sanyi_ 0 Share Posted August 26, 2007 Sziasztok! 2005. nyarán összeállítattam egy konfigurációt, melynek fõbb paraméterei: CPU típusa: Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133) Alaplap MSI 865PE Neo2-PFS Platinum Edition (MS-6728 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio) Rendszermemória: Kingston 1024 (4x256 MB) DDR RAM 400Mhz CL3 Videokártya: XpertVision Radeon 9600Pro (128MB DDR, 128bit, 8x AGP, Tv-out, DVI) Lemezes meghajtó: SAMSUNG HD160JJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) Ház: Sweex Carry X ATX (350W) Kérdéseim a következõk lennének: - Van-e értelme, illetve lehetne-e picit 'felturbózni' a gépet? - Kb. mennyi ideig fog még engem kiszolgálni ez a gép? - Megbízható-e ez a konfig, vagy lassan kezdjek el gyüjtögetni egy jobb gépre? Meg úgy álltalánosságban is érdekelne a véleményetek a látottakról Üdv: # Sanyi # Link to comment Share on other sites More sharing options...
PCmaniac 0 Share Posted August 26, 2007 Nem írtad, hogy mire használod a gépedet. De ha játékra, és az újjonnan megjelenõ játékokkal is szeretnél játszani, akkor bizony új konfiguráció fog kelleni. Ha nem ilyen célokat tûztél ki, de fejleszteni akarsz akkor, a Celeron processzort cseréld le egy P4-re. Valamint még memóriát is bõvíthetsz. Videokártyát azért nem mondok mert annak csak játékok miatt lenne értelme, de ez mivel AGP-s rendszer nem volna hosszú távú befektetés. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanyi_ 0 Author Share Posted August 26, 2007 Játékra szinte soha nem használom a gépet, csak álltalánosabb dolgokra: netezek, néha megy az msn, és hasonlóak. A memória bõvítés már nekem is eszembe jutott, de hozzáértõk szerint nem sok értelme van költeni rá, ha csak nem akarok 3D-s tervezõprogikat futtatni a gépen. Hát, nem tudom. Ami a proci cserét illeti, majd utánnanézek, hogy mik a lehetõségeim ezen a téren. Köszönöm a hozzászólást! Üdv: # Sanyi # Link to comment Share on other sites More sharing options...
PCmaniac 0 Share Posted August 26, 2007 Most, hogy elárultad a felhasználási területet, így már sokkar egyszerûbb. Ha tényleg csak erre használod akkor gyakorlatilag úgy jó ahogyan van, esetleg egy processzorcsere jöhetne szóba persze csak akkor ha ezt lassúnak éreznéd, mert erre a célra jalenlegi Celeron is megteszi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted August 27, 2007 Amire használod arra a memóriabõvítés felesleges. ui: általános egy"l". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 17, 2007 Sziasztok ,az alábbi konfigurációról mi a véleményetek? Alaplap:ASUS M2N-FVM Proci:AMD AThlon64 X2 4400+ 2,3GHz RAM:3GB DDR2/2GB kingston 667Mhz,1GB kingmax 800Mhz Video:ASUS EN 7600GS 512MB HDD:Western Digital 250GB SATA-II DVD:Optiarc AD-7170S Ház:Fujitsu-Siemens(350W) Monitor:Fujitsu-Siemens L22W "22" Col TFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati012 0 Share Posted October 20, 2007 Majdnem jó, a videokari az butított. GT-t vegyél mégha kevesebb a memója is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 20, 2007 Már GT órajelein fut...RivaTuner segített és már az xp is GT nek látja meg minden más ellenõrzõ program! Pl Everest is )) És köszönöm ,hogy leírtad a véleményed Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 825 Share Posted October 20, 2007 Jó kis géped van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 21, 2007 Fujitsu köszönöm! Az amugy nem gond ,hogy a memoriák nem párban vannak? mert három 1GB os memoria van a gépben és még egy Slot üresen van....azt mondják párban jobban dolgoznak mint így hiába a 3GB... Link to comment Share on other sites More sharing options...
webster20 0 Share Posted October 21, 2007 Sziasztok lenne egy kérdésem szeretnék venni egy konfigurációt mégpedig a következõt: Amd athlon 64 x2 dual mag 4400+ Socket AM2 Msi k9vgm-v alaplap Samsung 2* 1Gb pc5300 ddr2 667Mhz ram Asus geforce 8400GS htd 256ram pci-e videókártya És 1 mercury 450w-os tápegység Namost a kérdésem az lenne hogy ezek a hardverek kompatibilisek e egymással? Meg hogy ez a tápegység (450w) elég lesz e ennek a konfigurációnak? Válaszotokat/segítségeteket elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chabi1 0 Share Posted October 21, 2007 Már GT órajelein fut... ASUS EN 7600GS 512MB Ezen a videokártyán 800MHz-es DDR2 memória van amit ha szénné tuningolsz akkor se fogod a GT 1400MHz-es GDDR3 memória órajelét elérni. Ezért lassabb mint egy 256MB-os GT, hiába tuningoltad meg a magórajelét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fapuma 0 Share Posted October 21, 2007 Namost a kérdésem az lenne hogy ezek a hardverek kompatibilisek e egymással? Igen. Meg hogy ez a tápegység (450w) elég lesz e ennek a konfigurációnak? Nem a 450 wattal van baj, hanem azzal, hogy Mercury. Nem megbízható típus, tönkretehet pár alkatrészt (vagy az egész géped). Ráadásul (ugyancsak a Mercury névnek köszönhetõen) az a 450W valójában kb a fele. Jobban jársz egy 350 wattos FSP-vel, Chiefteccel vagy bármelyik hasonló (300-400W) teljesítményûvel ezek közül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 21, 2007 értem akkor lehet én néztem be valamit...most a memoria valódi órajele 270Mhz-rõl 405 lett vagyis az effektív órajel 540-rõl felment 810 re akkor a GT nek nem az effektiv órajele 700...hanem a valódi! everestben nem tudom miért de a GPU órajele magától visszaugrik tuningolt 550-rõl az alap 400-ra ez miért lehet? ha ujrainditom az everestet megint az emelt értékeket látja aztán pár perc mulva ismét 400-at mutat a riva tuner is 550 nek látja pl és ez az adat mit jelent az everestben:Most akkor tuning után is csak 400MHz-en menne a kari? nVIDIA ForceWare Clocks Standard 2D GPU: 400 MHz, Memória: 405 MHz Low-Power 3D GPU: 400 MHz, Memória: 405 MHz Performance 3D GPU: 550 MHz, Memória: 405 MHz Az lenne a kérdés ,hogy a memoria órajele mindhárom értéknél az emelt tuningolt értéket mutatja és az everesben is a tuning értéken marad a GPu órajele pedig csak az utolsó sorban mutatja az emelt értékeket a mási kkét mezõben az alap 400MHz es adatot mutatja most akkor mennyin megyx a karim 400 vagy az emelt 550MHz-en? ez az érték amire mindig visszaugrik az everestben az emelt órajel GPU órajele 401 MHz (eredeti: 400 MHz) ez pedig mikor elindítom az everestet az emelt órajelet mutatja egy darabig... GPU órajele 552 MHz (eredeti: 400 MHz, overclock: 38%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
webster20 0 Share Posted October 21, 2007 Köszi a segítséget FAPUMA a tápot meg már kidobom pedig még meg se vettem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 825 Share Posted October 21, 2007 @ Proci64: Az amugy nem gond ,hogy a memoriák nem párban vannak? Egyáltalán nem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 21, 2007 köszi Fujitsu mert egy másik topikban szinte lebactak mert 3Gb RAm-om van és ,hogy milyen Hülye vagyok mert nem párban járatom õket...mert vagy 2GB vagy akkor már 4BG legyen de 3 az nem jó mert akkor nem párban futnak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 825 Share Posted October 21, 2007 Semmi gondod nem lesz belõle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 23, 2007 Megmondaná valaki,hogy a 46-47 fokos HDD hõfok az még elmegy? Elõre is köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Becsoft 0 Share Posted October 23, 2007 Elég sok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 24, 2007 És mennyi az ideállis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 24, 2007 a régi gépembe 2 vinyó volt hûtés nélkül nem is néztem a hõfokait de nemhiszem hogy hûtés nélkül 46-47 fok alatt lettek volna és rendesen mûködnek mai napig is...az uj gépben meg csak ez az egy winyó van csak a ventit kihúztam mert olyan hangos mint egy tank...ezzel csak arra célzok,hogy a régi gépembe két winyó nem hiszem hogy kevesebb hõt csinált volna ennél hûtés nélkül...ugyhogy nem hiszem ,hogy ez a 46-47 fok akkora bajt okozna vagy tévedek? ventivel 37 fokos a vinyó persze minnél hidegebb annál jobb...de ez a 9-10 fok különbség akkora bajt okozhat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati012 0 Share Posted October 24, 2007 Megnyugtatás képpen, az Én vinyóm most 22.-én volt 7 éves. 7 évig ment 50°C közelében, néha túl is lépte. Bírják azért ezek a vinyók, csak nem tesz azért túl jót neki hogy 50°C-os. Ha leveszed a gép oldalát már azzal is sokat segíthetsz rajta. (Nekem 53°C-ról 26°C-ra csökkent azzal hogy tettem rá egy házi hûtést) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proci64 0 Share Posted October 24, 2007 Kösz Ati a választ...szerintem marad az a 46 fok... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yyyy 0 Share Posted October 24, 2007 sziasztok szeretnék egy új gépet vásárolni, és lenne néhány kérdésem INTEL CORE 2 DUO E6750 (2.66GHZ/1333FSB/4MB) procihoz milyen alaplapot tudnátok nekem ajánlani, amin 4 db hely van ramnak(4x 1g, 800mhz-snek) illetve 8800gts-t szeretnék, az olcsóbbik 320mbost, milyen márkájút válasszak? mennyivel rosszabb ez, mint mondjuk az ultra 720mb rammal? ja, és van még:) szeretném megvenni a vistát(életemben elõször fizetnék szoftverért:), de úgy látszik kénytelen leszek, ha directx 10et, crysist, meg hasonló dolgokat szeretnék élvezni) merthogy azt olvastam valahol, h nincs hozzá krekk, meg semmi ilyesmi, és ha nem fizetek érte, csak 30 napig tudom használni.. igaz ez, vagy van Valami krekkelt vista, amit le tudok tölteni? ja, és egyáltalán fogom tudni rendesen használni már? megjelent már hozzá elég program? köszszépen elõre is a segítségeteket Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts