Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

lacika1990
Posted

Hello!

Mindenkinek lenne egy kérdésem, hogy melyik memóriát vegyem a gépembe.

A gép:

• alaplap: abit ip35
  • cpu: Intel DC 2180
  • táp: corsair psu 450vx
  • vinyó : Samsung 250gb 16mb
  • vga: xfx 9600gt
Amit kinéztem memóriák pedig a következőek:
  • Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 667Mhz PC2-5400 4-4-4-12) XMS2 memória hűtőbordával
  • Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-18) XMS2 memória hűtőbordával

Várom válaszotok!

Posted

A második jobb.... :) Azt vedd! ;) Jókis RAM.

lacika1990
Posted

Ok, köszi a segítséget.

Posted

Sziasztok!

Csak ennyi lenne a kérdésem:Corsair vagy Kingston?

Ha Corsair,akkor miért,ha Kingston,akkor miért?

Köszönöm: Tombrave

Kösz Pjotr!

Posted

Corsair. Minõség. Szerintem.

Posted

Mindkét márka minõségi, egyikkel sem jársz rosszul, bár sokan inkább a Corsairt helyezik elõbre. Én kivétel vagyok, hajrá Kingstone.... :D

Posted

Üdv

Az a kérdésem lenne hogy vettem egy alaplapot de 667 kezeli max a memóriát, a memória ami van az 800 is tud menni, érdemes e venni egy jobbn alaplapot hogy kezelje a memóriát 800-on?

A proci intel dual core 2ghz fsb:4x200

Érdemes e venni egy új alaplapot hozzá, mennyivel lessz jobb így a teljesitménye a gépnek?

Posted

Nem sokat éreznél belõle. De akkor már olyan alaplapot vegyél, ami kezeli az 1200-as memóriát is, de minimum az 1066-ost.

Posted

Én tuti nem vennék emiatt új alaplapot. Talán olyan 2% körüli különbséget hozhat szintetikus tesztprogramokban, gyakorlatban meg semmit.

Posted

Ok de ha veszek még 1gb 800 memóriát, dualban csak lessz valami sebességnövekedés nem?

Meg az gond lehet e ha a memória sebessége nagyobb mint a processzor Fsbje? mem:1066 Proci:800?

Posted

Namost akkor milyen és mennyi memóriád van, és milyen az alaplapod típusa? Amúgy szerintem ha van pl egy 40000-ft-os alaplapod azt már nem cserélném le egy másik hasonló árura, hogy 800-on menjen. De én a 13000 ft os lapommal simán megtettem, hogy ugyanennyiért vettem egy másikat. Annyit megért az a pici sebességnövekedés.

Posted

Alaplap GigaByte GA-945GCMX-S2 mATX 775, Memória Kingmax DDR2 800Mhz,

Alaplapot kicserélném jobbra hogy kezelje a 800 és az 1066 os memóriákat, mert memórát akarok még venni a régi mellé, vagy gyorsabbat még nem tudom :nyíl:

Posted
Ok de ha veszek még 1gb 800 memóriát, dualban csak lessz valami sebességnövekedés nem?

A Dual Channel komoly sebességnövekedést hoz, szóval lesz.

Meg az gond lehet e ha a memória sebessége nagyobb mint a processzor Fsbje? mem:1066 Proci:800?

Gondnak nem gond, csak nem ezen az órajelen fog menni. A memória mindig az FSB többszörösén fut, esetetben 200 MHz FSB-jű (800 QPB) processzornál ez jellemzően 400, 800, vagy 600, 1000 lehet (utóbbi kettőt a gyakorlatban kevésbé érdemes alkalmazni a páratlan szorzó miatt). Az 1066-os memória akkor fog a névleges órajelén futni, ha a processzor FSB-jét 266-ra húzod, és 4-szeres RAM:FSB arány állítasz be.

• 4 weeks later...
Posted

Corsair vagy ocz?

Mindkettő dual chanel kit. A corsair az cl4-es időzítésű (nem tudom mit jelent ez volt odaírva), az ocz időzítése pedig 4-4-4-15.

Melyik a jobb?

Posted

A kétféle jelzés ugyanazt jelöli. Az idõzítés, vagy késleltetés azt jelöli, hogy bizonyos kéréseket a modul mennyi órajelciklus alatt képes teljesíteni. Ezek viszonylag fürge memóriák (gondolom, 800MHz-esek). Mindkettõvel jól jársz.

Posted

Igen mindkettõ 800-as. Akkor azt hiszem a corsair lesz.

Posted

Hello,

Kérném tanácsotokat, hogy milyen RAM- ot ajánlotok ehhez:

CPU: Intel Celeron D 336, 2800MHz,

Alaplap: ASUS P5P800-VM!

Két üres hely van még... Most 512MB van, ha bõviteném, AKKOR LEHETNE VALAMENNYIVEL GYORSABB?

Mert ha nem, azért nem veszek.

Elõre is köszi!

Posted

2x1 Gb ddr 400-at szerezz. Támogatja a DC-t. Fog gyorsulni. :igen: Az 512 mellé pedig még egy 512-es modult.

Posted

Sziasztok!

ABIT IL-8-es alaplapom van, mely max. 677 MHz-es DDR2-es modulokat támogat. Jelenleg egy 512 MB Samsung modul van rajta, de a jövõben tervezem a bõvítését. A bolt, ahol általában vásárolok több méretben is árul Kingmax modulokat. Elõször is érdekelne, hogy milyen ezeknek a moduloknak a minõsége (átlagos használat esetén)? Másodszor: a Samsung modul együtt tudna mûködni egy mellé rakott ugyanakkora Kingmaxszal? A harmadik kérdésem ehhez kapcsolódna: mi volna a jobb felállás a 3. és a 4. helyre? Két 512 MB-os modul a jobb "együttmûködés" miatt, vagy inkább 2x1 GB, hogy minél több legyen a gépben?

Na, remélem érthetõ voltam. :upsz: Köszönök elõre minden választ!

Posted

Elsõ: megbízható.

Második: elméletben együttmûködik, gyakorlatban próba-szerencse, de a dual channel, ami sebességelõnyt hozna, csak 2 (vagy 2 pár) teljesen azonos modullal mûködik.

Harmadik: minél többet.

Posted

Köszi! Akkor valószínûleg 2x1 GB megy majd a 3. és a 4. helyre.

Posted

Üdvözlet!

Azt kérdezném, hogy egy Abit AB9-ben lévõ e6550-es C2D-val milyen ramokat lehet kb kihajtani, a mostani 800 MHz-s kingmaxokkal spd-n húzhatatlan ugyanis.

Posted

Teljesen jó bele az a RAM is, nem kell másikat venni. Egyszerûen figyelj oda a memóriaosztóra (1:1)!

Posted

1:1-ben valóban emelhetõ, 420-as fsb-nél indult újra a gép, magyarul a 3 GHz sincs meg, de valószínû az 1066-tal könnyebb lesz. Kösz!