Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Alaplapi audió

Recommended Posts

Posted

Tudja valaki, hogy milyen audió illesztõprogi kell a P4V8p P488+ alaplaphoz?

Elõre is köszi

Posted

Nézd meg az Eszközkezelõben a hang résznél.

Posted

Hát nézném én, csak nem ismert fel semmit.

Egyéb eszköznél írja az audio vezérlõt.

Ûjra kelett telepíteni a gépet, és mivel padlót fogott a windows meg se tudtam nézni, hogy mi volt rajta.

Telepítõ persze az nincs hozzá.

Posted

Vagy megnézed Everest-el, vagy leírod pontosabban az alaplapot, mert ilyen alaplapról még életemben nem hallottam, hogy: P4V8p P488+. :D

Posted

Az alaplap gyártó oldaláról letöltöd az oprendszerednek megfelelõ chipset drivert, telepíted és kész.

Posted

A Chipset az nem az Audio driver. Az külön van. :D

Jó lenne már tudni, milyen az a P4V8p P488+ alaplap. :)

Posted (edited)

Hát szerintem ez egy asrock lenne, legalábbis ott találtam ilyen P4V88+ alaplap típust.

Ha minden igaz a c-media AC97 jó lesz. Majd kiderül. Köszi!

Edited by Gereby
Posted

Bizony az alaplapi chipset driver tartalmazza az audió drivert is, ha Asrock az alaplap akkor biztos. Nálam is mûködik a sima nforce driverrel a hang. Az más kérdés, hogy az én esetemben a Realtektõl letöltött külön driverrel kiegészülnek a szolgáltatások, de alapból mûködnie kell.

Link

Itt van az audió drivered, ennek jónak kell lennie, most láttam hogy VIA-s a lap.

• 9 months later...
SamFisher3000
Posted

Üdv! A múlt héten vettem egy új számítógépet. A konfiguráció a következõ: Gigabyte GA-P45-DS3, Intel Core2 Quad Q9550 2,83GHz, Corsair Dominator 4096MB, Sapphire Radeon HD4870 1GB, WD 640GB 7200rmps 32MB, Corsair VX450W

Az alaplapi audióval lenne problémám. Drivereket feltelepítettem, több sorrendben próbáltam, 3 rendszertelepítésel egybekötve. 4 féle hangkártya drivert próbáltam, köztük a legfrissebbet is. Az oprendszer Windows XP SP3 az összes frissítéssel. A probléma: Windowsban nincs gond a hangal, a DXdiag futtatásánál lefuttatott hang teszt is tökéletes. Játékkal 3al teszteltem. Az SCDA-ban bizonyos helyszineken eltorzult a hang, nincs, vagy alig hallani. A Hitman Blood Money-ban a lövések hangja 10bõl 7szer gyenge minõségû. A GTA4et 15 percig teszteltem, abban nem érzékeltem problémát a hanggal. Tipikus olyan mintha driver gond lenne, de ebben az esetben nem létezik mûködõ driver. Ismerõsöm azt mondta lehetséges, hogy bizonyos jeleket 7.1esnek érzékel a hangkártya, ezért úgy továbbítja a hangszóró felé. Ehhez nem értek sajnos. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gond, és hogyan lehetne kijavítani? A segítséget elõre is köszönöm.

Posted

A hangkártya beállításoknál nincs véletlenül nagyobb hangfalrendszer beállítva a kelleténél? Amúgy milyen hangszóró van rákötve? Nincs a játékon belül rosszul beállítva a hang?

(Ahogy nézem a SC a legnagyobb probléma ;) )

SamFisher3000
Posted

Egyszerû 2.0-ás a hangfal. Most hogy gondolkodom, az SCDA-ban meg a Hitmanben bevan állítva az EAX, nem biztos de úgy emlékszem. A többi hangbeállítással nem lehet gond. EAX lehet probléma? Ehhez nem értek sajnos. Windowsban a hagszóró szerintem jól van beállítva, a gigabyteos sound managerbe is a 2 hangfal van kiválasztva.

Posted

Nincs véletlenül Surround-on a játékban?

Nem hiszem, hogy az EAX gond lenne, de próbáld meg kikapcsolni.

Posted

Írtad, hogy gond van a géppel, és itt van ez a hangprobléma is. Nem gondolod, hogy összefügg a két dolog?

Posted

Csak nem alaplap... Jó gép, de benne van a pakliban.

SamFisher3000
Posted

Lehetséges hogy összefügg a VGA hiba és a gond a hanggal. Holnap hazamegyek szabadságra megnézem majd javul e valami ha EAXot kikapcsolom. Tartok tõle hogy az alaplappal lesz valami. Holnap haverom felhozza a gépét átrakjuk az õ videokártyáját az enyémbe az enyémet az övébe és megnézzük hogy mi történik. Akkor kiderül hogy a VGA-val mi van. És összefügg e az alaplappal és az audioval. a Kikapcsol a monitor topikban leírtam hogy mi történik ha érdekel valakit. Hátha lát valaki összefüggést, vagy találkozott már hasonlóval és tudja mi lehet a megoldás, vagy a probléma forrása. Köszönöm az eddigi válaszokat is.

Posted

Mielõtt beteszed a másik videókártyát, Driver Cleanerrel pucold le a drivert teljesen és csak utána telepítsd fel a másik kártyáét.

SamFisher3000
Posted

Rendben, köszi. :) Egyébként ötlet arra, hogy miért van, hogy szoftvermódosításnál a windows üdvözlõkép elõtt nemtud betölteni a driver, vagy ilyesmi és meghal a rendszer, a GTA4 meg magas grafikán gyönyörûen fut? Számomra ez érthetetlen.

Posted

Számomra is. Ezért lenne jó megnézni másik VGA-val, és ha az nem segít, akkor másik alaplappal. Szerintem utóbbi lesz. Csak előbb ellenőriztettem Veled a beállításokat, mert nem akarok károgni.

SamFisher3000
Posted

Értem. Akkor holnap kiderül mire jutok. Köszi az eddigi segítséget is. Ha lehet majd holnap délután még nézz be a topika, majd leírom a tapasztalatokat. Az a gond hogy IPONról rendeltem, és ott a garanciafutár alkatrészre szól. Viszont kifizettem az összeszerelést és tesztelést is, így ha alaplapot kellene visszaküldeni, nem kívánom szétszedni a gépet majd újra összerakni ha lesz alaplap. Csak nem tudom mit szólnak ha kompletten visszaküldöm az egész gépet. De úgy legalább tudnák tesztelni a problémákat amiket tapasztaltam a telepített operációs rendszer mellett. Attól is tartok kicsit hogy mivel a hibák nem minden esetben jönnek elõ, például jelenleg fut minden rendesen, ha nem telepítek drivert, vagy DX-et akkor indul a gép simán. A hangal meg ugye csak játékban van gond. Mi van ha azt mondják szerintük semmi baja? Visszaküldik hibásan meg még a futárt is kifizettetik velem. :(

SamFisher3000
Posted

Kicseréltük a videokártyákat, a mássikal ugyanazt csinálta. Memtest nem talált hibát. Kivettem egyik ramot, nem volt jó, kivettem másikat, tökéletesen mûködött. Tettem videokártya drivert, dx-et 4szer minden jó volt (kivéve a hang az mindenhogy rossz játékon belül). Elvittem a kivett ramot haveromhoz. Nála tökéletesen ment. Hazajöttem bekapcsolnám a gépet, megint rossz, azzal a rammal amivel mielõtt elmentem még jó is volt. Semmivel sem vagyok elõrébb, talán a VGA valószínûsíthetõ hogy rendben van, bár kaptam 2szer kék képernyõt is ati2dvag-ra hivatkozva. Segítsen valaki mi lehet a gond! Én már teljesen tanácstalan vagyok.

Posted

Alaplapcsere. Esetleg BIOS-frissítés. :hmm:

SamFisher3000
Posted

BIOS frissítéssel sajnos garanciát veszítenék. Egy alaplapcsere szerintem tényleg ráfér a gépre. Csak az a probléma ha garanciafutárral visszaküldöm, leírom a problémákat, a teszttõl függ mi jön elõ. Például sokszor bekapcsolásnál már meghal, de van hogy csak driver telepítésnél. Ha teszten nem telepítenek drivert kisebb az esélye hogy jelentkezik a hiba, bár gyakori. A hangal szintén az a gond, játék közben rossz csak, meglepne ha nekiállnának tesztelésen Hitmanezni vagy SCDAzni :D:(

Posted

Miért vesztenél garanciát a BIOS-frissítéssel?

SamFisher3000
Posted

A garancia levélen rajta van a feketelistán, a BIOS ill. FIRMWARE frissítés.