Jump to content
GSForum - Segélyvonal

µTorrent

Recommended Posts

Posted

Tegnap próbáltam ki a programot és lenne néhány kérdésem.

Ha valaki még nem próbálta volna a kezdő lépéseket: --> Kereső szó beírása és a torrentoldal kiválasztása: Link --> torrent fájl letöltése: Link --> uTorrent elindítása Link --> Új torrent létrehozás: Link --> OK ... és innen kérdeznék:

- Az új torrent létrehozása ablakban (Link) szoktatok beállítani valamit vagy így alapból jó minden?

- A haladó ablakban (Link) kell valami beállítani?

- Tracker Frissítése (Link) gyorsít valamit a sebességen?

- Ha ilyen szaggatott vonal az Elérhetőség sor: Link, akkor ez azt jelenti, hogy senkinél nincs teljes fájl? Pedig azt írja, hogy 13 seed van kapcsolódva. Mit jelent az, hogy 75(68 bolyban)? Az Elérhetőség sor végén mit jelent a 21.997-es szám? DHT állapot mit jelent?

- Ha elkészült a fájl letöltése, hagyom amíg 1 lesz az arányom. Ez után megszakítom a feltöltést, mert meg akarom nézni a DVD-t :D de utánna hogyan kell visszarakni a megosztásba?

Kicsit hosszú lett a kerdés, de talán másnak is hasznos lesz. Köszi a válaszokat :) !

Posted

1. Alapból jó minden, hacsak nincs valami speciális igényed (pl. a DVD borítója nem kell és akkor beállítod hogy azt ne töltse le)

2. Haladó ablakkal se nagyon kell foglalkozni, minden jól van alapból

3. Tracker frissítése nem gyorsít, sőt olyat is hallottam hogy bizonyos esetekben lassít

4. 21.997 szerintem azt jelenti hogy a teljes fájl összesen 21.997-szer van meg azoknál a peereknél, akikhez most kapcsolódva vagy

5. Úgy is meg tudod nézni a DVD-t hogy közben seedeled. Ha vissza akarsz valamit rakni a megosztásba akkor a .torrent fájlt megnyitod és célmappaként megadod azt a mappát, ahova előzőleg letöltötted. Fontos ügyelni arra hogy a fájl- és mappanevek megfelelőek legyenek.

Posted
Úgy is meg tudod nézni a DVD-t hogy közben seedeled.

Ezzel a média ikonokkal tudom megnézni a seedelt DVD-t (link)?

IPB kép

Ha vissza akarsz valamit rakni a megosztásba akkor a .torrent fájlt megnyitod és célmappaként megadod azt a mappát, ahova előzőleg letöltötted

Ezt hogyan kell csinálni? Ha így megnyitom a torrent fájlt (Link) csak simán elindul a fájl letöltése.

Még néhány kérdés lenne:

- DHT...domp-olása és Memória info Dump mire valók. Link?

- Seed-elésnél a hátralévő idő (képen:23h 13m) azt mutatja, hogy 1 arányhoz mennyi idő kell (képen:0.613): Link?

- Torrent ikonok használatáról tudnátok írni még: Link?

Posted

Seed-elés közben a Peer-ek ablak, jelzõk sorában mit jelentenek ezek a jelek: Link. UIX, IEX, uI ...stb.

Posted

1.) Azokkal a gombokkal a seedelést (vagy éppen a leechelést) tudod leállítani vagy elindítani. A seedelt DVD-t is ugyanúgy kell megnézni mint bármilyen másik DVD-t.

2.) A torrent fájlt meg kell nyitni, de meg kell mondani neki hogy a célmappa az legyen ahova neked már le van töltve. Pl. a C:\Cars_DVD mappában van amit seedelni akarsz, akkor a torrent megnyitásakor azt mondd meg neki hogy a C:\Cars_DVD legyen a célmappa.

4.) Igen, seedeléskor a hátralévõ idõ azt mutatja hogy mennyi idõ kell az 1-es arány eléréséhez (szerintem).

Posted
4.) Igen, seedeléskor a hátralévő idő azt mutatja hogy mennyi idő kell az 1-es arány eléréséhez (szerintem).

Tegnap elértem az 1 arányt és még mindig 1 nap volt a hátralévő idő. Talán a seed-re (visszatöltésemre) előjegyzett peer-ek (letöltők) előrelátható össz idejét mutathatja.

(UI: Birate Bay-ról 3,8GB-os DVD-ért folyt a küzdelem. Gyenge minőségű ripp lett a jutalmam, még hanghiba is volt benne: Link. Egy női hang ilyet dumált a filmbe. :S Legközelebb remélem szerencsés leszek.)

• 1 month later...
Posted

Sziasztok kellene egy kis segítség!

Az utorrent az utóbbi időben furcsán működik, problémám a következő: a kliens indítása után az első torrentfile frissítéskor a kliensem időtúllépésre hivatkozik és kipirosodik a kis nyil, ilyenkor a Tracker mező üres lesz! Viszont ez eleinte nem befolyásolja a le és feltöltésemet, minden rendeben megy! Viszont ha bontom a kapcsolatot, akkor egy ideig ismét frissül a kliensem, de ekkor rövid időn belűl vonalszakadás történik és újra be kell jelentkezni a szolgáltatómhoz. Én itt valami sundam-bundamot sejtek a szolgáltatóm részéről, bár akkor az egész oldalt blokkolná, nem? Már próbáltam a NIS tűzfalával is ügyeskedni de a probléma visszatérő!

Van esetleg ötlet, minden megoldás érdekel.

Posted

A piros nyíl azt jelenti, hogy nem tudja elérni a trackert valami miatt. Ettõl még töltögethet, mert emlékszik, hogy kik voltak a seedek, és persze közben próbálja szólongatni a trackert. Nem kell vele foglalkozni. Gond akkor van, ha kifogy a seedekbõl, de a tracker nem jön vissza, így nem tudja, honnan kéne folytatni a letöltést.

A probléma másik felét nem nagyon értem. :(

Posted

Igen én is tudom, hogy az miért van.

Éppen ezért próbálgattam a tûzfal beállításaival játszadozni, és talán megtaláltam a megoldást, ha majd biztos leszek benne bõvebben folytatom!

Posted

Helló mindenki!

Az lenne a kérdésem, hogy miért nem akar nekem a uTorrentben végre eltûnni az a 'Korlátozott letöltés' üzenet. Már utánanéztem a program FAQ-jában, ott azt írták hogy ez abban az esetben fordul elõ, ha nem tudja a vinyó követni a letöltés sebességét. Ezt nem igazán értem, mert

1. eddig nem volt ilyen gond (150-200 Kbit/sec volt az átlag)

2. épp most újítottam be ezt a vinyót kb. 1 hete, egy 80 GB-os SATA-s Maxtort, bár csak 1.5GByte/sec-cel megy)

3. van kb. 18-22 seederem folyamatosan, tehát még az sincs, h kevés embernek van meg ami kéne nekem

Lehet, hogy az a gond, h nagyon öreg már szegény gépem?

Egy 1.7GHz-es Celeron, 512 333MHz DDR, 256 megás Radeon 9600 Pro, ilyesmik. De eddig is ez volt, és nem csinált ilyeneket! :(

Na Mindegy, ha valaki tudja a megoldást, kérem írja meg, mert úgyszólván eldobom az agyam tõle :)

Posted

A utorrent azért olyan népszerű mert alacsony a gépigénye, a te géped bőven jó hozzá!

Most sajnos nem vagyok otthon de én úgy emlékszem van a beállítások menüben a bal oldalon legalul egy pont, (talán) ahol a lemezre írandó tömböket tudod beállítani.

Ezt szerintem "autómatikus" beállításban kell használni.

Posted

Hmm, azt hiszem tudom mire gondolsz, talán a cache méret automatikus állítása?

Azt már próbáltam, de semmi :Sír:

Hát nem tudom mi lehet komolyan... már több .torrenttel is próbálkoztam azóta, de 0 eredmény...

Posted

Na mire kisírtam magam, rájöttem, h mi a gond, tehát: az Advanced-ben kézzel feltoltam a cache méretét 128 megára, most megy :D

Most jön Valami 210 KB/sec-cel, a korlátozott letöltés pedig eltûnt!

Azért nagyon köszönöm a tippet!

Posted

Örülök, hogy megoldódott, de szerintem én is erre gondoltam. :)

Posted

Hello!

Olvastam az újságban a progi távvezérlésérõl... A távvezérlést akkor is meg lehet csinálni, ha annak a gépnek dinamikus az ip címe amelyikrõl irányítanám? Ha igen, akkor hogyan?

Posted

Sziasztok!

Az miért van, hogy beálítottam a portot a ruterben és a kliens programba és aa letöltés akkor sem akar elindulni,de miért?

A tûzfalon engedélyezve van minden.

De akkor miért nem tölt? Közel 2 órája 0% on van.

Posted

HElló!!

azt szeretném kérdezni ha nem töltök le semmit akkor márt megy a fel/letöltés 0,8kb/s el??

légyszi valaki segísen!!

más

miér maximum csak 10 kb/s el tölt fel ??

és max 38kb/s el le??

valaki segítsen!!

hogyan tudom beállítani a rutert ??

mert a tûzfalat be tudtam állítani de a rutert nem tudom

:!: :!: :!:

Posted

- Router beállításhoz itt egy oldal: Link. Először a router tipusát majd a Utorrent nevet kell kiválasztani.

- 0,8 kb/s adatforgalom: a mostani (2006. dec.) szám 137. oldalán nézd meg a Titokzatos torrent írást. Talán az lesz a megfejtés.

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Olvastátok ezt a cikket? http://pcworld.hu/story.php?sid=7628

Hogy lehetne azt megoldani, hogy vmilyen szerverrõl fusson ez az egész (mondjuk vmelyik tárhelyszolgáltató :démonikacaj: ), tehát ne az én gépemrõl, innen csak vezérelni lehesen?

Elõre is köszönöm a választ, üdv!

Posted

Mivel futtatni egy tárhely szolgáltatónál eléggé érdekes, de saját szervernél persze lehetséges. :D

Posted

Hát egy tárhely törlés lehet a büntetés. :D

Posted

Hogyan lehet úgy beállítani, hogy teljesen portable legyen (portable=hordozható pen drive-on, cd-n stb.)?

uTorrent vezérlése távolról: >>>KATT<<<

Posted

Megjegyzed a címet, felhasználónevet, jelszót, és elméletileg bárhonnan tudod irányítani. Eddig három helyről próbáltam, ment mindegyikről.

Posted

Ha torrentfájlt töltök le vagy torrentet készítek operán keresztül az operával indul el a letöltés.

Hol lehet beállítani, hogy nem indítsa el a töltést?