Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Elvileg útban van hozzám most egy használt APC Smart 420-s, ami szinuszos jelet produkál, szóval remélem jó lesz!

Majd teszek helyzetjelentést!

Posted

Megoldódott a problémám, viszonylag olcsón!

Vettem egy használt APC SMART 700INET UPS-t, 10.000HUF

Vettem bele akksikat 7.000HUF

Szóval 17.000HUF-ért van egy 450W-os, sinuszos jelet adó "okos" szünetmentesem!

Ja, és ami a lényeg mûködik is együtt a két eszköz!

Üdv!

• 2 months later...
Posted

Üdv!

Nemrég vettem a gépemhez amiben egy chieftec 550w-os táp van egy apc back-ups rs 1500-at és sajnos nem mûködnek együtt. Illetve nemrég cseréltem a másik gépemben tápot abba egy chieftec 400w-osat vettem de az se mûködik együtt ezzel az új szünetmentessel se a régi apc back-ups 650-esemmel. :fal:

Mit tegyek? Lehet kapni valahol szinuszjel konvertert hozzájuk?

Posted

Van olyan eszköz amit házilag barkácsolhatsz hozzá, folytótekercsnek hívják, de ezt dobozolmod kell, el kell lásd ki- és bemenettel. Azt a folytótekercset, tévesen trafónak is hívják. Ez fog neked szinuszos jelet adni ha beiktatod a szünetmentesed és a tápegység közé. Én nem akartam ezzel veszõdni, meg nem is vagyok a házibarkácsolás híve, fõleg úgy hogy áramról van szó, ezért oldottam meg használt SMART UPS-el!

Add el a BACK UPS-t és már tudsz is venni egy haszáltat, új akksik és mehet a buli! :)

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Szerintetek az AEG Protect A. 700-as szünetmentes tápom együtt fog mûködni a napokban beszerelésre kerülõ

Chieftec 450W ATX2 (GPS-450AA-101A tápegységgel?

Elõre is köszi a válaszokat.

sziasztok, Stábi

Posted

Vegyél a Chieftec helyett egy FSP Saga 450-es tápot, és akkor le van a gond.

Posted

Az fura, hogy e-tekintetben mennyire sunnyognak a gyártók. Se a honlapjukra, se kézikönyvbe nem írják, hogy ha "X" tápegységed van ne vegyél "Y" szünetmentest, mert megszívhatod. Szerintem alap esetben nem mindenkinek lóg a falán, egy villamosmérnöki oklevél, bár lehet a gyártók ezt hiszik. :hááát:

Posted

A szünetmentesek mellé odaírják, milyen jelet adnak ki, ezután mindenki keresgélhet 5 percet.

Annyi a lényeg ebbõl is, hogy APFC mellé CSAK szinuszos jelet kibocsájtó szünetmentest lehet rakni. Kvázi-szinusz sem jó.

Posted

Na pont errõl beszélek, lehet hogy mi már kapiskáljuk, de sok vásárló még nem beszéli a "kínai" nyelvet. :D

Csak annyit tudnak: "Agyonreklámozott termék?! Jó áron? Berakjuk a kosárba!" :P

Posted

Köszönöm a gyors válaszokat. További jó fórumozást.

Sziasztok.

• 1 year later...
Posted

Hello!

Családtagtól most került hozzám egy ideje használaton kívüli APC CS350 szünetmentes.

Kérdésem, hogy mire kell figyelni üzembe helyezéskor?? (akksik állási ideje, kompatibilitás a táppal, stb. ami egyébként Gigabyte (azt hiszem) 460as, ill. ezt a kváziszinuszos dolgot sem értem :o)

Köszi a segítséget! :D

Posted

Üzembe helyezed minden további nélkül, menjen egy napot szépen csöndben, aztán kipróbálod, mit bír az aksija. Ha az egy nap közben valami szokatlan történik, akkor valami gáz van vele.

A Superb 460 passzív PFC-s, így ezzel nem lesz gond.

Posted

Köszi Pjotr a választ. Ez valóban aktív, tehát lehet, hogy mégis gond lesz :o :/

Posted
A Superb 460 aktív PFC-s! Az 550P passzív.

Képet kerestem róla, azon pedig hatalmas PFC tekercset láttam. Persze furcsa is, hiszen olcsó tápba nem raknak passzív PFC-t. Egyszer már mintha belefutottam volna ugyanebbe. És igen, lehet gond. Nem biztos persze, puding próbája az evés, csak itt most lehet anyagi kár is a dologból. Fórumokat kell még nézegetni, használja-e valaki kvázi-szinuszos UPS-szel ezt a tápot.

Posted

Hogy én mekkora sügér vagyok, leragadtam az APC-nél... :upsz:

Nemrég volt nálam egy Superb 460-assal szerelt gép, amin BIOS-t kellett frissítenem. A táp minden gond nélküli ette a Centralion UPS-em kvázi-szinuszát.