Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PayPal

KGigi

Recommended Posts

KGigi

:üdv:

A korábbi topik itt található a kukában. Kérjük, hogy a továbbiakban a fórumszabályzatnak és a józan észnek megfelelően kommunikáljatok!

Köszönjük!

PayPal alapok

:dudál:

• 3 months later...
Quarker

Üdv

A Paypalon belül megadhatok több e-mail címet is. Ha valaki pénzt küld nekem, bármelyiket címet megadhatom neki, vagy csak az alapértelmezettet fogadja el a rendszer?

• 1 month later...
pitti

Kb 6 vagy 8 db-ot adhatsz meg....tehát egy paypalegyenleged lesz...

pitti

Szeretném visszakérni a korábbi paypal topikot....mi okból lett eltávolítva???

Rég jártam erre és rengeteg hozzászólásom volt ott....

KGigi
A korábbi topik itt található a kukában. Kérjük, hogy a továbbiakban a fórumszabályzatnak és a józan észnek megfelelően kommunikáljatok!

Szóval annyi szemét volt, hogy sajnos esélytelen volt bármit kimenteni. Én sajnálok mindent kidobni, de ez tényleg menthetetlen volt.

pitti

Kár hogy nyáron nem értem rá ide feljönni....de rengeteg hasznos dolgot kidobtatok így :-( és a link is üres a kukában....

KGigi

Tényleg nincs meg. :( Nem én töröltem a kukából. Ha esetleg eszedbe jut valami, hogy mit hogyan kéne a topikban, akkor szólj nyugodtan.

Dávid Csaba

Létrehoztam egy PayPal accountot, mert letölthetõ szoftvereket szeretnék vásárolni külföldrõl. Nincs dombornyomott kártyám.

1.) Kell ilyen kártya?

2.) Ha nem, miként tölthetek fel pénzt a PayPal számlámra?

Elõre is köszönöm!

Adani

Ez engem is érdekelne. Nekem sincs dombornyomott kártyám, de a PayPal jól jönne néha. Én úgy tudtam eddig, hogy csak dombornyomottal lehet.

pitti

Banki átutalással is forinttal feltölthetõ a paypal..de erõsen limitáltan..ne kérdezzétek a limitet...megtaláljátok...és sosem kellett átutalással feltöltenem...mások helyett is szoktam fizetni paypallal...

My account

Top up

és itt megadja a paypal a forintos bankszámlaszámát...

Beneficiary Name

BofA re: PAYPAL PTE LTD

Bank

Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest

Bankszámlaszám

10918001-0000000115050684

Your Transfer ID xxxxxxxxxxxx(ez kell a közleménybe

riskawarrior

Hali

Próbáltam kibogozni, hogy mi mennyibe kerül ha ezt meg azt csinálok a pénzemmel a számlámon, de nem nagyon sikerült. Konkrétan azt keresem, hogy ha vásárolok valamit a neten, és a paypalos accommal akarok fizetni, akkor az ingyenes, vagy vonják a százalékot?

Esetleg megköszönném, ha meglepne valaki egy táblázattal, amibe le van írva mit mennyiért lehet csinálni :P

• 3 weeks later...
pitti

Az fizet aki fogadja a pénzt...küldeni ingyenes.....

Dávid Csaba

Úgy döntöttem, inkább igényelek egy dombornyomott bankkártyát. Az évi 2ezer HUF kezelési költséget még kigazdálkodom valahogy. :D

riskawarrior

Nekem tetszik amit pitti írt. Így gyakorlatilag ingyen tudok vásárolni akkor, mert a pénzfeltöltés ingyenes (jó az utalás költsége benne van), és a vásárlás is az.

Dávid Csaba

Alapvetően nekem is, de nem akarom állandóan feltöltött állapotban tartani ezt a számlát. Vagy ha mégis van rajta valamennyi, akkor az mennyi legyen? Többször találkoztam olyan akciós ajánlattal, hogy például csak ezen a hétvégén 50%-os árengedmény. Ha üres a számlám, fütyülhetek rá, mert több nap, míg feltöltik a számlámra a pénzt. Ha meg van rajta pénz, az elég arra, amit épp megkívánok? Ezért döntöttem a kártya mellett. Plusz a tájékoztató szerint, amit adtak a kártya mellé, mind a belföldi, mind a külföldi vásárlásom ingyenes.

pitti

Én szoktam paypallal fizetni mások helyett....szerény jutalékér de hatalmas segítséget adok érte....

Dávid Csaba

Megérkezett a dombornyomott kártyám. Arra lennék kíváncsi, hogy ha olyan helyről vásárolok, ahol nincs lehetőségem forintban fizetni, akkor a kért összeget a paypal / bankom automatikusan átváltja a megfelelő valutára? Ha igen, milyen árfolyamon? Ha nem, mi a teendő?

nagyjani

Kiválasztod a megfelelõ valutát, aztán a napi középárfolyamon számol a bank, abban a pillanatban levonódik a számláról az összeg, és még elõtte írja is, hogy mennyivel számol. Mivel vásárlásnak számít, ezért ingyenes a fizetési oldalon is. A partner számláján nálam szinte 1-2 percen belül mindig meg is jelenik az összeg.

Dávid Csaba

Közben begyalogoltam a bankba, ott ugyanezt mondták. Köszönöm!

• 3 weeks later...
[OP]Destroy-man

Szeretnék vásárolni egy routert, amit csak PayPal rendszer segítségével tudok kifizetni.

Valaki le tudná írni lépésről-lépésre, hogy hogyan tudok átutalni pénzt a PayPal számlámra? Fentebb olvastam egy bankszámlaszámot, az a PayPal-é? Ha igen, akkor az azonosítomat honnan tudom megnézni? Vagy a közeléményben a PayPal e-mail címem kell megadni?

Szerk.: Megtaláltam mindent, csak az azonosítót nem. :) Azt hol tudom megnézni? (Your Transfer ID)

Szerk2.: Megatláltam a Your Transfer ID-t is. :) A Top Up menüben volt. :)

[OP]Destroy-man

Talátam egy oldalt, ahol részletessen bemutatják, video segítségével is, a paypal rendszer mûködését. LINK

Aki próbált már utalásos megoldást, az tudja, hogy mennyi idõ alatt érkezik meg a pénz UniCreditbõl PayPalra? Mert nekem ma érkezett meg a pénz az UniCreditbe, de paypalon még nincs fent. Mondjuk egy kicsit elcsesztem, mert Euroban utaltam (mondván arra lesz szükségem), de most olvasom, hogy az Unicredit forinttal tud csak számolni, szóval visszaváltják forintra, a PayPal meg vissza Eurora... Dehogy miért nem tudják ezt normálissan megoldani?

nagyjani

Ma mondja az egyik munkatátsam, hogy az unicreditben tette rá a pénzt a számlájára, de még nem látja. Akkor ez természetesnek látszik, bár nem értem. Az euros dolog az o.k., mivel magyar bank forintszámlát tart fent. Egypár év, aztán euronk lesz nekünk is.

Én kártyával utalok a német cégemnek, semmi gond soha nem volt, itt nem kell az egyenleget töltögetnem.

[OP]Destroy-man

Ma megérkezett a pénz, de a sok oda-vissza váltással buktam 2,17 Eurot. :(

Megpróbáltam így is vásárolni (hogy nincs elég pénzem), a mardékot szépen levonta a kártyámról, pedig nem is dombornyomott. Ha ezt tudtam volna, hogy így is megy, akkor nem utaltam volna semmit sem PayPalra, csak vásároltam volna. :S

pitti

Megérdemled mert a paypalra csak forintot lehet felutalni....mért nem nézted meg jobban hogyan kell....

De a legegyszerűbb egy olyan kártyát hozzáadni amelynek van a hátulján 3 jegyű + kód....és annak a terhére lehet használni a paypalt.

A másik hozzászólásban utalt hogy egy barát bement az unicreditbe és kp-t fizetett be a megadott módon ez nem járható út...kizárólag saját néven lévő..azaz a paypallal azonos személy utalhat fel a paypalra pénzt....

[OP]Destroy-man

Igen közben rájöttem. Többet nem utalok rá, az biztos.