Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vélemények a 2006. decemberi számról

Recommended Posts

Posted

Megjött! Nagyon kellemes meglepetés volt mert csak péntekre vártam. Hogyhogy korábban megjött? A hipermarketes tesztnek örülök tavaly is tetszett. Még egy cikket sem olvastam el, de mindjárt nekiállok.

Reklám a PC Studioban?!?!?! :bolond::S

Digital Silence
Posted
:) Megjött az újság! Ez nagyon király! :)
Posted

A reklám engem is meglepett... De egyet még kibírunk (legalábbis én) főleg, ha a bevételtől jobb lesz az újság. :D

Posted

Sziasztok!

Balázs, az IE7 magyar verzióját teszteltétek vagy az angolt? Mert a magyar engem is nagyon érdekelne, frissíenék is azonnal rá. ;)

Posted

A magyar jövõ február (!) környékén várható. :nem:

Posted

Nagyszerû. Már régóta kíváncsi vagyok a magyar jövõre, és most kiderült, nem is kell sokat várnom... :démonikacaj:

Posted

Hát ma nekem is megérkezett. :)

És picit be is "zizzentem" a négymagos proci + next gen videokártyák bemutatójától....

Persze tudtuk, hogy jó lessz de a Flight sim x képe eléggé meggyõzõ :)

Posted

@TheSaurus: Ha megkérdezem, hogy "Kitörölhetem?" ezt is direkt félreérted? ;)

Posted

Nem. Sõt, véletlenül se.

Bocs, de nem bírtam megállni, hogy ne kössek bele (tudom, miért nem inkább egy lavór cementbe kötök már bele...)

Posted

Az aktuális számban nagyon tetszett a nagyáruházak kínálatát értékelõ, leleplezõ cikk.

Persze sokaknak megvan már a véleményük a nagyáruházak informatikai felhozatalának minõségérõl.

Jómagam is talán az Electro World-be mernék bemenni ilyen célú vásárlásra. Persze szórakoztató és mulatságos a gazdaságos és a többi hasonló áruházak informatikai kínálatát böngészni a sokszor kimondhatatlan vagy teljesen noname termékeket látva. De egyben egybõl el is szomorít és elszorúl minden olyan eber szive aki kicsit is ért ezekhez a dolgokhoz, és belegondol azoknak a helyzetébe akik kicsit sem naprakészek ebben a témában, (A Pc Worldöt sem olvassák :D )

Hiszen mint a cikk is rávilágit sok olyan konfigurációt kínálnak igen magas áron, amelyet kb. a felébõ ki lehetne hozni, a többi kellékrõl, kiegészítõrõl nem is beszélve ami raktárkészleten maradt (némely mer elavultnak is tekinthetõ) és még mindig azon az áron próbálják eladni mint amikor forgalmazni kezdték.

A szakszerû eladókról meg pláne nem híresek ezek a boltok, így egy kezdõ vagy kevésbé hozzáértõnek nemcsak, hogy bonyolult is a helyzete de egy átvágásnak is könyen ki van téve.

Pontosan az ilyen dolgok miatt látom létjogosultságát ezeknek a cikkeknek, amely azért egy kezdõnek is adhat támpontot.

Persze én az ismerõseimnek, ha nem személyesen segítek a vásárlásban mindig szakboltot, vagy legalább olyan helyet javaslok a vásárlásra amely megfelelõ segítséget nyujthat egy kezdõnek is.

Ez pedig a témához kapcsolódik:

Nem olyan régen kezdetem el olvasni egy könyvet, azt amely akkor botrányt kavart, azt amely a csíkos gazdaságos áruház titkait hivatott leleplezni. Le is döbbentem attól amit olvastam, a dolog pikantériája úgy jöna képbe, hogy a szerzõ pontosan egy ilyen áruház informatikai osztáját vezette...

Hát mond az illetõ feketét, fehéret de az biztos ha fele igaz annak amit leírt már egy ok, hogy miért érdemes ilyen célbol más helyet választani a vásárlásra.

A másik észrevételem pedig az Nvidia G80 bemutató cikkében a különvéleményben a Bognár Ákos azt mondja, hogy egyenlõre nem venne ilyet, esetleg meggyorsíthatja a folyamatot a vásárláshoz az, hogy megjelenik a Call of Duty 3 és szaggat a jelenlegi konfiguráción.

Akkor e miatt nem is kell majd G80-as VGA kártyát vegyen, esetleg egy Nextgen konzolt ha Cod3-azni akar,

mivel a Call of Duty 3 Pc-re sajnos nem jelenik meg.

Persze ez nem szõrszálhasogatás akart lenni meg nem is kötekedés, csak egy észrevétel volt.

Posted

Én megint csalódtam... Mindig úgy vannak hírdetve az újságok, hogy ingyen ez+az! Pedig nem! Örültem volna egy Nod32-nek, ami legális. De egyrészt havonta kéne akkor vennem újságot, másrészt nem a legfrissebb változat van fenn a cd-n. Így maradok a jól bevált havonta fel a próbaváltozat, majd total uninstall.A többi program meg nem kell.

Az újság tartalmával mondjuk nincs bajom, jobb is ez az új elrendezés, mint a régi. Mondjuk a laptop teszteknél lehetne az egyes fényképek mellé írni a gép adatait, és akkor nem kéne lapozgatni, hogy melyikben milyen videokártya van, vagy mennyibe kerül.

Posted

A NOD-ot több szempontból is így kell adni, de ebbe most nem mennék bele. A "nem a legfrissebb változat" mondatodra is szerenék reagálni. Ha az újságban lévõ kóddal regisztráltsz az oldalon, akkor azzal le tudod tölteni a kereskedelmi változatot a NOD oldaláról. Annyit tudni kell, hogy ugyanez kerül fel a CD-re is, mivel a havonta(?) megjelenõ próbaváltozat nem frissíhetõ a kapott regisztrációs kóddal (30 nap eltelte után letiltja ezt a funkciót). Namármost, ha felteszed a letöltött vagy cd-n lévõ kereskedelmi változatot, és a regisztrált kódot megadod a frissítésnél, akkor telepítés után letölti a frissítéseket. Nem tudom ezzel mi a baj...

(PCmaniac @ 2006. december 3. 16:06) 159709[/snapback]

A másik észrevételem pedig az Nvidia G80 bemutató cikkében a különvéleményben a Bognár Ákos azt mondja, hogy egyenlõre nem venne ilyet, esetleg meggyorsíthatja a folyamatot a vásárláshoz az, hogy megjelenik a Call of Duty 3 és szaggat a jelenlegi konfiguráción.

Akkor e miatt nem is kell majd G80-as VGA kártyát vegyen, esetleg egy Nextgen konzolt ha Cod3-azni akar, mivel a Call of Duty 3 Pc-re sajnos nem jelenik meg.

Persze ez nem szõrszálhasogatás akart lenni meg nem is kötekedés, csak egy észrevétel volt.

Köszönjük a dícsérõ szavakat.

Sajnos a játékgyártók félpercenként meggondolják magukat, így könnyen elõfordulhat, hogy egyszer kijön PC-re is. Mivel a COD sorozat egy húzónév volt PC-n, ezért elképzelhetõ, hogy lesz PC-n is

Posted
(Papp Gábor @ 2006. december 3. 18:19) 159736[/snapback]

Mivel a COD sorozat egy húzónév volt PC-n, ezért elképzelhetõ, hogy lesz PC-n is

Reménykedem benne :)

Posted

Sziasztok

Balázs

Nekem 2 dolog nem tetszet a lapban

1. Megint a föoldal kihajthato lett :(

2. Az ujság 16-17 oldal tetején láthato Axe reklám engem kimondotam zavar az olvasásban :( nem lehetne melözni ezt a reklámot az ujságbol :?:

Posted
Sajnos a játékgyártók félpercenként meggondolják magukat, így könnyen elõfordulhat, hogy egyszer kijön PC-re is. Mivel a COD sorozat egy húzónév volt PC-n, ezért elképzelhetõ, hogy lesz PC-n is

Nos igen ez sajnos így igaz, de a kiadó áláspontja szerint egyenlõre sajna nem várható.

Bár volt már úgy anno, hogy a játékosok nyomására mégis kiadtak egy játékot pc-re is.

Posted

Hát akkor "nyomjuk" az Activision-t! :lol:

Digital Silence
Posted

A kihajtható fõlapot el lehetne látni a hajtásnál perforációval, és akit zavar, letépi. Engem nem zavar. :)

Posted

Nagyon jó, hogy foglalkoztatok az Apple-val.

Be vagyok indulva, hogy több mindent megtudjak a Mac hardverekről. Magyar oldalon (Link) nem találok olyan tesztet ami Windows-os PC és a Mac gépeket hasonlítaná össze. Csak marketing szöveg.

Nagyjából tudom, hogy mit jelent egy asztali PC-nél a belépőszint, közép és csúcs játékkategória, de Mac téren teljes homályban vagyok.

Ha össze lehet hasonlítani a két hardver világot, nem lehetne egy olyan cikket írni ami ezt tisztázza?

Posted

Akit zavar az újság hihajtható "előlapja" annak ajánlom figyelmébe azt a remek találmányt amelyet átlátszó ragasztószalagnak hivnak (pl. tixo). :D Észrevétlenül segíthet vele a problémáján, persze a perforáció sem egy rossz ötlet.

De azért azt mindenki tartsa szem előtt akiknek probléma a reklám a lapban, hogy a reklámok korszakát éljük, szinte mindenben és mindenhol. Ezekkel meg kell tanulnunk együtt élni, olyan már szinte sehol nics hogy el tudjuk kerülni őket. Maximum nem olvasod el vagy nem figyelsz oda rá. Sok reklámot hordozó médiumnak a fönnmaradáshoz van szüksége erre a bevételi forrásra, soknak viszont plusz bevételt jelent, de ez szerintem érthető, adott helyzetben szerintem mindenki élne a lehetséggel.

Ezért szerintem fölösleges ezzel foglalkozni pláne azzal, hogy tetszik-e egy reklám vagy nem, egy lap vagy tv vagy internetoldal vagy bármi más egyszerűen csak értékesíti a reklámfelületét. Lehet, hogy nem tetszik egy adott reklám vagy az, hogy egyáltalán van, de az tény el kell türni, tűrnünk őket, esetleg nem figyelünk oda rá vagy nem olvassuk el.

Posted

A reklámok nem igazán zavarnak, de az előlapnak ez a fajta megoldása igen. :bolond: (Ragasztgatni meg inkább a gyerekeim szeretnek. :hááát: ) Nem lehetne befelé hajtani legalább az előlapot? :hmm:

Posted

Nyílván ez a fajta reklám a figyelemfölkeltést szolgálja, így az ilyen előlapot mindenki észrevszi és nyíván értékeli is valahagy. Bár szerintem sem a legkényelmesebb megoldás.

Posted

Eddig csak nagyjából futottam át az újság témáit, de a Stúdiót már megnéztem. Amennyire ezek alapján megítélhetem, az õsz-tél idõszak legjobb lapszámát tarthatom a kezemben!!! Buksisimi a bandának.

A reklám engem is zavar, mind az axe, mind a borítón (a többivel nincs gond), de azt én is javalottam volna, hogy ragassza le mindenki, akinek nem tetszik a rádió-kávéfõzõ-barborne-kenyérpirító-lejátszó-...stb reklám. Én is ezt tettem már az elõzõvel is. Fõleg miután origami (szamárfül) áldozata lett a borító.

Külön öröm, hogy ismét van Netidõk!

Röviden most ennyi, megyek olvasni.

Posted

Valaki ugyan mesélje már el nekem, hogy abban az Axe reklámban mi a zavaró? :pislog: Kíváncsi vagyok. :)