szelesjanos Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Sziasztok! Szeretnék venni egy Chiftech Bravo BA01-es házat, amiben van egy Chiftech PFC-s tápegység. A januári szában olvastam a tápegység cikket amiben valami olyasmit írnak, hogy a PFC-s tápok nem csipázzák a szünetmenteseket. Van nekem egy 400VA-es A+ PLUS nevezetû szünetmentesem. A szünetmentes tápegység együtt tud-e mûködni a PFC-s táppal? Köszi!
Gereby Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Szerintem biztos... Mi oka lenne rá, hogy ne mûködjön?
szelesjanos Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 (edited) Akkor itt egy kis idézet a PCWorld 2007 januári számából: "... Az aktív PFC-vel szerelt tápegységek elõnye, hogy széles feszültségtartományben, 100-260 volt között is képesek müködni, ezáltal jobban tûrik a feszültség ingadozásait. Hátrányuk viszont, hogy a bonyolultabb megvalósítás miatt hajlamosak hamarabb tönkremenni, és összeakadhatnak, néhány, nem szinuszos kimeneti jelalakot elõállító szünetmentes áramforrással - márpedig a többség bizony ilyen. ..." Az a baj, hogy nem tudom, hogy ennek a tápegységnek, aktív vagy passzív PFC-je van!? Erre volnék kíváncsi! Utánna néztem és egy 360W-os passzív PFC-s táp van benne! Tehát nem akad össze! Megoldottam! Edited January 11, 2007 by szelesjanos
Abu85 Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Mi annak a 360W-os tápnak a modellszáma? Azt hiszem ez HPC-s modell, de több fajtát is gyártóttak belőle. Mi a szünetmentesed márkája és pontos típusa?
szelesjanos Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Táp: HPC-360-202DF Szünetmentes: A+ PLUS EM-400A
Abu85 Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 A tápon 202 jelenti azt, hogy Passzív PFC-s. Tehát mindegy, hogy milyen a szünetmentesed (egyébként kváziszinuszos) mûködni fog.
tbrc Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Van egy MGE Ellipse 750-es szünetmentes tápegységem! Most cserélem le a régi tápomat egy új CM iGreen-re! Nem lesz gond velük?
tbrc Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Hát...., nem is tudom! Csak sokfelõl hallom, hogy probléma lehet aktív FSP-vel szerelt tápok, és külömbözõ jeleket kibocsátó szünetmentesek között! Õszintén szólva nem sok komolyságot látok benne, de azért inkább megkérdezem a hozzá jobban értõktõl! De ezekszerint akkor semmi gond nem lehet?
tbrc Posted March 15, 2007 Posted March 15, 2007 Ráadásul azért is érdekes, mert ez a bizonyos MGE szünetmentes nem bírja a Chieftec tápomat, vagy fodítva! Ha a táp a szünetmentesen keresztül kapja az áramot, akkor nem lehet hozzáérni a házamhoz, mert azonnal megráz egy pillanatra és leáll a gép ráadásul maradandó kárt okozott az alaplapomban (integrált hangkártyarészleg!)! Először azthittem hogy csak véletlen! Átkábeleztem teljesen a gépet, már mindent leszigeteltem, és mivel a szüntementest nemrég vettem (hátha az is hibaforrás) nem kötöttem be! Akkor jó volt! 2 teljes napon keresztül semmi! Hibátlan működés! A tápnak semmi baja! Aztán bekötöttem a szüntementest is! Ahogy hozzáértem (kb 1 perc után) a géphez, egyből megrázott és megállt! Ráadásul a gépemre már nincs garancia!, és kötve hiszem, hogy ezt bárki is kártérítené!! Szóval azthiszem mégiscsak lehet valami összeférhetetlenség a tápom (Chieftec) és a szünetmentesem (MGE) között! Vagy egyszerűen csak hibás a szünetmentes? Most emiatt próbálok szerzni egy iGreen tápot! Megpróbálom azzal is! De az biztos, hogy ezért valaki nagyon csúszni fog! Ha valakinek van valami ötlet, nagyon kérem segítsen!
Abu85 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Miért akarsz kváziszinusz jelet küldeni olyan tápra aminek a PFC vezérlője csak a szinuszosat szereti? Logikus, hogy nem fog működni.
tbrc Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Nah hát éppen ezért kérdeztem! Hurrá! Akkor lenne 2 kérdésem! 1.Most benne van az iGreen táp a gépemben! Mit jelent az, hogy nem szereti a kváziszinusz jelet? Tönkreteheti? 2.Hol tudom megnézni, hopgy milyen szünetmentes milyen jelet ad ki? Egyébként kösz a választ!
Abu85 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Az Aktív PFC színuszjellel mûködik. Mindenképp olyan szünetmentes kell aminek szinuszjeles a kimenete (általában közlik a termékleírásban). Ilyen például az APC SMART termékcsalád.
tbrc Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Hát ezzel problémáim lesznek! Tudsz egy kicsit segíteni nekem? Mert nem nagyon értek a szünetmentesekhez. Az MGE-t is úgy hozták! Szükségem lenne egy olyan szünetmentesre ami megfelel a tápomnak (szinuszos)! A számítógépem: - IntelP4 Prescott 3,2Ghz - Inno3D GF6800GT - CoolerMaster iGreen 430W - --- Monitor: SAMSUNG SyncMaster 710N: 34W (Max) Hálózati áramellátás nélkül kb 5 de inkább 10percig kellene bírnia! Van ilyen APC?
Abu85 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 A te gépedhez egy APC Smart-UPS 620VA-es lenne a megfelelõ. Jobb helyeken 50 rongy.
szelesjanos Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Sziasztok! Van egy rossz hírem! (nekem rossz csak!) Nem működik együtt a táp a vinyóval! Ugyanis, egy másfajta táppal szállították: GPS 400AA-101A Tudtok ajánlani valami olyan megbízható szünetmentes tápegységet ami összhangban van ezzel a táppal? Köszönöm!
Abu85 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 A Chieftec Delta féle GPS sorozatai Aktív PFC-sek. Ehhez az APC SMART UPS-ek valók pl neked elég lenne az APC Smart-UPS SC 620VA. A baj, hogy ez cirka 50 rongy.
Gereby Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Chietec 410W-os. (Most meg nem mondom milyen pontosan, de sajna nem GPS hanem ha jól emlékszem "ATX" szériás.) Egy Powercom szünetmentes tápegységgel mit kezdene?
szelesjanos Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 A Chieftec Delta féle GPS sorozatai Aktív PFC-sek. Ehhez az APC SMART UPS-ek valók pl neked elég lenne az APC Smart-UPS SC 620VA. A baj, hogy ez cirka 50 rongy. Ez szívás!!!
Abu85 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Az Sirtec ATX-410 lesz. Ennek azt hiszem két változatát adta a Chieftec a 112-õt PFC nélkül és a 212-õt Passzív PFC-vel. Tehát elméletileg mindenevõ.
Gereby Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Szerintem a passzív PFC-s lesz az... Szóval akkor menni fog a cucc... Köszi a segítséget.
Abu85 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ez szívás!!! Most nézem, hogy nem biztos, hogy a 620 szinuszos. Igazából a 420SC biztos nem az, a 620-ról viszont nem tudom biztosan, hogy milyen bemeneti jelet ad. Szvsz lehet, hogy az se jó.
Recommended Posts