Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Firefox könyvjelzõk

Recommended Posts

Posted

Tiszteletem,

Op. rendszer újratelepítésére készülök és szeretném megtartani, pontosaban menteni a könyvjelzimet (Kedvencek), melyeket netezés közben összeszedtem, beállítottam.

Hogyan tudom a könyvjelzõket kimenteni, ill. van-e olyan könyvtár, mint a Kedvencek mappa az I.E. esetében?

Üdv.:

Laci

Posted

Könyvjelzõk :nyíl: Könyvjelzõk kezelése... :nyíl: Fájl :nyíl: Exportálás

Posted

Na igen, ha kicsit jobban kinyitottam volna szemem ;)

Köszönöm a segítséget!

Üdv.:

Laci

• 3 weeks later...
Posted

Üdv! Nekem olyan problémám lenne, hogy volt egy kis Windows összeomlás, és a Firefoxból eltűntek a könyvjelzők meg a mentett jelszavak! A program nem lett eltávolítva. Esetleg kérdés hogy a Firefox hol tárolhatja a könyvjelzőket? :hááát:

Posted

X:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\

Posted

Használd a bookmarkbackup nevû kiterjesztést amivel egy adott mappába kimentheted a könyvjelzõidet, jelszavakat, felhasználóneveket stb

• 1 month later...
Posted

A könyvjelzõk menü könyvjelzõk kezelése ablakban a keresést használva a tapasztalataim szerint csak a név és hely alatt keres a kulcsszó és leírásban nem. Ez valóban így van, vagy csak én nem tudom a titkokat? Lehet a kulcsszóra és leírásra is keresni?

• 8 months later...
Posted

Meghívom egy sörre azt, aki ír egy kétpaneles "Bookmark Commander"-t a Firefoxhoz. :kocc:

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Üdv mindenkinek!

Ha kimentem a könyvjelzõket egy bookmarkbackups fájlba, akkor a rendszer újratelepítése után hogyan tudom azt visszaállítani?

Posted

Nem tudom, miért szenvedtek mindenféle segédprogramokkal. A könyvjelzõk egy bookmarks.html állományban üldögélnek a Firefox profiljában (elérési út lásd a fent), ráadásul a böngészõ magától menti ezeket naponta egy bookmarkbackups mappába. :) Egyszerûen ezt a html fájlt elmented újratelepítés elõtt, újratelepítés után felrakod a Firefoxot, lefuttatod egyszer, hogy megcsinálja az új profilt, és oda bemásolod a html-t. Bingó!

• 2 months later...
Posted

Köszönjük Balázs!

Viszont ha valaki tudja, mi okozza ezt amikor a firefox az alapértelmezett böngésző? :pislog:

Csak a könyvjelzőimet exportáltam, hogy mentsem.

• 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Volna egy voltaképpen nem is olyan nagy, mint inkább zavaró problémám.

Na, szóval annyi az egész, hogy át akartam nevezni az egyik könyvjelzõmet és véletlenül nem "Tulajdonságokat" nyomtam, hanem "Rendezés név szerint"-et, és most az egészet ABC sorrendbe rakta, ami elég idegesítõ, mert így most semmit sem találok meg. Néztem a könyvjelzõk kezelését, és ott a "Nézet"-nél igaz, hogy "Hozzáadva szerint rendezvé"-t nyomtam, de visszalépve az alap Firefox ablakba nem változott meg a könyvjelzõim ABC sorrendje. Próbáltam így exportálni a könyvjelzõket, majd letörölni teljesen a Firefoxot, és visszatelepítése után importálni megint õket, de mondanom sem kell, a probléma nem oldódott meg.

Tud valaki valami megoldást erre?

A segítséget elõre is köszönöm.

• 1 month later...
Posted
Nem tudom, miért szenvedtek mindenféle segédprogramokkal. A könyvjelzők egy bookmarks.html állományban üldögélnek a Firefox profiljában (elérési út lásd a fent), ráadásul a böngésző magától menti ezeket naponta egy bookmarkbackups mappába. :) Egyszerűen ezt a html fájlt elmented újratelepítés előtt, újratelepítés után felrakod a Firefoxot, lefuttatod egyszer, hogy megcsinálja az új profilt, és oda bemásolod a html-t. Bingó!

Szia Balázs!

Az FF3-ban már nem működik ez a módszer? Hiába törlöm a .json fájlokat (bookmarksbackup könyvtárat), cserélem ki a bookmarks.html fájlt és indítom újra a Foxot, maradnak a régi könyvjelzők. Mintha egy másik profilban tettem volna ezeket, de még a profiles mappa helyét sem változtattam meg.

Csak a könyvjelző kezelésben tudtam törölni és importálni a régi könyvjelzőimet.

Posted

Az Importálás varázsló (Könyvjelzõk –> Könyvjelzõk kezelése... –> Importálás és Mentés –> HTML importálása) segítségével vissza tudod állítani a könyvjelzõidet. Ha csak JSON fájlod van (tehát csak azt mentetted el a korábbi profilod bookmarkbackups könyvtárból, a bookmarks.html állományt nem), az sem gond, csak akkor a HTML importálása helyett a Visszaállítás pontot kell választani. ;)

• 3 years later...
Posted

Sziasztok!

Nagy problémám van, nagyon bízom benne, hogy még menthetõ a dolog:

Ismerõsömnek xy okból sikerült véletlenül törölnie a PC-m profilját, mellyel törlõdött valahogy a Firefoxom is. Újratelepítettem hát, de minden könyvjelzõm eltûnt. Nagyon sok, nagyon értékes könyvjelzõ veszett(?) Ez 11 napja történt. Most olvastam itt a lehetõségeket, a fentiek alapján meg is találtam a Firefox profiljában a bookmarksbackup mappát, de csak 5 napi back up fájl van ott, amiket - dátum alapján - az elmúlt 1 hétben mentett le. Úgy látszik folyamatosan törli a régieket és mindig csak az 5 legfrissebb fájl marad ott. VAGY amikor történt ez a profiltörlõdés, akkor törlõdtek a backup fájlok is és ez az 5 fájl az, amit az újratelepítés óta mentegetett???

Segítsetek please, hogy tudnám visszahozni a régi könyvjelzõimet!!!

Köszönöm!

Posted

SIKERÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜLT!!!

JELENTEM SIKERÜLT VISSZAKAPNI ÕKET!!!! :D:D:D

Mivel szerencsére új felhasználó profil jött létre új névvel, így a régiben a fent megadott elérési úton ott csücsült az "akció" elõtt lementett utolsó 5 backup fájl!!!

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Végigolvastam a fórumot, de nem találok a kérdésemre megoldást.

Azt szeretném megcsinálni, hogy a mûhelyemben levõ kis géprõl a firefox könyvjelzõt felrakni a lakásomban levõ gépre,

úgy, hogy a benti gépen megmaradjon a könyvjelzõ, és amit felviszek az egy másik mappába, vagy könyvjelzõbe kerüljön.

Mindkét gépen FF4-es, és ugyanaz a windows van fent.

Már megcsináltam egy importálást, de összekeverte a két gép adatait, így egy hosszú

átláthatatlan könyvjelzõ lett belõle. Szerencsére a régit elmentettem, így vissza tudtam állítani.

Tudom, hogy van netes könyvjelzõ tároló, de én a gépemen szeretném megcsinálni, nem akarom kirakni egy honlapra.

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Üdv!

Posted

Importálás előtt először a régi könyvjelzőket be kell tenni egy mappába, illetve készíteni két mappát a két gépnek.

A legelegánsabb megoldás az lenne, ha az egyetlen FFox profilod pendrájvon lenne. Így bármely gépen hozzáférnél a saját testre szabott böngésződhöz. Vagy egyenesen egy portable FFox. Viszont ezeknek az a hátránya, hogy lassúbb lesz FFox. Gondolom a sok kis fájl és/vagy az USB2.0 miatt.

Posted
Tudom, hogy van netes könyvjelzõ tároló, de én a gépemen szeretném megcsinálni, nem akarom kirakni egy honlapra.

Nem kerül ki semmilyen honlapra.

Posted
Importálás elõtt elõször a régi könyvjelzõket be kell tenni egy mappába, illetve készíteni két mappát a két gépnek.

A legelegánsabb megoldás az lenne, ha az egyetlen FFox profilod pendrájvon lenne. Így bármely gépen hozzáférnél a saját testre szabott böngészõdhöz. Vagy egyenesen egy portable FFox. Viszont ezeknek az a hátránya, hogy lassúbb lesz FFox. Gondolom a sok kis fájl és/vagy az USB2.0 miatt.

Köszönöm a segítséget, szerintem ez lesz a megoldás.

Minden jót!

Posted

Nem kerül ki semmilyen honlapra.

Szia!

Köszi az infót! A mentett jelszavakat se rakja ki, és melyik programot ajánlod?

Posted

Ez egy beépített funkció! :) A beállításokban a Sync fül alatt megtalálod.

Posted

Itt egy magyar nyelvű leírás róla

Kiválaszthatod, mi tárolódjon a Mozilla szerverén, de ha jól értem más kiszolgálót is be lehet állítani, pl ha van egy harmadik géped a netre kapcsolva, akkor azt.