Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asrock 775DUAL-VSTA


dadani1

Recommended Posts

dadani1

Hali!

Vettem pénteken egy ASROCK 775DUAL-VSTA alaplapot, egy Intel Pentium 541 es számú processzort ami 3,2GHz -s meg egy SAMSUNG DDR2 667MHz -s 512MB ramot, egy Eurocase 400W(390...) -os tápot.

Szépen össze eltt rakva ez a konfig, belement 2 db seagate vinyó, egy ASUS Radeon 9550 videókártya, és egész tegnapig semmi nem volt vele, amikor ugyebár ment a torrent kliensem, és közben izzasztottam az NFS MW betöltésével LAN -ra... Újraindult... Oké, az feltünt, hogy kiirja az elején a gép paramétereit, mint minden normál gép alapban, de ez csak most irja amikor ujrainditotta magát, amúgy nem ír ki sosem, semmit, hanem fent villog egy kis kurzor. Ok, akkor most kb 2-3 órával ezelőtt szeretnék CS -zni erre beindul a játék, kiválasztom a csapatot, sutty és lám, megint újraindult. Ugyanúgy a feltünő adat kiírás, visszabootol a gép, megint játszanék, megint újra indult. Most 2-3 órája már nem indult újra, most alapjáraton 34 fokos a proci, játék közben pedig 45 fokos.

Mi lehet a gond?

(nem biztos, hogy alaplap probléma, de nekem azt mondták, azért írtam ide)

Köszi előre is.

Üdv

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Driverek megfelelõek? Minden csatlakozás jó? Az is lehet rossz minõségû a táp, vagy hibás a VGA...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
dadani1

Hali!

A újra raktam a windows -t és a mai napig jó is volt... de ma egyszer game közben beakadt a hang , azaz lefagyott, újraindult és azóta amikor kapcsolom be, bejön az XP logó, az alatta szaladgáló kis csíkkal, és amiukor onnan lépne tovább, újraindul. drgítsetek, mi lehet a baj :( . a hibás VGA -t vagy a tápot hogy tudom kideríteni?? a csatlakozások jók. driver meg fent van minden, dehát eddig sem volt semmi gond. ja igen, most BIOS -ban megnézve alpon 40 fokos a CPU.

várom mielõbbi választ.

köszi

 

Írj rendesebben! Üdv.:Gereby

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Táp az cserével, jóminõségûre. VGA kipróbálni másik gépbe. Csökkentett módban nem tudod elindítani?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Szerintem tipikus memória hiba. Ha eljutsz odáig a Memtestet le kellene futtatni. Elsõre ez a legegyszerûbb dolog szerelés nélkül. Utána a táp következik.

Link to comment
Share on other sites

dadani1

Ahham! lehetséges, de most nagyon vinyóra gyanakszunk. Érdekesen lassú a format, lassú a rendszer.

Memtestet honann lehet leszedni?

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Itt a Memtest, ha végez kezdi újra, úgyhogy legalább 1-2 órát futtasd aztán ha akármilyen hibát kiír, akkor ott a gond.

Chipset driverek fent vannak, az is okozhat lassulást.

Link to comment
Share on other sites

dadani1

Milyen chipset driver? :o

Hangkártya meg video kari driver van fent.

 

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

A VIA chipset driver a Te esetedben, mert olyan az alaplapod. Rajta kell legyen az alaplapod CD-jén, vagy a gyártó oldalán keress rá a legújabbra. Ez a legfontosabb az újabb rendszereknél, ez nélkül soha nem működnek jól a perifériák. És ezt kell először felrakni, utána a többit, mert addig azok sem működnek korrektül!

Link to comment
Share on other sites

pampalini

A Via HyperionPro kell neked. Az 5.07a verzió :nyíl: itt, vagy a frissített 5.10a verzió :nyíl: itt. Nálam ugyanilyen alaplaphoz az 5.10a van felrakva, rendesen mûködik, bár a korábbi is jó volt. :gépel:

Link to comment
Share on other sites

dadani1

Akkor most ne is rakjam fel a drivert?

Csak windows újrarakással?

Link to comment
Share on other sites

pampalini

Megpróbálhatod most is feltenni, hátha összejön, ez csupán pár perc. De igazából ez lenne a biztos :nyíl: XP telepítés -> Via HyperionPro -> Realtek High definition audio driver. :gépel:

Link to comment
Share on other sites

Gereby

@dadani:Már figyelmeztettelek, hogy rendesen írj!

 

Természetesen az alaplapi driver is szükséges. Ha a probléma tovább se múlik el, akkor a merevlemezt kell kitesztelni, ha az ki van zárva akkor memória, táp, majd alaplap.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
NorbiWRC

Hello,

 

 

vegre talaltam vmit ami nekem is segit reemelem, nekem kb ugyanez a gondom, az alaplapom ASrock de mas typus, megpedig ASrock AM2NF3-VSTA. A gondom kb ugyanaz mint neked, restartol barmikor a gep, az onboard audio nem mukodik, meg se talalja a windows es mashogy se lehet beinditani, format is volt, ujratelepites is megvolt, de nem valtozott semmit, mar egy jo ideje nemtok rajonni mi lehet a baj. A memtestet letoltam, 2oraig ment, es nem volt error. A tapegyseg nekem is 400W Eurocase. Nekem eleg gyanus ez az alaplap, ASrock, nem mondom hogy nem jo, de olcso husnak hig a leve, es az is bizonyitja hogy kulonbozo tipus az enyem meg a tied, de egyforma hiba.

 

Szoval jo lenne ennek a vegere jarni mar, mert elegge nyugtalanito a dolog!!

 

Norbi

 

na meg annyit hogy mibol is all a gep :

 

szoval

MB - ASrock AM2NF3-VSTA

CPU AMD Athlon 64 3000+

VGA- ATI 9600PRO 256MB

RAM - 512MB DDR2 PQI

HDD - Hitachi 160GB SATA

 

jarjunk a vegere szerintem :)

 

Légy szíves írj rendesen! Használd a "Szerkeszt" gombot! Üdv.:Gereby

Link to comment
Share on other sites

NorbiWRC

Sorry, csak rendesen nem használok ékezeteket, mer angolra vagyok szokva.

 

Szóval, jó lenne a végére járni ennek a dolognak, hogy az alaplappal van e gondd vagy a tápegységgel.

Sajnos nem tudok honnan szerezni másik tápegységet, hogy kipróbáljam azzal is, de holnap egy ismerösöm megnézi, és remelem okosab leszek valamivel.

 

to dadani : ha megtudtál valami újat, légyszives szólj nekem is, kösz.

 

következö megállapításom az, hogy az USB is itt ott strájkol, ami az alaplapon van, neked is megtörtént már ez??

épp most megyek ránézni a tápegységre, remélem vmit megtudunk.

 

na szóval : megnéztük a tápegységet, és 4db kondenzátor fel volt puklisodva, és 2 már elégge el volt menve, ugyanis folyt belöle az elektrolyt. Viszont a csere után az onboard audio ugyanúgy nem megy, szóval kívancsi vagyok mi lesz a vége. Egyenlöre tesztelem, és ha nem jön restart akkor jó lesz, de az audio miatt szerintem valami az alaplapon nem lesz jó

remélem nem lesz restart!

Link to comment
Share on other sites

NorbiWRC

Na szóval, megvan a megoldás. Semmi baj az ASrockkal, az alaplap rendbe van, megy a hang meg az USB is, minden úgy ahogy kell. Csak a tápegységben levo kondenzátorok okozták ezt az elég nagy hibat, hibákat, és a csere után úgy tunt hogy nem megy az onboard audio, de restart után beindult mégis. Szóval orommel kozlom, hogy a hiba el van távolítva, és naon valószinu hogy nálad is ugyanez lesz a baj, mert EC tápegységed van.

 

 

U.I. - EC tápegységek után néztem a neten, és nagyon fikázzak ezt a márkát, szóval ajanlatos kicserelni egy rendesebbre, én megyek át fortronra. Másik dolog, hogy eddig azt hittem hogy az ASrock elé budi dolgokat csinál, de megtudtam hogy az ASUS cég alatt vannak, szal nem annyira rosszak, sot egy MSI alaplapot simán otthagynának.

 

Már figyelmeztettelek! Üdv.:Gereby

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
pgyuf

Sziasztok!

 

Valamelyest a témába vágó problémám lenne. Adott egy Athlon 2800+ és egy Asrock K7VT4A pro alaplap. Egyetlen problémája a pc-nek, hogy idõnként újraindul.Az XP hibát kizárva (többszõr feltelepítve) eljutottam oda, hogy memtest és a többi (HIRENS) stb tester szofverek nem találnak semmilyen hibát. Az újraindulások is csak egyetlen eseményhez köthetõek, amikor a gép terhelve van (vírusirtás, spybot- mindig újraindul), vagy kevésbé gyakran (böngészés, skype stb). Érdekesség, hogy csökkentett ü. módban még vírusirtáskor sem restartol!

Egy esetben kaptam kézzelfogható eredményt, amikor is az Everest 2006-os ver.-ben a system stability test menûben a CPU-t, vagy/ és az FPU-t terheltem ("stress") kb 10 mp és kivétel nélkül újraindul. Közben figyelem, hogy a CPU hõmérséklete nem megy fel 40-egynéhány C-fok fölé. Érdemleges megfigyelésem, hogy a RAM-ot, vagy a HDD-t terhelve nem történik újraindulás, pedig a RAM terheléskor a CPU ugyanúgy 100%-on terhelt.

 

Ez akkor még mindig nem egyértelmû, hogy a proci, vagy az alaplap? A Tápegység okozhatja még esetleg? Codegen 300 W.

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Nyilván az az utolsó okozza a gondodt. Cserélj tápot... ;)

Link to comment
Share on other sites

Digital Silence

A vga kártya driver-t is frissítsd!

Hasonló "mutatványt" csinált egy gép nálam, csökkentett módban oké, normál indításkor xp betöltése után, ha futtattam egy böngészõt, már újraindult.

Link to comment
Share on other sites

pgyuf

Sajna ez nem talált, mert azon kívűl, hogy frissítettem az ati kártyát még mindíg újraindul. Betettem egy egyszerű nvidiát helyette és avval is restart.

 

Holnap szerzek egy tápegységet.

 

Köszi mindenkinek!

 

Mind a két dolgot megcsinálom.

 

pgyuf

 

Link to comment
Share on other sites

pgyuf

Sajnálatosan, a tápegység csere után is elõjött a probléma, az újraindulás. Sem tápegység, sem videókártya, sem memória nem okozza a restartot. Vírust nem talál a NOD32, spy-t sem a spybot. Semmilyen diagnosztikai szoftver (HIRENS) nem talál semmit. A Driverek frissítve.

 

Ami még a régi az az alaplap, proci, xp. Az XP már korábban újraindulási probléma miatt újra lett telepítve. Tehát elvileg marad a proci és az alaplap. A furcsa az egészben, hogy eléggé véletlenszrû az újraindulás. Pontosabban a gép (CPU) terhelésekor, vagy spybot, vagy nod32, vagy Everest (CPU, FPU, HDD, RAM egyidejû terhelésekor) futtatásakor indul váratlanul újra. A korábbi xp újratelepítesek után egy ideig jól mûködött, majd egyszer csak kezdõdnek a restartok.

 

Az alaplap, proci csere nem olcsó mulatság, ezért csak az utolsó esetben jöhet szóba.

 

Van valakinek ötlete?

 

Köszönettel: pgyuf

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Tápot milyet vettél?

Proci driver fenn van? Lapkakészlet is?

Link to comment
Share on other sites

pgyuf

Mercury táp. A lapkakészletet nem ellenõriztem még. Ettõl lehet?

 

pgyuf

 

Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>

Link to comment
Share on other sites

ProFiler
Mercury táp.

Kár volt. :(

 

Csinálj egy CMOS-resetet.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

pgyuf

Via, proci driver frissítés, majd CMOS reset lesz holnap. Beszámolok a fejleményekrõl. Köszi!

 

A Via 4 in 1 driver nem szokta tartalmazni a chipset drivert? Mert azt rátettem. Vagy töltsem a pontos chipset drivert?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...