Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Chiftech Bravo BA01-es házat, amiben van egy Chiftech PFC-s tápegység.

A januári szában olvastam a tápegység cikket amiben valami olyasmit írnak, hogy a PFC-s tápok nem csipázzák a szünetmenteseket. Van nekem egy 400VA-es A+ PLUS nevezetû szünetmentesem.

A szünetmentes tápegység együtt tud-e mûködni a PFC-s táppal?

Köszi!

Posted

Szerintem biztos... Mi oka lenne rá, hogy ne mûködjön? :hááát:

Posted (edited)

Akkor itt egy kis idézet a PCWorld 2007 januári számából:

"... Az aktív PFC-vel szerelt tápegységek elõnye, hogy széles feszültségtartományben, 100-260 volt között is képesek müködni, ezáltal jobban tûrik a feszültség ingadozásait. Hátrányuk viszont, hogy a bonyolultabb megvalósítás miatt hajlamosak hamarabb tönkremenni, és összeakadhatnak, néhány, nem szinuszos kimeneti jelalakot elõállító szünetmentes áramforrással - márpedig a többség bizony ilyen. ..."

Az a baj, hogy nem tudom, hogy ennek a tápegységnek, aktív vagy passzív PFC-je van!?

Erre volnék kíváncsi!

Utánna néztem és egy 360W-os passzív PFC-s táp van benne!

Tehát nem akad össze!

Megoldottam! :D

Edited by szelesjanos
Posted

Mi annak a 360W-os tápnak a modellszáma? Azt hiszem ez HPC-s modell, de több fajtát is gyártóttak belőle.

Mi a szünetmentesed márkája és pontos típusa?

Posted

Táp: HPC-360-202DF

Szünetmentes: A+ PLUS EM-400A

Posted

A tápon 202 jelenti azt, hogy Passzív PFC-s. Tehát mindegy, hogy milyen a szünetmentesed (egyébként kváziszinuszos) mûködni fog.

Posted

Köszönöm a válaszod!

• 1 month later...
Posted

Van egy MGE Ellipse 750-es szünetmentes tápegységem! Most cserélem le a régi tápomat egy új CM iGreen-re! Nem lesz gond velük?

Posted

Miért lenne gond?

Ciao.

Posted

Hát...., nem is tudom! Csak sokfelõl hallom, hogy probléma lehet aktív FSP-vel szerelt tápok, és külömbözõ jeleket kibocsátó szünetmentesek között! Õszintén szólva nem sok komolyságot látok benne, de azért inkább megkérdezem a hozzá jobban értõktõl!

De ezekszerint akkor semmi gond nem lehet? :)

Posted

Ráadásul azért is érdekes, mert ez a bizonyos MGE szünetmentes nem bírja a Chieftec tápomat, vagy fodítva! :mérges: Ha a táp a szünetmentesen keresztül kapja az áramot, akkor nem lehet hozzáérni a házamhoz, mert azonnal megráz egy pillanatra és leáll a gép :mérges: ráadásul maradandó kárt okozott az alaplapomban (integrált hangkártyarészleg!)! Először azthittem hogy csak véletlen! Átkábeleztem teljesen a gépet, már mindent leszigeteltem, és mivel a szüntementest nemrég vettem (hátha az is hibaforrás) nem kötöttem be! Akkor jó volt! 2 teljes napon keresztül semmi! Hibátlan működés! A tápnak semmi baja! Aztán bekötöttem a szüntementest is! Ahogy hozzáértem (kb 1 perc után) a géphez, egyből megrázott és megállt! Ráadásul a gépemre már nincs garancia!, és kötve hiszem, hogy ezt bárki is kártérítené!! :mérges:

Szóval azthiszem mégiscsak lehet valami összeférhetetlenség a tápom (Chieftec) és a szünetmentesem (MGE) között! Vagy egyszerűen csak hibás a szünetmentes? :mérges: Most emiatt próbálok szerzni egy iGreen tápot! Megpróbálom azzal is! De az biztos, hogy ezért valaki nagyon csúszni fog!

Ha valakinek van valami ötlet, nagyon kérem segítsen!

Posted

Nos visszatértem! A táppal volt a gond !! :S

Posted

Miért akarsz kváziszinusz jelet küldeni olyan tápra aminek a PFC vezérlője csak a szinuszosat szereti? Logikus, hogy nem fog működni.

Posted

Nah hát éppen ezért kérdeztem! Hurrá! Akkor lenne 2 kérdésem!

1.Most benne van az iGreen táp a gépemben! Mit jelent az, hogy nem szereti a kváziszinusz jelet? Tönkreteheti?

2.Hol tudom megnézni, hopgy milyen szünetmentes milyen jelet ad ki?

Egyébként kösz a választ!

Posted

Az Aktív PFC színuszjellel mûködik. Mindenképp olyan szünetmentes kell aminek szinuszjeles a kimenete (általában közlik a termékleírásban). Ilyen például az APC SMART termékcsalád.

Posted

Hát ezzel problémáim lesznek! Tudsz egy kicsit segíteni nekem? Mert nem nagyon értek a szünetmentesekhez. Az MGE-t is úgy hozták! Szükségem lenne egy olyan szünetmentesre ami megfelel a tápomnak (szinuszos)!

A számítógépem:

- IntelP4 Prescott 3,2Ghz

- Inno3D GF6800GT

- CoolerMaster iGreen 430W

- ---

Monitor: SAMSUNG SyncMaster 710N: 34W (Max)

Hálózati áramellátás nélkül kb 5 de inkább 10percig kellene bírnia! Van ilyen APC?

Posted

A te gépedhez egy APC Smart-UPS 620VA-es lenne a megfelelõ. Jobb helyeken 50 rongy.

• 2 months later...
szelesjanos
Posted

Sziasztok!

Van egy rossz hírem! (nekem rossz csak!)

Nem működik együtt a táp a vinyóval! Ugyanis, egy másfajta táppal szállították: GPS 400AA-101A

Tudtok ajánlani valami olyan megbízható szünetmentes tápegységet ami összhangban van ezzel a táppal?

Köszönöm!

Posted

A Chieftec Delta féle GPS sorozatai Aktív PFC-sek.

Ehhez az APC SMART UPS-ek valók pl neked elég lenne az APC Smart-UPS SC 620VA. A baj, hogy ez cirka 50 rongy. :(

Posted

Chietec 410W-os. (Most meg nem mondom milyen pontosan, de sajna nem GPS hanem ha jól emlékszem "ATX" szériás.) Egy Powercom szünetmentes tápegységgel mit kezdene? :hááát:

szelesjanos
Posted
A Chieftec Delta féle GPS sorozatai Aktív PFC-sek.

Ehhez az APC SMART UPS-ek valók pl neked elég lenne az APC Smart-UPS SC 620VA. A baj, hogy ez cirka 50 rongy. :(

Ez szívás!!! :(

Posted

Az Sirtec ATX-410 lesz. Ennek azt hiszem két változatát adta a Chieftec a 112-õt PFC nélkül és a 212-õt Passzív PFC-vel. Tehát elméletileg mindenevõ.

Posted

Szerintem a passzív PFC-s lesz az... Szóval akkor menni fog a cucc... Köszi a segítséget. :)

Posted

Ez szívás!!! :(

Most nézem, hogy nem biztos, hogy a 620 szinuszos. Igazából a 420SC biztos nem az, a 620-ról viszont nem tudom biztosan, hogy milyen bemeneti jelet ad. Szvsz lehet, hogy az se jó.