Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Akkor nem tudja neki leosztani. Ne keseredj el, azon kívül, hogy nem 4 karakteres órajelen megy a memória, nem veszítesz semmit.

Posted

Nem kesergek, olcsó volt, jó lesz jövőre, ha újra zuhannak a P45-ös lapok árai. Különben a z Xp fel se ismer csak 3,25 Gb-t.

Másik kérdés, ha a proci órajelét emelem, kevésbé lesz problémás, mint a 800-as rammal?

És így akkor az AB9 mégse tuningbarát lap...

Posted

Mi lenne kevésbé problémás?

Posted

Úgy értem, hogy mivel alapon is 1066, ezért bírni fogja az emelt órajelet. Már a mostani 850-hez képest. Gondolom, most is csak a lap van kiakadva az 500 MHz környékén.

Posted

Aha, értem. Kevésbé lesz problémás. :)

Posted

Nehéz dolog összehozni a sok támogatott FSB-t...:D Gondolom , mint mindenhol, itt is a leglassabb a húzó.

Posted

Sziasztok!

Hozzáértõ(k) segítségét illetve véleményét várom a következõ dologban. Vettem egy gépet, amiben a számla szerint ez a memória van (OCZ DDR2 1066MHz PC2-8500 Gold XTC Dual Channel 4GB Kit(2x2048MB) 5-6-6-18), de mikor otthon utána néztem, akkor kiderült, hogy a gépben nem ez van, hanem egy másik típusú (A-DATA DDR2 1066MHz+ PC2-6400 Vitesta Extreme Edition 4GB Kit(2x2048MB) Non-ECC CL5 (5-5-5-15)). Én nem értek túl sokat az ilyen dolgokhoz, de azért az feltûnt, hogy az egyik az PC2-6400 a másik pedig PC2-8500 típusú. A neten utánanéztem, hogy mit is jelentenek ezek a számok és ha jól értelmeztem, akkor valami sávszélességgel vannak kapcsolatban... mindegy, szóval vissza is mentem a boltba reklamálni, de az eladó azt mondta, hogy 1066MHz-el memória csak PC2-8500-as formában létezik, tehát a bolt internetes oldalán ez el lett írva. Na most én mint naív felhasználó el is fogadtam ezt tényként, dehát azért sem hagyott nyugodni a dolog s egy a géphez adott szoftverrel (a neve EasyTune Center) megnéztem a memóriák adatait és az a következõket adta ki: Type: DDR2 SDRAM, Module Size: 2048 mBytes, Max Bandwidth: PC2-6400(400MHZ), Manufacture: A-DATA Tech., Part Nr: EXTREME DDR2 1066+. Ezek szerint a program is "el lett írva"? Gondolom nem. Árban csak kicsit olcsóbb az A-DATA de szeretném, ha valaki leírná, van-e teljesítménybeli különbség is a két memória között és ha igen, akkor az mekkora.

Posted

Két dolog az, hogy mit tud egy memória, és éppen mekkora órajelen jár.

Neked 1066-os memóriáid vannak, amelyek 800 MHz-es órajelen járnak jelenleg. Nem kell pánikolni, minden rendben van.

Posted

Köszönöm a gyors választ. :göbzi: Tehát akkor az EasyTune Center azért látja PC2-6400-asnak a memóriát mert csak 800MHz-re van belõve? Ebben az esetben megkérhetnélek arra, hogy írd le nekem miként tudom 1066MHz-re állítani, vagy esetleg adj meg egy linket, ahol a nem szakavatottak számára érthetõen le van írva mit kell ez esetben tenniük. Elõre is köszönöm (ismét) :D

Posted

Elõször azt kell megnézned, hogy az alaplapod kezeli-e az 1066-os memóriaórajelet. Ha igen, akkor keress a BIOS-ban memory multiplier-t, majd állítsd úgy, hogy a 1066-ot mutasson.

Posted

Hello!

CPU típusa Intel Celeron D 346, 3066 MHz (23 x 133)

Alaplap neve ASRock 4CoreDual-SATA2 (4 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

Rendszermemória 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Videokártya NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)

ezekhez milyen 1 vagy 2 giga RAM bõvítést ajánlanátok?

Posted

Bármilyen 2*1 Gb DDR2-es KIT-et. 667-esek is jók lesznek.

Posted

Köszi,biztos láma kérdés,de miért 2*1gb ,simán 2gb nem jó?

Posted

Hátha bekapcsol az a fránya dual channel. :hááát:

Posted

Erõsen megoszlanak a vélemények a dual-ról,milyen árkategóriában érdemes venni,illetve mely márkát?

Posted

Abban a kategóriában, amit meg tudsz fizetni. Nézd meg az alaplapod hivatalos oldalán, hogy milyen memóriákkal mûködik együtt biztosan, akár BIOS frissítés árán is.

Posted
Elõször azt kell megnézned, hogy az alaplapod kezeli-e az 1066-os memóriaórajelet. Ha igen, akkor keress a BIOS-ban memory multiplier-t, majd állítsd úgy, hogy a 1066-ot mutasson.

Értem, vagyis csak részben. Szerintem arra van állítva, de nem tudom (Alaplap: Gigabyte X48-DS4; BIOS: Award; és ha esetleg szükséges a Proc.: Intel Core 2 Duo E8400). Akkor leírom, ami esetleg összefüggésben lehet a memória beállításokkal a BIOS-ba (ez így volt alappból beállítva, mikor megvettem a gépet):

MB Intelligent Tweaker:

C.I.A.2 [Disabled]

Performance Enhance [standard]

System Memory Multiplier (SPD) [3.20b]

Memory Frequency(MHz) 800 1066

DRAM Timing Selectable (SPD) [Manual]

********** Standard Timing Control ***********

CAS Latency Time 5 [5]

DRAM RAS# to CAS# Delay 5 [5]

DRAM PAS# Precharge 5 [5]

Precharge delay(tRAS) 18 [15]

aztán lentebb azt írja pirossal, hogy ******* System Voltage NOT Optimized!! ********. alatta minden Normal-ra van állítva, kivéve a DDR2 OverVoltage Control-t. Az [+0.40V]-on van (ezzel kéne egyébként valamit csinálnom?)

Szóval szeretném megkérdezni, hogy mi a teendõ, ha 1066MHz-re szereném állítani. Remélem minden lényeges adatot leírtam. Ha azt a bizonyos Multipliert megváltoztatom, akkor az alatta lévõ Mem. Freq. (MHz)-ben az elsõ szám mindig 800 és a mellette lévõ változik 600-valmennyi és 1333 között (ha jól emlékszem).

Posted

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy én néztem a memóriakártyám a pc-ben az EVEREST programmal,és ugye van a gépemben 2db 512 ddr ram, és azt viszont nem tudom sehonnan megtekinteni hogy hány MHz-es ?? és most azt sem tudom eldönteni hogy milyet vegyek most még hozzá, mert ha én vennék most bele egy 2 gb-os DDR2-est azt meg lehetne oldani valahogy ????? ha nem akkor szerintetek milyen ddr1-est ajánlotok, a MHz is számít ilyenkor ???tettem fel egy képet hátha ti többet megtudtok a mem kártyámról mert nekem most fogalmam sincs hogy mivan most :(

légyszi segítsetek KÖSZIKE elõre is :D

http://kepfeltoltes.hu/081118/mem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

SZIASZTOK

Posted

Ebbe a gépbe nem tehetsz DDR2-es memóriát, most is DDR1-es van benne (DDR1-400MHz).

Posted

Centaury!

Memory Frequency(MHz) 800 1066

Ez így jól van. A feszültségnél állíts be legalább annyit, ami a memória oldalán vagy a kézikönyvben van. Utána működni fog rendesen. Ha nem tud az alaplap ekkora feszültséget, akkor maradj 800 MHz-en, különben nagy terhelésnél el fog szállni a gép.

Posted

Köszönöm a választ! Majd utánanézek... bár eddig nem volt semmi probléma, még Crysis alatt sem, úgyhogy talán bírja. (X48-DS4) :)

Posted

Sziasztok,

Nagy rajzállományok (Arhicad+PDF), megnyításakor kevés a memória (lassú a megnyítás, lehetetlen a navigálás)

a gépemen:

P5B Deluxe, E6850, Dual Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4, Gigabyte GeForce 8600 GTS, XP 32bit

Mi lenne a legjobb megoldás a fejlesztésre?

Köszi,

Z.

Posted

Vegyél a mostani mellé egy tök ugyanilyet. Ha ez nem megy, akkor add el a mostanit, és vegyél 2x1 és 2x0,5 Gb-ot.

Posted
a gépemen:

P5B Deluxe, E6850, Dual Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4, Gigabyte GeForce 8600 GTS, XP 32bit

Azt a felhasználó programot, aminek ez a konfiguráció 2 GB RAM-al nem elég, le kell törölni, és a telepítő lemezt hozzá kell vágni, a gyártó fejéhez! :lol:

Például nekem gyakran 100 Mb-os PDF fájlok is szaggatnak Vista SP1 alatt 4 GB -al, a tiedhez hasonló konfiguráció mellett. Ez már szinte tényleg nevetséges.

Ha mégis RAM-ot akarsz venni, ugyan olyat vegyél, mint ami most benne van. Csak így garantált a dupla csatornás működés, és állandó teljesítmény.

Szerintem nyugodtan vegyél még 2*1 Gb-t, mert ha valóban sok memóriát igénylő programot futtatsz 2*512 Mb már nem sok mindent jelent.

Viszont akkor a 4 Gb-ból már csak kb 3,5 –t fog látni az XP (32-bit). Mind a 4 Gb-hoz, már XP (64-bit), illetve Vista (SP1) szükséges.