sanyecli Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Tudja valaki, hogy milyen audió illesztõprogi kell a P4V8p P488+ alaplaphoz? Elõre is köszi
sanyecli Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Hát nézném én, csak nem ismert fel semmit. Egyéb eszköznél írja az audio vezérlõt. Ûjra kelett telepíteni a gépet, és mivel padlót fogott a windows meg se tudtam nézni, hogy mi volt rajta. Telepítõ persze az nincs hozzá.
Alex99 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Vagy megnézed Everest-el, vagy leírod pontosabban az alaplapot, mert ilyen alaplapról még életemben nem hallottam, hogy: P4V8p P488+.
nagyjani Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Az alaplap gyártó oldaláról letöltöd az oprendszerednek megfelelõ chipset drivert, telepíted és kész.
Alex99 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 A Chipset az nem az Audio driver. Az külön van. Jó lenne már tudni, milyen az a P4V8p P488+ alaplap.
sanyecli Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 (edited) Hát szerintem ez egy asrock lenne, legalábbis ott találtam ilyen P4V88+ alaplap típust. Ha minden igaz a c-media AC97 jó lesz. Majd kiderül. Köszi! Edited March 29, 2008 by Gereby
nagyjani Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Bizony az alaplapi chipset driver tartalmazza az audió drivert is, ha Asrock az alaplap akkor biztos. Nálam is mûködik a sima nforce driverrel a hang. Az más kérdés, hogy az én esetemben a Realtektõl letöltött külön driverrel kiegészülnek a szolgáltatások, de alapból mûködnie kell. Link Itt van az audió drivered, ennek jónak kell lennie, most láttam hogy VIA-s a lap.
SamFisher3000 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Üdv! A múlt héten vettem egy új számítógépet. A konfiguráció a következõ: Gigabyte GA-P45-DS3, Intel Core2 Quad Q9550 2,83GHz, Corsair Dominator 4096MB, Sapphire Radeon HD4870 1GB, WD 640GB 7200rmps 32MB, Corsair VX450W Az alaplapi audióval lenne problémám. Drivereket feltelepítettem, több sorrendben próbáltam, 3 rendszertelepítésel egybekötve. 4 féle hangkártya drivert próbáltam, köztük a legfrissebbet is. Az oprendszer Windows XP SP3 az összes frissítéssel. A probléma: Windowsban nincs gond a hangal, a DXdiag futtatásánál lefuttatott hang teszt is tökéletes. Játékkal 3al teszteltem. Az SCDA-ban bizonyos helyszineken eltorzult a hang, nincs, vagy alig hallani. A Hitman Blood Money-ban a lövések hangja 10bõl 7szer gyenge minõségû. A GTA4et 15 percig teszteltem, abban nem érzékeltem problémát a hanggal. Tipikus olyan mintha driver gond lenne, de ebben az esetben nem létezik mûködõ driver. Ismerõsöm azt mondta lehetséges, hogy bizonyos jeleket 7.1esnek érzékel a hangkártya, ezért úgy továbbítja a hangszóró felé. Ehhez nem értek sajnos. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gond, és hogyan lehetne kijavítani? A segítséget elõre is köszönöm.
KGigi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 A hangkártya beállításoknál nincs véletlenül nagyobb hangfalrendszer beállítva a kelleténél? Amúgy milyen hangszóró van rákötve? Nincs a játékon belül rosszul beállítva a hang? (Ahogy nézem a SC a legnagyobb probléma )
SamFisher3000 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Egyszerû 2.0-ás a hangfal. Most hogy gondolkodom, az SCDA-ban meg a Hitmanben bevan állítva az EAX, nem biztos de úgy emlékszem. A többi hangbeállítással nem lehet gond. EAX lehet probléma? Ehhez nem értek sajnos. Windowsban a hagszóró szerintem jól van beállítva, a gigabyteos sound managerbe is a 2 hangfal van kiválasztva.
KGigi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Nincs véletlenül Surround-on a játékban? Nem hiszem, hogy az EAX gond lenne, de próbáld meg kikapcsolni.
Pjotr Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Írtad, hogy gond van a géppel, és itt van ez a hangprobléma is. Nem gondolod, hogy összefügg a két dolog?
KGigi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Csak nem alaplap... Jó gép, de benne van a pakliban.
SamFisher3000 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Lehetséges hogy összefügg a VGA hiba és a gond a hanggal. Holnap hazamegyek szabadságra megnézem majd javul e valami ha EAXot kikapcsolom. Tartok tõle hogy az alaplappal lesz valami. Holnap haverom felhozza a gépét átrakjuk az õ videokártyáját az enyémbe az enyémet az övébe és megnézzük hogy mi történik. Akkor kiderül hogy a VGA-val mi van. És összefügg e az alaplappal és az audioval. a Kikapcsol a monitor topikban leírtam hogy mi történik ha érdekel valakit. Hátha lát valaki összefüggést, vagy találkozott már hasonlóval és tudja mi lehet a megoldás, vagy a probléma forrása. Köszönöm az eddigi válaszokat is.
KGigi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Mielõtt beteszed a másik videókártyát, Driver Cleanerrel pucold le a drivert teljesen és csak utána telepítsd fel a másik kártyáét.
SamFisher3000 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Rendben, köszi. Egyébként ötlet arra, hogy miért van, hogy szoftvermódosításnál a windows üdvözlõkép elõtt nemtud betölteni a driver, vagy ilyesmi és meghal a rendszer, a GTA4 meg magas grafikán gyönyörûen fut? Számomra ez érthetetlen.
KGigi Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Számomra is. Ezért lenne jó megnézni másik VGA-val, és ha az nem segít, akkor másik alaplappal. Szerintem utóbbi lesz. Csak előbb ellenőriztettem Veled a beállításokat, mert nem akarok károgni.
SamFisher3000 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Értem. Akkor holnap kiderül mire jutok. Köszi az eddigi segítséget is. Ha lehet majd holnap délután még nézz be a topika, majd leírom a tapasztalatokat. Az a gond hogy IPONról rendeltem, és ott a garanciafutár alkatrészre szól. Viszont kifizettem az összeszerelést és tesztelést is, így ha alaplapot kellene visszaküldeni, nem kívánom szétszedni a gépet majd újra összerakni ha lesz alaplap. Csak nem tudom mit szólnak ha kompletten visszaküldöm az egész gépet. De úgy legalább tudnák tesztelni a problémákat amiket tapasztaltam a telepített operációs rendszer mellett. Attól is tartok kicsit hogy mivel a hibák nem minden esetben jönnek elõ, például jelenleg fut minden rendesen, ha nem telepítek drivert, vagy DX-et akkor indul a gép simán. A hangal meg ugye csak játékban van gond. Mi van ha azt mondják szerintük semmi baja? Visszaküldik hibásan meg még a futárt is kifizettetik velem.
SamFisher3000 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Kicseréltük a videokártyákat, a mássikal ugyanazt csinálta. Memtest nem talált hibát. Kivettem egyik ramot, nem volt jó, kivettem másikat, tökéletesen mûködött. Tettem videokártya drivert, dx-et 4szer minden jó volt (kivéve a hang az mindenhogy rossz játékon belül). Elvittem a kivett ramot haveromhoz. Nála tökéletesen ment. Hazajöttem bekapcsolnám a gépet, megint rossz, azzal a rammal amivel mielõtt elmentem még jó is volt. Semmivel sem vagyok elõrébb, talán a VGA valószínûsíthetõ hogy rendben van, bár kaptam 2szer kék képernyõt is ati2dvag-ra hivatkozva. Segítsen valaki mi lehet a gond! Én már teljesen tanácstalan vagyok.
SamFisher3000 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 BIOS frissítéssel sajnos garanciát veszítenék. Egy alaplapcsere szerintem tényleg ráfér a gépre. Csak az a probléma ha garanciafutárral visszaküldöm, leírom a problémákat, a teszttõl függ mi jön elõ. Például sokszor bekapcsolásnál már meghal, de van hogy csak driver telepítésnél. Ha teszten nem telepítenek drivert kisebb az esélye hogy jelentkezik a hiba, bár gyakori. A hangal szintén az a gond, játék közben rossz csak, meglepne ha nekiállnának tesztelésen Hitmanezni vagy SCDAzni
SamFisher3000 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 A garancia levélen rajta van a feketelistán, a BIOS ill. FIRMWARE frissítés.
Recommended Posts