oregharcos Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Itt egy magyar nyelvû leírás róla Kiválaszthatod, mi tárolódjon a Mozilla szerverén, de ha jól értem más kiszolgálót is be lehet állítani, pl ha van egy harmadik géped a netre kapcsolva, akkor azt. Sziasztok! Köszönöm az infókat mindenkinek! Valamelyest összehoztam úgy, hogy egy egy könyvtárba raktam a két gép könyvjelzõket. Így látom mindkét gép tartalmát. Az viszont probléma, hogy a bookmark.html-el importálással nem mennek át a mentett jelszavak. Még egy problémám lett, volt a jobb felsõ sarokban a Fast Video Download-nak egy ikonja, ez eltünt és nembírom visszarakni. Probáltam újratelepíteni, de hiába. Kisérleteztem a Nézet->Eszköztárak->Testreszabás-al is, de nem bírom ott sem visszaállítani. Kerestem a neten leírást, de eddig nem találtam. Köszönettel! oregharcos
Temporary Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 a bookmark.html-el importálással nem mennek át a mentett jelszavak. A nevéből is adódik, hogy csak a könyvjelzőket tárolja. Tetszőleges részek átvitelére alkalmas a MozBackup, de azt nem tudom, hogy ez felülírja a már meglévőt vagy hozzáadja az átvitt részt. ------------------ A Kiegészítők menüben keresd meg a Fast Video Download beállításait, SearchMenu:Advanced > Enable status bar icon, majd alatta katt a [save]-re.
oregharcos Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Szia Temporary! Köszönöm a segítséget, sikerült megoldani, helyén van a keresett ikon. A MozBackup-ot még kipróbálom, és megírom, hogy mit ír felül. Neked és mindenkinek köszönöm a segítséget! Minden jót kívánok!
SkyBird Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 A Mozbackup simán felülír. Összefûzés nincs.
oregharcos Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Szia! Valóban úgy van ahogy SkyBird írta, még szerencsémre elmentettem, így vissza tudtam állítani.
pcmester Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 Volt egy Windows XP a C-n, és most van egy másik az E-n (amit használok), de a régi rendszerben nagyonsok Firefox könyvjelzőm volt. A probléma az, hogy ezeket sehogy se tudom visszanyerni. Gondoltam, hogy ha a C-t bootolom és ott indítom el a Firefoxot, akor látom majd a régi könyvjelzőimet, de C-t bootolva nem indul a Firefox, csak mondja, hogy állítsam le, mielőtt megnyitnám. Valakinek van valami ötlete, hogy visszakapjam a C-ről a könyvjelzőimet??
SkyBird Posted June 22, 2014 Posted June 22, 2014 A legkényelmesebb vagy legegyszerűbb: MozBackup Egyébként a felhasználói fiókodban a Mozilla\Firefox\Profiles alatt fájlként is megtalálható.
pcmester Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Elnézést... Miután kiírtam ide a problémámat, egyből sikerült is megoldanom...
Modeszta Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Sziasztok! Óriási baklövést csináltam, remélem tud valaki segiteni. A mai nap problémám volt a mozilla körül, ezért uninstalláltam, és manuálisan is töröltem mindent a commanderben amit talált a mozilláról, szóval mindenem törlődött mármint a kedvenceim mind. Újra telepitettem a firefoxot, sajnos nem tudom sehonnan áthozni a kedvenceimet. Hogy tudnám visszahivni, egyáltalán lehetséges? Nincs meg a régi profilom vagyis nem találom sehol. Próbáltam rendszervisszaállitást is de valamiért azt sem csinálja a gépem,mert nincs vlaami lemezképe. Szóval nem tudom mit tudnék még tenni. Nagyon szépen megköszönném, ha valaki segitene ebben.
Fujitsu Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Hát ha nem voltak szinkronizálva sehova, akkor már csak valamilyen helyreállító programban bízhatsz (amilyen pl. ez). Ha fizikailag még nem íródtak felül, akkor esetleg megtalálhatod a places.sqlite fájlt vagy a bookmarkbackups mappa valamelyik (.jsonlz4 kiterjesztésű) elemét, ami alapján vissza tudod állítani a könyvjelzőidet. Ha ezek közül semmi nincs meg, akkor az adataid megsemmisültek. Ezen a rendszer-visszaállítás sem segít (még ha lenne is visszaállítási pontod), mert az nem azonos a backuppal: csak a rendszerfájlokat állítja vissza, az adatfájlokat nem. Az adatfájlok visszaállítására csak biztonsági mentésből, azaz backupból van lehetőség.
Modeszta Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Hát ha nem voltak szinkronizálva sehova, akkor már csak valamilyen helyreállító programban bízhatsz (amilyen pl. ez). Ha fizikailag még nem íródtak felül, akkor esetleg megtalálhatod a places.sqlite fájlt vagy a bookmarkbackups mappa valamelyik (.jsonlz4 kiterjesztésű) elemét, ami alapján vissza tudod állítani a könyvjelzőidet. Ha ezek közül semmi nincs meg, akkor az adataid megsemmisültek. Ezen a rendszer-visszaállítás sem segít (még ha lenne is visszaállítási pontod), mert az nem azonos a backuppal: csak a rendszerfájlokat állítja vissza, az adatfájlokat nem. Az adatfájlok visszaállítására csak biztonsági mentésből, azaz backupból van lehetőség. Nagyon szépen köszönöm a válaszod, igen közben már keresgélem egy progival a törölt fájlt talán sikerül, már ebből tanultam úgyhogy csinálok mentést a kedvencekről. Buta voltam, de nem gondoltam hogy ez lesz. A linket is köszönöm, azt is megnézem
Fujitsu Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Most nézem, az nem ingyenes, amit ajánlottam. Inkább ezt próbáld, ez ingyenes, és biztosan vissza tudja állítani a fájlt, ha nem íródott felül: https://www.piriform...recuva/download
SkyBird Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 ... már ebből tanultam úgyhogy csinálok mentést a kedvencekről. A MozBackup a legkényelmesebb a Firefoxhoz. Azzal akár mindent menthetsz.
payskin Posted June 24, 2015 Posted June 24, 2015 Nem válaszoltam én erre tegnap délután? Kezdek begolyózni... Most direkt utánanéztem, a Firefox a 4.0-tól tudja szinkronizálni a felhőbe a különböző beállításokat, könyvjelzőket stb. Hamarabb tudta ezt, mint a Chrome. Nem backup kell, hanem használni a program direkt erre a célra kitalált megoldásait.
pcmester Posted July 31, 2015 Posted July 31, 2015 Ajánlhatok valamit? Mindenkinek csak ajánlani tudom a MyBookmarks nevű kiegészítőt, aminek hatására új fül nyitásakor azonnal megjelennek a könyvjelzők, valahogy így: (a kiegészítő japán) Nekem legalábbis nagyon praktikus.
Stiki666 Posted March 14, 2016 Posted March 14, 2016 Sziasztok! A következő a problémám: oprendszer újratelepítés előtt nem készítettem mentést a könyvjelzőkről és szinkronizálni sem tudom őket felhasználó híján. Van remény a könyvjelzők helyreállítására?
Fujitsu Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Ha ezt most úgy kell érteni, hogy nem csináltál Sync-accountot, és mentés nélkül ledúrtad szépen a meghajtót, ahol a profilmappád volt, akkor így jártál. A profilmappádban egy places.sqlite nevű fájlban vannak a könyvjelzők, a különböző időpontokban készített backupok pedig .jsonlz4 kiterjesztésű fájlokban, a bookmarkbackups mappában (ami a profilmappán belül található). Ha ezek közül bármelyiket vissza tudod szerezni (pl. recovery programmal), akkor onnan még vissza tudod állítani a könyvjelzőidet. Amúgy nem értem, miért nincs Sync-accod, egy percbe sem telik megcsinálni, és onnantól többet nincs ilyen probléma. (Eh, most nézem, ugyanezt a kérdést már megválaszoltuk tavaly, csak vissza kellett volna olvasni.)
Stiki666 Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 (edited) Amikor felkerült a rendszer ezelőtt, akkor nem csináltam még accot, ezért nem volt. Nem szoktam elfelejteni elmenteni a könyvjelzőket, most mégis megtörtént. A kérdés feltevése után megtaláltam a választ a korábbi kommentekben, már fut egy recovery program. Edited March 15, 2016 by Stiki666
robeee Posted November 20, 2016 Posted November 20, 2016 Sziasztok! Laptopom merevlemeze felmondta a szolgálatot. Getdataback-kel minden lényeges fájlt vissza tudtam állítani, már csak a mozilla könyvjelzői kellenének, azokat viszont sehol sem találom. Kutattam, hogy hol találhatók, de nekem a Documents and Settings\Felhasználónév\AppData mappában nincs Mozilla mappám, csak local, Roaming meg LocalLow de profiles mappa, vagy bármi, ami könyvjelzőkre utalana, semmi. (Természetesen a program által megtalált mappákról van szó). A laptopomon win8 futott. Tudnátok segíteni?
payskin Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 De hát a Firefox szinkronizál mindent a felhőbe! Nem kell belőle menteni semmit, mert legközelebb felrakod, bejelentkezel és 2 másodperc múlva minden beállításod, könyvjelződ letöltődik az új Firefoxba. Nem használtad ezt a szolgáltatását? Egyébként a Roamingban van, Mozilla mappában.
robeee Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 De hát a Firefox szinkronizál mindent a felhőbe! Nem kell belőle menteni semmit, mert legközelebb felrakod, bejelentkezel és 2 másodperc múlva minden beállításod, könyvjelződ letöltődik az új Firefoxba. Nem használtad ezt a szolgáltatását? Egyébként a Roamingban van, Mozilla mappában. nem használtam... gondolom, akkor ez kilőve....
payskin Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Azért a Roamingban nézzél szét, hátha ott van.
robeee Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Ott sajnos csak crash reports nevű mappát talált a program.
payskin Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Sajnálom. Ugyanakkor: felhő, felhő, felhő! 2016-ot írunk, és azt sem sokáig! Ez a funkció évek óta benne van a Firefoxban, kettő perc az életedből, és soha többet a gondolatával sem kell foglalkozni annak, hogy mi hova van elmentve.
Recommended Posts