Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Hello!

Ezt a konfigot: E7300 dual 2c p + hd4830 + tv kártya + 2 db dvd író 2 dv winyó egy 400W-os FSP Blus Strom II ki tud szolgálni? Szerintem igen, de szeretnék megerõsítést kapni.

Köszi!

Posted

Sziasztok!

Configot cseréltem a gépemben:

Gigabyte GA-EP45-DS3

E7400 intel core2 duo

sapphire hd4670 1Gb

2×2Gb kingmax 1066

3 vinyó (1×samsung 160 sata, 1×WD 500 sata, 1×samsung 250 ide), még egy wd 500 vennék

1 dvd író

3× 8cm venti

a késõbbiekben crossfire-ba még egy hd4670

Mekkora tápot ajánlotok hozzá? Chieftec-ben gondolkodom.

Posted

A késõbbi fejlesztésedet figyelembe véve sem kell, egy 450 W-os Chieftec -nél nagyobb.

Posted

Sziasztok!Szeretnék egy új gépet összeállítani azonban minden cuccot nem szeretnék kicserélni így a tápot sem.Egy CODEGEN 6049-es házam van gyári 350 wattos táppal.NA most az lenne a kérdésem hogy ez maradhat-e ezt azért kérdezem mert ugye az VGA vezrélõknek kell egy külön tápot is adni vagy léteznék olyan új vezérlõk amihez nem kell ez a plusz táp ugyanis ezen még nincs olyan kimenet.

Remélem érthetõen tettem fel kérdést.

Segítségetek elõre is köszönöm.

Posted

Nem 100%, hogy az új videovezérlő igényelni fogja a plusz tápellátást (típustól függ), de van ennél egy fontosabb ok arra, hogy lecseréld a tápodat. Mégpedig az, hogy nem egy biztonságos konstrukció. A szervizesek pedig nem biztos, hogy vállalják a garanciát, ha azt látják, hogy egy elfüstölt Codegen tápegység nyírta ki mondjuk az alaplapot. (Ha meg netán épp a merevlemezedet öli meg az adataiddal együtt, az nem csak anyagi szempontból lesz fájdalmas. ;) )

Szóval érdemes lenne választani egyet a 3. hozzászólás ajánlójából.

Posted

Kösz az infokat.

Tegyük fel megveszem ezt.

Az nem lesz gond hogy ezen felül van a ventilátor az enyémen meg még hátul?

Bele lehet így is rakni ebbe a házba? Az a csati meg amiről szó volt gondolom én csak a bivalyerős kártyákhoz kellenek, én meg nem akarom semmi komolyat, mert játékra sosem használom a gépet.

Posted

Semmi különbség nincs a kettő között beépíthetőség szempontjából, csak ne tévesszen meg, hogy minden fotón ventillátorral felfelé van.

.."nem lesz gond hogy ezen felül van a ventilátor az enyémen".. Lent lesz az a fent.

Hardverfighter
Posted

Helló mostanában szeretnék új gépet venni és az a kérdésem hogy egy olyan konfighoz mint az enyém mekkora táp dukál és hogy milyent vegyek kb. 10 ropim van rá...

Alaplap:GigaByte GA-MA770-DS3

Proci:AMD Phenom X3 8450

VGA:Sapphire HD4830 512MB PCIE

RAM:2xKingmax 2GB 1066MHz DDR2

HDD:Samsung SpinPoint T166 500GB

Optikai meghajtó:Samsung SH-D162D BEBE Fekete Bulk

Ja és még valami mi a különbség a 20 és a 24 tűs tápokban???

Előre is köszönöm!

Hardverfighter
Posted (edited)

Köszönöm a gyors választ és még egy kérdésem lenne. Ehhez a táphoz tudnál ajánlani egy webáruházat vagy ilyesmit????

Edited by KGigi
Hardverfighter
Posted

Te akkor milyen processzort ajánlasz a másik helyébe?

Posted

A 24 tűshöz ki van víve még pár szál, mint áramforrás, de lényegében ugyan az.

Ha ez így elég, ha nem, akkor miért kérdezed, mit akarsz tudni róla?

Posted (edited)

Hali!

Lenne egy kérdésem. Mostani konfigom:

AMD Phenom 8650 X3

Geforce 8600GT (256Mb DDR)OC

MSI k9a2 neo

2Db vinyó (SATA),meg egy DVD I/O

a jelenlegi tápom egy nem tudom milyen minõségi DeLUX 450ATX, ez viszonlag gyenge táp, 2kondit cseréltem már benne, mert elég puposak voltak de még nagyon jó, :) Olyan kérdésem lenne, hogy milyen VGA t lehetne ebbe rakni, amit ez a táp elbírna, ha cserélni kell tudok olcsón egy új DeLUX 650W ATX-et, de nem tudom, a DeLUX márka menyire megbízható :nem:

Kérek segítsége,t hogy milyen táp ez? :ötlet: Ha VGA vásárlás, akkor HD4850-et akarok venni, de szerintem a mostani táp nem bírná, sõt biztos vagyok benne. Milyen táp lenne ami elég lenne??? Vagy a Delux 650W-os el vinné stabilan???

Elõre is köszi!

Edited by KGigi
Posted (edited)

Köszi a gyors választ, de nem lessz kevés az a 400W os FPS???

És a mostani és a Delux 600W-osáról mi a véleményed? :S

Ha a 400W-os FPS el bírná a 4850 et akkor azt vennék, mert elég olcsók az FPS-k a teljesítményükhöz képest. :)

Ezek közül melyiket:

http://gepbolt.hu/termekek/58737330/FSP_SA...tapegyseg_.html

http://gepbolt.hu/termekek/58739321/FSP_40...LN_80P_OEM.html

vagy esetleg:

http://gepbolt.hu/termekek/58737331/FSP_SA...tapegyseg_.html

Edited by KGigi
Posted

Ha én is azt mondom, hogy elviszi, akkor kettõnknek már elhiszed? :D

Posted

FSP SAGA 450-et is ajánlom, ha tervezed szünetmentes beszerzését.

Posted

Hát nem tervezem... Köszönöm a segítséget!!! :hááát: Nagyon gondolkozom még egy 400W os Enermaxon vagy egy 400-as Chieftech en. Ezek közül melyik lenne a legjobb??? Szerintem FPS. :) És a késõbbiekben lehet, hogy szükségem lessz egy CPU-ra, mert nem biztos, hogy ki fogja hajtani a HD 4850 et. :S

De lehet, hogy kihajtja, mert a CPU-m 2,7Ghz n van járatva.

Ne üss entert minden sor végén! <KGigi>

Posted

Bármelyik jó a három közül.

Posted

Egy X3-as Phenom? Jó eséllyel kihajtja. De ez itt teljesen OFF.