Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Comodo Internet Security

Recommended Posts

Posted

Hello!

Rátaláltam erre az ingyenes tûzfalra.

http://www.personalfirewall.comodo.com/

Mi errõl a véleményetek?

Kipróbáltam, nem rossz, viszont mikor a neten nézelõdtem találtam errõl olyan infókat, hogy vírus van benne meg ilyenek itt:

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=127726

Ez most igaz, hogy vírus van benne? :pislog::pislog:

Mert én feltettem és hát jó tûzfalnak néz ki, alig kajálja az erõforrást, és gyorsan betölt.

Mit tudtok errõl a tûzfalról?

Posted

Hát ha van neked egy naprakész vírusirtód meg egy-két-há szintén naprakész kémprogramirtód, és ezek együtt se jeleznek semmit (meg esetleg egy-két online víruskeresõ), akkor lehet, hogy nincs benne vírus. Mindenesetre megnézem én is azt a varánuszt vagy mit (eddig csak ennyit tudtam Comodoról), és ha érdemes, közzéteszem a tapasztalásaimait.

• 2 weeks later...
Posted

Letöltöttem a Comodót, a fejlesztőtől két e-mailt is kaptam, az egyikben csak megköszönték a vásárlást ($0,00), a másikban volt a kód meg a leírás, hogy mit csináljak. Felraktam, újraindította a gépet, észlelte az internetkapcsolatot, kérte a kódot, aztán közölte, hogy akkor most felveszi a kapcsolatot az anyacéggel és aktiválja magát. Egy darabig ment egy folyamatjelző, aztán megállt, és kiírta, hogy nem lehet. Feljött egy újabb ablak, amiben lehetett azt is választani, hogy aktiválás később, ebben az esetben két hétig használhattam volna. Egye fene, gondoltam, akkor próbálgatom így. Illetve próbálgattam volna, de teljesen leblokkolta az internetkapcsolatot. Egy darabig nézegettem a beállításait, aztán uninstalláltam és visszaraktam a régi tűzfalamat. Lehet, hogy még próbálkozom vele valamikor, de egyelőre inkább nem.

• 2 weeks later...
Posted

Hol lehet a Comodónál megnézni hogy milyen bejövő kapcsolatot blokkolt? :?:

Szerintem jó kis tűzfal

8)8)

Halasi Miklós
Posted

Lehet, hogy felteszem majd a következõ (nem a januári!) Segélyvonal CD-re, de az aktiváló kódot továbbra is kérni kell, még ha ingyen is van.

Posted

Valaki lefuttatta a Leaktest programokat? Most nem a cikkben hivatkozott tesztre gondolok. Arra, hogy valaki tényleg kitesztelte és ugyanezt tapasztalta.

Posted

Hol lehet beállítani a tûzfalat hogy az Msn mûködjön mert az átviteli sebesség ultra kicsi? :?:

Posted

Sikerült aktiválnom egy új gépen, és jól is mûködik. Közben megjelent a következõ bétaverziója, ami már magyarul is tud, csak sajnos az avast!-tal összeakad annyiban, hogy az avast! ugyan fut rendesen, de a fõablaka nem hajlandó megjelenni, csak pörgeti a HDD-t meg a procit 100%-on. Ezért visszaálltam az angol nyelvûre, és az úgy tûnik, véd is meg fut is rendesen. A tûzfaltesztet szerettem volna lefuttatni, de a vírusirtó nem hagyja kicsomagolni õket a .zip fájlból. Ha megoldom valahogy, majd megírom.

Posted

@tjm

Most az a problémád, hogy nem megy az MSN, vagy megy, csak fájlok küldésénél a le- és feltöltés alacsony?

Posted

Az Msn megy csak a fájl küldése, fogadása lassú!

:(

Posted

Ha kikapcsolod a tûzfalat, akkor begyorsul?

Posted

Igen! Csak így meg a gépre mehetnek vírusok megy trójaik.

Posted

Ezt értem. Csak azért kérdeztem, hogy tuti a tûzfalban keresendõ a bibi. A Windows tûzfala ki van kapcsolva? Esetleg azaz elképzelésem még, hogy a Comodo valamit ellenõriz a fájlon menet közben és ez lassítja. A lassulás az milyen mértékû (mennyi helyett mennyivel megy)?

Posted

A windows tûzfal ki van kapcsolva!

Elküld 5-10kb-ot aztán 10másodpert szünet!

Régebben Keiro volt fennt és annál is volt ilyen hiba csak azt valahogy NEM tudom hogy hogy megcsináltam!

Posted

Sziasztok tudna valaki segíteni a comodo-tûzfalat tesztelem és nem akarja kiengedni a messengeremet , hol lehet benne beállítani az engedélyezést? Továbbá érdekelne, hogy van-e már magyarítása a proginak és hol lehet hozzáférni. Köszi.

Posted

Van bétaverziója, ami magyarul is tud, de a link a régi gépemben rejtõzik, ha még egyáltalán... én is keresgéléssel találtam meg, de nagyon hamar.

Posted

A béta rosszabb a simánál? Van valami hártánya?

Posted

Mi lehet a baj a tûzfalammal?

A problémákat leírtam már fentebb!

Posted

A béta egy már publikus tesztverzió, vagyis még lehetnek hibái. Igazából talán nem érdemes felrakni - mert egy bétaverziós szövegszerkesztővel ugye elmolyol az ember, legfeljebb elszáll, amit csinált, szóval szakdolgozatot arra se bíznék -, de egy biztonsági program bétáját tényleg csak próbálgatni ajánlom, minden fontos adat mentése után, hátha formázás-újratelepítés lesz a nóta vége.

• 2 weeks later...
Arkangyal1528464506
Posted
Hol lehet a Comodonál megnézni hogy milyen bejövő kapcsolatot blokkolt? :?:

Szerintem jó kis tűzfal

8)8)

Naplónál (activity - log).

Kérésre tudnak OEM megoldást ajánlani (Melih-vel érdemes felvenni a kapcsolatot a fórumuknál), de elvileg most jön ki magyarított verzió is január 4-én, aminél valamelyest változni fog a regisztráció (bár ha jól értem, akkor csupán a honlapos adatkitöltés fog elmaradni). Szóval érdemes lesz megnézni, valószínűleg simán kerülhet korongra.

UI: regiszrációnál van itt kettő pipadoboz szöveg nélkül... érdekesnek érdekes, de mi a funkciója? :)

Posted

Van-e már magyar változat, s honnan lehet letölteni?

Posted

Sziasztok !

Ha valakinek van már biztos értesülése, hogy megjelent-e Comodo legújabb, végleges magyarul is tudó és ingyenes verziója, akkor majd írja azt itt meg. És azt is, hogy honnan lehet letölteni majd. Mintha január 11-e lett volna a megjelenés ideje ahogy itt olvastam az előzményeket .

Köszi ®

Posted

Hát ami ma megjelent, az nem a végső változatt : Comodo Personal Firewall Pro 2.4.13.153 RC3