratni kíván a szoftverfejlesztõ? Erre van egy valós példám egy ismerõs céggel kapcsolatban. Eléggé elterjedt egy pénzügyi szoftver hazánkban, mert bár drága volt, de fizikailag át lehetett másolni másik gépekre. A fejlesztõ cég úgy gondolta, hogy most már mindenki fizessen, aki használja, ezért HDD sorozatszámhoz kötött aktiválást vezetett be. Egy új verzió kiadásakor ezután a felhasználók száma (és a bevétel) a duplájára nõtt. Hurrá! Viszont néhány hónap múlva az eladások jelentõsen csökkentek, az addigi felhasználók kezdtek fogyatkozni. Jelenleg a cégnek már a korábbi szintet sem éri el a bevétele. (Rá lehet fogni a gazdasági válságra, meg a hazánkban igen magas, szoftveres cégek esetén 70%-os (!) adóterhelésre is. Hazánk speciális eset, mert a cégek vérét kiszívják az adók.) Azonban állami pályázatokon szépen lehet keresni (tudni kell adakozni a kulcsembernek), így a példánkban említett cég jelenleg SQL motoros programot fejleszt, mert erre is lehet 20 milliót kapni az államtól, meg senki által nem látogatott webhelyeket gyártani, szintén 20 milliós egységáron, meg 10 milliós ügyviteli rendszert venni, mert az is ingyen van az állami támogatás miatt (ami a feladatra megfelelne szoftver, az 100 000 Ft lenne a piacon).

 

Helyettem ne akarjanak bizonyos szervezetek jogvédelmi ügyekben eljárni, mert abból felemás dolgok sülhetnek ki. Õk a saját érdekeiket képviselik, nem pedig az én szerzõi jogaimat védik.

 

Az Artisjus nevû huligánokat meg elfenekelném, mert azokra a CD-kre, amiken a SAJÁT KÉSZÍTÉSÛ szoftvereinket forgalmazzuk meg kell fizetnünk az illegális szoftverhasználati jogdíjat, de ebbõl a pénzbõl én még egy fillért sem kaptam vissza. Ez az eljárás nevetséges.

 

Nem ide tartozik, de itt jegyezném meg, hogy a jelenlegi 16:9-es tévék képaránya sem a jelenlegi TV szabványhoz (lapított kép), sem a DVD filmekhez (alul-felül fekete csík) nem jó, ráadásul a filmeknél a megjelelnõ feliratokat a fekete alsó csíkra írják, így ki sem érdemes nagyítani a képet. Egyébként a plazmának sokkal szebb a képe, mégis mindenki az LCD-t veszi (nekem mind a kettõ van). Az OS/2 is stabilabb volt, mint a Windows 3.1, mégis a Windows terjedt el. (Az OS/2 kompatibilisebb volt a Windows 3.1-el, mint maga a Windows 3.1) Érdekes dolgok ezek.

 

Összegezve: Jogilag szabályozva legyen az illegális szoftverhasználat, de technikailag legyen teljesen szabadon másolható. (A Vista sem terjedt el úgy, ahogy akarták. Ha mindenképpen fizetni kell érte, akkor megnézi a vásárló, hogy miért fizet. Ha nem lenne benne az aktiválás, tuti, hogy minden új gépen Vista lenne, valamint [mivel mindenki Vistát használna] sokkal több megvásárolt Vista lett volna eladva, mert akkor azonnal lettek volna hozzá jó driverek is. A Windows 3.1 átlag 5 percenként elszállt, mégis szinte minden gépen rajta volt [mi megvettük x példányban, mert fejlesztettünk rá, igaz a fejlesztésre sokszor a szintén jogtiszta IBM OS/2-t használtuk [Windows 3.1 kompatibilis], mert az sokkal stabilabb volt, de a tesztekhez kellett a jogtiszta Windows 3.1 is]. Ha a Windows 3.1-et is aktiválni kellett volna, ma DOS 20.0 futna a gépeken, grafikus felülettel. [Az lenne a szép világ!]) A szoftver jogtulajdonosára kell bízni, hogy milyen használati szint felett lép fel az illegális használat ellen, ugyanis szerintem az illegális használat bizonyos szintû tûrése elõnyösen befolyásolja a piaci folyamatokat.

 

Üdvözlettel:

 

Varga György

ügyvezetõ

Link to comment
Share on other sites

Ricsikr

...

[backspace][backspace][backspace][backspace][backspace]

Inkább nem írok semmit, mert abból csak a sértõdés, vagy a veszekedés lesz.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Látom, nem sikerült... :lol:

Link to comment
Share on other sites

action74

Sziasztok.

A júliusi újságot végigolvasva, volt pár érdekes téma, cikk számomra. Elõször is ami nagyon tetszik, már több hónapon keresztül folytatódik a különféle területeken használható programok bemutatása. Remélem ez a jövõben is megmarad, és helyet fog kapni az újságban. Jó ötletnek tartom a közelgõ, sõt már többé-kevésbé jelenlevõ operációs rendszer, a Windows 7-bemutatását, használhatóságát. Sok érdekes dolgot olvasok a különbözõ veszélyes vírusok, kártékony programokról is, szerintem ez is hasznos sorozat. Legjobban viszont a különbözõ teszteket, szoktam várni, volt rá példa hogy az újságban teszteltek alapján vásároltam, és nem csalódtam. A sok jó után egy kis hát nem nevezném rossznak, inkább észrevételnek. Az újság elsõ lapjain lehet olvasni a tartalomról, ezt elfogadom, meg érthetõnek tartom, mert minden igényes újságnak, könyvnek van tartalma, amit fel is tüntetnek. De azt nem értem, miért kell az újság végén még egyszer részletezni a tartalmat? Ez lehet az én egyedi tudatlanságomnak az oka, de szerintem elég lenne csak az egyiket meghagyni a tartalomból. A reklámokat igaz nem szívesen, de elfogadom, és gyorsan tovább is lapozom, mert itt ugye lehet tovább lépni reklámok terén :) . Azt itt leírtak ellenére, és persze sokkal inkább mellette már 4-éve vagyok hû olvasójuk. Remélem még nagyon sokáig az is maradok.

Tisztelettel action74

Link to comment
Share on other sites

xGeorgeV

Sziasztok!

Én minden hónapban meg szoktam venni az újságot. Akkor miért nem vagyok elõfizetõ? Nagyon egyszerû. Amikor még elõfizetõ voltam, nagyon sokszor nem kaptam meg az újságot (nem csak ezt), mert a postán valaki ellopta. Az meg olyan kellemetlen, hogy állandóan újra kérni kellett, hogy még nem jött meg. Sajnos a posta rendkívül pocsék módon végzi a feladatát. Ja persze, ez is offshore cég, lehet reklamálni a kakamuki szigeteken.

GeorgeV

Link to comment
Share on other sites

Quarker

A 3ddigitalispublikacio.hu oldalra mikor kerülnek fel a március-április-májusi számok?

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Ingyenes lapok közé akkor, amikor fél évesek lesznek, ez fel is van tüntetve. :hááát:

Link to comment
Share on other sites

Quarker

De eddig 2 hónap csúszással kerültek fel.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...